• hoogtepunt..

  123215739775351658_y9pGCVO6_b.jpgWe zijn 23 dagen voor den trouw! Ne mens zou voor minder een heel voliére in zijne buik hebben zitten. 

  Het 'I do' lijstje lijkt meer op een boodschappenlijstje van ne bejaardemet Parkinson of een blonde stoot die hare vibrator op highspeed heeft staan op een hoogtpunt.. niet dat ik vergelijkbaar ben met een bejaarde blonde met een hoogtepunt.. 't is bij wijze van schrijven.

  Door het aansleuren van attributen en trouwaangelegenheden lijkt het huis wel een opslagplaats van ne weddingplanner zonder planningstalent.. er wordt verlegt.. verzet.. opgeruimd en weer overhoop gehaald.. 't is geen leven zo vlak voor nen trouw.. 

  Gelukkig komt stilleksaan wel alles tot één geheel.. de dingen die we plande vorige maand passen nu perfect bij hetgeen we twee maanden beslist hadden.. en ook hetgeen er gisteren gedaan is past perfect in het hele trouwplaatje.. en wat is dat dan allemaal hoor ik denken.. tja.. ik kan en mag hier niks zeggen.. moest ik hier alles ten berde brengen, der zou geen verrassing meer zijn. 't is waar hé..

  Ik lijk misschien een beteke afwezig.. maar dat ligt volkomen aan het feit dat ik met een half oog naar de eerste halve finale aan het loeren ben van het songfestival.. en dat de buurvrouw sinds een belachelijk uur aan het hameren is op de gyproc die ze vorige week geplaatst heeft.. wat het songfestival betreft kan ik kort zijn.. en pas ik ben ne grote songfestivalliefhebber, maar buiten een bescheidden glimlach op mijn smoel kan het mij niet bekoren.. helaas.. wat de buurvrouw betreft.. die kan mij ook niet bekoren.. 

  Ik ga nog een beetje trouwgeregel inorde brengen.. en ondertussen een beteke afzien.. want de tandarts heeft begin deze week mijn eetkamer onder handen genomen met gevolg dat alles ikweetniethoegevoelig is.. merci..

   

 • jaja..

  trouw,decoratie,viering,bloemen,dj,fotograaf,weekend,huwleijk,gay,kleurMijn lieve trouwlustige lezerkes.. het is een week geweest waarin er teveel To Do was en te weinig DoDo.. gevolg.. een gezicht waar mening rimpelhond jaloers op zou zijn.. rimpelhond? ja die hondjes met zo wat vel tevee.. googled het ne keer.. want ik heb echt gene tijd om me daar ook nog ne keer mee bezig te houden..  het is blijkbaar de Shar-Pei.. chinese rimpelhond.. ja ik heb het toch mar rappekes opgezocht want ik ken dat met u.. dan loopt ge een heel week te zagen wat is nu toch ne rimpelhond.. voila.. de Shar-Pei..

  Zo loop ik er dus momenteel bij.. helemaal verfrommelt.. prutteks in mijn ogen die precies op de ardennen beginnen te lijken.. en ik sleep mij van de zetel naar ne stoel om vanaf daar naar het keukeneiland te waggelen en zo onder het koffiemachine te gaan hangen..  het is een zicht..

  Gelukkig heb ik nu eens efkes niks te doen.. gewoon helemaal niks.. en wat doet ne mens dan.. iets op de blog schrijven.. facebook controleren of er iets is dat ik gemist heb of zou missen.. ik zal eerst nog ne keer gaan kijken..

  Nee.. niks.. iedereen slaapt nog denk ik.. stelleke lamzakken.. het zonneke schijnt.. de vogeltjes fluiten.. kortom.. ideaal om in uw bed te kruipen en nog een uurtje of twee te slapen.. maar nee.. hier zit ik.. verfrommelt en in zwijm vallend naar een schermpke te loeren..

  Maar goed.. ge komt hier voor de laatste nieuwtjes omtrent het huwelijk.. 

  Alles komt bij elkaar nu.. we hebben vorige week met de Diaken samen gezeten.. het verloop van de viering gedaan.. en op een paar organisatorische puntjes komt dat goed.. ook met de fotograaf zijn we gisteren een babbeltje gaan doen en dat zit goed.. een leuke madam, met denk ik goeie ideeën en ik denk dat we op dezelfde golflengte zitten wat de foto's betreft.. 

