• voorbij...

  januari is voorbijgevlogen.. een scheet nie meer nie minder.. ne keer knipperen met de ogen en hup.. voorbij..

  het was een komen en gaan van mensen.. etentjes.. feestjes.. en een weekendje ertussenuit.. ne mens kan het maar gehad hebben.. want zoals de eerste kreunen der 2013 laten horen belooft het jaar waarvan de garantie reeds vervallen is niet zo een memorabel jaar te worden.. de wensen die per post, facebook en in real life werden uitgesproken aangaande een goede gezondheid en alle geluk van de wereld lijken niet goed opgevolgd..

  Dat het leven vergankelijk is wist ik reeds.. en dat de dag geplukt moest worden wist ik ook.. maar naarmate het leven in zijn sleurtje vervalt wordt de dag al ne keer fris gelegd om het op ne latere datum te plukken.. en soms gebeurt het dat de dag die dan nog geplukt diende te worden iets te lang blijft liggen met als gevolg dattem gewoon de gftbak invliegt.. want waar blijft ge met ne dag die over datum is..?

  In mijn kennissenkring hebben sommige het jaar niet goed ingezet.. sterker nog.. voor één van hen loopt het leven volgende week af.. een vreemd gegeven als ge er te lang op doordenkt.. weten dat ge er de volgende woensdag nie meer zijt.. ik moet het nie weten..

  In ieder geval.. ik pluk de dag in mate van het mogelijke.. want ne mens en zijn verplichtingen.. en zijn renovatie.. het is wat gescheten..

  misschien moet ik ook maar een abdictie overwegen.. en in een kasteeltje mijn dagen gaan slijten met allerhande leuke dingen.. 't moest volgende week maar ne keer gedaan zijn..

   

 • winter!

  het gaat weer winteren.. temperaturen onder nul.. sneeuw.. kortom alles erop en der aan.. en ja.. da is plezant zo een wit sneeuwtapijt... ware het niet dat mijn krokussen en andere bloembollen reeds hun kopke uitsteken.. honderden zitten er in de grond.. gedoemd om in de vries te sneuvelen.. en ons een kleurloos voorjaar zullen geven..

  we zijn inmiddelds donderdag.. en hoewel de plannen waren om in de voormiddag nog te winkelen.. zit ik na m'n derde tas koffie nog te suffen in de zetel.. met een keel die schuurt.. m'n oren worden precies continu geprikkeld met een dof gevoel als gevolg.. en over de rest van m'n goddelijk lijf zullen we maar zwijgen..

   

 • gezocht;maandag.. wegens verloren..

  Maandag.. het is de meest minste dag van de week.. zeker als de dag ervoor ne zondag was.. dan ist al helemaal geen pretje om de wekker te horen jengelen en uw voeten in de koude crocs te steken..

  Maar wat moet dat moet.. want om ne maandag in uw bed blijven liggen met een 'hetinteresseertmevandaagnietdustrektuweplanmijziedenievoordathetdinsdagis'- gedachte gaat het maandaggevoel niet verzachten.. integendeel.. dan is uwe dinsdag ne maandag.. en dan zit ge pas met de gebakken peren..

  hoewel ge vandaag beter met gebakken appelbollen en wortstenbrood kunt zitten.. ahja.. want het is vandaag de maandag na driekoningen.. en dat is Verloren Maandag.. en dan eet ge appelbollen en worstenbrood.. da is een traditie.. en tradities zijn er om in ere gehouden te worden..

  Bart Van den Bossche zal er geen meer eten.. die is gisteren bezweken aan een hartaderbreuk op 48 jarige leeftijd.. veel te jong en geen uitzondering.. helaas.. 

  Dus mijn boodschap voor vandaag is eet worstenbrood en appelbollen.. en geniet van het leven.. wees lief voor elkaar.. en jezelf.. want morgen zijn er misschien geen appelbollen en worstenbroden meer..  

   

 • 3 koningen..

  het is alweer Drie Koningen.. 't gaat rap zo een nieuw jaar.. het is precies nog geen week geleden dat ik om middernacht stond te kussen.. te zuipen en naar het vuurwerk stond te fluiten.. vreemd..

  Ik wens u, want dat had ik hier nog niet gedaan, een fantastisch 2013.. uiteraard ook eenzelfde 2014, 2015, 2016,2017 en 2018.. maar dat is nog niet aan de orde.. laat het ons nu houden op 2013.. dat dat jaar alvast alles brengt wat u wil.. indien het haalbaar is natuurlijk.. indien u dingen wenst die zo van de pot gerukt zijn dat zelfs Sinterklaas daar niet voor kan zorgen.. dan moet u niet afkomen volgend jaar.. jamaar gij hebt mij alles gewenst wat ik wou.. het moet een beteke serieus blijven hé..

  Ondertussen zijn we dus drie koningen.. uw nageslacht komt hier weer de ganse dag mijn bel terroriseren.. en mijn oren kwellen met zangstonden waarvan zelfs Karen van K3 van zou zeggen.. 't was goed.. maar doet da nooit meer..'

  Meer heb ik u momenteel niet te verkondigen.. ge ziet.. het jaar begint goed..