• Zo kan het ook..

  howard_leight_max_lite.jpgHet is maandag 31 oktober 2011.. niks speciaal.. ik was om half acht wakker.. lang leve het winteruur.. en ook dankzij mijn buren die aan het renoveren zijn geslagen.. en om mij zeker geen rust te gunnen is er afgesproken dat ze ieder om de beurt aan de slag gaan.. het ganse weekend is er geklop en gezaag geweest ter ere van de nieuwe dakgootophanging.. 't is te zeggen dat ik er beter over zwijg.. ter ere van de dakgoot.. duidelijk??

  Twee huizen verder staat een immense rode kraan houten koterijen af te breken.. de stenen uitbouw hebben ze gedurende vier weken staan kapotdrillen.. en met honderduizend kruiwagens op en neer naar de container gedaan.. dus da is tweehonderduizend keer gerammel en gedonder.. met gevolg dat er nog een stuk muur en een half dak ligt.. en de HOUTEN koterij breken ze af met een buldozerkraan.. ne mens moet maar kunnen volgen.. 

  Naast ons is het inmiddels al efkes stillekes.. maar ne mens roept beter nie te hard..

  Dus het rustige Limburg waar wij nu bijna vier jaar geleden kwamen wonen in verandert in een bouwmarkt en containerpark dat 7 op 7 en 24 op 24 open is.. lang leve Limburg!

  Maar soit.. ne mens steekt iets in zijn oren en 't probleem is opgelost.. de trillende schilderijen en de salontafel die elke dag twee meter verder staat.. de stoelen onder tafel die op eigen houtje ne stoelendans doen buiten beschouwing gelaten.. ne mens merkt da nie als ge maar goed genoeg negeert..

  'T is ook Halloween.. en morgen Allerheiligen.. en nee.. den deze maakt geen brug.. der wordt hier al genoeg gemaakt.. en een brug zou hier wreed belachelijk staan.. 

  Verder wou ik het nog hebben over het feit dat ik 35 geworden ben.. en de gevolgen hiervan.. maar ik zie dat ge zit te geeuwen en ik hoor u denken van duurt dat hier nog lang want het herfstzonneke schijnt en ik moet nog chrysanten en andere bloemachtigen gaan zetten op het kerkhof.. 

  Allez.. maakt dat ge weg zijt.. of ik zever nog efkes door...

 • To halloween.. or not to Halloween..

  creepy_photomanip28.jpgWhoehahaha.. nee gene paniek.. ik ga u hier niet weer vervloeken en beheksen.. noch folteren of u duimschroeven opzetten  maar dan op uwe kleine teen.. en geloof mij.. da doet veel zeerder.. whoehahaha..

  nee.. ooit was dit forum rond deze tijd een plaats van bloedvergiet en drama.. gegil en vieze beesten die langs uw USBpoort zo op uw lijf kwamen gekropen.. ik was Uwe Gecremeerde Boogyman.. weet ge nog.. ja dat waren dolle en enge tijden..

  Maar zoals ge ziet is hier niks te bespeuren omtrent Halloween.. alles is maagdelijk hetzelfde.. een fotoke van mij.. langs den andere kant wa andere zever.. en int midden ne hoop letterkes die eigenlijk niks uitkramen.. 

  Da wil nu natuurlijk nie zeggen dat Halloween hier ten huize bij ons nie gevierd wordt.. niks van.. zo zijn we al twee dagen op rij naar creepy films aant kijken.. 't is te zeggen.. Ne I Know What You Did is nu nie bepaald zo creepy en eng.. maar op uw nuchter maag en zo in den donkere is da toch nie de meest romantische film.. en gisteren was er Halloween II.. nu heb ik de meeste horrorfilms wel ne keer bekeken.. of gedeeltelijk bekeken.. zo door de vingers loerend met mijn ogen half toe.. maar Halloween II had ik nog nooit gezien.. nu wel.. 'tis te zeggen.. mij verbergend achter ventje zijne rug.. of het plafond druk bestuderend.. 

