• 't is weer voorbij...

  het was een deugddoende vakantie.. en nee.. er is niet alleen niets gedaan en vakantie-achtige dingen ten uitvoering gebracht.. nee.. er is ook vies en vuil werk verricht. 

  De vloer van de overloop is vakkundig ontdaan van alle lijm en rubberresten die vorige bewoners er waarschijnlijk vol trots op hadden gesmeert en nadien met de echtgenote erop stonden te kijken en dat zij dan zei 'amai, da hebt ge goed gedaan..' waarop de man zijn gangen mocht gaan in het kader van de wekelijkse sex.. 

  buiten deze stereotype en seksistische opmerking waarbij ge waarschijnlijk dacht wat schrijft em nu.. is het wel een feit dat die brol van zoveel jaar terug gene brol was.. ge krijgt da daar dus nie gewoon af met daar ne keer over t e blazen..

  Chemische oplossers.. krabbers, staalborstels en ne vinger die vier dagen opgezwollen en onbeweegbaar was deden de brol die gene brol was toch verdwijnenen.. op een stukske na..  mijn spieren deden tegen.. mijn vingers ook.. en ik was al serieus mottig van de geur.. 'da is voor de volgende keer' hoor ik mij nog denken..

  De vloer is nu klaar om hersteld te worden.. de vorige bewoners hadden tijdens 'renovatiewerken' aan de ellentrik de vloer opgebroken om er leidingen door te trekken.. en in plaats van dat dan voorzichtig te doen, nee.. het bruut geweld erop.. onder het mom van we smijten er straks toch ne hoop brol over.. dat ze het later maar bekijken..

  dus, nieuwe planken erin.. en dan kan alles opgeschuurt en behandeld worden..

  Dat is net zoals de trap.. op een ijverige morgend heeft de man des huizes de borstel vastgenomen en de trap in de lak gezet.. goed dik met uitlopers en al.. dus heeft ondergetekende alles eraf mogen krabben en schuren.. nu nog een laatste opknapbeurt en de trap kan ook terug geschilderd.. en ja.. het was de bedoeling om de trap in zijn orginele staat te houden en het hout hout te laten.. maar de verf van voorgaande was te indringend.. met gevolg dat er niet alles afgaat.. dus schilderen die boel.. maar nu goed en zonder uitlopers..

  en dan is er de badkamer.. het chauffageprobleem is opgelost zoals u weet.. maar wij zijn wachtende .. op de experts die het zooitje hier moeten komen beoordelen.. en dan is het weet aan ons.. maar ik heb zo een idee dat het iets van lange duur zal worden..

  en als u mij nu wilt excuseren.. er wacht mij de dagtaak.. en ik moet nog boterhammen smeren.. 

   

 • een doodgewone tv-avond..

  het is reeds nacht.. niet dat ik niet slapen kan.. nee.. een dagje gevuld met hoe kan het ook anders huishoudelijke taken..  ditjes en datjes.. en dan de zetel in en kijken naar een goedgevulde tv-avond..

  Over Tv gesproken... het was een memorabele dag.. VT4 is geschiedenis.. lang leve VIER.. Omstreeks half acht, net na de Simpsons werd de generiek afgebroken en werd VIER afgetrapt door Geubels en Van Herrewegen..  een duo dat beter niet teveel samen dingen doet.. Geubels werkt niet op commanda... en Van Herrewege is zijn ingestudeerde zelf.. met de nodige toeters en zever ging 'De KruitFabriek' van start.. met Tom Lenaerts die toen het begon niet Mark Uitterhoeven bleek te zijn.. en Lenaerts leek ook opgeblazen.. maar soit.. da's bijkomstig..

  Ik ben overgezapt naar Familie.. niet voor de gecompliceerde en uiterst perfect acteerwerk.. gewoon omdat ik Tom Lenaerts zijn gekwijl tegenover de aanwezige media niet kon aanzien.. ik ben wel terug overgezapt voor 'De Slimste Mens ter Wereld'.. het op de salontafelstaand en naar de televisie roepend tafereel indachtig toen Bent van Looy het moest opnemen tegen Peter Vermeersch.. de valsaard.. en ja hoor ze kunnen het nog na hun overstap.. alleen jammer van die basketspeler met zijn arrogante en betweterige houding.. en de blonde Joepie-madam en echtgenote van Jelle met zijn beugel.. Jelle had moeten winnen.. niet z'n madam.. en zeker niet die kwast van een basketbalspeler die geen mens kent..

