• Vier jaar..

   

  0000000642.gifvier jaar is het geleden.. een kort bezoek.. hét telefoontje.. een helse rit naar Turnhout.. de aanblik van de zwaailichten toen we de straat inreden.. de brandweer.. intensieve zorgen.. niet wetend wat er komen zou.. 

  Nachten onrustig slapen.. met de gsm naast mij. Bellen om te informeren en aan het bed zitten wachtend op.. tja.. op wat..?

  De laatste sacramenten werden toegediend.. vol ongeloof heb ik toen staan kijken.. zo onwerkelijk.. 

  En toen.. 27 mei 2007.. in de namiddag.. je doofde uit.. met degene die je liefhad naast je.. 

  Vier jaar is het geleden.. en ik beleef alles weer in gedachte.. net of het voor de eerste keer gebeurt.. 

  Ik dacht dat het zou slijten.. en soms zijn er dagen dat alles zijn gangetje gaat.. het gemis is steeds aanwezig.. maar op de achtergrond.. en dan bats.. iets stoms of iets gewoons.. het verdriet slijt niet.. het gemis wordt niet minder.. het is een deel van mijn leven geworden waarmee ik moet leven.. 

  En de wereld draait gewoon door.. in jullie appartement wonen er andere mensen die geen weet hebben wat er vier jaar geleden zich afspeelden daar.. 

  In gedachte praten we dikwijls hé.. zo eens efkes na het eten.. of tijdens de strijk.. of als ik s'avonds met m'n ventje  onze Bo uitlaat..

  Het is  nu vier jaar zonder je telefoontje s'avonds.. niet meer op bezoek.. alleen op het kerkhof.. het is maar vreemd.. het gaat zo snel.. 

  Er wordt wel dikwijls over jullie gesproken.. ons Ma dit... en Pa dat..  grappig is dat ik wel veel trekken heb van jullie.. kleine trekjes die ik heb.. het gevloek tijdens de renovatiewerken hier.. Ik moet niet onderdoen voor Pa.. echt nie.. :-)

  Ik mis jullie.. elke dag..

  en dikwijls hoop ik dat jullie weten wat ik nooit heb gezegd.. 

  Bart.