• vraagtekens..

  michelle martin,dutroux,wet lejeunne, namen,justitie,vervroegde vrijlating,

  Het was met de pruttekes in de ogen dat ik gezeten in de zetel de online krant opendeed en de kop zag verschijnen.. 'Michelle Martin komt vervroegd vrij'..

  Nu was het al efkes aangekondigt dat ze de aanvraag gedaan had.. maar vertrouwend in een correct handelende justitie was er het idee dat ook deze aanvraag verworpen zou worden..

  Ge begrijpt dat mijn pruttekes dan ook spontaan uit m'n ogen sprongen bij het lezen van zulk een titel... 

  Het vrouwmens wordt ondergebracht in een klooster te Namen.. en mag daar haar dagen gaan slijten.. een openbaar leven zal er voor haar niet inzitten.. dus de kans dat ge ze in de plaatselijke GB tegenkomt zal klein zijn.. hoewel.. ge weet nooit..

  Maar ik snap niet dat als een vrouw die reeds vast gezeten heeft.. net als haar ex Dutroux.. die toen ook vervroegd vrijgelaten zijn... en mss als ze hun straf uitgedaan hadden, dat het drama nooit gebeurt had.. maar dat zijn veronderstellingen en gedane zaken kunt ge niet terug draaien..

  maar ge kunt er wel lessen uit leren.. en daarom kan ik er met mijn bescheiden brein niet bij dat de vrouw die medeplichtig is bij het ontvoeren en doden van onschuldige kinderen nu vervroegd vrijkomt.. 

  Het is een schande en een droeve dag voor België.. de zoveelste op rij.. 

 • den boom...

  het was des zondagavond toen ventje en ikzelve in de zetel zaten en naar iets tvachtig aan het loeren waren.. plotseling ene hels gekraak.. daaropvolgende een secondenlange gebulder met een gigantische plof als apotheose.. IMG_7033.JPG

  'den boel is ingestort bij de buren..' dacht ik nog zo in gedachte.. en met een klein hartje en m'n hand voor de mond van ik ga hier zo meteen iets zien dat ik nog nooit gezien heb volgde ik ventje naar buiten..

  de huizen stonden nog recht.. maar de megaboom hierachter was blijkbaar gezwicht en een zijtak had het begeven.. nu moet ik u wel zeggen dat die zijtak het volume heeft van een huistuinenkeukenboom.. in zijn val heeft hij twee bomen om zeep geholpen en een tuinhuisje dat er mijn gedacht al stond van toen ze nog geen benul hadden waarvoor tuinhuisjes dienden.. 

  enkele minuten later zwaailichten en ne hoop brandweermannen die ne keer kwamen kijken of ze zichzelf nuttig konden maken.. vreemd.. want de boom staat op privéterrein.. en de afgevallen tak ligt voor niemand in de weg.. 

  Na wat machogedrag.. ne ladder en een aantal kettingzagen later besloten ventje en ik naar binnen te gaan.. wij stonden ramptoeristgewijs door onze slaapkamerraam foto's te maken..  en in die tak zat niet echt veel beweging..IMG_7030.JPG

  Nu is de vraag of de boom gaat blijven of de eigenaar van het terrein de boom laat neerhalen.. dat laatste zou jammer zijn want die boom staat er al van toen hij beginnen groeien is daar.. en da is toch al efkes.. het geruis door de blaadjes is zalig op ne zomeravond.. en de kraaien die er wonen moeten dan ook een nieuw onderkomen zoeken..

  maar als de boom inderdaad ziek is.. is hij best gevaarlijk... want de tak die nu is afgebroken was de kleinste.. de andere zijn van een heel ander kaliber.. en kunnen best verkeerd neerkomen en dan is de schade niet te overzien..

 • Harley..

  Ten huize bij ons is er het Harleytreffen.. nu niet direct in onze living.. stel u voor 4000 motards in mijne zetel.. niks van.. ik heb net gekuist.. en zo groot is mijne oprit nie om daar 4000 beesten van machine's neer te poten..

