• zenuwtrek....

  377217.jpgIk ben ondertussen de tel kwijt.. het zijn nog 3! of 4! dagen... zoek het zelf uit.. ik tel nie meer.. ik wacht af..

  De trouw komt nu dus razendsnel in zicht.. moesten er flitspalen staan voor aankomende trouwdagen.. die van ons zou zeker geflitst worden.. met een gigantische boete en een trouwverbod tot gevolg.. 

  Nu is het meeste in kannen en kruiken.. 't is te zeggen.. we kunnen ten huize bij ons niet op onze lauweren rusten en wachten tot we op ons gemakske in ons kostuum, dat trouwens nog niet klaar is, kunnen kruipen en dan meedraaien in de gekte van de dag.. 

  Inderdaad.. onze kostuums zijn nog niet af.. ge hebt da goed gelezen.. op 3! of 4! dagen voor den trouw staan we nog altijd in onze blote voor de spiegel te kijken.. Normaal hadden we vandaag alles gehaald en betaald.. maar er was meer werk aan dan voorzien.. met gevolg dat we pas woensdagavond onze kostuums mogen verwachten..

  We houden de spanning erin.. maar echt goed is het niet voor het ZENgevoel waar ik al dagen achter aan het zoeken ben.. ik loop tien keer per uur naart toilet.. ik kijk op de klok gelijk ik gisteren ergens moest zijn.. en der begint zich ne zenuwtrek te manifesteren ter hoogte van mijn oog.. straks loop ik daar naar iedereen te plinken op mijn trouwdag.. en dan krijgt ge situaties.. 'Ja, Ik wil..' en terwijl plink ik naar de schepen van burgelijke stand.. dan kan die denken dat ik haar of hem aant versieren ben.. of dat ik het zeg voor de grap.. heel die mens in de war.. ne hoop achterklap.. da heb ik weer..

  Soit.. ik ga nog ne keer naart toilet.. en dan nog eens op de klok kijken... 

 • the final countdown...


  2011051811410154_G.jpg

   

  Het laatste weekend voor de Trouw! ne mens zou er spontaan van beginnen zweten, ware het niet dat er hier ten huize bij ons nog ne heleboel moet gebeuren..

  en het is nie van uitstellen deze keer.. nee.. want het is erop of eronder.. alles wat nu niet gebeurt.. moet nadien ook niet meer gebeuren.. zo gaat da met ne trouw.. het is vrij belachelijk om na den trouw nog met naamkaartjes af te komen voor op tafel.. of met ne gateaux van 16328 personen als dessert... het is al gek genoeg..

  Waarschijnlijk gaat ge hier voor den trouw niets meer lezen.. of ik zou ergens een momentje moeten vinden om nog wat letterkes hier ten berde te gooien..

  Voor degene die er bij zijn.. tot dan.. voor degene die er niet bij zijn.. foto's en een uitgebreid verslag volgen zeker nog.. 

 • 13! ikdoehetzelfwantdanduurthetlangerenistmaarhalfzegatgedaanmateriaal

  13! en ik zit hier gewoon in de zetel.. laptopke op de schoot.. koffie in de ene hand.. met de andere hand typ ik alsof mijn leven er van afhangt.. met nog een hand krab ik eens door mijn haar.. en op een andere plaats waar het wel eens durft jeuken.. en ondertussen lees ik de flair den Dag Allemaal door.. ge ziet ik ben multifunctioneel..

  Maar 13! is niks meer hé.. da is rapper om dan de finale van het EurovisieSongestival in haar hoogdagen.. 13! is een scheet van twee weken oud die al efkes zat te wringen. ge kent da wel.. trouw,trouwring,feest,feestzaal,stress,bruidspaar,gaywedding,homohuwelijk

  En er moet toch nog wel het één en ander gebeuren.. Hoe? zie ik u denken.. uw I Do lijstje hier op den blog is op het kostuum en de schoenen toch allemaal doorstreept..  ja.. ik zeg het u maar want precies of gij elke dag gaat  kijken wat ik nog moet doen.. laat staan dat ge weet dat er ergens een lijstje staat met hetgeen ik moet doen.. Ja.. inderdaad.. op het kostuum en de schoenen na is alles doorstreept.. maar er is veel meer.. dingen die jullie niet mogen weten.. dinen die ik zelfs niet weet.. en dingen die gij en ik nooit zullen weten.. straf hé.. de kleine prullekes die nog moeten gebeuren.. petieterige dingen die onmenselijk veel tijd in beslag nemen.. miniscule opdrachtjes die indien niet uitgevoerd een wereld van verschil kunnen maken op onze dag.. ens stel u voor.. dat ik daar sta in al mijn glorie en voile.. en der is zo een ietsiepietsie dingetje nie gedaan... dan kant goed zijn da ik daar ne hele dag sta in mijne glorie en met mijne voile.. en da zou belachelijk zijn.. daarom.. elke ienieminie prutske moet inorde zijn..

