• druk druk druk...

  De uitnodigingen liggen te blinken op tafel.. allemaal goed en wel hoor ik u denken.. maar die moeten nie op de tafel liggen blinken.. die moeten potverdorie in ons brievenbus liggen.. en dan op de kast of tegen de muur staan of hangen te blinken.. bridesmaid-the-crazy-one-keychain-p146088664732958123xzks7-400.jpg

  Ik weet het.. ge hebt overschot van gelijk.. en ge weet da zeg ik nie rap.. maar ge kent mij hé.. ik had die eergisteren al op de post willen doen.. maar het NooitGeenTIjdSyndroom is weer daar.. wat? flauw excuus.. ja da is waar.. maar ten eerste had ik eergisteren de kaarten nog nie.. dus kon ik ze nog nie op de post doen.. en gisteren stond de koerierdienst aan de verkeerde bel te bellen.. en toen was het kwart voor twaalf.. en tegen dat die dan eerst nog eens aan ons bel stond.. de hele rimram had laten aftekenen.. was het vijf minuten later.. ge ziet.. gene tijd dus..

  en vandaag was het een drukke voormiddag.. opstaan.. koffie.. koffie.. koffie.. douchen.. koffie.. aankleden.. nog ne koffie.. ahnee want ik heb just mijn tanden gepoetst.. en naar de winkel..

  en nu heeft bibi justekes gegeten.. dus de kaarten verzendklaar maken dat is voor het weekend.. dus tegen volgende week woensdag hebt ge ze ontvangen.. allez.. 't is te zeggen. degene die mogen komen hé.. dat ge nie afkomt volgende week jamaar ik heb niks ontvangen.. nee.. dan ist pech.. dan moogt ge nie komen.. toch nie naart feest.. naart stadhuis of de kerk moogt ga altijd komen.. als ge braaf zijt tenminste..

  En ondertussen heb ik toch ook al maar mooi de muziek voor de viering uitgezocht.. nu nog de teksten en we zijn getrouwd sé.. !

  En alle getuige zijn nu officieel gevraagd.. ook een pak van mijn hart.. ge ziet.. we zijn goed bezig.. nu jullie nog.. 

   

   

   

   

   

   

 • Huwelijksmerrie...

  het was de dag waarop we gingen trouwen.. het was eigenlijk gewoon de nacht van 26 op 27 maart.. in mijn bed.. maar het was ook de dag waarop we gingen trouwen.. voor de moeilijke verstaander.. of gewoon om het feit dat ik mss heel onduidelijk ben, maar in mijn uiterst complexloze denken heel duidelijk.. deze voorgaande uitleg.. volgt ge nog..?

  Ik stond dus in vol ornaat te wachten op de feestzaalverantwoordelijke.. wat er eerder die dag al gebeurde is mij totaal onbekend.. ik denk gewoon dat ik wakker werd en aangekleed en opgetalloort stond te wachten.. ventje was nergens te bespeuren.. net zo min waren er getuigen.. familie.. vrienden.. alleen ik..

  dyn003_original_500_347_pjpeg_2642288_cac6475c2938c47bbb8263c89a6277cd.jpg

  tot ik ineens met de feestzaalverantwoordelijke bij ons moemoe in haar living stond... nu is dat heel vreemd omwille van punt 1.. wij geteleporteerd werden als het ware.. dus is de feestzaalverantwoordelijk misschien een Alien From Outer Space.. en punt 2.. ons moemoe is al enkele jaren niet meer onder ons.. en punt 3.. wat deden wij daar..?

  De feestzaalAlien stond te glunderen.. voila wat denkt ge ervan..? ik zag de tafel van ons moemoe volledig opgedekt staan.. alles er op en der aan.. inclusief het kunststof bloemekestafelkleed met snijsporen.. op de hoek van de tafel lag het tafelsprei opeengevouwen met daarop de schaal met prullekes.. en het tvbladje met afstandsbediening...

