• and now... the end is near...

  2011 is bijna geschiedenis, klaar voor de archieven als jaar vol dagen, uren en seconden.. een jaar gevuld met gelach.. tranen en meer van die zever die ge door het jaar hebt.. en 't is waar het éne jaar is het andere niet.. anders zou alles nogal hetzelfde zijn.. zo elk jaar hetzelfde jaar.. en alst dan per toeval een goei jaar was dat dan blijft komen ist nie zo erg.. maar als ge een slecht jaar hebt.. dan hebt ge wa voor..

  Ik wens u allen een prachtig jaar.. vol met dagen en uren en seconden.. een jaar gevuld met gelach.. tranen en meer van die zever die ge door het jaar hebt.. ik zou een kieken zijn moest ik u alle dagen geluk wensen.. en ja.. ik ben een kieken.. maar een realistisch kieken dat de zeepbel der euforie van het nieuwe jaar doorprikt.. wees eerlijk.. eens we een week in 2012 zitten zijn er al vier rekeningen  vervloekt en hebt ge al op zijn minst éne keer ambras gemaakt.. nee.. de magie van Nieuwjaar is nep.. 3.. 2..1.. Gelukkig nieuwjaar.. en enkele uren nadien loopt de wekker weer af in het dagelijkse leven..

  Maar ik wil u niet alle feestvreugde ontnemen ... Ook ten huize hier wordt er duchtig afgeteld en gelachen en gezopen. Geniet van de overgang.. leef efkes op een roze wolk.. of op een blauwe.. want 2012 met al zijn verrassingen staat te wachten.. 

  Ik weet het .. het klinkt een beteke zwaar maar het is luchtig en grappig bedoelt.. ne mens mag al eens lachen.

  Wanneer ge hier de volgende letterkes leest.. ik weet niet.. ik zeg u geen vaarwel.. mss tot volgend jaar.. of het jaar erop.. of mss volgende week..

  Gelukkig Nieuwjaar!

  the-end1.jpg

 • Kerstmis ... jaja..

  We zijn enkele dagen voor de mooiste tijd van het jaar.. de kerstboom staat inmiddels al te verloederen.. tientallen kerstlampjes zijn al naar de kerstlichtjeshemel.. en ik heb mijn decoratie buiten al tien keer moeten bijwerken dankzij Frank Deboosere zijne wind.. 

  funny-turkey-pictures-2exs.jpeg

  Er worden massaal kalkoenen, fazanten, kroketten en everzwijnen geslacht voor de festiviteiten.. kippen verdwijnen spoorloos in de vidéé.. en varkens worden herleidt tot gourmetschotels.. wat een dolle pret..

  Afgelopen zondag was er de kerstmarkt waar we wegens te veel overrompeling van andersnooitbuitenkomende mensen besloten om toch maar huiswaarts te rijden.. ne mens zit al eens graag op zijn gemak..  er komen nog kerstmarkten.. ooit..

  De dag ervoor was er de kadootjesjacht die uitgedraait is op niks.. dus lieve vrienden en familieleden.. no Christmaskadookes for you... ge weet nie wat da kost zeker.. en nee.. ik ben gene gierige mens.. alleen met kerst..

  Gelukkig is er nog ons Filmke.. Tobbe & Babbe's ChristmasCarol.. te bekijken via http://thechristmascarol.skynetblogs.be/archive/2009/12/24/the-tobbe-babbe-s-christmas-carol.html

   

  Alvast Fijne feestdagen!

   

 • Alles wat jezelf doet.. maakt verdorie veel lawaai!!

  Het was een ware zondvloed toen Ventje en ikzelve naar de wagen liepen om na een noeste werkdag huiswaarts te keren.. eerst wat fijne smosregen.. vijf passen later stevige druppels waar ge nog justekes tussen kon lopen.. en dan BATS! alles naar beneden.. Ventje zette het op een lopen.. ik wandelde gewoon door onder het motto nat is nat..en erger kan het niet worden..

  In de auto gezeten droop de wax naar lager gelegen gebieden.. met als gevolg dat mijn schaamhaar er nog nooit zo flashy heeft uit gezien.. wat?? dat had ge liever nie geweten..? ja pech ... ge weet van mijn moogt ge alles weten he..

  dus zo nat als een dweil die zich ne keer laat gaan in ne emmer reden we huiswaarts en eenmaal thuis was het droog.. oftewel was het droge regen die viel.. maar door de wax die ook in mijn ogen was terechtgekomen op zijn weg naar beneden zag ik geen .. meer.. inderdaad het kl-woord.

