• bloot!

  geloof het of niet.. maar het is vrijdag.. de week is bijna op.. nog een laatste stuiptrekking en 't is weekend.. en het moet gezegd.. het is niet de meest schone week geweest om in de archieven te steken... 't is meer een week om in een dozeke te steken.. 200 meter touw er rond te draaien.. dan in een vuurvaste kluis te steken waar ge na sluiting direct de code van vergeet.. die kluis gooit ge in ne bak van om en bij de 5 vierkante meter en die vult ge met gewapend beton.. dan laat ge die uitharden.. en laat ge die blok ophalen en door een paar louche type's dimpen ergens in de Atlantische oceaan.. 

  Martin is vrij, Kim Clijsters stopt nog maar ne keer.., geen medaille's op de paralympics.. de zenders stellen hun nieuwe programmatie voor.. en in Oostende is er ophef over blote lijven..060726_124183_beerbelly.jpg 

  Schepen Lasaffre uit Oostende roept op om 'verdorie een t-shirt aan te doen..'  Ze ergert er zich aan dat er bij de minste zon masaal bovenkleding wordt opgeofferd en God en klein Peerke in zijne blote bovenniks rondloopt.. 

  En 't is waar.. en dan soms nog met een korte broek.. geen t-shirt .. maar wel sokken en sandalen..  en overbehaard.. ik ben ook geen voorstander van het ontbloten der lijven.. of het moest een schoon bovenlijf zijn.. schoon gebouwd.. een kleurke derop.. en dan liefst nog in combinatie met een strakke zwembroek.. en nie van die uitgeloterde zwemshorts waar vier man in zou kunnen..

  maar uiteraard is da nie in de prakijk  te brengen want wie gaat beslissen van gij wel bloot en gij nie.. en mijn gedacht ist zelf nie wettelijk toegelaten.. dus iedereen bloot!

  We staan dus voor het weekend en als alles loopt zoals het moet zouden we zondag omstreeks ergens overdag een bijna afgewerkte badkamer moeten hebben.. en nee.. niet dankzij de man die hier weken heeft gelogeerd.. want dan zou het meer omstreeks ne zondag zijn die ik nooit meer zal meemaken.

   

 • ne drukke ochtend...

  er zijn reeds weer heel wat uurtjes voorbij sinds ik mijn ogen opendeed en zag dat het nog veel te vroeg was..

  nu moest ondergetekende al vroeg uit de nest omdat er nogmaals een poging ondernomen werd om de badkamer tot een goed einde te brengen.. en we de daarvoor aangenomen persoon moesten wijzen op de tekortkomingen en mankementen..

  Nu leert men in de aannemersschool volgende zaken als eerste.. da staat niet scheef dat is gezichtsbedrog waarop een potlood wordt bovengetovert en met de natte vinger wordt gemeten en besloten dat het nogal meevalt..

  als tweede en eigenlijk  de meest belangrijke les, die eigenlijk als nr 1 zou moeten staan maar wegens geen goesting om mijne tekst weer helemaal aan te passen staat het op 2..) is dat er zo al meer materiaal ingekropen was.. dat de winstmarge zo al heel klein of al helemaal niks is.. en dat we blij mogen zijn dat er niks extra aangerekend wordt want dat is dan een service van het huis..

  als derde doen alsof uw neus bloedt.. ik zeg dat het hier en daar scheurt.. en dan in het ijle kijken en over iets anders beginnen..

  er zijn uiteraard nog meerdere lessen maar daarvoor moogt ge u wenden tot de plaatselijke vdab of bakker.

  Uiteindelijk is er iets overeengekomen.. niet meteen de overeenkomst die we voor ogen hadden.. maar het grootste deel wordt afgewerkt .. en de rest doe ik zelf.. want ge weet.. wat ge zelf doet .. doet ge beter..

  En zo komt er aan het miserabele verhaal der renovatie van de badkamer ook stillekes een einde.. en kan ze eindelijk afgewerkt worden.. zo ook de gang en de trap.. 

  da is uiteraard weer sneller gezegd dan gedaan.. maar er is hoop.. en licht aan het einde van de tunnel.. 

