• What the Fuck..? I went Spanish..

  salou.jpgUwe Geflambeerde Paella zonder Mosselen is weer terug.. ik was weg hoor ik u denken? Ja.. Na die mooie warme reis

  door 't zonnige Spanje.. Vergeet ik alles.. Ik denk alleen nog Spaans
  Heel mijn kamer.. Straalt van rood en van oranje
  De felle kleuren.. Van de Spaanse zon en maan
  De Spaanse furie.. Heeft me zo verward.. dat temperament veroverde mijn haaaaart...

  Ik hou van dansen en muziek
  Eviva Espana
  Van oude trots en romantiek
  Eviva Espana
  Een serenade aan 't balkon
  Eviva Espana
  Geef mij maar alle dagen zon
  Espana por favor

  In mijn handen Klepperen de castanjetten
  En de Flamenco die stamp ik met mijn voet
  Ik draag enkel Andalouzische toiletten
  En op mijn hoofd staat een grote zwarte hoed
  Ik hou van vino en van kabial de Spaanse keuken is een festival

  Ik hou van dansen en muziek
  Eviva Espana
  Van oude trots en romantiek
  Eviva Espana
  Een serenade aan 't balkon
  Eviva Espana
  Geef mij maar alle dagen zon
  Espana por favor

  Nu zit ik weer eenzaam in mijn stille kamer
  Terwijl de regen mijn dromen overspoelt
  Ik zou de muren willen wegslaan met een hamer
  Want er is niets dat mijn Spaanse vuur nog koelt
  Met bandarilla's stevig in de hand
  Verjaag ik kou en regen uit ons land

  Ik hou van dansen en muziek
  Eviva Espana
  Van oude trots en romantiek
  Eviva Espana
  Een serenade aan 't balkon
  Eviva Espana
  Geef mij maar alle dagen zon
  Espana por favor

   

  Ja ik heb in Spanje gezeten het land van mandarijntjes en Sinterklaas.. hoewel ik die laatste nergens gezien heb..  en mandarijntjes heb ik enkel gezien in de vorm van een peer.. en het smaakte ook naar peer..  dus was het een vermomde mandarijn of gewoon een peer.. da kan ook.. doeternietoe.. want ik lust geen peer.. ik vind de peer een appel met een minderwaardigheidscomplex.. kijk ik ben maar een peer.. denkt die appel... en het smaakt ook zo perig.. nee.. geen peren voor moi..

  Maar ik heb dus tien dagen met mijn gat en  al de rest doorgebracht op het strand en andere plaatsen van het immer bruisende Salou.. en voor de rest geld de regel.. what happens in Salou.. stay's in Salou.. ik kan u enkel mededelen dat het verdorie deugd gedaan heeft.. de zon op m'n bolleke.. en nie onder een parasolleke.. enkel onder het parasolleke van een terraske met en Mojito of ne cava voor mijne neus.. 

  Helaas duren mooie liedjes nie lang.. en zit ik alweder in mijn vertrouwde zetel mijn woorden tot u te spuwen en kan ik zelf om mijne koffie lopen en zelf zorgen voor eitjes.. spek en de overheerlijke worstjes..  en dan kan ik zelf mijn fornuis weer proper maken en de vaatwasser inladen.. ook het bed ligt er verweesd bij.. 'hé ik wil wel opgemaakt worden '.. waarop ik dan roep.. 'die bedden in Spanje kunnen dat zelf.. ! Lui bed dat ge daar staat..! zelfs slapen moeten we zelf doen.. ik zal u eens verkopen..! en een Spaans bed kopen..!'  

  Het was ook in de laatste dagen dat ik genoot van de bronstige zon op mijn goddelijk lijf.. dat er ten huize hier het dak afging..  De laatste renovatiestuiptrekking van dit jaar.. gelukkig heb ik er geen last van.. hoewel ik enkele uren na mijn thuiskomst uit het zonnige Spanje..  Vergeet ik alles ik denk alleen nog Spaans.. Heel mijn kamer straalt van rood en van oranje de felle kleuren van de Spaanse zon en maan ...  was bibi reeds de zolder aant stofzuigen.. want het stof van 70 jaar had zich nedergedwarreld uit de gepensioneerde leien.. 

  en als ge me nu wilt excuseren..  ik heb nog verlof hé.. en ge kent mij... als ik nie stop.. dan zijt gij hier morgen nog aant lezen.. 


 • nog 100 dagen...

  BHV_roestige_vastheid.jpgHet begon toen de Koning aan een frans stokbrood knabbelde en Yves Leterme zijn vertrek had aangekondigd om het ergens in de privé te gaan verklooien.. De immer symphatieke Di  Rupo liet de koning in allerijl zijn vakantie onderbreken door hem met een militair toestel te gaan ophalen.. het varken was verzopen.. de onderhandelingen zaten potvast.. kortom het was om zeep..