  En toen was er Clan.. een geweldige serie die ervoor zorgt dat ik 'de Kloot' zelf al om zeep aan het brengen ben met snode plannekes.. zo een klootzakske.. maar dar heb ik niks over gezegd. straks staan ze nog aan mijn deur.. neenee.. ik heb er niks mee te maken.. echt nie..

  Na Clan volgde dan Manneke Paul.. ik had in de loop van de week al ne keer gekweeld dat het er op of er onder zou zijn voor Paul de Leeuw.. en zoals verwacht is Vlaanderen niet klaar voor Paul.. Nederlanders ondergaan Paul... en de Vlaming gaat in discussie.. snappen de grappen niet.. of willen grappiger zijn dan Paul.. 

  En hoewel ik grote fan ben van Paul, brengt hij wederom een afkooksel van wat ooit een geweldig programma was.. maar hier op VTM Droomland gaan zingen.. grappen maken over chinezen en Hollandse meezingers ten berde brengen en er dan de kennedytunnel en Jill Peeters ertussen gooien.. nee... het kan me niet bekoren..

  scoren met Koen Wauters in een rijbroek en vooraf zonder broek.. het is te gemakkelijk... en het publiek een bivakmuts doen opzetten en er dan niet smee doen is een beetje te belachelijk .. zelfs voor een Vlaming..

  Conclusie.. het was een leuke tv-avond.. maar ik heb veel durf gemist.. en vooral veel Paul gemist..

 • Lelijk kijken...

  het is net acht uur... en ten huize hier bij ons is dat geen uur.. klokken en andere tijdsdragers beginnen hier pas vanaf negen uur.. en dan ook nog niet te fanatiek.. 't moet geen motivatie worden natuurlijk..

  De reden van het in alle vroegte wakker zijn is simpel.. in mijn dromen werd ik achtervolgd door spinnen.. die ventje dan vakkundig om zeep hielp.. maar die laatste was van zo'n exemplaar dat het er meer op leek dat het gedrocht ventje om zeep ging helpen.. en door het geluid dat ik al dromend uit mijn welbekende strot deed stromen werd ik wakker.. 

  de vogeltje floten reeds.. en de zon kwam piepen met stralen waarvan ge toch wel een beetje vrolijk werd.. en vrolijk, ochtend en ikke in éne zin.. da is uiterst zeldzaam.. u bent dus getuige van een unieke gebeurtenis.. helaas zijn mooie liedjes kort van duur.. want ik zit reeds aan de koffie te suffen en ik heb al twee keer lelijk naar buiten gekeken.. wat? de reden daarvoor.. geen... maar soms doe ik da.. ne keer lelijk naar buiten kijken..

  Zo had ik normaal vandaag naar 'Rijker dan je denkt' geweest.. zoals ik eerder kweelde staat er hier sinds jaren een oude cellokoffer die recent een beetje opgeknapt is.. en die opknapbeurt kwam de naam 'Paul Jombar' tevoorschijn.. vtm, rijker dan je denkt,cellokoffer,paul jombar,christies, sotheby,ochtend,koffie,bbq,trouw,kringloop,opknappen,vakantiena het nodige googlen bleek dat dat toch ne mens was die wist met wat hij bezig was.. en nu staat er dus ne echte 'Paul Jombar' in onze living.. uiteraard had ik graag geweten wat het ding waard is want er zijn dingen, cello's, violen en strijkstokken van zijn naam, die bij Christies en Sotheby schandalig veel geld opleveren.. 