  Nee.. om meer exact te zijn is het in de omgeving van ten huize bij ons.. en meerbepaald het geronk der motortuigen.. sommige zelfs zo hard dat ik soms ne keer opsta en ga kijken of er nie toevallig éne binnengesukkeld is met zijn Harley..  ge weet nooit..images (24).jpg

  Het festivalterrein ligt op een 10 minuten afstand van bij ons.. dus ik hoef u geen tekening te maken dat de geluidsgolven der festival ook ten huize bij ons te horen zijn.. en ik was nog maar net bekomen van de kermis die hier vorig weekend mijn oren heeft gemarteld..

  in de vroege avond zei ik nog.. ''t valt precies goe mee.. ik had van die zware metaldreunen verwacht..' en ondertussen speelde 'Mia' van Gorki.. mietjes! dacht ik nog.. "nota! 't is maar om te lachen hé.. dat  ge hier straks nie staat met 4000 motards.." 

  tot dus enkele uren later.. en het van dat was.. gedreun en gejammer.. ik dacht de buren zijn weer bezig.. maar de DJ ter plaatse had zijn metalcollectie gevonden.. en uiteraard was de wind ook zo gedraaid dat alles de slaapkamer ingewaaid kwam..

  Maar soit.. voor die éne keer per jaar.. we zullen er maar nie over klagen.. het is goed voor den horeca, 't kruidvat en de zeeman zeker.. 

  ondertussen is het zondag, de buren zijn inmiddels weer ijverig aant renoveren... nee.. echt renoveren.. nie dat ge denkt van jaja.. renoveren.. nee.. echt renoveren.. de haan van die hier schuintegenover is ook wakker.. den hond ook.. en ik .. ik een beetje.. zo een beetje suffend voor me uitkijkend.. met een tweede tas koffie in mijn lijf.. Bowie ligt nog te soezelen.. en ventje zit naast mij een beetje naar zijn e facebook te loeren.. zalig zo een zondagochtend.. 

   

   

 • in the summertime..

  een mens moet zijn prioriteiten kennen..zeker als de zon schijnt en het niet regent.. als de zon schijnt en het regent is het kermis in de hel.. maar daar zijn wij vet mee.. en meer valt er niet erover te zeggen.. zeg dat ik het u gezegd heb..

  zoals ge gemerkt hebt.. of waarschijnlijk niet.. was dit stukje Olympisch Goud even afgesloten voor de buitenwereld.. niet wegens ziekte of komkommertijd. nee.. er is al sinds lang het verlangen om de blog in zijn geheel over te zetten naar een andere Olympische Blogdiscipline.. maar blijkbaar heerst de blogdictatuur hoog bij Skynet en is het blijkbaar niet mogelijk om een blog te importeren.. buiten het knip en plakwerk uiteraard.. maar ge kent mij.. ik ben daar veel te geduldig voor..komkommertijd.jpg

  Maar soit.. het spel overzetten lukt dus niet.. en is er maar tijdens de algemene vergadering besloten dat het blogding maar weer open gaat voor iedereen.. en er massaal protestacties uitbreken..  neenee.. wees gerust.. ge kunt terug alles lezen en weer massaal uw ogen verslijten...

  ondertussen is de zomer losgebarsten.. 't is te zeggen.. het weer dat we al enkele weken moesten krijgen, hebben we nu in drie dagen gekregen.. gevolg.. veel mensen met ne zonneslag..althans nu konden ze het daar opsteken.. ne zonneslag.. tsss .. waar halen ze het..