  Maar Elio is een echte DramaQueen.. want BHV werd nog dezelfde dag gesplitst.. een heuglijk moment.. men wou er bijna een feestdag van maken..

  Den ALbert is ondertussen terug naar vrouwlief in Frankrijk.. Yves Leterme maakt zijne bureau alvast leeg voor den Elio.. De Wever.. hij Weverde voort. en verder lig ik er niet te hard van wakker.. want het is ocharme nog maar just half acht als ik dit neertyp.. en ge weet s'morgens ben ik een ramp.. 

  Wat ook een ramp is is het weer.. maar daarover is voldoende gezeverd en gelult.. ne mens kan nie blijven zagen dat het weer niet dat is.. en dat we gene zomer hebben gehad en dat we ons net nieuwe aangelegde terras dit jaar langs geen kanten kunnen gebruiken.. want ja oh ja.. mijn allerliefste lezerkes.. afgelopen weekend is de laatste hand gelegd aan het terras buiten.. ee heel werk.. maar zoals geheel in de verwachting lag is het een pareltje.. nu nog een tuinstel erop.. ne BBQ e we zijn vertrokken..

  Maar eerst nog ne herfst.. Sinterklaas en de Kerstman.. wist ge dat het gisteren nog maar 100 dagen was en 'tis Kerstmis..? Ja.. een jaar is niks.. 'tis zo op.. en honderd dagen.. wa is da nu..? voor ge het weet hebt ge vijf kalkoenen in uw hielen geslagen.. een kroket of veertig met bijhorende groentsels.. en ne hoop inpakpapier met lint in uwe papierbak gestoken en buitengezet voor de ophaling.. ge ziet..een leven het is zo voorbij.. 

  Maar soit.. ik heb ondanks het vroege uur nog andere dingen te doen.. en ik denk gij ook wel.. de kids naar school.. boodschappen doen.. uw huis ne keer poetsen ... ahja.. 'tis nog geen weekend hé.. allez.. ge moest al bezig zijn..

 • wat moet.. dat moet..

  images (5).jpg

  Het is een feit.. ik deed de vouwblinden open en ik zag de eerste verkleurde bladertjes aan de bomen.. het einde van een zomer die nooit een zomer was.. maar het was het begin van de lente 2011.. de hopserige en knopserige knoppen die openspleten.. en er miniscule kleine groene blaadjes kwamen piepen.. grasjes die zich uitrekte naar de zon.. en madeliefjes en pisbloemen die overal de kop opstaken.. 

  Helaas hebben de blaadjes en consoorten niet een prettig leven gekend.. somber, nat en winderig.. precies mezelve op ne slechte dag.. ze gaan nu het einde van hun tijd beleven.. en is de zomer die geen zomer was voorbij..

  ten huize hier wordt er vandaag ondanks de intrede van de herfst hupsig verder gewerkt.. het terras wordt nog ne keer volledig afgewerkt.. de zolder moet aan kant voor de heuglijke daklegging.. en ik moet de buren gaan lastigvallen voor de petitie vanwege de actie fie ik op touw heb gezet.. ik en mijne grote mond ook altijd.. :-)

   

  Maar wat moet dat moet.. zei ik plots geheel onverwacht op een kritisch moment.. en hoorde dat het goed klonk.. dus voorlopig is dat mijn motto.. wat moet dat moet.. 

  wat ook moet is ne keer wat rust nemen.. mijne arm is volledig op.. al weken tintelt die.. voelt koud en dan weer warm.. en de stekende pijn is ook nie echt ideaal... maar wat moet dat moet.. nog efkes..

  en verder ga ik u aan de koffie laten.. en u zaterdagse dingen laten doen.. opgelet wel! als u dit creatieve letterding op een andere dag leest.. gelieve dan geen zaterdagse dingen te doen.. of het het zou u gene éne moer moeten schelen op welke dag u zaterdagse dingen doet. dat laat ik volledig aan uzelve over.. want ge weet.. wat moet.. dat moet...

 • Not a Happy 10th Birthday..

  National_Park_Service_9-11_Statue_of_Liberty_and_WTC_fire.jpgDit weekend is het 10 jaar geleden dat den Osama een koppel vliegtuigen liet invliegen op de WTC torens.. het pentagon en er is het vliegtuig dat 'dankzij' de passagiers zijn doel niet kon bereiken..

  Het was dacht ik een woensdag.. en Ventje en ik waren naar Turnhout gereden om moemoe die daar in het rusthuis woonde een bezoekje te brengen..  bij ons vertrek hoorde we op de radio dat er iets gebeurd was in Amerika.. meer bepaald New York.. er kwamen nieuws berichten binnen die niet echt op de splitsing van BHV leken.. 