  Over licht aan de tunnel gesproken.. Michelle Martin is vrij.. ze heeft er intussen een eerste nacht in het klooster opzitten.. en heeft zich deze morgen al uitgebreid laten verwennen met een ontbijtje.. waarschijnlijk croissantjes.. een eitje van eigen leg.. en kaas van bij de paters.. vandaag zal ze dan nog een extra dagje rust krijgen.. want het zal uiteraard gisteren een vrij zware dag geweest zijn.. 

  Ne mens snapt het niet.. de criminaliteit krijgt vrij spel.. na zestien jaar weer op vrije voeten.. met enkele voorwaarden.. en dat voor feiten die te gruwelijk zijn om ze nog maar te bedenken..

  maar ik ga hier op dit anders oh zo vrolijke internetding niets meer over Martin zeggen.. of het zou per ongeluk moeten zijn.. want het mens verdient geen aandacht.. dus bij deze..

  Ik zou het beter hebben over Prins Harry.. want met alle commotie rond bovenstaande waar ik niks meer over zeg... en de renovatieperikelen zou ne mens nog vergeten dat er koninklijk naakt te zien was.. nu had ik Harry al wel ne keer gezien met een broekinhoud waar ge toch efkes van gaat zitten.. maar de full monty weliswaar weggestoken achter een naakte vrouw.. is iets anders.. 

  nu moet wel gezegd dat de beeldkwaliteit van die aard was dat ge denkt... ge hebt geld.. koopt u ne deftige gsm waar ge degelijke foto's mee kunt trekken.. nee.. dan is er eens iets te zien en dan ist wazig..  tsss.. nu niet dat ik op ne blote Harry zit te wachten.. verre van.. 

  maar goed.. ik ben weer in het wilde weg aant het typen.. en ik heb nog wel wat anders te doen.. en gij waarschijnlijk ook.. 

 • hersenloos gezever..

  hier ben ik weer.. amai.. twee postjes op ne dag.. ge zijt goed bezig hoor ik u denken.. ik weet het, maar het is eigenlijk omdat ik niet goed bezig ben dat de woorden weer vloeien als weleer..

  ge kent mij.. ik kan niet tegen stiltes als ik lawaai wens te horen.. ge volgt nie.. ik ook al lang niemeer maar da stoort niemand.. zelfs de postbode passeert met ne glimlach op zijn tronie.. en de kat van de buren kijkt me aan alsof ik haar net drie keer met haar staart rondgezwiert heb en ze daarna in een bad vol water terecht gekomen is.

  den tijd tikt.. en ge weet ik en tijd da gaat niet samen.. ik leef liever op het gevoel.. en meestal loopt dat syncroom met de klok... maar de voormiddag is ne scheet en da is om... ik ben nog nie wakker of ik heb mijn patatjes al op.. en in de namiddag lijkt het wel alsof de klok soms terugtikt.. echt waar.. eindeloze namiddagen.. eindeloze avonden... met als hoogtepunten baantjer, flikken en 'allo 'allo.. ik heb een boeiend leven.. echt waar..

  maar soit.. de telefoon is nog steeds zwijgzaam.. terwijl hij eigenlijk zou moeten rinkelen en ons vertellen wat er ons wacht de komende dagen.. 't is te zeggen.. dat moet de man aan de andere kant van de telefoon.. de telefoon zelf weet van niks.. da is een lomp kieken.. dat enkel dient om vast te nemen en door te spreken.. en elke week  ne keer me de vod erover om het stof eraf te halen..

  Ge kijkt zo.. waar slaagt het allemaal weer op.. nergens.. en da was de bedoeling.. efkes hersenloos gezever.. sommige mensen doen da voor de kost.. ik doe da als hobby.. moet ge ook eens proberen.. de wereld lijkt dan zoveel mooier..

 • gene almanak..

  dinsdag.. en nee.. ik ben niet uw wijze almanak.. want dan had ik u gezegd dat het vandaag den 28ste is.. en dat het augustus is.. en dan nog een flauw mopke erbij.. niet dus..

  op dit eigenste moment is het eindpleidooi in de zaak Martin bezig... haar kofferke staat al klaar waarschijnlijk.. en haar bedje in het klooster is reeds gedekt..  ze heeft waarschijnlijk al plannen voor het weekend gemaakt en plant een vrijlatingsfeestje volgende week woensdag.. om 14:00.