  We zijn ook enkele winkels gaan leeghalen ivm decoratie.. 't is hier precies een afhaalplaats voor feestdingen.. de gang staat vol.. de dressing staat vol.. en zodadelijk gaan we nog de bloemen bekijken en enkele proefstukjes maken.. ge ziet we zijn er mee bezig.. :-)

  De stress is inmiddels ook merkbaar.. de dagen tellen sneller af dan dat de bedoeling is..  der komen onvoorziene dingen de kop opsteken.. en der zijn zaken die wegens tijdsdruk niet haalbaar zijn.. maar het is de gulden middenweg vinden en vooral bezig blijven... 

  De Dj komt vandaag ook ne keer langs om te informeren wat hij die avond mag draaien en wat niet.. gaan we voor een trouwfeest met de echte trouwfeestmuziek, of gaan we voor ne avond klassiek.. of rock&roll.. we zien wel.. :-)

  En nu ben ik weg.. anders is er weer ne dag om.. en heb ik niks gedaan... 

   

   

 • slaap..

  Het huis slaapt nog.. wat wilt ge.. 't is Godbetert nog geen half acht.. De stoelen staan nog te suffen onder tafel, 36732553181054071_y7U9AFEz_b.jpgde tafel zelf is nog ver in droomland.. De kast knort een beetje.. en de zetel ligt net zo lekker... 

  De zon schijnt pertang al door de ramen die nog gesloten zijn.. de gordijnen draaien zich nog eens om.. en de vogels .. de vogels zijn al wakker.. ze scharrelen doorheen de tuin.. de tuin is ook zo'n vroege vogel.. nog een beetje nat van de ochtenddouche.. 

  Het tuinstel daarentegen kruipt weer dich bij elkaar... lepeltje lepeltje.. maar dan op zijn stoels..

  Binnen ontwaakt de koffiemachine met een luidruchtig gemaal.. de melk pruttelt erdoorheen.. ja de koffie en de melk hebben geen ochtendhumeur.. wat van de ijskast niet gezegd kan worden.. die bromt een beetje als ik de melk wil uithangen voor een ochtendwandeling.. 

  Zelf zit ik te suffen.. voor mijn laptop.. de koffie nog duidelijk nagenietend van de ochtendsex met de melk..

  Iin alle vroegte, want nog geen half acht is vroeg.. ik hoor net de trap ontwaken.. wat wilt ge.. ik ben der net over gelopen.. die kraakt reeds van contentement..  

  En ventje slaapt nog.. in dromenland.. nog even in alle rust.. Bowie is aan zijn ochtendwas begonnen.. en de eeuwige zoektocht naar koeken en knuffeltjes..

  het is dag 34 voor de grote dag... de I Do lijstjes hangen er maar slapkes bij... laat ze nog maar efkes... want straks wapperen ze weer van ZIE MIJ! ZIE MIJ! .. en is de telefoon weer gevuld met woordjes en gerinkel.. 

  De auto mag nog even soezen.. maar moet seffes toch echt aan de slag.. 

  Het huis slaapt... ik nog een beetje.. goeiemorgen.. ik ontwaak... 

 • tussendoordingetje..

  72620612711624234_eXfEhXth_b.jpgwe zijn 9 mei.. het weer is ook nie je dat.. regen.. zon.. geen zon.. ik heb zelfs Deboosere horen zeggen dat er zelfs kans op vorst is.. die mens weet nie zeker dat ik nog een kleurke wou van de zon.. zo een trouwfeest kost al handen vol geld.. en een gratis kleurke is dan schoon meegenomen.. maar nee.. regen, onweer, wolken..  da belooft voor onze grote dag..

  9 mei wil ook zeggen dat de tijd voorbij gaat gelijk een klok die gisteren al ergens moest zijn en nu vijf minuten moet wachten.. Nu is alles wel geregeld.. in de mate voor zover ge dingen kunt regelen.. de feestzaal ligt vast.. de kerk.. de fotograaf.. de Dj en alles wat nog vast hoort te leggen met zo'n dag.. maar 't hangt ook van die mensen zelf af.. of ze een beetje willen doen wat ik wil.. hoe ik het in m'n koppeke heb.. 

