De niet zo Goede Week..

Drie dagen van nationale rouw in de Goede Week.. De radio kweelde net voor de zoveelste keer Allelujah en Heal the world.. Prachtige nummers en het is nu niet de tijd voor uitbundige boenke boenke nummers op de radio en presentators die de druivelaar van achter naar voor aframmelen.. maar het algemene optimisme wordt wel gekelderd op deze manier.. en die Goede Week is nu ook weer niet zo goed.. 

De emoties zijn zo al teer en lichtgeraakt.. de zoetzeme teksten doen hier ook geen deugd aan.. wat men dan moet doen.? geen idee.. hetgeen ze nu doen zeker.. maar over wat moet een mens anders klagen?

Misschien over het feit dat ik gisteren bijna mijn salontafel naar de beeldekensbak smeet omdat er tijdens Het Grote Debat op de commerciële zender een expert zat die woorden uit zijn mond liet komen waarvan ik huiverde.. Op een gewone doordeweekse woensdag kan ik zulke woorden relativeren.. maar op een woensdag die begon als geen andere is het moeilijk en heb ik sjaans dat mijn salontafel groot, onhandig en van volle eik is.. want ze had in de tvkast gelegen ik zweer het u..  

Maar goed.. ik heb een kort lontje vandaag.. mede door het feit dat ik afgelopen weekend over mijn kunnen ben gegaan bij het dichtsjuppen van de vijver..  waardoor mijn nek vastzit en mijn arm tintelt en slaapt..  door het feit dat ik aan mijn laatste dagen bezig ben op het werk.. door het feit dat afgelopen dinsdag begon als geen andere en dat ik net weer Allelujah hoorde kwelen op de radio.. 

Maar goed.. ik ben blij dat mijn arm maar tintelt.. en ik ben blij dat ik nog even kan gaan werken.. en ik ben blij dat ik alle zeemzoete nummers mag aanhoren op de radio.. en dat ik in gedachte mijn salontafel naar de televisie kan gooien.. 

 

 

De commentaren zijn gesloten.