  Ik zeg "wat?? wat doen wij hier.. en waarom ist hier feest..?" De feestzaalverantwoordelijke zegt me met een blik van gij onnozele..'awel.. ik dacht we doen het feest hier.. da is vertrouwd..'

  Ik begin me daar tirade van zeker ene uur.. het éne schone woordje achter het andere.. om te besluiten met niemand weet dat dat hier te doen is.. simpele Jo...

  en net als dat m'n mond uitsproot.. kijk ik op de klok... zes uur... ik kijk naar de feestzaalAlien.. en vraag haar... 'en wa is er nie gebeurd..? wa is er nie gebeurd.. waar zijn we nie geweest..?' Ze kijkt me aan van allez lap.. we zijn weer zoet voor een paar uur.. 

  Ik ontwaak uit ene chaos van miserie en ontplof in een roepfestijn... 'zes uur.. en waar is het stadhuis..? ik ben zelfs nie getrouwd..!! zie mij hier nu staan.. en hoe moet da.. ??da gaat mij hier geld kosten..!! en wat met dat eten..?? en mijn kostuum...?? en waar is iedereen...?????'

  En opeens weerklinkt er een liedje op de achtergrond... ik zeg 'zet da af..' ne openingsdans op een feest zonder volk.. zonder trouw.. 'tis geen zicht.. '

  en daar lig ik dan.. verwonderd in mijn bed.. de paniek nog voelbaar in mijn lijf.. de woede nog trillend op mijn lip.. ne mens maakt het mee.. en ikke maar zeggen dat ik gene préhuwelijkse stress heb..

  't was maar ne droom.. al een geluk.. ik had daar schoon gestaan.. bij ons moemoe in de living.. 

  en als ge me nu wilt excuseren ik verwacht een dringend en belangrijk pakje waarvoor ik al ne keer of 7352783 voor uit de zetel ben gekropen en een blik doorheen de raam heb geworpen.. om te zien of er nog niemand is met een uiterst belangrijk en dringend pakje.. ik zal nog ne keer gaan kijken sé..

   

 • wa doedde gij daar..?

  der is hier ten huize bij ons niet stilgezeten.. nu de dringendste trouwzaken geregeld zijn is het tijd voor de andere trouwzaken die inorde moeten gemaakt..

  Zo is er de voortuin die we al drie weken aan het tegelen zijn.. en ja driewerf  ja!! de tegels liggen.. dankzij den Daddy zijn inzet en doorzettingsvermogen.. ook driewerf ja!! voor ventje.. want die heeft de ganse voortuin terug aangeplant en proper gezet.. wat? die was toch pas aangeplant.. ? ja 't is waar.. maar de buxusbollen die er stonden hebben nu plaats gemaakt voor hortensia's.. da brengt een beteke kleur.. en da staat schoon op de foto's..

  ikzelve heb ook mijn deel in het vreugdetafereel der buitenactiviteiten.. ik heb gedelegeerd waar de tegels moesten komen.. mijn vakkundige blik was streng maar rechtvaardig.. ik heb ook voorgesteld om de restjes van de boordstenen en tegels naar het containerpark te brengen.. jaja.. en ge weet ik ben gene containerparkliefhebber.. ze kijken daar altijd zo van een containerpark in elke gemeente.jpg'ikzalnekeergaankijkenwatdieaanhetdoeniswantdaismijngedachtniejustwatdieaanhetdoenis'.. en dat terwijl ik gewoon het juiste afval in de juiste container kieper begin ik dan toch te twijfelen.. 'da mag hier toch in..?' vraag ik dan.. en de containerparkmens antwoorde... 'als da steen is dan mag da daar in ja...' terwijl ik daar met toch iets steensoortig in mijn handen sta... 

  Ook de tuinberging die we zaterdag gaan halen waren heb ik zondag stijlvol en vakkundig in elkaar geknutseld.. wel de verkeerde vijzen in de verkeerde kottekes.. en een spleet in de vloer die daar ineens zat met als gevolg dat heel da spel tegen deed... alles er terug uit... juiste vijzen in de juiste kottekes.. resultaat.. twee vijzen over.. maar de spleet was weg.. 't is te zeggen.. een klein spleetje dat ge bijna niet ziet.. tsss.. muggezifters..

