Pasen!

In de tijd van toen.. niet van toen de dieren nog spraken.. nee.. het was in de tijd dat Dynasty op de beeldekensbak speelde.. alsook Dallas, Hoger Lager.. Ron's Honeymoonquiz en de originele King Kong nog werd uitgezonden.. 

In die tijd rond deze tijd.. volgt ge nog? stond ons huis vol met paaseieren, paashazen, paaskippen, paaskonijnen.. miljoenen kleine eitjes en konijnen in sandwichedeeg.. 

Of ik het kind ben van DE paashaas? nee.. woonde ik in de Klokken van Rome? niet dat ik weet.. of de Klokken van Rome moesten op de Steenweg op Oosthoven wonen.. stel u voor..

Mijn ouders hadden in die tijd een bakkerij.. en mijn vader werkte in opdracht voor de Klokken van Rome en de Paashaas.. er werd ons gezegd dat de Paashaas en de Klokken, net zoals Sinterkaas en de Kerstman per telefoon hun bestelling doorbelden.. en mijn vader moest dan aan de slag met de chocolade.. ook ma en ik en zus werden aan het werk gezet... het liefst stond ik mee vormen te vullen.. vorm vullen.. leeggieten.. natrillen en afkoelen..  en natuurlijk regelmatig met de vinger in de chocolade..  en meestal zag ik er na een paar uur zelf uit als  een chocolade manneke..papasen.jpg

Ook het paaseieren plakken behoorde tot de wederkerende taken.. de miljoenen paaseitjes kwamen als half uit de vorm en dan moesten die vakkundig aan elkaar geplakt worden.. en niet vergeten een dubbelgevouwen lintje ertussen langs de bovenkant..

De kleine eitjes moesten na het kleven ook nog in een kleurig folietje.. dus elke paaseitje moest toch zeker 4 of 5 keer door onze handen.. tel maar na.. miljoenen paaseitjes maal vijf..  en om de tien eitjes was er ééntje voor mezelve.. 

En éénmaal Pasen daar was kwamen Klokken en de Paashaas hun bestelling halen.. vreemd wel dat dat altijd was als ik en zus niet thuis waren..  Ook onze winkel stond vol.. maar dat was voor de stoute kinderen.. daar kochten de ouders dan zelf maar iets voor.. 

Voor zus en mezelve kwamen de Klokken en de Paashaas wegens veel te braaf.. Dolgelukkig met de chocolade die bij ons thuis gebracht werd en bij de Moemoe.. en dat terwijl heel het huis vol chocolade lag.. 

Het waren mooie tijden toen.. toen de dieren niet spraken.. buiten die van de Fabeltjeskrant en de Muppets..  toen ik gisteren de uit de supermarkt gehaalde paaseieren in een schaal legde kwamen de herinneringen boven.. de weeë geur van chocolade.. de gekleurde folietjes.. mijn vinger in de chocolade.. Pa en Ma in weer .. zus en ik aan tafel tussen de eieren, hazen, kippen en konijnen..  de Moemoe die ergens tussen de chocolade lag.. kortom een dolle boel..

Nu is Pasen een schaal met chocolade eieren..zelf gekocht.. want ondanks dat we toen mee de handen uit de mouwen staken komt de Paashaas niet meer langs.. ook de Klokke vliegen hier gewoon voorbij..

wat decoratie en een paasontbijt.. het komt en gaat.. niets speciaal.. een extra dagje aan het weekend.. geen konijn in sandwichedeeg..  maar mooie herinneringen...

Aan ieder en allen een Zalige Pasen.. met veel chocolade en liefde! 

 

 

 

De commentaren zijn gesloten.