• De Gouden Trouw

  Zo.. wederom een stralende lentedag met zomerse allure's.. en daardoor hebt ge waarschijnlijk weer betere dingen te doen dan hier te komen loeren en lezen.. geen probleem.. ga gerust in de zon zitten bakken totdat ge Fukushimaverschijnselen krijgt.. maak u kwaad in de BBQ die niet wil branden.. of mss te hard brand en al uw worsten en gemarineerde kippen zwartblakert.. het kan verkeren..

  Maar.. niet vooraleer ge hier gestemd hebt.. hoe? ge weet niks van verkiezingen? nee.. die klucht is nog aan de de gang.. De Wever en Di Rupo hebben hier niks mee te maken.. het gaat hier over mijzelve (zoals steeds en altijd) en Ventje.. ge weet, al 12 jaar zijn wij een olijk koppel.. en nu zijn we in de running voor de Gouden Trouw.. en gij moet ons naar de overwinning supporteren.. ge maakt flyers die ge uit gaat delen op de plaatselijke markt.. ge regelt een reclamespot op den tv en een intervieuw in dendagallemaal waarin ge ons ophemelt alsof we William en Kate zijn.. afgesproken..? of ge klikt op de afbeelding hieronder en ge volgt de gebruiksaanwijzing.. da mag ook..

 • huilend schreien..

   

  images (71).jpgLa Esterella is niet meer.. niet dat ik diepbedroefd en mezelf als schreiend in slaap huil.. da laatste is raar.. al schreiend in slaap huil.. af al huilend in slaap schrei..  het is logisch dat als ik schrei of huil..  ik niet dubbel lig van het lachen.. wat op zich ook niet bevorderend is voor de slaap..  maar ge snapt de bedoeling wel.. 

  Maar het is zoals met Bobbejaan, Nonkel Bob, en Jef Burm .. ge verwacht nie dat die mensen dood gaan.. ze zijn zijn er steeds.. ergens.. 

  Maar er zijn naast deze droeve mededeling ook vreugdevolle kreten.. De familie is weer een beetje groter.. Nichtje is bevallen van zowaar een dochter.. Lotta.. een mooie maar nietzovaakhorende naam. Sterker nog.. zij is de eerste Lotta die ik hopelijk snel begroeten mag.. 

  Het leven kabbelt naast alle droeve en vreugdevolle gebeurtenissen gewoon verder.. de zon schijnt en dan weer niet.. het regent , hagelt en het is droog.. en de renovatievoortgang zit in een slop wegens niet leveren van materiaal.. geduld is een schone deugd.. maar dat maakt mijn kamers  niet af..

  Ik ga nog ne keer youtuben en Oh Lieve VrouweToren meekwelen.. 

 • zonder toeters en bellen..

  missen, gevoel,verdriet,woorden,revue

   

  Het is een hele tijd geleden.. mss zijt ge hier al een paar keer komen loeren.. hebt ge teleurgsteld gezucht en zijt ge iets nuttigs gaan doen met uw leven..

  Er zijn de afgelopen maanden nochtans veel woorden de revue gepasseerd.. sommige met de nodige toeters en bellen.. andere zijn roemloos teloor gegaan aan de eenzaamheid en dood door saaiheid.. het kan niet alle dagen feest zijn.. maar geen van alle woorden vonden hun weg naar mijn vingers.. nochtans kriebelde ze.. de vingers.. niet de woorden.. alleen dat éne woordje.. maar dat is niet voor publicatie vatbaar.. toch niet voor negen uur..

  Er is veel gebeurt.. ook weinig.. maar daarover ga ik het niet hebben.. nu niet.. mss als mijn vingers zo hard kriebelen dat ze al giechelend de letters aanslaan.. het kan ook dat het lachen ze vergaat.. en dat ze al schreiend op uw scherm verschijnen.. met woorden weet ge nooit.. net als het leven.. ge weet nooit wat het brengt..

  Vandaag mis ik vooral.. ik mis wel meer.. maar nu in mijn hart.. heel stom.. meestal.. gewoon iets op facebook.. iets dat ik niet meer wist.. beelden van ma en pa die op mij afkwamen.. pakkend.. en zo vertrouwd.. en dan de climax.. het harde besef van wat ik wist.. maar eigenlijk verdrongen had.. het verlangen om te bellen en vragen hoe is het..? of gewoon efkes niks zeggen aan de telefoon..  het slijt met de jaren.. en dan ineens is het weer daar.. keihard.. zonder toeters en bellen.. het gemis.. het verdriet..  ik zou zeeën kunnen volhuilen.. en ik zou de aarde kunnen verscheuren met mijn beide handen..  moest ik zo een grote handen hebben..

  Ook dit is morgen weer anders.. dan is het gemis weer normaal.. het knagende ding dat altijd wel ergens opduikt..  maar ik ben blij hier weer iets neder gepend te hebben.. ge moogt hier blijven wachten op nieuwe woorden.. maar ge moogt ook iets nuttigs gaan doen..