Whaaaaaa! ik val..

Afgelopen zaterdag was het dan zover.. de vijver die in onze tuin ligt/lag is niet meer.. des ochtends kwam er een man uit een uithoek van ons landje om de vissen die in onze vijver hun huisje hadden op te vissen en te verhuizen naar zijn vijver.. nu gaat het hier niet over een goudvisje of tien.. nee.. steuren van om en bij de onderhalve meter.. karpers waar menig straatbbq van kan eten en dan nog een mooi aantal koi's.. 

Maar tegen alle verwachtingen in waren de vissen er in geen tijd uit.. was de vijver leeggepompt en zaten ventje en ik omstreeks zeven uur op een ravage te kijken.. 

Zo is er dan zaterdag en zondag de vijverfolie uitgehaald en is de vijver reeds voor één derde dicht.. het einde is in zicht.. nog heel ver af.. maar soit.. ge kunt over alles moeilijk doen..

Nu is het wel dat menig kikker, salamander en God weet wat nog ook moet verhuizen.. een beetje demonstratief kwamen een paar kikkers en de salamander in de weg lopen. ze wisten dat ik hoger spring dan henzelf als ze voor m'n neus zitten.. en dat is dan ook een aantal keren het geval geweest.. 

De reden dat ik reeds op dit uur tot u schrijf is dat ik terwijl ik in mijn bed gelegen was plotseling van de tiende verdieping naar beneden viel.. achtervolgd door een gigantische rotsblok.. en al roepend op mijn vrienden die beneden op hun gemakje rondliepen... net voor ik de grond raakte schoot ik wakker.. nat van het zweet en rillend van de kou.. ik dacht nog is dit nu het hiernamaals.. maar al snel bleek het de slaapkamer te zijn..

Helemaal van mijn melk zijnde kwam ik beneden.. keek naar buiten en zag de ravage in de tuin.. is dit nu de hel mijmerde ik? Och.. ze hebben hier koffie mompelde ik verder en besloot dat het goed weer lustig op mijn klavier.. de rust in mijn lijf is wedergekomen.. hoewel ik met kriebels zit.. want deze voormiddag weten hoe onze toekomst er de komende jaren uit gaat zien.. en of het een goede toekomst is.. maar daar nog niet teveel over.. een postje over twee drie in gedachte houdend. inderdaad.. over de beer. ge leest dus effectief deze letterkes en puntjes..  goe bezig!

 

De commentaren zijn gesloten.