  Nu niet dat ik verwacht dat de houten cellobewaardoos een fortuin waard is.. maar het is wel leuk.. zeker als ge weet dat de cellokoffer uit ne kringloop komt en amper een 50 euro gekost heeft.. en wat koopt ge nog voor 50 euro.. 't is waar hé.. 

  maar door ne trouw en andere verplichtingen ben ik genoodzaakt om de uitnodiging te laten passeren.. jammer, maar zo blijft ook de fascinatie voor de cellodoos in leven.. want zie dat ze ginder zeggen.. 'meneer dat is nog juist goed voor uwe BBQ aan te steken..'.. 

  Soit.. ik ga mij ne keer in actie zetten.. want er zijn weer scheermesjes.. hoera ende joepie.. gedaan met jeuk op plaatsen waar ge als gewone mens niet zit te dabben en te krabben.. tot later.. 

 • verlof, vakantie en congé..

  met mijn laatste krachten heb ik deze voormiddag de auto gepoetst.. de ramen beneden gelapt.. de terrassen geschuurd en het tuinstel een goei beurt gegeven.. de badkamer opgefrist en den hele boel doorgedweilt..

  De reden.. omdat het nodig was.. en omdat ik straks in een propere omgeving aan enkele dagen welverdiende vakantie mag beginnen.. heerlijk niets doen en gewoon de luierik uithangen..

  nu is het hele weekend al wel gepland.. van hier naar ginder en van ginder naar hier.. maar dat hoort erbij nietwaar..

  Dus nog een laatste inspanning uit mijn lijf wringen om de verplichte dagtaak tot een voorlopig einde te brengen.. en daarna salut en de kost te roepen in gedachte terwijl ik mijn vakantie tegemoet loop..

  en meer heb ik er momenteel niet aan toe te voegen... tot later..

 • den stalen borstel...

  donderdag, 6 september 2012..  da klinkt precies alsof Sinterklaas geweest is.. aleen ist september en zit Sinterklaas nog in zijne zetel ergens in Spanje..

  't is inmiddels iets voor éénen en dat wil zeggen dat ik traditiegetrouw aan de koffie zit.. met een chocomousse erbij.. 

  der is vandaag veel gebeld.. De schoonouders.., de zus.., iemand van den tv.., en iemand die verkeerd verbonden was.. en ge weet het.. of ge weet het niet maar ondergetekende belt niet graag.. ik laat soms zelfs den telefoon gewoon rammelen.. schrijft maar ne brief roep ik dan in gedachte..

  maar vandaag heb ik twee telefoongesprekken gedaan.. pluim voor mezelf.. 't is te zeggen.. het eerste telefoontje werd verbroken omdat de verbindig wegviel.. ' allo.. 'alllooooooooooo.... 't is precies weg.. en Joske Vermeulen indachting dacht ik 'zie dat die seffes terugbelt en zegt..' ge moogt nie opleggen hé...' 

  239676011388610837_Uwrbd0vG_b.jpg

  voor de rest is er gepoetst.. en een proefke gebeurt op de vloer boven... in ene ver verleden hebben de vorige bewoners vloerbekleding gelegd in de gang.. meerbepaald vastgelijmt.. en na het verslijten der vloerbekleding hebben ze op ne zekere ochtend gezegd 'kom.. we zullen dat der is uitzwieren..'.. met als gevolg dat de foamrug aan de vloer is blijven kleven.. 'krijgt da de'r maar is af' hebben ze toen gedacht..' we leggen der wel iets over..'

  En toen kwamen wij.. kersverse eigenaars van het huis.. ' we zullen die vloerbekleding der is uitzwieren.. 'nog een geluk.. hij is nie vastgelijmd..' hoor ik mijzelve nog kwelen..

  We aanschouwden een houten vloer bedenkt met ingelopen foam.. een vies boeltje dat ge er dus nie zo maar afkrijgt.. merci vorige bewoners..

  afgelopen maanden al geprobeerd met product.. met de schuurmachine.. en dat gaat.. maar moeizaam.. en gisteren dacht ik.. als ik er nu de staalborstel ne keer opzet.. en ja.. efkes met de staalborstel erop.. en dan blijft er een dun laagske over dat ge er zo afsteekt.. 't is natuurlijk wee rapper gezegd dan gedaan.. maar het is wel effectief.. 

  wat? ge zijt nog in geachte bij Sinterklaas en die madam van den tv... maar daar meer over op ne volgende keer..

