• koffie..

  de zon scheen deze morgen dwars door de muren heen.. 't is te zeggen.. door het stuk muur waar een raam zit.. zo dwars door de steen schijnen.. het zou oftewel nie gezond zijn zo een straffe zonnestralen.. of der zou iets serieus mis zijn met onze steenstructuur.. maar geen van beide.. het was door het stuk muur waar geen muur meer zit.. 

  totaal gedesorienteerd vanwege het afgelopen sombere mistige weer en de bijhorende wind waande ik mij aan de Spaanse Costa.. helaas was er aan de andere kant van het stuk muur waar geen muur meer zit enkel het uitzicht op het plat dak en de achterliggende buur.. ook het zich van de bijhorende buren was er maar dat wordt vermeden wegens geen zicht.. stel u ne tsunami voor met daarbovenop een regeringsonderhandeling.. en ge hebt mijn burenuitzicht..

  Maar de zon scheen dwars door de muur heen.. nu niet dat ik daardoor op wolkjes begin te lopen of spontaan goed gezind aan mijn dag begin.. nee.. mijn goddelijk lijf van weleer deed pijn.. mijn croqs.. ja ik loop op croqs zaten niet aan de betreffende matchende voet.. en ik ben al enkele dagen koffieloos.. 't is te zeggen.. mijn koffiemachine kreeg kuren en moest voor nazicht naar de fabrikant.. 'dat gaat wel een week of twee.. drie duren' kweelde de madam achter den toog.. mijn wereld verging.. ik zag mij al strompelend over de vloer kruipen op zoek naar het bruine goud.. mijn testament is reeds geschreven.. 

  en ja.. het is afkicken.. wegens tijdgebrek was er geen tijd om mij reservekoffie te gaan halen in de vorm van ne filter of godbetert oploskoffie.. en de koffie opt werk is totaal niet te zuipen..

  Csite3Koffie.jpg

  Resultaat.. barstende koffie en ne ikschietudoodalsgedienekoffiedurftdrinkenblik in mijn ogen op het werk..

  en ja.. ik heb zo een designkoffiedoordrukding.. maar dat is ook niet dat.. ik ben ne koffiemachinemens.. zo een lekker schuimlaagje erop... wat gestoomde melk erbij.. 

  maar daar kan ik nu enkel van dromen.. en moet ik het stellen met filterkoffie en eerlijk is eerlijk.. voor een tas of twee is dat goed te doen.. het bezorgt mij de nodige koffiekick.. efkes..

  Zo.. november is voorbij.. december staat al te popelen om te te beginnen..en we beginnen de maand al met een trouwfeest en ne babyborrel.. meer moet da nie zijn..

  alleen te hopen dat ze goeie koffie hebben...

   

 • weeral vier jaar..

  27 november.. het is de dag waarop ten huize hier zoals eerder vermeld de kerstkrans werd opgehangen.. de keukenschouw werd gedecoreerd met kransen en hertekoppen.. er bloembakken gevuld met mos werden gezet aan de ramen en er lichtjes verschenen in de buxusbollen..

  het moet gezegd dat de kerstkrans twee maal aan de gevel gehangen is geweest.. de eerste poging werd op een lauw applaus onthaald vanwege de strikken die achteraf gezien tcoh niet zo een best idee waren.. dus de hele kutkrans weer binnen.. de kutstrikkken eruit en een rood bessending erin... terug halsbrekende toeren maar deze keer onder luid applaus..

  Maar 27 november.. het is ook de dag dat ik even terugdenk aan 2008.. toen was er ook een 27 november.. en zat ik samen met ventje en Zus in het ziekenhuis bij Pa.. Pa was de dag ervoor in slaap gevallen.. na het bezoek van zijn broer en zus.. hij had de strijd opgegeven.. maar het lichaam wou slapen.. Pa nog niet..

  dyn001_original_320_330_pjpeg_2608560_661f4a4b45b7a09f3c4ec7e7b94f21c1.jpg

  De nacht van 27 november werd een nacht waarin ik Pa z'n lippen depte.. zijn hoofd afkoelde.. en ik elke ademhaling heb gehoord.. ik in gedachte vanalles heb gezegd.. waarin ik met Ma heb gebabbeld.. en besefte dat mijn thuis voorgoed zou verdwijnen.. 

  Pa stierf 28 november iets na de middag.. de leegte die er al was werd groter.. het verdriet ook.. 

