Turnhout van Toen.. en andere reutemeteut..

Turnhout Hoek Gasthuisstraat en Grote Markt.JPG

Door het stormweer van gisteren waren alle woordjes en volzinnen gaan vliegen hier.. ze liggen her en der verspreidt bij de buren.. en in het kiekenskot van twee straten verder.. der hangt een half zinneke aan de schouw te wapperen.. en den boom hangt vol met puntjes en komma's... het is een zicht.. ik zeg het u..

En net alsof ik dan nog nie genoeg te doen heb met de dagelijkse beslommeringen ten huize Hier en de renovatie.. ben ik geruime tijd bezig met een stamboom samen te stellen over mijn Familie.. nu is het meeste opgezocht.. maar er moeten nog foto's, jaartallen en meer bijkomen.. 

Dan is er de Straatactie ivm het afsluiten van een achterliggende straat.. flyers maken.. petitie opstellen en laten tekenen.. aan de betreffende personen de hele reutemeteut bezorgen.. mailtjes sturen.. voor de krant een artikel schrijven.. ne mens heeft nooit gedaan..

En dan is er Facebook.. en niet zomaar facebook.. een pagina op facebook.. Turnhout van Toen.. er worden massaal herineringen gepost.. oude foto's die een verleden laten zien dat er niet meer is.. en ikzelve ben nogal zot van oude dingen die er niet meer zijn.. tot op zekere hoogte uiteraard.. maar het boeit me.. de stad waar ik geboren ben.. waar ik grotendeels opgegroeid ben.. waar Ma en Pa hun leven hebben gehad.. waar Zus en the Kids alles onveilig maken.. waar mijn familie woont.. 

Dus zit ik nu grasduinend in oude foto's te koekeloeren.. en m'n haren uit de kop trekkend dat ik eigenlijk van de meeste foto's niet weet waar ze genomen zijn.. wie erop staat.. en van wat jaar ze dateren.. Dus ondergetekende gaat weer puzzelen en vooral andere mensen het leven zuur maken met mails en honderduizende vragen.. 

Zijt ge nu zelf van Turnhout.. en hebt ge zelf leuke verhalen over het Turnhout van Toen.. of hebt ge schoon foto's liggen uit de oude doos.. awel.. rept uw weg van hier.. duik uw albums in.. haalt uw beste turnhouts boven en wordt vriendjes met Turnhout Van Toen op het alom geprezen Facebook.. ge moest al bezig zijn..! allez... hup

maar soit.. ge ziet.. ik verkeer weer volop in het NooitGeenTijdSyndroom.. gelukkig is de buurvrouw weer volop aant renoveren.. en met behulp van de aannemers is Uwe Allerte Slaapkop al elke dag wakker op een onchristelijk uur.. ze moesten het verbieden.. dat renoveren.. gewoon verbieden.. tsss...

Commentaren

  • ja ik wil wel mijn steentje bij dragen hoor maar ik woon in een rusthuis ('Tsmeedeshof) en kan wel met mijn oude foto doos uit pakken in het café sint Pieter bij onze jan en ons jillen daar afspreken dat zijn mijn kleinkinderen en die oude fotodoos is daar ,als je met mij wil afspreken laat mij het dan weten ,dan laat ik mi j naar daar brengen geen probleem,tot dan ?groetjes gaby,

  • Turnhout van Toen.. en andere reutemeteut.. : D'Alfabetische Wanorde!!

De commentaren zijn gesloten.