• pannekoek!

  de hoeveelheid snottekes dat ik geproduceerd heb de afgelopen weken is niet in liters weer te geven.. maar moest ik de snottekes opgevangen hebben in fleskes.. en verkocht in ne snottekeswinkel.. ik moest de rest van m'n leven niks meer doen.. rentenieren van de snottekes.. het zou wa zijn..

  we zijn inmiddels al donderdag.. vroeger jaren ne dag waar we niet over spraken.. tot éne Harry Potter mijn blog las en het gegeven 'we spreken er niet over' plagieerde en er rijk mee werd.. mijn idee.. maar soit.. het is tegenwoordig normaal om met andermans pliumen te gaan lopen en zelf achter te blijven als een geplukt kieken.. story of my life..

  en hoewel het jaar nog maar justekes uit de plastiek is.. hebben wij hier ten huize bij ons praktisch het hele land al doorkruist.. van Limburg naar de Ardennen en enkele dagen later was het van Limburg naar de kust.. de kust was weliswaar een blitzbezoek.. auto op de dijk van Zeebrugge parkeren... ne keer 'kijk daar is de zee' zeggen met een verluchting in de stem van gelukkig ligt ze nog op dezelfde plaats.. uitstappen en meteen 15 kilo zand en zout in uw bakkes krijgen.. gekleed in absoluut geen 'twaaitaandezeeduskleedumaargoedaan'kleding eerst naar naar de bancontact.. en dan de eerste de beste taverne binnen om daar ne lauwe chocomelk te drinken en ne pannekoek binnen te spelen.. na even te wachten weliswaar want pannekoeken werden pas vanaf 14.30 geserveerd.. en het was 14.15..  en door de 2 andere klanten was het uiteraard te druk om alvast efkes 2 pannekoeken te bakken.. nog ne keer terug door weer en wind naar de auto en terug naar huis rijden.. 't is te zeggen.. met ne tussenstop in Wilrijk.. man man man.. levensgevaarlijk en arrogant.. en het was net op de dag dat De Wever verkondigd had dat homotruitjes niet gewenst waren wegens te gay.. daar stonden we dan.. na een Antwerpse franke die rond de auto stond te draaien en kweelde.. 'gade hier blijven staan ofwa?' in een meubelwinkel, en nee.. nie degene waar ge uw meubelen zelf ineen moet zetten.. twee keer hebben we de winkel verkent.. om te besluiten dat ze heel mooi dingen hadden.. maar we op latere datum nog ne keer terugkwamen als het wat rustiger was..

  U ziet wij zitten niet stil hier ten huize bij ons.. en maar goed ook want het leven is al zo kort.. en ne mens weet niet wat er volgende te wachten staat.. en of er nog een volgende week is.. maar dat is vrij zware kost voor ne donderdag..

  ik ga mij douchen en mij nog wat ontdoen van snottekes..

 • snottekes...

  het waren de snottekes die mij op een onmenselijk vroeg uur deden ontwaken.. happen naar lucht en zoekend naar de doos zakdoeken.. en dat met ne hoop pruttekes in de ogen en in den donkere.. het geeft ongetwijfeld hilarische taferelen moest het opgenomen worden en in prime-time uitgezonden worden op VIER..

  Na twee pogingen om de slaap te hervatten ben ik moedeloos het bed uitgesukkeld.. op den tast m'n sloffen aan.. de zakdoekproppen zoekend.. mijn badjas in de vlucht meegepakt.. en dan in den trap af op het gevoel...

  Ondertussen is mijn hoofd een bonkende discotheek.. en m'n keel is zo ruw dat moest ik mijne trap opeten hij er perfect geschuurd weer uit zou komen.. vraag me nie hoe.. maar 't zou wel zo zijn. en eigenlijk is het dan nie opeten.. meer doorduwen.. lang de keel erin en tja... der is maar éne uitgang hé.. ik moet er geen tekening bij maken..

  en ja.. 't is maar een snotvalling in nie eens de ergste graad.. en er zijn ergere dingen.. maar ik zit er wel mee.. disfunctioneel als ik al was.. ben ik nu helemaal hulpeloos en zo slap als een vod die nog heel het huis moet afstoffen maar eigenlijk vier weken geleden al in de was moest.. en nee.. ik de het stof nie af met een vod die al zeker vier weken de was in moet.. wa denkt ge wel van mij. ik ben ne propere jongen.. ook als ik een snotvalling heb..

  en vooraleer ge denkt... flauwe en meer van da... ik ga nie den hele dag in de zetel liggen en lopen klagen.. nee

 • zomaar een dag...

  het is vanop mijn porseleinen witte stoel dat ik u toeschrijf.. kwestie van de tijd goed te benutten.. want zoals u weet is tijd een kostbaar gegeven..

  u had liever niet geweten dat u dit leest terwijl ik met mijn blote kont op een toilet zit.. pech.. had u maar niet moeten komen lezen.. en daarbij.. er niks raars aan.. u doet het ook.. uw buurman doet het.. zelfs uw baas en de koning doen het.. sommige met een boekje.. sommige peuteren in hun neus.. sommige zingen een liedje.. en ik schrijf ondertussen het wereldwijde web vol..

  Het is wennen.. want ik heb tot woensdag met m'n hoofd in Suxy gezeten.. u weet begot Suxy niet liggen.. ik ook niet.. gelukkig hadden we een gps en medereizigers die dat wel wisten... maar Suxy was prachtig.. sneeuw, niet te koud.. goed gezelschap en drinken en eten in overvloed.. er had gemakkelijk een sneeuwstorm mogen losbarsten.. of een sneeuwvulkaan.. met sneeuwlava.. en dat gedurende 5 weken.. we hadden het overleefd..

  maar sinds donderdag ben ik terug met m'n hoofdje in deze wereld.. een wereld met stress.. tikkende tijd.. kortom.. het dagdagelijkse leven.. zo was er de was.. de strijk... boodschappen doen.. het nodige gezucht.. de poets.. en nog meer gezucht.. en af en toe ne keer naar buiten kijken naar de regen en de wind.. en denkend was ik maar een regenwolk.. iedereen natzeikend en grommelend verder doorheen de wereld trekken... uiteraard was ik liever een witte vrolijke wolk.. maar wegens gebrek aan dat soort wolken deze dagen verkoos ik ene regenwolk.. deal with it..

  Ondertussen is ventje al ne keer komen kijken met een bedenkelijk gezicht.. en mag ik concluderen dat ik de badkamer lang genoeg heb ingepalmd.. dus u mag zich gelukkig prijzen en u weer naar uw dagdagelijkse dingen begeven..