  Eenmaal terug thuis werden we overspoeld met beelden die ongetwijfeld bij velen op het netvlies gebrand zijn.. de rookpluimen die uit de torens kwamen.. de talloze herhalingen van het invliegen van de torens.. de mensen die enkel hun uitweg zagen door de te springen.. en dan het instorten van de eerste en efkes nadien de tweede toren.. 

  Er speelde zich daar ware drama's af.. het einde van de wereld leek in zicht.. en wij.. wij keken ernaar.. hulpeloos.. tussen de soep en de patatten.. en deze keer kwam er geen aftiteling..

  Het veiligheidsgevoel was weg.. door deze aanslag bleek dat niets of niemand nog veilig kon zijn.. het onmogelijke was mogelijk geworden.. 

  Tien jaar later is 9/11 nog steeds levend onder de mensen... logisch de vele doden.. de slachtoffers van brand, verminking en andere kwetsuren.. de nabestaande..  en naar elke verjaardag van de aanslagen werden er nieuwe aanslagen gevreesd.. ook dit jaar met de tiende verjaardag is het bang afwachten..

  Den Osama ligt al efkes op de zeebodem.. althans.. dat is wat ons gemeld wordt.. ik blijf erbij dat die bij Elvis en Michael Jackson op Khadaffi zit te wachten..

  Ik zal zondag in ieder geval nie teveel buiten komen.. het is trouwens toch geen weer..  

  en jij.? waar was jij op 11 september 2001..?

   

 • Laat ze hangen.. laat ze zwieren.. :-)

   

  276644_221483921232834_3730000_n.jpgDe wekker mag tegenwoordig uitslapen.. ik ben voor dag en dauw wakker.. nog een beetje woelen en soezen.. en dan uit het bed gelijk een kreupel kieken dat precies eerst een dozijn eieren in der gat gestoken heeft en ze nadien als een roerei terug int dozeke heeft gekakt.. zo erg..? ik heb het nog deftig gehouden.. geloof me..

  de aanblik van de grote buiten hierbuiten is ook nie om over naar huis te schrijven.. droevig en troosteloos weer.. ne mens zou zijne buiten nog verkopen.. 

  Ondertussen is het donderdag.. oei.. ge kijkt zo.. ik weet het.. op dit creatieve internetdingetje is donderdg een hele tijd persona non grata geweest.. er werd heimelijk over gekweeld als DDWWNMOS.. maar sinds ik weet niet meer wanneer.. is DDWWNMOS gewoon weer donderdag.. of ge zou er op staan dat ik hem gewoon DDWWNMOS blijf noemen.. ge zegt het maar alles voor m'n lezerkes hé.. 

  morgen nationale actie.. "Laat Ze Hangen" .. een actie van GAIA tegen het castreren van biggen/varkens.. dit zou op een pijnlijke manier gebeuren... en daarop roept Michel Vandenbossche op om geen onderbroek te dragen op 9 september..  allemaal goed en wel.. maar de Michel zonder onderbroek... brr.. ik moet er nie aan denken.. of bepaalde mensen in mijn omgeving.. alles los en zwierig in de broek.. nee. het idee alleen al.. maar ik zou uwe Allesmeedoener nie zijn en uiteraard laat ik morgen wel alles hangen.. als ge da eens graag ziet.. ik loop wel ergens rond.. :-)

  soit.. ik ga mijn koffiemachine eens ineen steken en mij laveloos zuipen aan cafeïne.. kwestie van den dag door te komen.. 

 • Turnhout van Toen.. en andere reutemeteut..

  Turnhout Hoek Gasthuisstraat en Grote Markt.JPG

  Door het stormweer van gisteren waren alle woordjes en volzinnen gaan vliegen hier.. ze liggen her en der verspreidt bij de buren.. en in het kiekenskot van twee straten verder.. der hangt een half zinneke aan de schouw te wapperen.. en den boom hangt vol met puntjes en komma's... het is een zicht.. ik zeg het u..

  En net alsof ik dan nog nie genoeg te doen heb met de dagelijkse beslommeringen ten huize Hier en de renovatie.. ben ik geruime tijd bezig met een stamboom samen te stellen over mijn Familie.. nu is het meeste opgezocht.. maar er moeten nog foto's, jaartallen en meer bijkomen.. 

  Dan is er de Straatactie ivm het afsluiten van een achterliggende straat.. flyers maken.. petitie opstellen en laten tekenen.. aan de betreffende personen de hele reutemeteut bezorgen.. mailtjes sturen.. voor de krant een artikel schrijven.. ne mens heeft nooit gedaan..

  En dan is er Facebook.. en niet zomaar facebook.. een pagina op facebook.. Turnhout van Toen.. er worden massaal herineringen gepost.. oude foto's die een verleden laten zien dat er niet meer is.. en ikzelve ben nogal zot van oude dingen die er niet meer zijn.. tot op zekere hoogte uiteraard.. maar het boeit me.. de stad waar ik geboren ben.. waar ik grotendeels opgegroeid ben.. waar Ma en Pa hun leven hebben gehad.. waar Zus en the Kids alles onveilig maken.. waar mijn familie woont.. 