  Zo moet er hier ten huize bij ons ook nog gepoetst worden.. de ramen, de lusters.. de rest.. maar zoals ge weet of niet weet.. ten huize naast ons zijn ze overal druk doende een poging te forceren tot renovatie.. kranen rijden hier op en af.. containers met ikweetbegotniewaarzehetblijvenhalen worden afgevoert.. maar er wordt vooral veel stof gemaakt.. en begint dan maar hé.. het is goei weer.. ne mens zet z'n schuifdeur open.. da dient daarvoor als goei weer is.. en vijf minuten later is t precies of ge in nog geen twintig jaar het stof hebt afgedaan.. met de ramen vantzelfde.. ramen poetsen en ze zijn nog nie droog meneer en madam.. en ze hangen al terug onder de zand.. zelf als ge hier uw tanden poets ist vanda.. niks blijft proper.. met die van ten huize naast ons..

  Maar de aanhouder wint.. en blinken zal het op de vijftiende! al moet ik de dag zelf nog alle kranen, hamers, beitels, containers en ander ikdoehetzelfwantdanduurthetlangerenistmaarhalfzegatgedaanmateriaal saboteren..

   

 • 14! das nie veel meer..

  Vandaag 14! dagen later ist zover hé.. dan lopen we hier ten huize bij ons rond als kiekes zonder kop druk in de weer met trouwaangelegenheden en niet trouwaangelegenheden..  het is een komen en gaan van mensen.. die soms in de weg zullen lopen en soms ook niet.. ik zal mijn beste gezicht opzetten en soms een fronske trekken en in gedachte tot 2736535790837625 tellen om dan weer helemaal ZEN ertegen aan te gaan..

  Maar voor we zover zijn moeten we nog 14! dagen zien te overleven.. en ik zweer het u.. het is overleven.. fuck! Expeditie Robinson en de koopjes bij de plaatselijke Aldi! Een trouwvoorbereiding is een hel! Een kruistocht die ge moet uitlopen om uiteindelijk aan uw doel te geraken.. uw geliefde in de armen te sluiten voor de rest van je leven..2011051811454162_G.jpg

  Ja.. ne mens moet er iets voor over hebben.. ook ten huize hier bij ons is het drama en slapstick.. ne mens zou soms denken dattem in een slechte tvserie zit.. in het duits gedubt met indonesische ondertitels.. want de mensen die ge aanspreekt om dingen te doen die verstaan het nie.. of willen het nie verstaan.. Dictatorgewijs sta ik hier dan vervaarlijk met ne handdoek in mijn handen te roepen en te tieren.. tegen m'n ventje en de bowie.. niet dat die er iets aan kunnen doen.. maar dan ben ik mijn tirade tenminste kwijt..

  Ik heb hier de vitrinekast weer vrij gemaakt van alle lijstjes.. wegens te stresserig en geen overzicht van waar wat staat.. want dan staat ge daar s'morgens met pruttekes in uw ogen een tas uit de kast te pakken voor de dagelijkse koffie en zit ge uiteindelijk met een plat bord koffie in de zetel te smossen.. ja ne mens maakt het mee..

  Verder is er teleurstelling.. want ja.. een huwelijk is één al al pret zou ge zeggen.. en dat is ook zo.. maar zo soms kruipt er een teleurstelling in.. een teleurstelling in mensen.. want in beesten en bloemen kunt ge niet teleurgesteld zijn.. niks ergs... want ne mens is verderfelijk en achterbaks ten gepaste tijde.. maar van sommige mensen verwacht ge het niet.. maar laat dat dan weer een les zijn in mijn naieve iedereengraagziende leventje..

  Soit.. genoeg geteuterd.. der moet hier getrouwd worden binnen 14! dagen en met hier tetterkes te verkopen zal da nie lukken.. in de loop van de volgende dagen krijgt ge hier nog vanalles te zien.. spannend hé... of misschien ook niks wegens te druk of geen goesting da kan ook..