  U vraagt zich uiteraard ook af of de badkamer inmiddels klaar is.. ik kan u melden dat ze halverwege in de opbouw staat.. en de vooruitzichten zijn veelbelovend.. maar u weet het.. nooit de vlieg plattrappen alvorens  ze in bad geweest is..

  en het feestzaalverslag?? waar blijft dat.. awel ik was het mij ook af aant vragen.. het komt eraan.. maar 't zal voor vroeg of laat zijn.. en wanneer dat is weet geen kat.. zelfs ik niet.. het zal dus een grote verrassing zijn.. ook voor mij..

  en terwijl u dit leest heb ik net mijn zoveelste koffie tot mij genomen... ligt ventje op de zetel een dutje te doen en is Bowie mij aan het aankijken van 'waar blijft mijne koek?' de buren hebben hun laatste steen gemetst voor vandaag.. en de salsamuziek speelt uit mijn boxen.. niet dat ik voorzien ben van een goed stel boxen.. nee.. ik bedoel uiteraard de boxen  van mijn laptopding.. kwestie van de zomer een beetje aan te houden..

  en met deze woorden laat ik u achter.. want ik moet nog stofzuigen.. en de auto poetsen.. ne mens heeft ook nooit gedaan..

 • mijn mosselen!

  Het zomert ten huize bij ons.. een stralende zon.. een wit wolkje hier en daar. het kan ook een schaap zijn.. ene vliegend schaap dan weliswaar... want wolkjes zweven in de lucht.. het schaap dan ook uiteraard..

  Het was vandaag dag zoveel der badkamerrenovatie.. ik ben de tel kwijt wegens een opkomende zonneslag en geen goesting om vingergewijs te tellen hoeveel dagen er versteken zijn.. het to do lijstje dat ik zo ijverig opstelde is grotendeels afgewerkt.. ge kijkt zo.. da had ge niet verwacht hé.. want ja.. ge kent mij en mijn to do lijstjes..

  Maar daar ging het niet over.. ik heb mij vandaag buiten op een stoel gezet en ben er enkel en alleen afgekomen om iets verfrissend te halen.. ne keer pipi te gaan doen.. van da verfrissend moment.. en om ne keer naar de winkel te rijden.. waar ik liever niks over zeg.. wat? ge zijt curieus??  awel vooruit.. omdat het goei weer is..

  voor basisdingen rijden wij naar de Lid'l.. groenten, melk, koekjes en meer.. en dat doen wij traditiegewijs in Balen.. maar nu moesten we eigenlijk nog in Lommel zijn dus ventje zegt.. 'dan zullen wa daar naar de Lid'l gaan..'

  Zucht ende klaag.. de Lid'l van lommel.. we komen binnen en u weet het of u weet het niet.. er stond een massa volk aan de inkom.. een drukte vanjewelste.. met enig lelijk gekijk en en gedrum raakte we doorheen de mensenmassa van zeker 4 personen.. dat hadden we al overleefd... de eerste dingen worden vakkundig in het karretje gelegd en ter hoogte van de broodafdeling zegt ventje.. pakt hier zo maar een brood mee.. ik pak een brood uit de lade en wil een broodzak nemen.. maar een plaatselijke Lommelse had blijkbaar grote honger en had het broodmachine en de kast met broodzakken in beslag genomen.. elk brood gaat één voor één de machine in.. en de broden die ze vakkundig uitgestald had op de broodzakken waren uiteraard pas als laatste aan de beurt.. wat had u gedacht..

  Even verder nemen we groenten.. die éénmaal thuis in zulk een staat waren dat we ze integraal de vuilbak in gekieperd hebben.. en ja.. we hadden ze gecontroleerd.. maar de groenten waren gestoken dat ge het nie kon zien.. groentenbedrog! het is een schande..zomer,lommel,lid'l,mosselen,frieten,terras,

  De winkel leek wel in uitverkoop.. mensen duwde.. trokken en sneerde.. 'ik zal verse frieten meepakken voor seffes ' hoor ik mij zeggen.. en zoals ge weet voeg ik dan de woord bij de daad en repte ik mij richting verse frieten.. een vrouw met winkelkarretje snijdt mij vlak voor de laatste zak frieten de pas af.. en zegt met een gezicht alsof ze me twee seconden later in stukje gesneden had en opgevoerd aan haar hond.. 'da zijn mijn mosselen...!!' ' ik kijk ze aan en zeg 'ik moet uw mosselen nie hebben.. ik moet die frieten hebben..  de dame in kwestie stort zich op de mosselen en ik wurm mij tussen het karretje, de mosselen en de dame en grijp de laatste zak frieten.. 'da zijn mijn frieten!' en ik draaide mij om en weg was ik met mijn frieten..

