• aanmodderen...

  het einde van de week is aangebroken.. helaas voor den deze was het weer des ochtends dat ik mijn ogen opende en een diepe zucht slaakte en aanhoorde dat het alarm van de gsm afging... nu lag die gsm niet boven netjes op het nachtkastje.. nee.. hij lag beneden op de tafel.. heel handig.. gelukkig was er ook het wasmachine dat volop stond de zwieren en ik zodoende maar in badjas gehuld de trap afliep met m'n ogen ergens achter in m'n hoofd.. en een mond die niet dicht bleef van het geeuwen..

  Gsm af.. badkamerdeur dicht.. koffiemachine op.. vouwblind van de keuken omhoog en dan ne keer heel lelijk naar de grote daarbuiten gekeken.. niet dat de grote daarbuiten zich daar dan ook maar éne moer van aantrekt.. maar het deed toch deugd..

  Ondergetekende is momenteel niet zo in zijn nopjes.. moe.. ellendig.. en toch content.. maar er zijn zo van die dingen in het leven die vragen beginnen oproepen.. verwachtingen die niet ingelost worden en meer van dat gedoe..

  Het tekent zich op het leven dat ik leef.. maar zomaar alles drastisch omgooien is geen optie.. maar is soms zo verleidelijk.. maar zoals een groot iemand waarschijnlijk ooit zei.. 'als ge te snel loopt, dan gaat ge zeker op uwe smikkel.. ' maar wanneer weet ge dat ge nie te snel loopt.. als ge op uwe smikkel gaat.. ja slimmerikken .. ook weer de grappigste zeker..

  Maar soit.. tijd brengt raad.. en anders is er nog het gezond verstand dat ten gepaste tijd boven komt en de oplossing brengt.. en ondertussen modderen we maar wat aan.. want dat is het leven toch.. een beetje aanmodderen..

  ge kijkt zo.. 't manneke is precies nie in zijne goeie.. och het klinkt erger dan het is.. morgen is het weer over.. en de dag na overmorgen is het er misschien weer terug .. ge weet  da nie..  en dat is net het leven... aanmodderen en niet weten wat de dag na overmorgen brengt..

  ten huize hier bij ons is het nog in alle vroegte..  en het weekend brengt ons weer festiviteiten en meer.. ook  de laatste klusjes staan geduldig te popelen om afgewerkt te worden.. maar dat zal nie voor dit weekend zijn.. maar dat is het leven.. aanmodderen, niet weten wat de dag na overmorgenbrengt en popelen om afgewerkt te worden..

  da klinkt precies ook maar raar .. maar ik verzin dit niet hé.. hoewel .. ik verzin dit wel.. dus gelieve alles met een korrel zout te nemen.. of gewoon te vergeten dat ge dit gelezen hebt.. of het in het lang en breed overdrijven bij uw plaatselijke groentenboer.. of beenhouwer.. dat mag ook..

  en nu ga ik nog wat humeurig en moe zitten wezen in mijne zetel..

   

   

 • zondag..

  uitgeput.. zo loop ik op de dag des heren rond.. en niet dat u denkt van hij weer van buzze gegeven in één of ander oord van verderf.. nee.. ik heb gewoon wat tv geloerd.. en verder niks.. echt niks..

  maar het was ook des gisteren dat ik erbij liep als een zombie.. en eergisteren was het ook al niet beter.. ne mens zou denken dattem echt ne zombie is.. en misschien is dat wel zo.. en heb ik hetzelf nie door..

  Maar het mag gezegd.. buiten mijn haar zie ik er nie slecht uit voor een zombie zijnde.. mijn haar daarentegen komt zo uit een boekske van ne zombiekapper.. het laatste nieuwe zombiemodel.. en het leeft ook een eigen leven.. het kruipt van hier naar daar over mijn hoofd.. 't is geen zicht.. maar wegens geen goesting stel ik het kappersbezoek ook weer uit.. maar in de komende dagen zal het van moeten zijn.. want ondergetekende mag (weer) naar ne trouw en ik moet toch een beteke netjes voor den dag komen..

