• terug naar school!

  school,september,vakantie, buis, tuin, haag, jacuzzihet zou de ergste maandag van het jaar zijn.. niet dat andere maandagen op een feestelijke manier met toeters en bellen welkom geheten worden hier ten huize bij ons.. maar deze maandag zou amper aandacht krijgen en ik zou persoonlijk ne keer goed genepen hebben in heel die maandag 2september.. ik zou begot nie weten waarin ik zou moeten knijpen bij ne maandag.. maar als ik zou weten waar.. 't zou goed blauw zien..

  De eerste schooldag.. en dat op ne maandag.. ik zeg het u.. hoe erg kan een maandag zijn.. als die eerste schooldag dan op ne dinsdag valt.. of beter nog op ne woensdag.. of ne vrijdag.. dan was het nog niet van ik doe een vreugddansje .. maar dan was het minder erg.. nee gewoon vlam .. volle bak erin..

  maar nu.. zovele jaren na mijn laatste eerste schooldag.. en lichtjaren geleden van mijn allereerste schooldag.. laat het me koud.. 't is te zeggen.. ik heb ne keer gegrommeld rond half acht.. toen de buren hun kroost schoolklaar maakte.. maar met een gemeende glimlach draaide ik mij om.. en soesde voort.. de vakantie is voorbij.. en dat wil zeggen dat het weer rustig wordt in de straat.. en dat mijne congé dichterbij komt..

  en u weet dat ik hem kan gebruiken.. de congé.. na het renoveren, werken en meer.. is Bibi en echtgenoot toe aan een vakantie waarin er niet meer gebeurt dan van het bed naar de ontbijttafel en vandaar naar het strand.. en verder niks..

  een beetje zoals afgelopen weekend.. alleen dat ik dan alles zelf nog moest doen.. en er geen strand te bekennen was.. alleen een tuin die half afgebroken was.. u kijkt.. ik deed dat ook... de achterste haag lag plat tegen de grond.. de BBQ zat geplet tussen de haag en de jacuzzi..

  ik zeg tegen ventje.. 'ons haag is precies nie in hare goeie..' waarop ik naar de grote buiten trek.. en daar ontdek dat onze achterste schutting meer tegen de grond ligt dan schoon op elkaar en schoon int midden van onze eigendom en de eigendom van die van hierachter..

  en een buis om u tegen te zeggen steekt door het hele schutting/bbq/haag/jacuzzizootje.. die van hierachter is zijn terrein aan het leeghalen en heeft met en kraan afgelopen zaterdag een buis die in zijne weg lag maar in onze hof geschoven.. 'proper is da' zeg ik nog.. 'ja.. ik ben aan het opruimen.. ' zegt die van hierachter..

  ne mens blijft bezig..  maar soit.. nog efkes en ondergetekende zit op het vliegtuig.. richting zon zee strand.. maar tot dan is het nog efkes doorbijten.. gelukkig slaap ik de afgelopen twee nachten weer .. wat uiteraard niet wil zeggen dat ik gezwind en al jodelend uit mijn bed spring.. nee... dat doe ik alleen als Pasen en Allerheiligen op éne dag vallen.. maar gelet op mijn humeur is het al een stapke in de goede richting.. 

  en u weet er staat iets te gebeuren.. of ook niet... we weten het zelf nog niet.. maar ten gepaste tijden zullen u en ik het te weten komen.. en meer kan ik er niet over kwijt.. ik weet alleen dat ik een heel stillekes en heel stiekem een fleske bubbels koud zet.. ge weet nooit waar ge het voor nodig hebt.. al was het maar om mijne congé te vieren binnenkort..

  zo.. uw kroost is inmiddels al aan een pauze toe op deze eerste schooldag.. en ik zal ne keer iets gaan doen op deze maandag.. omdat het moet..  en is zien of die van hierachter zijn buis al weggehaald heeft..