  Plotseling kwam er een werkneemster aangedraaft met een schrobzuigmachine.. en ik zeg nog tegen ventje ' da is ook ne moment om da te doen..' maar iets verder bleek de ijverige werkneemster eerder die dag een aantal flessen drank tegen de vlakte gegooid te hebben en met de moed der wanhoop trachtte ze de smurrie op te ruimen.. helaas waren en winkelende klanten die ondanks de meters gang naast de knoeiboel het nodig te vinden om er toch recht in te gaan staan en dan een vies gezicht te trekken.. 'op wa trekt da nu' hoorde ik een dame mompelen.. 

  Ik was ondertussen al drie keer aangevallen door mensen die kaas en boter wilde nemen.. ik stond gewoon een keuze te maken.. 'meneer heeft tijd zeker..' ik wou nog antwoorden 'ja.. ik heb tijd madam..' maar mijn lip trilde inmiddels al zo hard dat het niet verstaanbaar meer zou zijn..

  'naar de kassa!' zeg ik tegen ventje.. daar nog een kwartier staan aanschuiven.. achter ons een man op zekere leeftijd die elke millimeter opschoof die hij kon.. tot op een honderdste millimeter stond hij achter mij.. en telkens ik mij voortschreed volgde hij.. 

  uiteindelijk griste ik het kassaticket uit de handen van de kassierster die mijn onweerswolken duidelijk zag hangen.. 'nooit meer in deze winkel!' brieste ik.. 'nee.. nooit meer ' zei ventje.

  Hij overdrijft weer hoor ik u hardop denken.. niet is minder waar beste lezer.. integendeel ik ben nog mild geweest.. heel mild..

  Maar soit.. inmiddels staan er lege tassen koffie op tafel.. een potje waar ooit een heerlijk dessert in zat.. en twee glaasje met een bailey'sachtige substantie.. 't is te zeggen enkele druppels want de rest bevindt zich reeds ergens in mijn lichaam... ik zou nie weten waar.. indien u het weet gelieve het voor uzelve te houden want ik het er gene éne boodschap aan waar drank al dan niet zit in mijn lichaam..

  de zon is inmiddels gedraaid.. en de buren worden ook wakker.. langs de éne kant komen de kinderen tot leven.. en langs de ander kant wordt er druk gediscussieerd over den uitbouw.. het leven zoals het is ten huize bij ons.. en wij.. wij zitten er tussenin.. 

   

 • te moe om ne titel te verzinnen...

  Wat een week.. zoals in 't lang en in 't breed aangekondigd zijn we ten huize hier bij ons aan de badkamer begonnen..  't is te zeggen.. we hebben iemand ingehuurd om de badkamer te plaatsen.. 

  Het zoeken van iemand die een badkamer kon plaatsen is een heel vijven en zessenverhaal geworden dat ik hier nie uit de doeken ga doen.. wegens slaapverwekkend en totaal niet interessant.. men zegge het voort..

  De badkamerman, zoals ik hem noem.. stond hier woensdag stipt aan de deur.. da valt hier nog goed mee dacht ik.. maar ik was nog nie uitgedacht of hij was alweer weg.. tot tegen de middag... riep de badkamerman en stapte zijn camionnette in.. 

  Daar staan we dan.. dacht ik zo... maar tegen de middag was hij er weer... en konden de werken echt beginnen... 

  Eerste werk was de indertijd geplaatste chauffage weghalen.. een werkje waar we hier ten huize bij ons menig slapeloze nachten door gehad hebben.. ge kijkt zo.. zo erg is da toch nie een chauffage weghalen... tjoepkes los... dingeskes los.. efkes heffen en hup.. een zwets water en ze  is eraf.. inderdaad.. en het is die zwets water die ons zorgen baarde.. want wij hebben ten huize bij ons houten vloeren liggen.. en het minste water sijpelt er gewoon door.. en dan drupt het op de gyproc.. en ge weet wat water en gyproc doen hé.. en nee.. geen kindjes maken..