  Maar alle rommel staat nu in de berging.. en ne opgeruimde mens is ne contente mens.. 

  Ook is er al verder gedacht.. ik heb gisteren de eerste verf van de trap gehaald.. goed in het zicht .. zodat we nu de trap wel helemaal moeten doen willen we nie met ne half geverfde trap op de foto staan.. nu.. den dag nadien was ik misschien iets te enthousiast... maar eraf is eraf.. ikke ook met m'n goei ideeën.. 

  maar soit..'k ben weg.. ik heb just twee chocomouskes op.. en die wringen precies een beteke tegen.. 

   

   

 • 't was weer van dat.. tssss...

  Er is hier ten huize bij Ons  niet stilgezeten.. De uitnodigingen zijn naar de drukker en kunnen eerdaags de post op.. een hele geruststelling want het is niet zonder boe of ba gegaan.. maar hoe kan het ook anders..

  Het ontwerp der uitnodiging was al snel inorde.. de tekst ook.. maar er was een probleem met een afbeelding toen we de eerste proefdruk hadden en moesten een derde inschakelen om de afbeelding te krijgen zoals wij, de GroomZilla's, dat wilde..  toen was er de tweede proefdruk... en onze printer vertikte het om ook maar iets te printen.. nu kent ge mij.. en ge weet ik word er krankjorumhorendul van als ik iets in huis heb dat ergens voor dient maar het niet doet.. een schilderij dient om tegen de muur te hangen en te schilderijen.. (eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat er momenteel 2 schilderijen zijn die niet tegen de muur hangen, dus in principe gaat daar mijn principe dat dingen hier moeten doen waar ze voor dienen.. maar het is geheel mijn eigen schuld daar ik nog te tam ben geweest om ze vakkundig tegen muur te pleuren..) een koffiemachine moet koffie zetten.. en ne haardroger.. soit ge snapt het ondertussen wel.. dus met ne printer die niet print, zo ineens zonder verwittigging of aangetekende brief.., ge snapt dat ik hier weer serieus getoeterd heb van 'da staat twee jaar in de kast en dan moet da 2 papierkes printen en dan doet da da nie.. onnozel stuk brol.. printer van m'n kloten.. ik snap da nie! en als da na nie marcheert dan klop ik erop met ne zware hamer.. 't zal dan wel marcheren..' vooral da laatste klopt langs geen kanten want al de voorgaande zaken waar ik op heb geklopt met ne hamer omdat ze niet deden wat ze moesten doen.. hebben dit na het klopevenement ook niet gedaan wat ze moesten doen.. maar de volhouder wint denk ik dan..

  Ondertussen naar de klantendienst van de printer gebeld.. ja.. printers hebben een eigen helpdesk.. en de nederlandse dame kon mij enkel adviseren om er niet met een hamer op te kloppen en het toestel na eigen grondige controle op vastzittend papier of stof het toestel oftewel voor reparatie binnen te brengen of het toestel eigenhandig in frelle uiteen te slaan en ne nieuwe printer te kopen..

  Ikke dus nog ne keer alles nakijken, schudden, blazen.. maar niks.. en toen ging het van.. 'en da gaat me weer geld kosten, en da ding moet marcheren.. ' soit.. ikke op mijn best en met een humeur ver onder het vriespunt ben ik gaan werken.. 

  Na een ellendige dag en ne frons boven mijn ogen die er nog zit zei ik tegen ventje..' ik vijs heel da spel uiteen.. en als ik niks vind dan halen we de zaterdag ne nieuwe.. 

  Alle vijzen uit da machine.. en da zit nog zo vast als 120 chinezen in een buskotteke.. daar was dan ook maar niks van los te krijgen..'daar had er nog éne een goei tubeke lijm mijn gedacht..' mompelde ik terwijl ik het toestel ondersteboven aan het molesteren was en terwijl denkend waar ligt mijne hamer...