  Een indrukwekkende politiemacht zal haar opwachten om haar naar Malonne te voeren en haar daar de komende weken te beschermen.. en de ellende houdt niet op want als Martin vrij komt, overweegt Marchal om de politiek terug in te gaan.. om het verschil te kunnen maken..

  zo heb ik ik er hier ook éne rondlopen die meent dat hij op een goeie morgen iets in den bouw ging doen.. om het verschil te maken.. en ik moet zeggen verschil is er.. 

  tegenwoordig kan God en klein Peerke beginnen wat ze willen.. en in het geval van God zou ik nog denken.. ja.. die mens is van vele markten thuis.. de wijnhandel.. brood.. vis.. de medische sector en de zorgsector is em niet vreemd.. en ik denk zelfs dattem badkamers kan zetten.. over klein Peerke daarentegen zijn de meningen verdeelt.. 

  Ik hoop dat er vandaag ook een doorbraak komt in de eindeloze miserie der renovatie der badkamer.. ik hoop dat we komend weekend zelf aan de slag kunnen en de zooi op te lossen.. zodat we volgende week eindelijk een wel verdiend bad kunnen nemen.. met veel schuim.. 

  Maar eerst ne keer den dinsdag doorkomen.. da's ook al een prestatie op zich...

 • zwarte dag.. de zoveelste..

  27 augustus.. de dag voor België weer een bladzijde toevoegt aan zwarte dagen.. Michelle Martin weet morgen of ze al dan niet naar de Arme Klaren zal vertrekken en daar een vrij en nieuw leven gaat opbouwen..

  Nu ben ik de eerste om te kwelen dat mensen een tweede.. een derde en zelfs een vierde kans verdienen.. maar in sommige gevallen moet men toch inzien dat sommige mensen beter geen kans meer krijgen..

  De kans van Martin is in ieder geval een kans die de belastingbetaler.. u en ik... gigantisch veel geld kost.. akkoord.. als zij haar dagen slijt in een cel ook.. maar dan weten we tenminste dat ze geen kwaad kan aanrichten..

  Ik zou niet graag in Malonne wonen.. ten eerste spreken ze daar frans en frans is niet mijn meest beste taal.. en ten tweede ik zou niet graag oog in oog komen te staan met Martin als ze bij de plaatselijke tijdschrifthandel ne Story of ne Bonjourtoutlemonde gaat halen..  

  maar we moeten het maar weer aanzien en aanvaarden... de mannen met de macht weten het waarschijnlijk wel weer beter.. tot het misloopt.. of er iemand zijn leven zelf de miserie injaagt door daden te stellen die niet zouden mogen gebeuren.. en dan staan wij, de bevolking daar met ons vingertje.. 'we told you so.. '

  Hier ten huize bij ons is de maandag reeds volop aan de gang.. de tijd tikt weg totdat we ons weer naar de dagtaak mogen begeven.. en dit een hele week lang..

  Ook zou er deze week schot moeten komen in de badkamerkwestie.. dat het miserie gaat geven is duidelijk.. maar de omvang van de miserie moet zijn omvang nog krijgen.. in ieder geval hoop ik volgend weekend de laatste hand te leggen aan de badkamer.. waar ik overigens deze ochtend het toilet heb ingewijd met de dagelijkse ochtendplas.. en gezeten op de pot checkte ik even of er werkelijk een pot onder mijn goddelijk achterste aanwezig was.. 'anders zit ik hier gewoon op de grond te plassen..' dacht ik nog.. 