  Nu was er het volste vertrouwen dat dit tot een goed einde zou komen.. met m'n handen over elkaar stond ik in de deuropening te loeren toen ik een eerste straal water zag komen.. oei... en stilte..

  Das nie zo erg.. hoor ik hem zeggen.. ne handdoek later was het water weer weg en begon hij opnieuw.. dit keer zonder water... 

  Ik ging al ne keer verslag uitbrengen.. toen ik plotseling iets hoorde druppen..  en ja hoor.. het water liep er langs de andere kant uit... 'das toch vreemd' hoor ik tussen het waterfestijn door...  

  De houten vloer moest eraan.. want het water op de gyproc moest opgedroogd... van toen af ben ik op mijn tanden gaan bijten..  na een aantal vijven en zessen was de chauffage eraf.. en bleef ik verweesd achter met ne vloer die ik er eigenhandig uit moest slopen..  jammer.. en zonde.. paul jambon, faubg poissoniére,luthier, paris, cello, violincello, cellokist, propeller,kringloop,sotheby, christie's,renovatie,schuren,

  nu.. drie dagen later begint er enige gelijkenis met een badkamer  te komen.. maar we roepen nog niet te hard victorie.. 

  terwijl de badkamerman zijn ding deed.. heb ik er van geprofiteert om enkele klusje uit te voeren.. de badkamer  beneden is afgespoten met silicone.. na vier jaar tssss...  er is een muurtje gezet tussen het toilet en de wasmachine.. dat moet nog behangen worden en dan kan de hele badkamer geschildert.. de schouw boven het fornuis is in de verf gezet...  de voegen van de spatwand uitgekrabt en opnieuw ingevoegd wegens slechte mengeling de eerste keer.. en nog een paar prullekes.. 

  Leuker was het afschuren van de propeller die destijds bij de moemoe tegen de muur hing.. het ding had altijd mijn aandacht al... ik vond het een vreemde combinatie.. een klok en een propeller.. maar soit.. mensen vroeger deden wel vreemdere dingen.. 

  Toen Moemoe stierf is de propellerklok bij pa terecht gekomen...  en toen pa stierf wou niemand het vliegend gevaarte hebben.. en is het bij ons op de zolder terecht gekomen.. de propellerklok in zijn orginele staat was niet ons ding.. een lelijke donkere vernis en dan een koperen klok.. een voorzichtige schuurbeurt leverde niets op.. we zullen het ding wel schilderen zei ik nog..  maar met wat grof geschut en ne hoop stof in mijn lijf en leden later was de propelller herschapen tot een authentiek vliegding.. paul jambon, faubg poissoniére,luthier, paris, cello, violincello, cellokist, propeller,kringloop,sotheby, christie's,renovatie,schuren,

  Zo was er ook de cellokist die we ooit in een ver verleden in een kringloopwinkel kochten..  de zwarte kist die totaal afgebladderd was stond te verstoffen op de zolder en nu ik toch in actie geschoten was dacht ik.. dan doe ik maar voort..  en het resultaat is best mooi..

  maar de cellokist bleek nog geheimen te hebben.. want toen ik de binnenkant van de kist wat proper maakte zag ik een zwart plaatje op de blauwe bekleding... een sponske en wat zeep zorgde ervoor dat er een naam tevoorschijn kwam.. 'Paul Jombar, luthier, 27 faubg Poissoniére Paris' .paul jambon, faubg poissoniére,luthier, paris, cello, violincello, cellokist, propeller,kringloop,sotheby, christie's,renovatie,schuren,

  Ik zeg tegen ventje.. der staat ne naam in..  en een googlebeurt later weten we dat Paul Jombar een Parijs instrumentenmaker was dies destijds tot de top behoorde.. en zijn instrumenten worden bij Christie's en Sotheby's geveild voor prijzen waar ge toch ne keer voor gaat zitten..