  Ik ben dus moe.. maar echt moe.. mijne slaap slaapt al alvoren ik slaap.. wreed vervelend.. en door het vermoeid zijn schuift alles weer op de lange baan.. het plinten zetten.. het tegelen..de auto wassen.. en het lopen.. er zit nu al een hele week tussen mijn laatste looppoging.. waardoor ik vermoed dat ik weer bij af sta..

  Maar soit.. met er over te zeuren gaat mijn eindeloze slaperigheid niet over.. en het is zondag.. dus ik ga nog een beteke niks doen..

   

 • Wolken..

  wolk.jpgin alle vroegte ben ik gezeten aan mijn keukeneiland en tuur ik door de raam.. een vogel vliegt weg.. de spin die zich in een raamuithoek heeft gedomicilieerd doet haar ochtendyoga.. de buurman kruipt in zijn auto om naar God weet waar naartoe te rijden.. en de wolken die wolken verder.. dat doet me denken..

  ge zult maar een wolk zijn.. zo wit en pluizig.. hoog in de lucht.. een schaap als het ware maar dan zonder schaap.. zo rustig grazend in de lucht..  op het gemakske voorbijdrijvend over onze hoofden en daken..  loerend naar wat wij doen.. en totaal zonder enige interesse denken 'ze doen maar'.. 'ik wolk wel verder'..

  of zouden die wolken soms ook denken.. 'was ik maar een mens..' zo zalig uit bed stappen.. douchen.. koffie.. en dan met een uitermate brede glimlach aan de dagtaak beginnen..  s'avonds in de zetel naar een filmke loeren en dan weer bed in.. op naar de volgende dag.. het zou kunnen..

  Praktisch gaat dat niet zijn vrees ik.. zo een wolk in ons bed.. en kan die wel douchen.. en koffie drinken.. manman.. nie ten huize hier bij ons ze.. dat ze maar blijven wolken daarboven..

  en zou ik een wolk willen zijn..? zo een schoon wolkje.. een stralend wit.. en dan kom ik boven uw hoofd wolken.. en neem ik allerlei vormen aan die gij dan moet raden..  en dan zou ik verder wolken naar warme landen.. om daar een beetje in de zon te wolken.. en in de winter zou ik dan een beetje komen sneeuwen.. 

  maar dan zou ik inderdaad niet vrolijk mijn bed kunnen uitspringen.. douchen en koffie drinken.. en met een brede glimlach aan mijn dagtaak beginnen.. maar ach.. ne mens moet nie alles willen.. laat mij maar wolken..

   

 • ik zeg niks..

  zeggen, lopen, joggen,sportief,zon, creepy, ochtendLaat mij toe te zeggen dat ik vandaag niets te zeggen heb.. hoewel er uiteraard altijd iets te zeggen is.. maar tot nu toe nog niets.. misschien dat er binnenkort wel iets te zeggen valt.. maar daar kan ik nu nog niets over zeggen.. want als ik het nu zeg.. dan heb ik binnenkort misschien niets meer te zeggen.. en als ik dan toch iets moet zeggen is dat ik eigenlijk afgelopen dagen al teveel gezegd heb.. waardoor ik nu beter efkes niks meer zeg.. kwestie van mijn zegcapaciteiten weer op orde te krijgen..

  't is ondertussen negen uur.. en het is des dinsdags.. en daar heb ik niks mee gezegd... want dat is gewoon zo.. moest ik niets gezegd hebben was dat ook zo geweest.. dus gene paniek.. ik heb niks gezegd..