   

 • zondag...

  het was de gsm die honger had, die me uit m'n eerste slaap deed ontwaken.. de liters ochtendplas die klaar zaten om geloosd te worden waren de tweede boosdoener die me uit m'n overschot van slaap haalde..

  met een zucht zwiepte ik het bed uit en ik bedacht me net op tijd dat ik dat anders ook nooit doe.. dus met de nodige kraakjes en gekreun zette ik mijn voetjes op de vloer.. ik bedacht nog al een geluk dat niemand dat gezien heeft dat ik op een zondag uit m'n bed zwiep.. ze zouden nogal klappen..

  in mijn weg naar beneden grabbel ik zoals gewoonlijk mijn sloffen en badjas mee.. ondertussen zet ik de wekker af die normaal binnen een half uur zou aflopen.. 

  beneden zet ik mij op het toilet en laat de natuur zijn gang gaan en ik bedenk mij op dat moment dat er boven ook een toilet staat.. gebruiksklaar..  met een zucht doe ik de nodige wrijf en veegwerken.. en laat de kraan het water over m'n handen stromen en in een moment van hunkering naar frisheid klets ik water in m'n gezicht.. gevolg is dat ik nat ben.. de muur achter mij nat is.. en de vloer is een zwembad.. 'oei precies een beteke te enthousiast geweest' hoor ik mezelf denken..

  na de badkameractiviteiten strompelde ik naar de koffiemachine en denk in mezelve dat dat ding toch veel herrie maakt op een zondagmorgen.. ik laat Bowie uit zijn bench.. en kijkt me aan van weetgijwelhoevroeghetis.. en rekt zich uit .. loopt richting zetel en legt zich daar terug te slapen.. de luilak..

  enkele seconden later zit ik naast de Bowie met een koffie en m'n laptop.. de radio speelt een leuk liedje waar de kaarsjes spontaan van beginnen te dansen.. het kan ook een ochtendwind geweest zijn.. maar ik hou het bij de radio..

  Ondertussen is Ventje het zondagochtendritueel komen vervoegen en zitten we met drie in de zetel.. koffie nippend en gapend.. 

 • fly me to the moon...

  One small step for man, one giant leap for mankind

  het waren de woorden die Neil Armstrong van op de maan naar de aarde stuurde..  het was 1969. Hij was de eerste man die voet op aarde zette.. (27aug2012..nota! ik merk nu op dat het dus op de maan moet zijn.. en niet de aarde.. want dan zou hij God of een ander opperwezen geweest zijn..)  

  Nu zijn er veel mensen die ik naar de maan zou willen schieten.. en wat zij dan uit hun met lippen omfloerste opening kramen.. het zou me niet boeien.. zelfs niet als de op hun handen de maan twee keer zouden doorkruisen en er hun bloot gat zouden afsteken.. neil armstrong,appollo 11,maan,eerste ,

   

  maar in plaats van die mensen naar de maan te schieten zou ik zelf wel naar de maan willen.. misschien ben ik dan wel de eerste homo op de maan.. en plant ik er een regenboogvlag.. of ik trek een schoon streepke in het maanlandschap.. dat is toch iets leuker om naar te kijken als ge op de aarde staat. Ik zou dan in een roze ruimtepak en een helm met glitterkes gewichtloos gaan zoeken naar het mannetje in de maan.. 

  Ten huize hier bij ons is er vandaag veel werk verzet.. de gang is bijgeplamuurd.. hoeklatjes gezet.. geschilderd.. verlichting opgehangen.. het nieuwe muurtje in de badkamer beneden behangen en alle rotzooi opgeruimd..  ja.. ge ziet als we ons ne keer inspannen dan gebeurt er wel ne keer iets.. alleen de inbouwspotjes hangen nog uit de plafond.. daar ik de spanklemmen kwijt ben ik begot nie weet waar ik ze gelegd heb.. maar mij kennende liggen ze waarschijnlijk weer ergens waar ne mens nie zoekt.. en waarschijnlijk heb ik toen gedacht.. ik leg ze hier want dan weet ik ze zeker liggen als ik ze nodig heb.. 

  het doet deugd om weer een stukje huis afgewerkt te zien.. nu is het de vloer en de trap nog afschuren en terug behandelen en we kunnen overal plinten zetten..  en dan.. dan ist klaar... uiteraard moet heel de boel dan nog geschilderd, behangen en gedecoreerd... maar das pas het allerlaatste..

  en dan de badkamer.. momenteel ga ik er nie te veel over zeggen.. maar ik kan u mededelen dat het nog niet voor morgen is vrees dat we in een afgewerkte badkamer een badje kunnen pakken.. maar tijd brengt raad.. zeggen ze..

  en nu ga ik nog efkes naar de maan kijken.. en overlopen wie ik naar de maan wil schieten en hoe..