  En toen plots, lieve vrienden hier tesame.. ik zie u denken.. al een heel pagina aan het zeveren over ne printer.. ge kent mij... ik kan daar nog veel langer over uitwijdden als het moet.. en toen.. zag ik in een spleetje iets zitten dat er niet thuishoorde.. en het spleetje was al praktisch niet te zien.. en het stukske papier dat ik eruit haalde was nog minisculer dan de kleinste smurf op ne zondag.. ik zweer het u..

  kabels aangesloten.. test gedaan en ja.. het onheil was verdreven.. het Printmachine werkte weer.. driewerf hoera voor mezelf.. het was nog wel drie kwartier gevloek en gemiljaar omdat ik die stoemme vijzen nie terug op die onhandige plekskes kreeg.. en onder het mom van hij zit toch muurvast had ik één vijs over.. 

  Soit.. de tweede proefdruk zag er  goed uit.. en ze zijn dus in de maak.. hoera! hoera! hoera!

  Gisteren, donderdag.. zijn we dus ook naar het stadhuis geweest om onze trouw vast te leggen.. de dame achter het buro keek mij na voorstelling aan.. 'gij zijt degene die mij al die mailtjes stuurde...' ja.. da ben ik.. wast erover.. ? 'een beetje wel.. maar soit..' zei de ambtenaar van de burgerlijke stand..

  Maar het werd een gezellig samenzijn.. eerst werd de praktische kant besproken.. papierwerk.. de kosten.. etc etc.. en toen werd er uitgewijd over de rest en op een moment waren we zelfs over onze begrafenissen bezig..  van trouwaangift naar overlijdensaangifte. het is ne kleine stap hier op het stadhuis.

  maar we hebben de zaal gezien.. we weten wat mag en niet mag.. en nu is het wachten op de bericht van de gemeente om in ondertrouw te gaan.. hoera! hoera! hoera!

  Ondertussen is de tweede getuige ook gevraagd.. hoera! hoera! hoera! 

   

   

   

   

 • het gaat vooruit...

  Nee.. gene paniek.. ik kom niet zeveren over de Grote Markt.. been there.. done that.. 't is weer volop weddingstuff dat ge hier tot u kunt nemen.. 

  Na het zoveelste huwelijksplanningdrama zijn er knopen doorgehakt.. gezaagd.. gebeiteld en gebeten.. der zijn een paar knopen die we opnieuw geknoopt hebben en uiteraard weer doorgehakt.. gezaagd.. gebeilteld en doorgebeten hebben.. andere knopen zijn voor dood achtergelaten en zijn inmiddels in de knopenhemel.. trouw,getuige,uitnodiging,drama,hostie, miswijnplanning,feestzaal,trouw,stadhuis,

  Ne mens staat er van te kijken hoeveel drama en knopen er bij zo een planning komen kijken.. en ge kent mij.. ik ben er éne.. ik kan geen beslissing nemen.. toch nie direct.. na wikken en wegen.. nadenken.. besluiten.. en dan er weer op terug komen.. 't is een miserie.. maar 't is nie anders..

  Maar we staan dus verder dan de vorige post die over den trouw ging.. ja voor dat gedoe over de Grote Markt in Turnhout.. er stond toen dat de kogel door de kerk was.. los erdoor. zonder omwegen.. is het nu de wil van die vanhierboven geweest..  of van iemand anders en ervoor zorgde dat die kogel niet voorbij de kerkdeur is geraakt.. want in al onze euforie stonden we vorige opeens weer bij af.. 

  Een totale reoganisatie bleek nodig.. en helaas driewerf helaas is er geen kerkdienst meer voorzien.. de hosties waren op en de miswijn ook.. en ge weet ikke zonder hosties en miswijn.. da is geen zicht..