  Om nu er nu gene filmblog van te maken wil ik nog zeggen dat ik ook SINT gezien heb.. de horrorfilm van Huub Stapel.. normaal hadden we die vorig jaar gaan kijken.. maar dat is er nie van gekomen.. Het was veelbelovend.. de slechte SINT die iedereen van kant maakt.. en het begon ook redelijk indrukwekkend.. maar tegen het einde had ik meer het idee dat ik naar Flodder, de LIft en Mama Is Boos aant kijken was.. met een gevoel van het zal wel zat ik naar de aftiteling te loeren.. denkend van als Sinterklaas da te weten komt krijgt die Dick Maas geen kadootje dit jaar.. 

  Buiten naar film geloerd is ook het huis in Halloweenstemming.. nie zo uitbundig als enkele jaren geleden toen alles onder de spinrag zat.. er spinnen en ratten in alle hoeken zaten .. en er enge geluiden weerklonken uit de boxen.. nee.. dit jaar is er een simpel pompoenverlichting gedrapeert tussen de teddyberen en staat er een korf met bolchrysanten.. op het salontafeltje een pompoenlantaarntje en verder niks.. nog vergeten.. ne pot pompensoep.. met wordt en spekjes.. ge ziet.. soberheid siert ne mens..

  Ik wou ook nog efkes verdergaan over het feit dat ik 35 geworden ben.. maar ik zie dat ge" goesting krijgt in koffiekoeken en pistolets.. en uw nageslacht seffes moet gaan voetballen en de moemoe al aan haar stoofvlees bezig is voor het familieetentje straks.. 't is al goed.. maakt dat ge weg zijt.. of ik kom u pakken!! whoehahahaha... Happy Halloween!

 • Geldklopperij...

   

  y1pEVHS7bv641AVRYb8RsLjjqdeR1QNaihsd7H7Q3imxIHcBm91RqmcOMKv2ac9WcFj6YmGylIquuXM2oPpfO-6ow (1).jpgNu was ik van plan om hier te schrijven over de dood van Khadafi.. maar wat moet een mens daar over zeggen..? Ik kende de mens alleen van uit het nieuws.. en ge weet.. uit het nieuws is veel van horen zeggen.. 

  Ook over Ronald Janssen kon ik hier ettelijke lijnen volkribbelen... maar wie wil er nu nog iets lezen over de Ronald..  ge komt naar hier om uw gedachte ne keer te verzetten.. en dan krijgt ge da voor uw ogen..nee.. ik ga er niks over zeggen.. trouwens ik ken die hele Ronald niet.. en almaar goed..

  Over den Elio heb ik het al gehad... dus daarover ga ik nu nie weer beginnen.. ne mens kan nie altijd over hetzelfde zagen nietwaar..? maar dat brengt me in de problemen want over wat ga ik het dan wel hebben..?

  Misschien over den tijd van't jaar.. ge weet wel.. de eerste koude.. Halloween en uiteraard Allerheiligen... 

  Dat laatste is trouwens onze zondagvulling geweest.. Ik ben nie de persoon die op 1 november de kerkhoven afschuimt om te zien wie er naar de overleden omkijkt.. wie alles netje heeft opgekuist en er de grootste pot chrysanten heeft gezet.. nee.. ik ga doorheen het jaar en hoef zo op 1 november ook niet het hele kerkhof af te lopen om te zoeken waar de dierbare overledene ligt.. en dan uit pure frustratie de chrysanten van tante Josephine bij een volstrekt vreemde neerplant.. 

  Zo zijn ventje en ikzelve dus gisteren op zoek gegaan naar een gepast grafstukje voor Ma en Pa.. het is confronterend dat ik ook belang hecht dat alles er spic en span bijligt voor de hoogdag der overledenen.. het graf van Ma en Pa ligt er het ganse jaar netjes bij.. maar die éne dag is het toch weer iets spic en spanner.. de bedenking dat het een geforceert gedoe is.. en geldklopperij der bloemisten maakt het er niet leuker op.. met mijn excuses aan bloemisten aller landen.. u mag uiteraard ook uw boterham verdienen..

  Maar gelukkig is het in de  tuincentra's reeds volop kerstmis.. dus wandelend met twee potten bolchrysanten snuffelde we tussen de kerstbollen.. slingers.. lichtjes.. kunstbomen en allerlei kerstprullerij.. om tot de conclusie te komen dat kerst ook een geldklopperij is en pure commerce.. tot zover de kerstpret...

  Soit.. het was dus een weekend vol geldklopperij.. u zal mij volgende week niet zien op de vlaamsche kerkhoven.. ook niet op de Waalse.. Duitse .. Engelse.. kortom op geen enkel kerkhof ter wereld.. Wel zal ik in gedachte zijn bij hen die ik mis..