  Dus zit ik nu grasduinend in oude foto's te koekeloeren.. en m'n haren uit de kop trekkend dat ik eigenlijk van de meeste foto's niet weet waar ze genomen zijn.. wie erop staat.. en van wat jaar ze dateren.. Dus ondergetekende gaat weer puzzelen en vooral andere mensen het leven zuur maken met mails en honderduizende vragen.. 

  Zijt ge nu zelf van Turnhout.. en hebt ge zelf leuke verhalen over het Turnhout van Toen.. of hebt ge schoon foto's liggen uit de oude doos.. awel.. rept uw weg van hier.. duik uw albums in.. haalt uw beste turnhouts boven en wordt vriendjes met Turnhout Van Toen op het alom geprezen Facebook.. ge moest al bezig zijn..! allez... hup

  maar soit.. ge ziet.. ik verkeer weer volop in het NooitGeenTijdSyndroom.. gelukkig is de buurvrouw weer volop aant renoveren.. en met behulp van de aannemers is Uwe Allerte Slaapkop al elke dag wakker op een onchristelijk uur.. ze moesten het verbieden.. dat renoveren.. gewoon verbieden.. tsss...

 • heel veel woordjes..

   

  renovatie, klussn, neiuw dak, badkamer,slaapkamer,terras, aannemer

  hoewel er verdwenen postpareltjes op dit uitermaten leuke stukje internet verschijnen is er geen ruimte voor komkommertijd.. ten eerste is het hier nooit saai.. en ten tweede was het niet aangeraden met die komkommerziekte afgelopen jaar..

  Er is hier ten huize bij ons veel veranderd.. vorig jaar deze tijd was er 'den aannemer en zijn mannen' die ons huis eerst op stelten zette.. om daarna een prachtig resultaat af te leveren.. tot zover de complimenten aan het adres van den aannemer en zijn mannen... en een goei twee maanden later zaten wij beneden int nieuw te wonen.. dat den aannemere en zijn mannen den boven totaal afgebroken hadden daar had ik net nog niks over gekweelt.. ik weet het.. maar ge kunt nie iemand complimenteren en bekritiseren in één zin.. hoewel ik personen ken die dat wel kunnen.. maar het is weekend.. en ik ben veel te goed gezind..

  Na tal van veel te dure offerte's, gezucht en geklaag... hebben ventje en mezelve onder het motto van alles wat jezelf doet doe je beter de slaapkamers volledig int nieuw gezet .. nieuw plafond, wandbekleding,sierlijsten, verlichting, stopcontacten.. de hele reutemeteut.. 

  Verder was er ook den buiten.. waar we al jaren terras aant leggen zijn.. en buiten wat geklooi met grind en planten raakte we er niet aan.. maar zowaar ik tot u spreek vandaag op 3 september 2011 kan ik bevestigen dat er buiten ,binnen zou totaal belachelijk zijn, twee derde terras ligt.. ik had even goed dit hutsefrutseltje van woorden buiten in de zon kunnen knutselen.. maar wegens geen tuinstel zit ik in mijne zetel.. 

  En de meeste kleine prutskes zijn gebeurt.. plinten gezet.. spatwand getegeld.. badkamer terug geschildert.. zolder opgeruimd..

  en dit allemaal in net geen jaar tijd.. nu kunt ge hier natuurlijk komen zeveren van amai.. op een jaar tijd doe ik heel ander dingen.. dan moogt ge het hier en nu aftrappen.. zo ne zever verkopen..  ik ben naast een klussende ramp op twee benen.. ook ne werkende mensch.. ne echtgenoot.. en nog vanalles.. dus als ge begint te zeveren.. daar is de usbpoort.. ge kunt langs daar naar buiten kruipen.. tssss

  en als afsluiter van een druk klusjaar wordt er deze maand een nieuw dak gelegd... 'ge gaat da toch nie zelf doen hé manneke?' hoor ik u al roepen vanuit uwe zetel/stoel/bed/wc/bad/douche/buskotteke/de Lidl/.. ik weet begot ook nie waar gij zit als ge dit leest..  nee.. wees gerust.. da laat ik over aan ne andere aannnemer en zijn mannen.. god weet wat er dan op m'n huis ligt als ik daar aan begin.. een boekenkast.. een bed met vijf verdiepingen of een badkamerkaske met een dakraam.. nee.. ieder zijne job.. :-)

  maar soit.. ik ben hier weer aant kwelen precies of ik niks anders te doen heb.. en seffes staat den daddy hier en zit ik nog met mijne badjas in de zetel te suffen..