  Het goede nieuws is dat het stadhuis.. de feestzaal.. de fotograaf.. zie maar dat ge uw schoonste kleedje aantrekt.. en ook de DJ is inorde.. 

  Ook het eerste deel van de kleding is in huis.. en terug buitenshuis voor een retouche.. maar da is al dik inorde..

  Met de uitnodigingen zijn we op dit eigenste moment bezig .. live terwijl ge dit leest.. nee 'tis nie waar.. Ventje is daarmee bezig want ik zit op dit moment gewoon op het toilet.. krampjes.. ik kan er ook nie aan doen..

  maar die zijn tegen het einde van de week ook klaar en kunnen verstuurd worden... de uitnodigingen.. nie de krampjes.. tss..

  Afgelopen weekend heb ik mijn getuige ook gevraagd.. en het werd net geen potje gezamelijk janken.. en ik mag wel zeggen dat ik echt heel blij ben dat ze ja gezegd heeft..  

  voor de rest is het hier een drukte van jewelste.. googlen.. mailen... knopen overal.. 't is geen zicht.. maar we moeten erdoor.. 

   

   

 • De Grote Markt..

  Turnhout.. 17 maart 2012.. zaterdagavond.. Conny Neefs was haar keel aan het openzetten toen ik met mijn gezelschap mijn eerste schreden op de nieuwe Grote Markt zette.. download.jpg

  De Grote Markt van Turnhout zie ik u denken.. ja.. De Grote Markt van Turnhout.. De Markt met het lelijke Stadhuis.. de kasseien.. de massa auto's die toen ten tijde nog massaal op de markt stonden..

  De plaats waar ik met de moemoe zaterdags naar de markt ging.. naar de groentenkraam.. een babbeltje doen.. naar de kippekraam.. een babbeltje doen.. nog een babbeltje doen.. tussen de voorschoten rommelen.. een klappeke doen.. ja.. ons moemoe deed veel babbeltjes en klappekes..  ik ben er zelfs van overtuigd dat ons moemoe menig kassei heeft versleten op de Grote Markt.. nee.. nie met klappekes.. maar de kilometers die zij daar ooit afgelegd heeft.. 

  De Grote Markt waar ik menige jaren wekelijks ging zwemmen in het Kursaal.. de doordringende chloorgeur kwam je buiten al tegemoet.. of er een filmpje kijken.. het ging er allemaal..

  Waar ik met Kerstmis naar de Kerststal ging kijken.. en naar de middernachtmis kwam.. 

  De Grote Markt waar ik op de Augustusfoor rondslenterde met Ma en Pa.. Zus op de levende Paardjes.. en ikke doodsbang in het spookhuis.. smoutebollen en een suikerspin.. en dan vuurwerk..

  Ik heb zelfs ooit nog de Grote Markt opgekuist met de mannen vant stad tijdens de kermis.. 

  De Grote Markt waar ik mijn eerste horecajob had.. ik in talloze cafe's voor,achter, onder en naast de toog heb gezeten,gestaan,gehangen en gelegen.. waar ik ongevraagd bij op een groepsfoto ben gaan staan van een jubilerend paar.. 

  Ik heb ooit een boot over de Markt zien gaan.. echt waar.. ik zweer het u.. vanuit de Herentalsstraat zo de Markt over.. Waar menig stoeten voorbij gekomen zijn.. en zelfs de Tour de France..

  De Grote Markt waar ik bij de Mac Donalds wel 1000 ijsjes gaan halen ben.. 

  De Grote Markt waar Pa en Ma hun Leffe gingen drinken.. ze naar de Vrijdagen gingen kijken.. 

  Toen ik gisteren dus mijn eerste schreden op de nieuwe Markt zette wist ik dat dat alles voorbij was.. De sporen van de afgelopen zoveel jaren.. de zovele kramen van Markt en Kermis.. de autosporen.. de voetsporen.. alles is weg.. enkel het lelijke stadhuis.. de Sint-Pieterskerk en de statige huizen aan de kant van Markt zijn getuige van wat ooit was.. het Kursaal dat ooit de plaats was voor pretbad en duiklessen.. enkel de voorgevel staat er nog.. verstopt achter posterpanelen.. enkel de vitrines waar de filmposters in hingen zijn vertrouwd..