  Na de pis en kakactiviteit van de kleine Bowie was er koffie en een doucheactiviteit vanonszelve.. 

  roger, doe het zelf,renoveren,klusjes,koffie,machine,oploskoffie,limburg,regen,storm,nat,

  Deze morgen iets over achten begon de plaatselijke Roger 'alles wat jezelf doet...' just ??den dieje.. zijn werk in uitvoering te brengen.. boren .. kloppen.. schuiven.. en de gebruikelijke herrie die elke aannemer aanleert in de hoe maak ik zoveel mogelijk herrie in een paar seconden..

  Het lijkt wel of ik in een neverending renovatienachtmerrie ben terechtgekomen.. er wordt hier overal gerenoveerd.. links.. rechts.. echter.. boven.. nee nie boven.. voor.. achter.. en allemaal op een ander tijdstip.. 

  Bompi... mannekes.. we verdienen ze weer goed daar in Limburg... 

  En dan zou ge denken.. och de morgenstond heeft goud in de mond.. ne goeie koffie en hup.. maar ge zou het nie zeggen.. maar ik Uwe altijdkoffiedrinkende Letterzetter leef al drie weken zonder zijn trouw koffiemachine.. dat is voor herstelling binnen.. en momenteel leef ik op oploskoffie.. en da is toch nie the real thing.. verre van..

  Ja ik zie u vol bewondering kijken naar uw schermke.. amai.. gene koffie en toch zo grappig in alle vroegte.. ja.. zo ziet ge maar.. ge kent mij nog van geen kanten.. en als ge me nu wilt excuseren.. ik ga nog wa wax in mijn schaamhaar smeren.. 

   

 • In 20 seconden...

  Het is iets over tienen hier ten huize.. Op Spotify weerklinken er kerstdeuntjes.. de kudde olifanten die hiernaast leven zijn inmiddels ook al ne keer of drie de trap afgedonderd.. en het nageslacht van de andere buren heeft er al een huilbui opzitten.. en ik mag zeggen dat dat kind een enorme longinhoud heeft..

  Maar niet getalmd en getreurd.. het is des zondags.. en op zondag trekken wij ons niet aan van de buitenwereld.. of we zouden de buitenwereld in moeten stappen.. dan trekken we ons wel iets aan van de buitenwereld.. maar op dit moment zit ik nog snotterend en kuchend in de zetel.. badjasgewijs..

  Gisteren is hier ten huize de kerstboom gezet.. De Sint was al halverwege zijn terugreis.. en de kerstboom was al duchtig zenuwachtig aan rikketikken op de zolder.. ? ge weet nie wat rikketikken is..? niks vettig in ieder geval.. ik zie u al kijken.. nee.. als ne mens zoals gij en ik wat zenuwachtig is of u verveeld.. dan kunt ge zo met uw vingers rikketikken.. snapt ge..? nee zeker.. man man.. ik ben weer aan iets begonnen.. met uw vingers trommelen.. zo één voor één.. maar dan rap.. capiche.? En het had niet veel gescheeld of onze kerstboom had op zijne zolder kunnen blijven wonen dit jaar wegens aanschaf van een echt exemplaar.. maar na enkele kerstboomwinkels af geschuimd te hebben werd er besloten dat ze toch nie zo schoon waren.. en degene die dan wel voldeden aan onze eisen.. namelijk groot, vol, groen, en uitermate sexy.. waren te duur.. ik betaal echt geen 200 euro voor ne boom die drie weken in mijne living staat.. no way.. 

  Dus den kerstboom was aan het rikketikken.. de ballen waren hupsig en flupsig aan het springen.. en de kerstlichtjes waren zich al een gans jaar bezig met duftig in de war te raken.. maar we zijn ze te slim afgeweest.. Ventje had ze vorig jaar goed strak op een kartonneke gedraaid.. met als gevolg dat ze de kans nie kregen om duftig in de war te geraken.. haha.. beat you stoemme kerstlichtjes..

  Met als gevolg dat het hele huis gisteren op zijn grondvesten daverde toen de kerstdecoratie de vrije loop kreeg in huis.. takken.. ballen.. lichtjes vlogen in het rond.. het was één grote kerstorgie.. 