  Ik denk dat het gewoon de knop omdraaien wordt en er op vertrouwen dat iedereen er een mooie dag van wil maken.. en zelf gewoon alles ondergaan.. ge kunt er toh niks aan veranderen.. tenzij ik als een briesende bruid de hele dag om zeep wil helpen..

  Rust is er niet meer bij.. elke seconde dat ik nie aan iets anders denk zit het huwelijk in m'n hoofd.. duizenden keren heb ik de dag al beleefd.. ben ik bezig met teksten.. liedjes.. aankleding.. kortom.. het hoofd maalt voortdurend.. ook het heen en weer gerij naar winkels, de kleermaker.. de Diaken.. afspraak met Dj en fotograaf.. praktische dingen regelen in de Kerk.. nee.. ik heb gene tijd meer om andere dingen te doen. het spijt me.. 

  zelfs voor dit stukje literatuur dat ik via FB moet slijten omdat er anders niemand mee komt lezen.. behalve ikzelve en een schare trouwe fans.. heb ik geen tijd om deftig letterkes te plaatsen.. en veel kan ik nie vertellen.. want als ik hier ga verkondigen welk kostuum we dragen... als we al een kostuum dragen.. welke liedje er uit de boxen gaan schallen... wat we gaan doen hoe en wanneer.. 't zou geen verrassing meer zijn .. dus ge moet het doen met hetgene ge leest..

  en nu ga ik mijne strijk doen...

   

 • wittebroodsstuiptrekking...

  41! nee.. ik ben nie ineens een paar jaar ouder geworden.. hoewel het zo wel voelt soms... en nee.. het is nie het bedrag dat nog op de spaarrekening staat.. en het is ook niet het aantal graden dat het buiten is.. nee... het zijn nog 41 dagen en 't is zover.. den trouw!

  trouw,getuige,feest,zomer,frank deboosere,wittebroodsweken,gaywedding,homohuwelijk

  Het hele huis is nog behangen met notabriefjes met dingen die nog moeten gebeuren.. maar er is een algemene doedingenstop... de vermoeidheid duikt op en een vals gevoel van nog veel tijd te hebben zijn de oorzaak..

  Nu is alles wel geregeld.. den trouw kan doorgaan.. maar het is de invulling van den dag.. nog een paar praktische zaken die opgelost moeten worden.. maar niks onoverkomelijk.. 

  En hoewel er op momenten al serieuze zenuwmomenten zijn... is dit eigenlijk de leukste tijd.. de aanloop naar het huwelijk.. want de dag zelf is uiteraard nog mooier.. alles waar we afgelopen maanden mee bezig zijn geweest komt dan samen en zou normaal gezien een prachtige dag moeten opleveren..maar den dag nadien ist weer gedaan.. nog een laatste wittebroodsstuiptrekking.. en dan zijn we weer prinses af.. dan ist weer gewoon zelf den afwas doen.. nie opgetalloort in de belangstelling lopen.. en ongelooflijk veel geld opdoen.. nee.. dan ist weer naar denaldi en de lid'l..

  En dan het weer.. tot nu heb ik mij daar nog nie te druk over gemaakt.. en ik had mij voorgenomen dat ik dat ook nie zou doen.. want het weer is iets dat ge toch nie in de hand hebt.. zelf al zijt ge zo kwaad dat ge zelfs van uw eigen gaat lopen omdat ge denkt ik zal mij maar efkes gerust laten..  

  Nee.. het weer.. het zou leuk zijn moest het zonneke stralen.. en er enkel een wolkske de hemel sieren.. en de graden zo boven de 23 graden uitkomen.. met een zacht zomerbriesje.. ja.. da zou leuk zijn.. zelfs wenselijk... 't is maar dat ge het weet hé Frank Deboosere..

  Maar soit.. der staat hier ne hele camion met schors voor den tuin te wachten.. zodat den tuin met den trouw der netjes bijligt.. nie dat der iemand in den tuin zal komen waarschijnlijk.. maar ge trekt toch ook een proper onderbroek aan en da ziet ook geen kat... of da is toch nie de bedoeling.. maar ge weet nooit..