  De Paardemolen die we altijd als eerste passeerde als het kermis was stond er in zijn pracht en glorie heel alleen te wezen.. samen met een immense mensenmassa...

  Er was plaats voor gemaakt voor nieuwe herinneringen.. nieuwe verhalen en een nieuw begin.. Ik heb er genoten van een paar meezingers.. Conny, Margriet, Guido.. het meisje Koop dat haar tekst niet wist.. en nog andere.. het DecapOrgel dat ik persoonlijk nogal eng vond.. maar de Markt vulde met indrukwekkende tonen..

  en het vuurwerk.. het laatste vuurwerk dat ik in Turnhout zag was op de Grote markt.. met Ma en Pa.... ik denk zelfs op dezelfde plaats als gisteren..

  Alles veranderd.. Het Turnhout van Toen is niet meer.. er zijn stille getuige van ooit was.. maar de plaatsen waar ik vroeger kwam.. er worden andere herinneringen gemaakt door andere mensen.. 

  Ik was gisteren getuige van een nieuw begin.. binnen 30 jaar wordt er naar deze foto's en filmpjes gekeken.. en is het reeds geschiedenis.. en zeggen wij.. ja dat was ne schone tijd.. maar de tijd voor die tijd.. da was ne schone tijd.. want het Turnhout van Nu.. wordt ook weer het Turnhout  van Toen..

  En wat heeft dit nu te maken met de trouw..? niks.. buiten het feit dat er in een cafeetje net buiten Markt over den trouw is gesproken en ik mijne neef heb uitgenodigd.. dus toch een klein beetje trouw.. 

  en nu om het af te leren.. Wa hé den beste turnauteneer nog altaai gepikt.? een seuzie! 

   

   

 • Yep.. 't is in de sjakos..

  176695985350159913_DqMBi20F_b.jpgDe kogel is door de kerk.. er zijn beslissingen genomen en nu moeten ze uitgevoerd.. 

  Het stadhuis.. de kerk.. de zaal.. het is een feit.. driewerf hoera en nog éne hoera omdat het toch een prestatie om op een maand een hele huwelijksvoorbereiding klaar te spelen.. 

  Het enige dat nu nog moet gebeuren is de overige planning.. de uitnodigingen moeten de deur uit..  getuige vragen. en de hele overige reutemeteut van mijn I Do lijstje.. ne mens zou er overspannen van geraken..

  Maar eerst wat eerst moet en daar ben ik nog niet uit.. en nee.. ge zit vol ongeduld op het puntje van uwe stoel.. hoewel da eigenlijk belachlijk is want ik heb nog gene stoel gezien met een puntje.. of ze zouden de uiteinde van de stoelpoot moeten bedoelen.. maar wie gaat er nu op ne onderstebove stoel zitten.. 

  ge zijt dus nieuwsgierig waar, wanneer en hoe.. ge begrijpt dat ik dat hier niet allemaal kan gaan kribbelen.. maar zie dat ge massaal uwe fiets pakt en naar hier of daar komt gereden.. nu de kerk en het stadhuis is het probleem niet.. daar moogt ge allemaal naar komen kijken.. maar zie dat ge ons volgt naar de feestzaal.. en nie dat ik het u nie gun.. verre van.. maar mijne bankdirecteur belde gisteren al van manneke nog efkes en ons bank is failliet hé.. dus om begrijpelijke en financiële redenen kan ik u niet allen vragen.. maar ge moogt nadien genieten van de woordjes hier en de fotokes.. das ook al iets hé..

  maar ik ben hier over geitjes en varkens bezig.. ne mens zou vergeten dattem binnen drie maanden trouwt.. ik zal eerst m'nne I Do lijst is aanpassen en op mijne 'JA, Ik Wil' oefenen..