  Nu vier jaar later is de leegte er nog.. en ook het verdriet.. maar het is meestal draagbaar.. en op andere momenten is het als een slag in m'n gezicht.. keihard en genadeloos.. 

 • kerstkrans en nog wa...

  Hoor de wind waait door de bomen.. nee het is nog te vroeg om te zingen voor de Sint.. ik weet het.. maar het is wel zo.. de wind waait hier door de bomen..langs de gevel.. tussen m'n billen.. wat? da telt nie.. wind is wind.. neh.. kortom het waait overal.. 

  Zo erg is da nie.. maar ik moet seffes wel mijn kerstkrans tegen gevel hangen.. en aangezien ik geen ladder heb die tot aan het haakje dat ik afgelopen zomer vakkundig en geheel zelf in de muur heb gekregen.. nu.. vakkundig.. laat ik daar efkes duidelijk in zijn... als het haakje met bijhorende krans er in februari nog zit en hangt.. dan zal ik mij pas een vakkundig haakjesindemuurverkrijger mogen noemen.. twee jaar geleden is er nog ne keer ne krans naar beneden gedondert recht op mijn lamp die daar nog maar justekes hing.. ik moet eerlijkheidshalve wel vermelden dat het toen niet de nagel was dat mijn schoonvader in de muur geklopt heeft.. maar wel het plastic sluiterke dat blijkbaar door weer en wind verduurt was.. maar dit geheel terzijde..

  advent.jpg

  De krans zelf hangt al netjes te wachten op de zolder.. compleet met nieuw garnituur en lichtjes.. en nee.. ge moet zo nie kijken.. we zijn de 27ste november.. en vandaag begint de Advent.. en hoewel wij niet dwepen met de katholieken kalender is het ten huize hier traditie dat de kerstkrans de eerste advent tegen de gevel gaat..

  Nu het hangen der krans is niet zo evident.. want daar had ik het blijkbaar over.. aangezien er geen ladder is die tot aan het haakje reikt.. dus moet ondergetekende de krans klaarzetten.. het snoer van de lichtjes aan de kant houden want anders raak ik er waarschijnlijk in verwikkelt met alle Mr Bean toestanden vandien.. dan open ik de de raam.. haal het vliegenraam eruit.. en dan begeef ik mij met één been op de arduin langs de andere kant van de raam.. waar een diepte van zes met mij tegemoetkomt.. met mijn andere voet klem ik de trapladder vast.. één hand blijft binnen en wordt als anker gebruikt langs de binnenkant.. met mijn overige hand reik naar de krans en sleur die naar buiten.. en dan met mijn billen gespannen en het angstzweet op mijn voorhoofd en andere plaatsen.. zwier ik de krans aan het haakje.. als ik dan alles op zijn plaats heb en ik heb het hele ritueel overleefd begeef ik mij nadat de stekker in het stopcontact gepleurt is naar beneden om dan met veel ooh en aahs.. te zeggen dat het toch weer schoon is.. 

  Moest ge hier na deze post niks meer vernemen.. dan ben ik waarschijnlijk met krans en al naar beneden gedondert.. waarschijnlijk is de ladder en de arduinen vensterbank ook mee naar beneden gekomen .. dus da zicht is geen pretje geweest.. ik tussen de lichtjes en de ballen met ne arduin op mijne buik.. en waar die ladder gebleven is.. ik zou het nie weten.. 

  Zij die Kerstkransen gaan ophangen.. groeten u.. 

 • druk of niet druk... dat is .. nog af te wachten..

  Het was toen ik mijn ogen opende dat ik wakker werd.. misschien dat ik al eerder mijn ogen open had.. of dat ik later wakker werd.. in ieder geval ik was wakker en met mijn ogen open.. mijn mond stond ook een beetje open en dat zorgde ervoor dat ik langs mijn rechterzijde nat was en plakte tot aan m'n oor.. 

  gezwind en fris sprong ik het bed uit om dan mijn teentjes en hetgeen waar ze aanhangen in mijn pantoffeltjes te vleien.. in mijn zoektocht naar de trap schaarde ik nog de badjas van z'n haakje en na veel vijven en zessen had ik mijn armen in de daarvoor voorziene openingen.. omdat er een litske kapot is was he even zoeken hoe het lint nu weer moest maar toen ik de laatste trede deed kwam ik verpakt als een kerstkadootje de woonkamer binnen recht richting badkamer voor de ochtendlijke plas en wind.. ik ben ook maar een mens..

  en zo ben ik nu gezeten in mijne zetel waar ventje en bowie zich ondertussen ook bijgevoegd hebben.. het geheel afgewerkt met een tas koffie en ne bokaal letterkoekjes.. 