  Het adres hebben we ook gestreetviewed en we besloten dat de mens in kwestie geen klein huizeke had.. 

  Of de Cellokist nu ook iets waard is.. da weet ik nie.. en moest het al iets waard zijn.. dan zal het geen klein fortuin zijn.. maar het verhaal op zich en een uniek stuk in huis hebben is toch ook fijn..paul jambon, faubg poissoniére,luthier, paris, cello, violincello, cellokist, propeller,kringloop,sotheby, christie's,renovatie,schuren,

  Soit.. na alle renovatie en schuurperikelen is mijne fut op.. en kruip ik in mijne zetel bij mijn echtgenoot.. want we zitten tenslotte nog in onze wittebroodsweken... 

 • dag 13054..

  Dag 13054 uit het leven van mezelve.. toevalig is dag 13054 ne zaterdag.. da wil zeggen dat 13053 dagen terug ne zondag was.. en dat is het me nu juist.. wist ik veel op dag 1 dat ik 13053dagen later dit zou schrijven op ne zaterdag.. 

  13054 dagen.. als ge het zo ziet staan ist niks hé.. maar denkend dat een week zeven dagen telt.. zouden dat 1864 weken zijn en 6 dagen.. ahja.. want 't is morgen pas zondag..

  nu zou ik natuurlijk verder kunnen gaan, maar het is zaterdag, ik heb ocharm twee tassen koffie uit en de pruttekes zitten nog volop in m'n ogen.. mijn rechteroor slaapt nog en mijne linker kleine teen ook.. al hetgeen er tussen zit is is ontwakende toestand.. dus ge moet nie teveel verwachten..

  551755_459251684085171_664523848_n.jpgmaar als ik zo denk.. ne gemiddelde man wordt zo toch iets in de zeventig in het beste geval.. dus da wil zeggen dat ik mij eigenlijk ergens in de helft van mijn leven bevindt.. oei.. wa zegt em nu.. tja.. het is zo.. nu ga ik ervan uit dat ik 104,5 jaar oud wordt dus ik ben nog lang nie aan mijn einde toe.. maar het doet ne mens toch denken..

  In de helft van mijn leven.. da zouden dan nog 13054 dagen zijn.. zo met de natte vinger hé.. nie dat ge binnen 13054 dagen en een klets aan de koffiekoeken zit.. niks van.. 't is bij wijze van schrijven hé..

  ALs ik dan de balans zo ne keer rap op maak van de helft van mijn leven.. ik kom hier later nog uitgebreidt op terug.. als ik ooit ne keer tijd heb tenminste.. en na het feestzaalverslag waar ge zo op zit te wachten.. alles op z'n tijd.. ik heb normaal nog 13054 dagen...

  Maar ne balans.. ik denk over het algemeen dat mijn leven al schoon geweest is.. er zijn diepte's geweest.. hoogtepunten.. dingen die ik nooit zal vergeten.. en dingen die ik ooit hoop te vergeten.. Er zijn mensen op mijn pad gekomen die ik koester.. en ik hoop in die 13054 dagen nog mooie dingen te doen en mee te maken.. 

  Ondertussen ben ik aan mijn derde tas koffie bezig en betrap ik mij erop dat ik erover denk of ik  dit wel zou posten.. over de helft van mijn leven schrijven en daar zo licht over gaan is mss nie gepast.. mss moet ik er meer tijd voor maken.. en mijn leven met de gepaste eerbied bekijken.. maar ge kunt blijven terugkijken... en daarover schrijven.. en da ga ik zeker nog dikwijls doen... geen 13054 keer.. maar mss 298 keer.. en de rest is vrolijk en zo lachwekkend dat ge het in broek zult doen.. of toch bijna..

  En ondertussen tikt deze dag lustig verder weg.. en zit ik hier nog te mijmeren over mijn 13054 dagen.. seffes is de zaterdag om en heb ik er niks aan gehad.. buiten wat getokkel in ijle en het verslijten van mijne shift en delete.. want ik delete wa af...man man man..