  Het lopen, want joggen is voor mietjes, is sinds vrijdag als ik het goed heb... zien dat ik niks fout niet zeg.. geleden wegens geen tijd.. en mijn lijf reageert op de vermoeidheid en ik denk dat als ik nu loop.. ik de rest van de week kreupel en gebroken rondkruip.. en dat is uiteraard niet de bedoeling van mijn sportieve ingeving..

  het zonnetje schijnt hier ten huize bij ons.. en dat is uiteraard zalig.. niet dat wij daar ook maar iets aan hebben.. want zodadelijk is het winkelen, eten en werken.. lang leve de zomer.. maar het doet toch deugd dat de zon zo ne keer binnen komt piepen en ons goeiemorgen wenst.. misschien moet ik dat als ik veel tijd heb ook ne keer bij u doen.. zo s'morgens door uw venster komen loeren en u goeiemorgen toewuiven.. ge kijkt zo... weer niet goed..? wat? een beetje creepy? en u wilt weten wanneer.. kwestie van nie in uwe blote rond te lopen als ik kom loeren.. ja lap.. alst zo zit.. laat het dan maar... weg spontaniteit.. ik zeg al niks meer..

  Goeiemorgen!

   

 • vrijdag en andere dingen..

  85bfca0996553dba7e6937c0fe2c9ae9.jpgzoals de traditie het wil is het na dagen met maan, dins, woens en donder eindelijk vrijdag.. ook deze week.. ne mens zou maar raar staan kijken als da nie zo zou zijn.. er zijn uiteraard uitzonderingen en gevallen dat het niet altijd zo is.. zo is er volgende week plots ne zondag op ne donderdag.. en dan ne vrijdag.. terwijl het dan eigenlijk ne maandag zou zijn.. maar twee keer maandag in de week is erover.. hoewel na de zondag de week erop zit en het dus wel zou kunnen.. maar dan zou het een hele korte week zijn.. en slagen we alle dagen met maan,dins,woens en donder over.. en maken we van de maandag ne vrijdag.. we vermenigvuldigen dat dan met 47 en trekken daar de vierkantswortel uit die we dan optellen met 548 en daar dan 10 procent van..  dan zal het ongeveer wel kloppen..

  maar dat is voor volgende week.. over tot de orde van deze week.. het is dus vrijdag.. het is hier ten huize bij ons weer een week geweest.. het had evengoed een week uit denaldi kunnen zijn, geen kat had het geweten.. gelukkig dat ze teneinde loopt.. want ook mijne fut loopt ten einde..

  Over lopen gesproken.. ik heb vandaag mijn derde looppoging ondernomen.. en hoewel het beter en beter gaat betwijfel ik of ik ooit de 25 kilometer van Steenokkerzeel zal lopen.. want na drie minuten hangt mijn tong tussen mijn tenen.. en 't is nu nie dat ik er zo een snel tempo op na hou..  maar soit.. alle begin is moeilijk.. en ik beweeg.. da's na 20 jaar ook al iets..

  het weekend staat dus op zijn spreekwoordelijkst al voor de deur.. en ge moogt op uw hoofd gaan staan.. maar ten huize hier bij ons zal er dit weekend niet veel gebeuren.. en ja.. ik weet het.. de plinten moeten nog geschilderd en gezet.. het is Kermis in de stad waar ik geboren ben.. en er is waarschijnlijk nog veel meer te beleven in de grote wijde wereld.. maar dat zal voor ne andere keer zijn.. maar ik hou u vooral niet tegen.. Prettg weekend!

 • ik loop...

  Het was op de dag des heren dat ik besloot om mijn lichaam beweging te schenken.. in mijn veel jongere jaren pleegde ik al ne keer langs de vaart  te lopen samen met ne sportieve nonkel..  helaas is dat jaren geleden en de tussentijdse looppoging resulteerde in twee weken spierpijn en de eeuwige afzwering van eender welke sport.. enkel het kijken naar sportuitzendingen zoals atletiek.. zwemmen en fietsen.. niet zozeer voor de sport zelf.. meer voor de getrainde lichamen en in strakke broekjes zittende achterwerken.. maar dat is waarschijnlijk teveel info..

