Het vel van den beer..

Na jaren van loyaliteit.. inzet en overgelopen emmers komt er en einde aan de samenwerking met de werkgever.  Het kwam als donderslag bij heldere hemel.. we wisten dat er veranderingen zouden komen.. onze verdere toekomst in het bedrijf was reeds besproken en wij dachten dat er mits een jaar wat minder werken er weer zekerheid zou komen. 

Niet dus.. terwijl Ventje herstelde van een hartaanval kwam ook het nieuws dat hij ontslagen werd.. het was een zwae klap.. niet zozeer het ontslag.. wel de manier waarop.. geen gesprek.. geen reden.. gewoon een brief en dat was het.. 

Ikzelf mocht blijven maar kon het niet meer opbrengen en mijn ontslag uiteindelijk zelf gevragen en gekregen.. wat wil zeggen dat ik eind deze maand weg ben.. met gemengde gevoelens.. 

Uiteraard niet evident om met twee zonder werk te komen.. en zo zijn we aan een zoektocht begonnen naar een nieuwe uitdaging. Onze eerste ingeving was een eigen zaak.. iets waar we al jaren over dromen.. we hebben gewikt en gewogen.. en besloten dat het te snel moest gaan.. en wie ons kent weet dat we alles weloverwogen doen.. 

Dus die plannen werden terug opgeborgen naar dromenland om zich verder te ontwikkelen.. maar dat neemt niet weg dat er aan andere job moest komen.. en laat het nu zo zijn dat we vandaag hebben vernomen dat onze toekomst er goed uitziet.. maar zoals het spreekwoord zegt.. het vel van de beer... ge weet wel.. dus ga ik nog niet euforisch uit de doeken doen over het hoe en wat.. want anders moet ik mss in de loop der dagen melden dat het op niets is uitgedraaid.. want niks is zeker.. en morgen is onbekend.. 

Maar het neemt niet weg dat er voorzichtig optimistisch mag gedaan worden.. en mogen we hopelijk blij zijn dat het ondanks alles zo gelopen is.. want het heeft ons wel den beseffen dat we veel te lang voor de het gemak en de zekerheid hebben gekozen.. en nu moeten we in het diepe springen maar het zal het waard zijn.. hopelijk.. 

Maar goed.. op tv zijn er wildvreemden met elkaar aan het trouwen.. dus het kan nog gekker.. 

 

De commentaren zijn gesloten.