• bedankt..

  Zondag.. de regen omhelst de grote daarbuiten.. alles wat gisteren nog zo heerlijk in het zonnetje stond te genieten is doorweekt door de hemelse tranenval.. Ikzelf zit in de zetel.. de vouwblinden nog dicht.. de schuifraam op een spleet, waardoor er om de zoveel tijd een fris windje langs mijn benen streelt..

  Het was een domper op de feestvreugde.. het welbekende fenomeen.. mensen.. ge kunt niet met, maar ook niet zonder.. de Mens.. ik zou er  internetpagina's mee kunnen vullen.. maar er staat al onzin genoeg op het wereldwijde web en laat ik mijn gedachte over de mensheid niet op u los.. u zou misschien verschieten.. of mij tot bedaren brengen.. en alles sussen.. zo erg is het toch niet.. en nee.. u heeft gelijk en dat terwijl u nog niets heeft gezegd.. alleen is bedenkelijk gekeken..  maar toch mijn dank hiervoor.. u bent een fijn mens..

  Niet zo fijn als de mensheid die ik gisteren niet over de vloer kreeg.. maar dat is een ander verhaal.. één van hoop.. euforie, karma en teleurstelling.. en dat op een zaterdag die overspoelt werd door zonneschijn.. het is een schande.. het is een grote schande..

  maar dit gezegd zijnde gaan we over tot de orde van de dag.. koffie.. croissant en verder niet veel.. gelukkig is het nog redelijk vroeg en kan de dag niet lang genoeg duren.. want een dag die om is.. kont nooit meer terug..

   

 • Hoop..

  Zaterdag 20 september.. ondergetekende zou normaal met z'n gat en aanhangsels ergens in Spanje onder een palmboom moeten liggen.. maar wegens trombose en toestanden ben ik gezeten in mijn stoel op het terras ergens in België.. de zon schijnt.. en daar is alles meegezegd..

  Het huis is zonet onder handen genomen wegens de immer durende zoektocht naar een nieuwe eigenaar voor de hoop stenen, gyproc, leidingen en meer.. alles in een totaalpakket voor geen geld.. 't is te zeggen.. wel voor geld.. maar niet voor veel geld.. das ook te zeggen.. wel voor veel geld.. maar niet voor heel veel geld.. 't is te zeggen.. u betaalt voor wat u krijgt..

  Zo zijn wij ook ongeduldige zieltjes want enige dagen geleden hebben wij onze nieuwe hoop stenen, leidingen, dakpannen en ramen gezien.. althans.. onze nieuwe hoop.. de hoop waarvan we hopen dat het de onze wordt.. volgt u nog.. ik niet.

  En zo ben ik dus gezeten met een cola en laptop op het terras in afwachting van de potentiële nieuwe eigenaars van onze huidige hoop.. alles blinkt.. kaarsjes branden en verder is het met Gods wil.. en veel geluk..

  Het is trouwens ook de laatste dag goed weer.. het is momenteel Spanje in België.. moesten we niet in blijde verwachting zijn.. we zouden aan de Hollandse kust gezeten hebben.. alwaar we zouden zonnen, eten en genieten.. driewerf helaas.. zijn we in blijde verwachting..

  Laat ons hopen dat er hier straks wel driewerf hoera klinkt.. en dan onze hoop de onze niet meer is.. en de ander hoop wel de onze wordt..