• De WeddingMadness..

  doopattest, parochie,huwelijk,madness,fotograaf, mails,antwoord,ontwerper,schrikkeldag

  Ge kent mij als een geördend en stipt persoon.. alles heeft zijn plaats en tijd.. geduld is mijn sterkste kant.. behalve als ik u een mailtje stuur en gij mij geen mailtje terugstuurt.. ik begin dan te twijfelen of den hotmail wel naar behoren functioneert.. formateer het hele spel omdat ik na enige tijd (een half uur) begin te denken dat er een kwaardaardig virus mijn mails opvreet... en mijne F5 knop.. echt die ziet er nie meer uit.. geheel doorgesleten en met haken en ogen aanelkaar..

  Zo was er de mail naar de diaken.. naar de feestzalen.. naar de ontwerper.. naar de aannemer.. en niks kwam er binnen.. van de diaken wist ik dat die naar Rome was dus die mens komt er met een Ave Mariaatje vanaf.. maar de overige mailontvangers die wachten het vagevuur.. ik zweer het u..

  en de beleefdheid in sommige mails.. ik ben nogal voorzichtig beleefd en vrolijk in m'n internetbriefing..  en gisteren kreeg ik een atwoordmail van een feestzaal in optie.. 

  "Beste, zaal is vrij, mail telefoonnr door en nemen contact op.. mvg L."

  waar is zijn de felicitaties?? En de uitvoerige dank u voor uw interesse in onze zaal? En het antwoord op mijn overige vragen..? En het geslijm van waardering om toch maar deze zaal te kiezen.. tsss ik zeg het u.. de beleefdheid wordt precies ook belast door den Di Rupo.. een schande..

  Maar soit.. ik moet nu dus onze doopattesten opvragen.. maar waar vind ik dat..? Het moederhuis waar ik gedoopt ben is afgebroken.. zie dat ik straks ook nog gedoopt moet worden.. eerst een doopfeest .. dan een trouwfeest.. het geld groeit nie op mijn rug hé.. maar alles voor de goei zaak.. ook ventje moet informeren waar hij gedoopt is..

  Nu kent ge mij... op zo'n extra dag in het jaar ben ik al geheel ontregelt, laat staan dat ik formulieren inorde moet brengen.. en mails moet sturen.. de weddingmadness is een feit..

  Gelukkig is de fotograaf geregeld.. en zijn er alweer enkele puntjes afgevinkt... en enkele puntje erbij gezet..tsss.. en ik zal m'ne mailbox nog een fvijven... 

 • de kleren maken de man...

  gaywedding.jpg

  Nee.. het is niet onze uitnodiging.. hoewel.. ge weet nooit.. en 't is wel waar.. het wordt wel een een homohuwelijk... en is iedereen daar klaar voor..? want iedereen kent ons en weet het dan wel... maar zijn ze klaar voor een huwelijk tussen twee mannen?

   Wat ge kijkt zo? een homohuwelijk? tja.. ik durf al wel eens een homosexuele handeling uitvoeren zoals daar zijnde met kerst alle decoratie opkopen en die dan stijlvol in m'n living tentoonstellen.. theelichtjes bewaren in een grote vaas omdat dat decoratief mooi staat.. met m'n handen in de zij iemand afkeurend bekijken omdat hij of zij een totaal verkeerde kledingskeuze aanheeft..  of mijn suiker, koffie, bloem en dergelijke in glazen potten steken omdat dat mooier is dan ze in het pak te laten.. of wat dacht ge.. vettige.. tsss..

  Nu.. I don't care.. ik moet er ook maar tegen kunnen dat een man en vrouw met elkaar trouwen.. en elkaar aflebberen.. theelichtjes in hun doos in de schuif bewaren, de persoon zijnde die een verkeerde kledingskeuze heeft, suiker, koffie, bloemen en dergelijke gewoon in de kast bewaren in hun orginele verpakking.. godbetert..dus nu ist mijne toer.. whoehahaha.. 