 • den Elio..

  elio,design,interieur,inrichten,wetstraathoe zou het zijn met Elio en zijn regering..? het is wreed stillekes mijn gedacht.. misschien dat den Elio de Wetstraat al aant herinrichten.. ge moet een kat een kat noemen.. den Elio is ne Homo.. en die gaat echt nie int interieur van ne geitenboer zitten.. zelfs nie met Halloween..

  Mijn gedacht is die volop aant schilderen.. rustige tinten tegen de muur.. met een pronkmuur int rood.. met een designvitrinekastje met zijn strikskes ..wa groen her en der.. en ne sofa waar ge twee weken in verdwaalt als ge nie oppast.. en een salontafel op wielekes.. da is gemakkelijk als hij moet stofzuigen..

  Bij den Elio zal het waarschijnlijk ook altijd netjes liggen.. daar twijfel ik nie aan.. z'n papierwinkel netjes gesorteert.. de snoepkast op alfabestische rangschikking.. de spaghetti netjes op van klein naar groot gestapeld.. en de shampoo en douchegel netjes naast elkaar op het daarvoor voorzien schapke..

  Hij zal ook wel bloemekes voorzien op de vensterbanken en aan de ramen een schoon vouwblindje.. en aan de deur een schoon kranske al naargelang het seizoen.. ja.. het zal een schoon Wetstraatje worden.. daar twijfel ik nie aan..

  het doet me eraan denken dat ik ook nog wa werk heb hier ten huize bij ons.. misschien dat ik den Elio eens moet bellen.. 

 • ouw doos!!

  ouwe taart,jarig,kado,bejaard,vdab,mail,containerpark

  Het is officieel nu.. ik ben een ouw doos.. het onmogelijk is happend.. ik.. de man met de eeuwige jeugd.. het goddelijke lijf en het immer optimistische lachebekje heeft de gezegde leeftijd gehaald van ergens tussen de 20 en 67.. 

  Het verval is meteen merkbaar.. klokslag twaalf schoot er een kramp in mijn been.. begon mijn neus te lopen.. en kwam al kruipend uit de zetel.. het is zo.. het zij zo..

  De eeuwigdurende jeugd is herschapen naar het bejaard zijn.. ik mag nu ongeneerd bingo spelen.. het over de jeugd van tegenwoordig hebben.. en zeggen dat het in mijne tijd allemaal nie waar zou zijn.. in mijne tijd hé.. toen sprak de moemoe nog over de negerkes in afrika.. en hoe ze zilverpapier naar de clarissen brachten.. of ergens anders. nu brengen ze da naart containerpark.. maar in mijne tijd..

  In mijne tijd waren er nog geen internetdingen.. geen gsm's.. zelfs geen telefoontoestellen met drukknopkes..  nee.. ik zeg het u.. in mijne tijd.. als ge nu wilt bellen dan moet ge verdorie een vdabcursus gaan volgen van drie maand en een week.. anders lukt u da nooit.. ik zweer het.. maar in mijne tijd... de nummerkes draaien en dan kon je babbelen.. of neerleggen.. of niks zeggen.. of hard beginnen hijgen.. probeer da nu maar ne keer.. ze bellen u gewoon terug.. lang leve de nummerherkeninnig.. en ja.. ik weet da... ge kunt da uitzetten.. maar ik heb die vdabcursus nie gevolgd hé..  ha..

  och.. in mijne tijd.. nie dat het toen zoveel beter was.. misschien wa gemakkelijker.. maar beter..? wie zal het zeggen.. de jeugd van tegenwoordig is binnen een twintig jaar ook van hunne tijd.. en zagen dan ook over dat het toen.. nu.. beter was.. volgt ge nog..? mailt me dan ne keer want ik ben al lang niemeer mee.. 

  Maar ik ben dus officieel een ouw doos.. gedaan met in de fleur van mijn leven te zijn.. welkom aan de rimpels..en het buikje dat tergend langzaam.. maar tergend zeker te voorschijn komt.. lang leve de billen die beginnen te hangen.. de haargroei die niet meer in te tomen is.. en hieperdepiep voor de erecties die nooit meer zo hard en lang zullen zijn..  