   

 • verlof en vakantie...

  moest u het nog niet doorhebben.. het verlof is gedaan.. uw kroost is reeds twee dagen en een half naar school.. uw collega's zijn inmiddels alweer in volle sleur.. en de kerstboom is reeds aan het ontwaken..

  Ondergetekende en zijn echtgenoot hebben net een frietje en een biefstukje verorbert.. en dat om ne woensdagmiddag... helaas is er naar het kruidvat gaan overgeschoten wegens het doorhakken van bepaalde knopen en het nemen van weldoordachte beslissingen..26669822762819598_SNMAxoy0_f.jpg

  dat wil zeggen dat ik weer een dag zal doorbrengen met ondraaglijke jeuk op plaatsen waar ge uw ergste vijand nie wilt zien krabben.. maar ook dat overleven we wel weer..

  Ten huize hier bij ons is er besloten om de aannemer verantwoordelijk te stellen voor de schade hier ten huize bij ons.. en dan meer bepaald in de ruimte die ooit een badkamer zou moeten worden.. een flinke streep door de rekening want het was de bedoeling om dit weekend alles af te werken en zondagavond een eerste badje te nemen.. maar niks bad.. alles moet onaangeroerd blijven tot er opheldering is.. en die van hierboven met de grote G mag weten wanneer..

  gelukkig is er ook goed nieuws in het vooruitzicht.. nog drie daagjes en we hebben vakantie.. ja da steekt hé. zeker omdat ik u er net opgewezen heb dat het verlof om is.. maar om de pijn te verzachten kan ik u mededelen dat er dit jaar geen buitenlandse stranden en zeeën gepland zijn.. eerst wel.. toen weer niet. toen weer wel.. en nu wegens de badkamerperikelen weer niet..  helaas.. pindakaas..

 • sessie van hier naar ginder..

  helaas is mijn woensdag te kort om hier te komen parleren.. niet dat ik het zo gigantisch druk heb.. nee.. maar ik zit reeds enige tijd te suffen.. en me af te vragen waarom de buurt hier ineens verandert is in een klusparadijs.. overal zijn ze bezig.. kloppen, boren, vloeken, zagen.. de straat is een in en uitrit voor zwaar vervoer.. nu is dit lichtjes overdreven.. maar ik zit nog niet aan mijn dagelijkse hoeveelheid koffie.. 't is daarmee..

  Feit is wel dat de kids van de buren deze morgen stil waren.. de sleur van de schooldagen zit er al in.. maar nu was buurvrouw verantwoordelijk voor de ochtendlijke herrie.. een zaag die niet tegoei haar werk deed.. zo rond Zeven uur.. is da verwonderlijk.. zijt zelf maar een zaag en ze pakken u vast om zeven uur om een balkske door te zagen.. ik zou ook nie meewerken.. zeven uur begot..

  Ondertussen ben ik al wel gedouched en ben ik mij al mentaal aant voorbereiden op de aankleedsessie die vooraf zal gaan aan een hatelijke strijksessie.. wegens alles in de propere was.. ne mens en zijne woensdag..

  ik moet dus ook nog dringend naar het kruidvat voor scheermesjes.. want wegens geen niemeer in huis ben ik stilaan aant veranderen in een harig iets.. en geloof het of nie.. maar op bepaalde plaatsen is da niet leuk.. op de andere ook niet .. maar dat jeukt minder dan op die bepaalde plaatsen.. met gevolg dat ik de godganse dag jeuk heb op plaatsen waar het niet geoorloofd is om te krabben.. 

  Ondertussen is ook de chauffage weer hersteld.. gelukkig zijn er nog mensen die wel een beroepseer hebben.. een standbeeld verdienen ze.. en veel geld.. da ook.. tsss...

  maar soit.. ik voel het weekend al kraken.. het kan ook mijne rug zijn wegens versleten en oud.. maar om het positieve erin te houden steek ik het op het weekend , want ne mens kan overal moeilijk over doen..

  en om af te sluiten ne quote die mij gisteren deed lachen.. 'ik geloof niet in voornamen, dat is voor huisdieren..' geweldig en allesomvattend!