  Normaal was er zaterdag gepland om de kleding te gaan bekijken.. te kiezen en te bestellen.. maar door een opstootje van GroomZillaDrama werd er zaterdag geen kloten gedaan .. excuseer mij voor de kloten.. maar het was zo.. gelukkig was er nog de zondag.. die normaal bedoeld was om de feestzaal te gaan vastleggen.. en nu gebruikt is om de trouwkledij te gaan keuren en bestellen..

  ja.. ge leest het goed.. de trouwkostuums zijn in de maak.. ge begrijpt dat ik u hier niet uit de doeken ga doen wat het geworden is.. kwestie van huwelijkstradities in ere te houden.. maar het is schoon.. vanzelfsprekend want iets lelijks zou ik laten hangen voor u.. anders kan ik niet afkeurend kijkend betreffende uw kledij.. 

  gay - red - gold - groom.jpg

  Het was trouwens een leuke namiddag bij de kleermaker.. de koffie vloeide rijkelijk.. (ik heb onderweg terug naar huis wel vijf minuten staan plassen tegen een boom die daar waarschijnlijk niet zo blij mee was.. sorry boom), er waren koekjes.. en vooral heel veel keuze in kostuums.. na drie keer gezegd te hebben "da wordt het, meet maar op.." en telkens weer van gedacht verandert te zijn was het de zesde keer de juiste keuze.. gelukkig.. want die mens zijn senseo raakte op.. en de winkel was herschapen in een ontplofte kleerkast.. 

  Maar het is toch weer een puntje minder op de I Do lijst.. nu de rest nog..  en als ge me nu wilt laten.. ik moet nog enkele homosexuele handelingen gaan uitvoeren.. 

   

 • ziekte en ander tijdverdrijf..

  Het plannen der huwelijk.. het ligt deze dagen een beetje op zijn gat wegens ziekte en ander tijdverdrijf.. 

  Maar DIT weekend komt er schot in de zaak.. we gaan voor onze kleding zien.. en we gaan ne keer babbelen over de feestplaats.. wat we gaan knabbelen.. wat we gaan boemelen.. en wat we gaan betalen.. 

  Een druk weekendje dus.. maar een belangrijk.. want indien dit weekend de kleding en de zaal goed bevonden is.. kunnen we alles vastleggen op het gemeentehuis en begint de dolle pret der voorbereiding.. 

  Op het I Do lijstje staat al een hele boel.. maar door ziekte en ander tijdverdrijf is het nog niet aangevuld.. mijn excuses en eeuwigdurende sorry.. ik ben ook maar ne mens.. al zou ge dat momenteel niet altijd verwachten.. een zombie is misschien een betere uitdrukking.. op de groene gelaatskleur, de duffe geur en de houterige bewegingen achterwege gelaten.. 

  Ge hoort me nog...

 • gegoogle en gedoe..

  Kapitein Kip.jpg

  Trouwen.. da is rapper gezegd dan gedaan.. hele sprookjestaferelen die al 13 jaar in ons hoofd ronddolen lijken toch niet zo verwezelijkbaar.. een kasteel met een rozentuin zo groot als België met een feestzaal zo groot als Frankrijk.. met luchters en spiegels en een dansvloer voor wel 12 man.. tja.. het zijn niet zo een dansers bij ons.. 

  We zouden in de kathedraal van Koekelberg trouwen.. da klinkt zo sjiek.. met ne Kardinaal die niks op zijne kerfstok heeft.. we arriveren in een koets voortgetrokken door 30 paarden en twee kiekes.. kiekes kunnen naart schijnt goed de weg vinden.. vandaar..  Bij aankomst staat er een heel blaasorkest die er duftig op los toeteren.. 

  Wij beidde in vol ornaat met ne sleep van 236 meter.. gedragen door elfjes.. ja.. ik ben ne romantische ziel.. 

  Bij het Jawoord weerklinkt er een oorverdovend orgelgeschal op de tonen van daar komt de bruid..  er worden containers rijst gelost.. en een partij duiven waarvan de plaatselijke buurtwerking ne overheerlijke BBQ van zou kunnen geven...