  6af8c20717291146ce61e1dea85428e6_full.jpg

  Het weer buiten heb ik nog niet aanschouwt omwille van het feit dat ik voorlopig nog te tam ben geweest om de rolgordijnen op te trekken.. we zijn er al wel zeker van dat er nog ne buiten is.. aangezien de buurvrouw net een horde olifanten naar beneden gestuurd heeft en ze in haar koffer gepropt heeft en ermee weg is.. het kan ook dat ze opgeslokt zijn door de grote buiten.. da kan.. maar hoe dan ook.. een horde olifanten naast de deur vraagt om opgeslokt te worden..

  Het belooft een druk weekend te worden.. athans dat is zo voorspeld door mezelve ergens halverwege de week.. de kans ik groot dat ik zondagavond weer zucht en zeg.. we hebben weer nie veel gedaan.. maar dat laat ik u dan wel weten.. 

  Maar met hier voor da scherm te zitten zal het niet drukker worden.. dus hupa actie in de zaak en den douche onder.. 

 • zo..

  Er zijn zo van die dagen/weken/maanden waarin alles niet loopt zoals het moet.. familie/vrienden/kennissen/ collega's/formateurs/buren/kortom.. met eender wie.. en meestal gebeurt dat zo plots.. vanuit het niets springt het voor uwe neus.. en dan zit ge ermee.. 

  November is traditie getrouw een rare en sombere maand.. ten huize hier is het een maand vol herinneringen.. het is ook de maand voor de feestperiode.. maar ook de maand waarin het weer serieus omslaagt.. en ja.. we mogen nie klagen.. het is overdag nog lekker aangenaam geweest met momenten.. maar die mist begint me nu toch wel de strot uit te komen.. maar als het dat maar is.. niewaar..

  En december is niet ver meer af... er zijn al kerstlichtjes te bespeuren hier in huis.. ook de Kerstkrans voor buiten hangt al te popelen om de voorgevel op te eisen.. compleet met nieuwe lichtjes,bollen en strikken.. 

  Ook de nieuwe kerstballen en deco liggen te popelen op de zoldertrap om eindelijk voor de eerste keer in den boom te hangen.. vanuit hun maagdelijk omgeving worden ze ontmaagd stuk voor stuk.. het wordt één grote kerstorgie.. zolang ze het maar netjes houden.. die vettige ballekes tsss..

  maar voor het zover is staan er nog andere feestelijkheden voor de boeg.. ne trouw.. een paar verjaardagen, ne babyborrel.. sinterklaas en dan de feestdagen.. ik kom het hele jaar nie buiten en dan ineens een feest of honderd.. 

  dus als ge mij wilt pardoneren.. ik ga mijn feestmuts ne keer passen.. 

 • Sire? Waarom stemmen wij..?

  het-verdriet-van-belgie-ppb.gifHet was des maandags dat Elio belde.. iek zie heet niet meeerr zietten.. ik zeg dan gaat ge naar de koning hé.. geef uw ontslag.. meer bedoelt als van komaan Elioooke.. nie flauw doen hé.. ge zijt tenslotte geen mietje hé.. 

  Maar blijkbaar kan ne mens zich schromelijk vergissen.. Den Elio is blijkbaar wel een mietje.. zijn vriendjes die al geruime tijd met hem onderhandelaartje spelen doen niet meer wat hij wil en dan ist al direct koekenbak.. Dus den Elio naar den Bompa.. 

  We kunnen er wel ne keer mee lachen.. maar ons land zinkt verder weg in haar depressie..  en hoe geeft ge een land ne prozac of iets anders..  't zou rap opgelost zijn.. een receptje voor den apotheker en een reeks behandelingen bij ne goeie psychiater.. Legt u maar ne keer neer België.. en vertel eens.. wat schilt er..

  Nu is da praktisch onmogelijk da laatste.. want vindt maar ne sofa waarop een heel land kan liggen.. daarbij komt dat een land niet kan praten.. en wie moet heel da spelleke weer betalen.. Just.. wij.. 

  Dus nu is het weer afwachten wat er gaat gebeuren. of wat er niet gaat gebeuren.. want de koning is herstellende van een neusoperatie.. en verblijft in zijn kasteel ergens in de Ardennen.. Sommige onder ons hebben daar een vakantiechalet.. nee.. den Albert moet daar een kasteel..  maar al een geluk dattem daar wat groot woont... stel u voor dat hij al die partijvoorzitters en aanhang in ne chalet moet ontvangen... zet u daar maar in da hoekske.. daar is nog plaats.. nee.. een kasteel in de Ardennen komt dan wel van pas..