  Resultaat was dat er na enige tijd.. 20 seconden ongeveer.. een prachtige kerstboom ontstond in de chaos.. wat? ge gelooft het niet.. wel waar ..in 20 seconden.. wat? ge gelooft het nog nie..?

  Awel.. nog een geluk dat ik er een filmpje van gemaakt hebt.. de bewijzen..


  Zo... overtuigd? En zo is het des zondags met een vleugje kerstsfeer.. ook nog met de nodige ziektekiemen.. de pruttekes in de ogen zijn vastgekoekt aan allerlei aanhangsels.. snottekes zitten te woekeren in mijn neus.. en mijn keel produceert vieze geluidjes.. en de fut..? die is verdwenen.. maar we laten het niet aan ons hart komen.. ge moogt me hier overladen met beterschapwensen.. ge moogt mijn kuis komen doen .. en mijne strijk? wat.. niks van? schoon is da.. wacht  tot dat gij ne keer ziek zijt.. dan doe ik mijn kuis en strijk ook nie..

   

 • waar is da feestje...?

  IMG_5260.JPG

  Het was een feestelijk weekend.. zaterdag trouwde m'n schoonbroer... en ventje was zjn getuige.. dus weken op voorhand was het al een shoppen voor de juiste kleding.. passen.. strijken.. nog ne keer passen.. naar de kapper.. nog rap ne plastron kopen.. die of die schoenen.. kortom.. stress..

  Nu de dag zelf was het vooral zorgen van op tijd te vertrekken.. want zij die ons kennen weten dat op tijd komen niet bepaald onze sterkste kant is.. maar aangezien alle kleding klaarhing.. de opsmukbenodigdheden op een rijtje in de badkamer stonden.. de schoenen instapklaar aan de deur stonden en de auto op voorhand was ingeladen.. was het enkel alles in de juiste volgorde afhandelen.. met resultaat dat we op het afgesproken uur in Geel stonden.. hoera en hieperdepiep voor onzelf..

  De trouw op het gemeentehuis was kort, maar duidelijk.. ze zijn verenigd en wat de schepen betrof konden ze al direct beginnen kindjes knutselen...want er was plaats voor 10 in het boekje.. gelukkig hadden ze al op voorhand geknutseld en konden ze gewoon mee gaan feesten.. lang leve het bruidspaar!!

  Na veel te veel wijn.. en het mag gezegd wree lekker eten werden we in beweging gezet om ons efkes huiswaarts te begeven aangezien onze Bowie al de ganse dag thuis zat en dat beestje moet ook ne keer sanitair zijn gangen kunnen gaan..

  Het avondfeest was vooral veel drank en muziek.. meer uitleg geef ik daarbij niet.. ge had er maar bij moeten zijn..

  En zo zat ik zondag om half tien op de wc te loeren naar ne witte muur en veel zin om van de ganse dag meer te doen was er niet.. maar aangezien ons Tinne een aantal maanden geleden ook geknutseld had was er die zondag ne babyborrel.. en aangezien ik de vorige al gemist had, ja er wordt wat afgeknutseld in onze familie,  was mijn aanwezigheid vandaag echt wel nodig.. nu niet dat ik er ook maar enig aandeel in had in de knutselperikelen.. maar het zijn de weinige momenten dat de familie eens samen is op amusante gelegenheden... 

  Er was drank.. wederom.. soep, salami, kaas en koekjes.. de salami en kaas gingen perfect met de wijn.. de koekjes die trouwens zeer lekker waren gingen dan weer minder bij de wijn.. maar dat is natuurlijk puur persoonlijk..

  Nu was precies welde vereiste dat ge ne baby moest bijhebben of op zijn minst een wandeld lachend klein mensje dat oftewel moest drinken, snoepen of persé in het ballenbad wou.. nu moet ik zeggen dat ik mij serieus.. maar dan ook serieus heb moeten inhouden om zelf nie dat ballenbad in te springen.. maar ne mens kent zijne wereld.. niewaar..

  Het werd wederom ne leuke namiddag.. en na enkele omwegen waren we in de vroege avond weer thuis om moe maar voldaan in onze zetel te kruipen.. om naar niks op de tv te kijken.. 

  Ge ziet.. het was een druk en feestelijk weekend.. ne mens is al ne keer blij dattem terug kan gaan werken om te bekomen.. op naar het volgende..