  Trouwen.. in plaats van al het bovenstaande zit ik met m'n handen in het haar.. alles plannen.. alles op elkaar laten volgen.. zorgen voor voedsel.. drank.. muziek.. kledij.. ge kijkt zo..? ge doet ne keer wat moeite en hup.. geregeld.. ja.. maar niet als ge ons zijt.. echt niet.

  Mailtjes sturen.. googlen tot google ons een mailtje stuurt dat er niks meer te googlen valt.. maakt da mee.. nagelbijtend naar kostuums kijken.. schoenen.. en de spaarrekening bereikt een alarmerend peil.. trouwen..

  Maar gene paniek.. ons kennende komt alles inorde..

  Er zijn al enkele dingen die klaar en af zijn.. de getuige zijn gekozen.. jaja.. nu nog afwachten wie er telefoon krijgt of een bezoekje..  :-) 

  Qua kledij zijn we er ook bijna uit.. maar we moeten het enkel nog passen.. twijfelen.. nog een passen.. der is over nadenken.. nog eens passen.. schoon hé.. ja... nog twijfelen.. nog eens kijken op een ander.. terug en nog eens passen.. en kopen.. zo simpel is da bij ons.. piece of cake..

  over cake gesproken.. der moet uiteraard ook een huwelijkstaart zijn.. ik opperde al om ze zelf te maken maar ventje keek nogal van 'zoudedaweldoen?'.. tssss... dus googlen naar taarten.. 

  En als ge me nu wilt laten.. ik moet nog uitnodigingen googlen.. 

 • I Do Lijstje...

  I Do Lijst..

   

  -Datum

  -Stadhuis vastleggen 

  -Kerk 

  -Overnachting boeken

  -Feestzaal vastleggen 

  -Menu/Drank

  -iets Nieuw

  -Kostuums  

  -Getuige zoeken

  -Getuige vragen 

  -Bloemen

  -Ringen

  -Uitnodigingen

  -Gastenlijst (blijft veranderen..)

  -Envelloppedoos

  -Openingsdans

  -Decoratie

  -Huwelijksgelofte

  -Trouwwagen

  -Muziek Kerk .. bijna

  -Bruidskindjes

  -Dj

  -Iets oud

  -Schoenen

  -Flauw moppen

  -Fotograaf

  -Iets blauw

  -Sparen!! (vrees ervoor) 

  -Kapper

  -Tandarts

  -Gang schilderen niet gedaan!

  -Openingsdans

  -Iets geleend

  -Nagels laten groeien! (bezig..weeral..)

  -Voortuin betegelen (binnen twee weken..)

  -Zatte nonkel

  -bruidskindjes

  -Draaiboek maken (bezig) draait zot ja..

  -Lintjes volgwagen

  -blikjes voor auto (1 hebben al)

  -doopattesten

  -Trouwwagen

  -Uitnodigingen versturen

  -Tafelschikking

  -Kerkboekje


  ...

   

   

 • het I do lijstje....

  lijstje, i do, zaal, bloemen,kerk; gemeentehuis,trouwringen,datums,parochie,burgemeester,gemeentehuis,

  Nu het aanzoek officieel is.. het staat in de krant en op facebook.. en Ventje heeft JA gezegd begint de miserie.. het plannen der huwelijk.. ooit in ene ver verleden.. was er sprake van een kasteel en een koets.. met rozeblaadjes die uit de lucht vielen.. en 1000 gasten op het feest.. 

  Nu in het heden is er de droom nog.. maar de bankrekening zegt intomen en besparen.. er moet trouwens nog een badkamer geïnstalleerd dit jaar.. en de loodgieterij is ook een goed betaalde job blijkbaar... maar daar ga ik het nu niet overhebben.. 

  Er was in het verleden al naar zalen gezocht.. maar hetgeen in aanmerking kwam was onbetaalbaar.. circussen, theaters en spiegeltenten werden dus al van de lijst geschrapt.. tevens parochie,voetbal en chirolokalen.. niet dat we iets tegen parochie,voetbal en chirolokalen hebben... maar het mag net ietje meer zijn..

  nu na een zoektocht zijn we stilaan uitgekomen op een plek waar we beide van weten dat het de plek is om onze dag door te brengen..waar?? dat is nog een geheim.. ge moogt hier veel lezen.. maar nie alles weten..