  En de Belgische bevolking.. tja.. die mort en mompelt en klaagt bij den beenhouwer en den bakker.. maar die mensen kunnen daar ook niks aandoen.. ziede den bakker al zeggen.. ja ge hebt gelijk Marie-Jeanne... ik zal da ne keer rap oplossen.. en dat er dan vijf minuten later in de krant staat .. De Bakker Van Marie-Jeanne Vormt Regering Op Aandringen van Marie-Jeanne Zelve.. 

  Nee.. da zie ik nie gebeuren.. ook niet met den groentenboer of de coiffeur.. Ne Belg zou inderdaad beter ne keer zijne mond opentrekken en ne keer het land lam leggen.. en ne keer op zijn strepen gaan staan.. tenslotte werken al die politiekers toch voor ONS..? niewaar.. 

  En dan alle politiekers buiten.. geen eigenbelang.. maar een groep specialisten die België drastisch hervormen.. iedere Belg gelijk.. gene zever van Wallonië dit en dat.. en Brussel zus en zo.. en Vlaanderen nog iets anders.. nie voor niks dat die niemeer uit hun onderhandelingen geraken.. het is al ne nest.. bemoeit Europa zich ook nog ne keer.. en over Etienne Schouppe.. daar zwijg ik over.. dat die mens maar rap z'n pensioen krijgt.. man man..

  Maar Soit.. dan komt ge hier lezen en ist nog over de politieke zever.. precies of gij daar iets aan kunt veranderen.. nee.. hé.. 

 • een orgie en kerstballen.. man man..

  Het was des dinsdags geleden dat den deze nog ne keer doorgeslapen had.. de reden waren overpuberige pubers die puberige dingen deden die puberige pubers uitpuberen als ze alleen thuis zijn.. Hoewel alleen thuis.. het leek een orgie met duizende pubers ..orgy.JPG zoals er nog nergens een orgie had plaatsgevonden met zoveel puberende pubers.. toch niet voor zover ik weet.. raar woord trouwens.. puber.. zegt da ne keer of vijf en ge komt nie meer bij vant lachen..

  Gelukkig was afgelopen nacht de rust wedergekeerd.. het losbandige puberleven was voorbij.. het kruit is verschoten.. de kleenex is op.. kortom.. der zit geen leven meer in.. ook de thuiskomst van de ouders zal er voor iets mee tussen zitten.. hoewel dat de papa momenteel ook lustig aant boren en aant drillen is .. gelukkig of helaas is het renovatiegewijs.. dus nie hetgeen gij aant peinzen  waart.. 

  ten huize hier konden we genieten van een extra dagje verlof.. zo een lang weekendje is altijd leuk.. na een krachtige nachtrust was ik nog helemaal versuft toen mijn ogen opengingen en ik mijn goddelijk doch lamlendig lijf uit bed sleurde.. het leek alsof ikzelve twee dagen aan een orgie had deelgenomen..  

  Na de nodige koffie.. de zoveelste zucht en de aankondig van ne keer of zes dat ik mij ging douchen was het tegen de middag toen ik gewassen en aangekleed was..  en wij aantreden om de economie ne keer aan te zwengelen..

  Gelukkig was er niet zoveel dat onze aandacht trok en bleef het beperkt tot twee karretjes propvol met kerstballen..  niet dat wij aan kerstballen een gebrek hebben.. onze zolder staat zowat volgestouwd met kerstballen..

  foto-kerstballen-kerstfeest-december-versiering-kerstboom-rood-rode-breekbaar-sc_CM.jpg

  maar deze kleur hadden we nog niet.. verder nog een snoer lichtjes voor de kerstkrans en vier vogeltjes... geen echte.. stenen vogeltjes.. misschien dat er een echt vogeltje inzit.. maar dat interesseert me gene éne moer.. 

  terwijl ik dit epistel neertyp is er een ladychef aant kokkerellen in mijne tv.. citroentaart.. rijsttaart.. kortom .. dingen die Uwe Smaakwaterige Snoeper weet te waarderen.. helaas is het tv.. tss.. pretentieuze ladychef.. mij zo waterachtig maken.. gelukkig heb ik mij daarstraks een  puddinkje gemaakt.. en daar ga ik nu ne keer van smullen..