een dinsdag als geen andere.

Het was een dinsdag als geen andere.. de wekker liep af.. veel te vroeg.. strompelend de trap naar beneden.. worstelend met mijn badjas en sloffen kom ik bij de koffiezet.. knopje drukken.. melk uit de ijskast.. melk morsen.. opkuisen.. zuchten.. en dan eindelijk koffie.. 

Met een een plof en een zucht zet ik mij in de zetel.. met een dekentje.. met pruttekes in de ogen.. koffie in de éne hand.. en met de andere zet ik de laptop open en op.. een zacht gezoem weerklinkt doorheen de woonkamer.. de ijskast wordt wakker.. en mijn laptop ook..

'Een luide knal waargenomen bij de luchthaven in Zaventem' lees ik op facebook tussen de pruttekes door.. een zucht komt uit mijn mond en doorheen mijn hersenen klinken de gedachte 'moet nu elke scheet uitvergroot worden.. nog geen drie seconden later zijn de pruttekes uit mijn ogen gesprongen.. zit ik met laptop en koffie op schoot.. één oog op de laptop.. en het andere volgt het extra journaal op tv..  tot zover de dinsdag die als geen andere begon..

Ongeloof komt op.. dit kan niet.. mensen in paniek.. reporters ter plaatse die niet weten wat eerst vertellen.. nieuwslezers die zelf met het ongeloof op het gezicht zitten..  beelden van ramen die geen ramen meer zijn.. rook stijgt op.. een mensenzee die niet weet waarheen.. sirene's.. hulpverleners.. ontredderde mensen.. 

Nog geen uur later volgt de mededeling dat er nog een aanslag is gepleegd.. op een metro.. 

We worden toegesproken door ministers.. woorden die we eigenlijk nooit hadden mogen horen.. ze dringen binnen in ons leven.. zonder genade.. keihard .. 

Terwijl de dinsdag die begon als geen andere naar de middag toegroeit in sneltempo wordt de omvang van het gebeuren duidelijker.. de overledenen zijn inmiddels al cijfers.. alsook de gewonden.. trauma's zijn gevormd.. diepe wonden ook..

Het land is in lockdown.. en in shock.. ontredderd eet ik mijn spaghetti.. en maak mij klaar om te gaan werken..want hoe erg en verschrikkelijk de dinsdag die begon als geen andere ook was.. het leven gaat verder..  we moeten verder.. 

Het is een woensdag als geen andere.. de wekker liep af.. veel te vroeg.. met het besef dat het nooit meer hetzelfde zal zijn..

 

De commentaren zijn gesloten.