  Zo was er dan ook het plan om alles in de gemeente te doen waar het feest doorgaat.. maar blijkbaar mag dat niet en moet men trouwen in de gemeente waar men is ingeschreven.. dat geeft problemen.. nu moeten we dus eerst hier in Leopoldsburg voor de Wet trouwen.. dan moet de hele zooi naar Turnhout.. voor de Kerkelijke Diens.. en dan weer hup naar de feestzaal.. ne mens zou denken dattem op rondreis is in de kempen.. maar soit.. dat wordt ook wel weer opgelost en en het is zoals het is..

  Dus de zaal is inorde.. het gemeentehuis, de kerk.. nu alleen nog den datum vastleggen.. het was de bedoeling om op ne zaterag te trouwen.. maar hier in Leopoldsburg trouwen ze niet op ne zaterdag.. tsss... dus moet het op ne vrijdag.. of we moeten trouwen op ne vrijdag en ons feest op ne zaterdag.. maar dat wordt zo ene gedoe..

  dus het wordt ne vrijdag.. beslist!

  Nu de uitnodigingen, de trouwkostuums.. voor ons en voor de Bowie.. , het bedenken van een Dresscode voor de gasten, een bedankje, trouwringen, de menu, de muziek, de fotograaf, de bloemen, en waarschijnlijk nog duizend dingen die niet op mijn I do lijstje staan.. ik ben nog net geen Groomzilla.. 

   

 • Van 1999 tot 2012..

  1999...  Het was op een zonnige augustusdag dat hij kwam binnengewandeld in het café... ik zei nog tegen de tooghangers.. dat wordt de mijne .. en ja.. na een paar vijven en zessen vroeg ik Tommy ten huwelijk op mijn verjaardagsfeest. 

  Het was mss wat rappekes.. maar ik wist dat hij degen was met wie ik mijn dagen wou slijten.. schoon gezegd hé.. 

  Enkel het trouwen kwam er maar niet van.. dan kwam er weer iets tussen.. of waren er andere kosten.. dan kwam er weer iets tussen.. enzovoort en zoverder..

   

  2012.. nog steeds niet getrouwd.. wel wettelijk samenwonend.. in 2008..  maar dat is in alle stilte gebeurt.. zonder toeters en bellen.. en op 1 april.. geen kat die het geloofde..

  Er moest dus actie in de zaak komen wat die trouw betrof... dus op Valentijn was het alle hens aan dek.. hoewel..

  Ventje is gewoon om met Valentijn ene kaartje.. bloemen en meer te krijgen en dit jaar was er niets.. de postbode reeds voorbij.. ook toen we gingen werken klonk het van "als nu de bloemen maar niet gepikt worden als ze ze aan de deur zetten.." 

  Ventjes humeur daalde naargelang da dag vorderde en bij thuiskomst stonden er geen bloemen.. of ze moesten gepikt zijn.. en zat er geen kaartje in de bus..

  We lieten Bowie buiten.. en weer thuis pruttelde het koffiemachine.. en ook ventje.. en samen zaten we aan ons eilandje te genieten.. (ikke toch).. ventje minder.. en ik nam de krant die ik zogezegd meehad van op het werk.. "wa moet gij nu met een krant?" sneerde ventje.. "gewoon lezen..." 

  De krant werd doorbladert en op pagina 12 aangekomen roerde ik in mijn koffie en nam een hap van mijn platte kaas.. 

  Ventje loerde met een scheel oog.. en plotseling veranderde zijn gezicht.. want toen zag hij dit...

  IMG_5682.JPG

   

   

  Een beetje van zijn melk kwam er toch een Ja.. en zo zijn wij wederom verloofd.. hiep hiep hoera!!

  en omwille van deze reden kunnen jullie vanaf nu al onze huwelijksperikelen en voorbereidingen hier lezen..