staking!

u mag het weten.. ik heb niets.. maar dan ook niets uitgespookt deze zondag.. uiteraard buiten het opstaan.. koffie binnengieten.. douchen... aankleden en iets gegeten.. 

verder heb ik samen met ventje naar een film gekeken waar ge niet bepaald vrolijk van werd.. een drama over een vrouw die in een depressie raakt na haar bevalling.. met de toepasselijke titel.. 'De gelukkige huisvrouw'..

de reden van de ikdoeniksdezezondagstaking ligt aan het feit dat ik mij mentaal had voorbereidt op het afwerken der badkamer na het afhandelen van de prutserijen der aannemer.. maar twee lekken aan de chauffage, teruggehangen door inderdaad.. den dieje., zorgden ervoor dat ten huize hier weer dweilen, emmers en meer moesten bovengehaald.. een telefoontje naar degene die hier een badkamer kwam zetten leerde ons dat die zich niet meer zou vertonen..  

na het dweil en droogwerk ne loodgieter gezocht die snel kon komen... en inderdaad.. den dag nadien komt diene mens kijken... 'ja.. da is da en da is da nie.. losmaken.. water eraf en terughangen.. ik fiks da wel.. '  ik wou nog zeggen dat heb ik vijf weken geleden ook nog gehoord.. maar de waterravage indachtig besloot ik wijselijk te zwijgen.. tot dinsdag.. zei de vriendelijke loodgieter en stapte in ne nogal dure wagen en stoof weg..

dus.. ondergetekende had een foertmoment en zei 'ik doe niks meer totdat het opgelost is .. vandaar het ikdoeniksmeerbuitenopmijngatzittenmoment..

Ne mens zou voor minder grijze haren krijgen.. ik val er zelfs vanaf.. ik begin meer op Urbanus te lijken in zijne jonge tijd.. nu niet dat ik met lang haar en ne baard rond loop.. nee.. maar mijn broeken kunnen inmiddels bretellen gebruiken en dan nog krijg ik er een heel winkelkarreke achter.. niet dat ik dat als hobby doe.. winkelkarrekes in mijn broek steken.. 't is meer bij wijze van.. snapt ge..

En het heeft deugd gedaan zo ne keer niks doen.. maar dat betekent wel dat ik de komende weken in actie moet schieten.. en dat zint me minder.. maar wat moet dat moet.. 

en ik ga u laten.. want uw kroost moet morgen weer naar school.. de eerste schooldag is er weer.. de ergste dag uit mijn jeugd.. buiten den tweede en den derde en den vierde schooldag. 

 

 

 

Commentaren

De commentaren zijn gesloten.