  zo was het dus zondag.. en ik had via het tinternet een loopschema gevonden waarvan ik oordeelde dat het haalbaar was.. en met mijn sportsloefkes die geen sportsloefkes waren.. gsm als stopwatch en een spiekbriefke met de te lopen tijden was ik weg...

  na de eerste minuut werd mijn vermoeden dat ik nog over enige conditie beschikte volledig ondermijnt.. mijn lichaam reageerde alsof ik reeds de tour de france op een uur tijd gedaan had.. en niet met de fiets.. maar al lopend.. maar u weet ik ben geen opgever.. en na de derde loop stap activiteit ging het beter..

  éénmaal terug thuis had ik de ademhaling van ne stofzuiger waarvan de zak vol is.. maar het doel heiligt de middelen en een beetje afzien kan geen kwaad.. en na een douchke was ik weer vol energie..

  En warempel.. op een beetje spierpijn aan de schenen en de enkels gaat het goed met uwe sportieve schrijver..

  het was de bedoeling dat ik vandaag weer een toertje zou doen.. maar omdat ik nog gezwind doorheen mijn dag wil komen lijkt het me beter om dat morgen te doen en hopelijk is de spierpijn dan iets beter.. want één ding staat vast.. ik zal lopen.. al is het op mijn blote knieën..

  ohja.. u kan mij leuk vinden op https://www.facebook.com/alfabetischewanorde de 1500ste friend wint een ongelooflijke post op deze blog! Ik kan al niet wachtenen u..?

   

 • hier ben ik weer.. (voor zolang het duurt..)

  Het leven zoals het is ten huize hier bij ons.. de zon schijnt.. het middageten is reeds vermalen.. het bed is opgemaakt en mezelve en aanhang is weer bijna klaar voor de dagdagelijkse dagtaak.. het euroverdienmoment..

  comeback, pipi, kaka, sex, moderne tijd, hond,traploper,Er is het één en ander gebeurd tijdens mijn afwezigheid hier op dit uitmuntend stukje literatuur.. we hebben een nieuwe paus.. een nieuwe koning.. den traploper is gelegd en mijn eerste grijze haar is ondertussen alweer uitgevallen.. ge ziet het gaat snel..

  Het was heimwee dat mij ertoe deed terugkomen naar mijn eigen hoekje vol letters en tekst.. met een zijsprong naar een ander hoekje met tekst en meer.. het facebookdingetje.. dat trouwens ook in ere hersteld is.. maar niet alles zal vertellen.. of net veel meer.. ne mens is van niks meer zeker.. en ge moet tegenwoordig met uwe tijd meegaan.. want zeg nu zelf.. ne blog.. da is uit de jaren stillekes.. en daarom past het ook zo goed bij ondergetekende.. moderne snufjes zoals gsm en een afstandsbediening.. vroeger konden we ook zonder.. maar het is de moderne tijd hé meneer en mevrouw.. de techniek staat niet stil..

  dus het is de guldenmiddenweg vnden tussen het oudbollige en het moderne.. en met een goeie scheut hetkanmenieschelenwateenanderervandenkt.. en dan komt het allemaal goed..

  ondertussen heeft de klok kwart voor één geslagen.. en staat onze witte gepoedelde reeds te kwispelstaarten om zijn plasje en kakje te gaan doen.. u kijkt bedenkelijk.? just terug.. zijn eerste postjes en het gaat al over pipi en kaka.. helaas driewerf helaas.. u heeft gelijk.. maar net zoals sex verkoopt pipi en kaka nu éénmaal.. niet dat ik hier ook maar onderhalve cent aan verdien aan dit onwezelijk dingetje.. het kost me alleen maar geld.. en tijd.. dus ik mag het hebben over wat ik wil.. maar dat wist u ondertussen al..

  Ik laat u.. en mezelve... want ik heb andere dingen te doen.. en u ook... met uw lui gat in de zon gaan liggen waarschijnlijk... ik zal wel gaan werken.. tssss...