  Ik ga mijn tanden poetsen nu het nog kan.. het is slecht een kwestie van tijd vooraleer ik ze gewoon in een glas op het nachttafelje kan steken.. en vloeken dat ik nog altijd gene steradent ben gaan halen..  Ik mijne haardroger kan gebruiken die ik van Ventje heb gekregen vooraleer ik mijn wenkbrauwen moet laten groeien en ze over mijn kale hoofd moet kammen..  

  En nu heb ik nog een modieuze bril gekregen.. ook van Ventje.. binnen afzienbare tijd moet ik brillen dragen met glazen zo dik dat een modieus montuur ze niet meer dragen kan.. 

  Ik ben een ouw doos.. of in ieder geval een ouw doos in wording.. en wanneer komt het oud papier..?

   

 • om den hoek..

  ne mens heeft het maar druk in zijn laatste week als 34 jarige.. het kort af.. mijn oude dag staat reeds om de hoek te gniffelen.. haha.. ik ben hier.. 

  Rekeningen die de vriendelijke postman in de vrolijke brievenbus steekt.. zijn reeds betaalt en alles met een glimlach.. en toen werd ik wakker.. strompelend net niet van de trap vallend daalde ik neerwaarts.. als routine knopke van de koffieautomaat.. knopke van de laptop.. knopke vant licht.. en vandaag nie het knopke van de radio want daarvoor moest ik bukken en mijne buk was nog nie zoals hij moest zijn.. vandaar

  na het zetten der koffie heb ik de rekeningen betaalt.. met ne diepe zucht zag ik mijn eurokes naar vreemde gaan.. ja.. in ruil krijg ik wel electriciteit, gas, mag ik met de auto rijden.. , tis te zeggen ventje mag met de auto rijden.. en kan ik digitaal naar den tv loeren.. maar toch.. zoveel eurokes.. pff.. ne mens zou er moedeloos van worden..

  maar waar we vanaf zijn.. daar zijn we vanaf.. nog snel het een en ander bestelt via ne leuke internetwinkel.. briefkes afgedrukt aangaande onze straatbetoging..  en een mailtje verstuurd met de vraag of ze onze verkaveling ook nie kunnen splitsen nu ze daar in brussel toch volop aant splitsen zijn.. da gaat in één moeite mee door nu.. en dan is iedereen content..

  ondertussen tikt die gekke klok maar weer verder en is het inmiddels tijd om patatjes te koken en een groentje te voorzien en nog een stukske beest in de pan te zwieren.. smakelijk!

 • die gekke klok..

   

  13442-normaal.jpgmaandagmiddag.. de klok tikt verder naar de avond.. verder naar de zonsondergang.. naar de maan en de sterren.. tik tik tik.. gekke klok.. zo tikkend naar iets wat komen zal.. 

  Maandag is nie mijne favoriete dag.. en nu al zeker nie.. het is mijne laatste als 34 jarige.. mijn laatste maandag in de fleur van mijn leven.. en om eerlijk te zijn.. voel ik mij niet zo.. da komt door de maandag.. en de ladiesnight van afgelopen vrijdag heeft daar zeker ook nog iets mee te maken.. dus ik zit hier suffend met de zoveelste koffie naar de klok te loeren.. die gekke klok.. zo tikkend zonder dat ik het vraag.

  het zonneke straalt door de wind heen.. met de grote boom hierachter is het net of ik aan de zee zit als ik mijn ogen dicht doe.. zalig van vanuit mijne stoel met m'n ogen toe aan de zee zitten.. hoor! een zeemeeuw.. het kan ook de buurvrouw geweest zijn.. maar die kan nie vliegen..

  Zalig zo de klok al tikkend terwijl de zee in mijne hof ligt.. ne mens zou nie contenter mogen worden.. al genietend vraag ik mij af of ik nu echt gek geworden ben.. ik zit hier in mijne living me m'n ogen toe.. te luisteren naar de buurvrouw en de wind.. en de klok tikt.. naar het uur dat ik van mijne stoel moet komen en mijn lui gat in beweging moet zetten.. gedaan met de zee die eigenlijk de wind is en met de buurvrouw die niet kan vliegen..

  geen mens weet nog waarover ik het heb.. troost u. ik ook niet.. nooit geweten.. trouwens er is geen tijd voor.. want de klok tikt voort.. die gekke klok..