• op naar 2011.. • hoe onnozel..

   

  onnozele-kinderendec28.jpghet is alweer 28 december, dag van onnozel kinderen.. of onschuldige kinderen.. hoe ge het wilt.. volgens de kerk werden er op deze dag in Bethlehem jonge jongetjes vermoord in opdracht van Herodes.. hij had van horen zeggen dat de nieuwe Joodse Koning geboren was.. en da kon em nie hebben.. de jaloerserik.. 

  Nu is 28 december hier ten huize bij ons gewoon ne achtentwintigste en naargelang den dag dat em valt doen wij ons ding.. niks onnozel of onschuldig en zeker al geen gemoord.. 

  Wat wel is.. is dat den achtentwinstigste bijna den  eenendertigste is.. en in december betekent da dat het jaar erop zit.. traditiegetrouw  betekent dat ik u overlaadt met eindejaarsvragen.. jaaroverzichten.. politieke inzichten en de grappigste uitspraken van afgelopen jaar.. maar tradities zijn er om te doorbreken.. en vandaar dat ik u rustig het jaar laat uitgaan.. zonder ne hoop gedoe.. zonder ne hoop gezever... er wordt al genoeg gezeverd doorheen het jaar.. en daarbij.. mijn vingers en andere uiteindes zijn zo goed als bevroren.. en stellen mij niet in staat om langdurig op mijn Orgastisch Klavier te tokkelen..

  Ik ga u nu nog niet met de nodige woorden het jaar uitzwieren.. nee.. dat is pas op de allerlaatste moment.. anders zou ge in de war raken en denken dat het jaar al om is.. en nu in uw eentje vuurwerk afsteken en een beetje onnozel doen op de grote markt.. het zou een beetje raar zijn.. alhoewel.. het is er wel den dag voor.. Gelukkig Nieuwjaar!!!! 

   

 • ter sprake.. Kerst..

  old_gay_couple_magnet-p147157276136896479qjy4_400.jpg

  Kerst 2010 zal ooit nog ter sprake gebracht worden als ik samen met Ventje in één of ander luxueus bejaardentehuis zit.. samen bij de raam.. loerend naar medemensen die nog wel vlot ter been zijn.. en het jachtige leven verderzetten.. Zus zal daar dan ook wel ergens zitten.. hopelijk niet op dezelfde gang als wij.. want uiteraard willen wij een rustige oude dag.. en wie  Zus kent.. weet dat die gene rustige oude dag zal hebben.. een echte Benidorm Bastard wordt dat.. mensen voor de zot houden.. pootje lap houden.. de pudding tegen de muur pleuren en haar achterkleinkinderen wijsmaken dat ze nie zot is.. ja zo is Zus.. die Zus toch..

  maar ik had het over de Kerst.. zoals gebruikelijk begon het met Kerstavond.. hier ten huize bij ons was er daags tevoren een konijn geofferd.. en kroketten.. ocharme die kroketten.. samen met groensels die vakkundig door ventje op smaak gebracht werden.. nog ne kerstfilm en den avond had een avondvullend programma gehad.. 

  en het was u misschien nog niet opgevallen.. maar we hebben dus ne witte kerst gehad.. massa's sneeuw zijn er gevallen.. en ook op Kerstdag.. na het kerstfeestje bij de schoonmama heeft het begot nog gesneeuwd.. net toen we onze Witte Gepoedelde buiten lieten.. het was zoals in de film.. maar dan zonder film..

  en tweede kerstdag zijn Ventje en ikzelve al druk in de weer met ne kalkoen.. een kip.. een gemalen varken en nog vanalles om straks een menuutje op tafel te toveren.. Kerstmis.. het is precies een feest uitgevonden door Peter Goossens , Sergio met z'n sexy gerechje... en Piet .. wie Piet..? awel den huysentruyt.. ge weet wel... 

  en waarom deze kerst ooit nog ter sprake zal gebracht worden zoals ik voorspelde in het begin van dit Kersttafereel..? ik zou het nie weten.. maar ne mens op leeftijd moet het toch ergens over hebben.. al was het maar om den dag om te krijgen..

  Prettige tweede Kerstdag..!!

   

 • die doos is NIE open geweest..!!

  images (4).jpgDe woensdag voor Kerst is gekenmerkt om door het feit dat het de woensdag voor Kerst is.. da is een traditie.. moest da gene woensdag zijn.. het was gene Kerst.. 

  Zoals ten huize Bij U.. worden er hier ook kado's gekocht voor het nageslacht van mijn Zus en Ventjes Zus.. zo ook voor de schoonma en schoonpa.. wat er gekocht word dat hang ik wasknijpergewijs niet aan uwe neus.. ahnee.. zie dat het nageslacht of de schoonfamilie meelezen.. dan is het geen kado en zijn er geen OOH'S en AAAH'S bij het ontpapieren van de aangeschafte artikelen.. 

  Zo is er het kado voor het oudste nageslachtje van Zus.. mijn Petekind.. er werd een fantastisch iets aangekocht.. mijn jeugjaren werden er mee gevuld en menig batterijen werden er mee versleten.. en nee.. ge moet geen rare gedachte krijgen.. het was een baan.. iets met racen.. nu gij..

  maar het geval viel wat klein uit naar mijn persoonlijke mening.. en daarom veranderde ik op één van de afgelopen dagen van gedacht.. er moest iets anders gehaald.. en het eerste omgeruild.. of het aangekochte omgeruild voor iets anders.. soit.. ge snapt het wel..

  Wij terug naar de winkel die plezier beloofd en aldaar werd ik aangesproken door een dame met een bril die net niet van haar neus viel.. 'kan ik u helpen..?' er ging door mijn gedachte om nee te zeggen.. en daarop vervolgen met dat ik op de bus sta te wachten.. maar aangezien haar strenge blik kwam ik meteen ter zake.. 'ik kom dit omruilen.. ' ze grabbelt de doos uit m'n handen en nog voor ze de doos helemaal vast heeft rateld ze 'die doos is open geweest!'.. als er nu iets is waar ik nie tegen kan is het winkelpersoneel dat niet meewerkend is.. 'sorry, die doos is opengeweest.. ik kan die nie...' 'Madam' onderbreek ik haar.. 'ik heb die doos gekocht.. thuis op de kast gelegd.. van gedacht veranderd en ik ben ermee teruggekomen.. en ik heb die doos NIET opengehad!!' en daarbij zette ik mijn kwaadste gezicht op... 'ja.. maar die doos is open geweest..' 'dan is die doos opengeweest alvoren ik ze gekocht heb..' ne diepe zucht en ne hele vieze blik van uw eigen toetsentikker later besluit ze dat ik dan toch de doos kan omruilen tegen iets anders.. tsss.. het is ook altijd iets met speelgoedverkopers.. ze zouden beter bij de post gaan werken..

  maar ik heb mijne nieuwe kado voor het oudste nageslacht.. GodZijGepreze.. 

  en nu tijd voor het echte werk.. de kalkoen heeft ne nieuwe thuis gevonden in den vriezer.. naast de kroketjes waarbij hij zal geserveert worden op tweede kerstdag.. kunnen ze alvast kennis maken.. 

  Moest ik u niemeer zien of horen hier.. een uitermate mooi kerstfeest gewenst en als afsluiter kan u hier onder onze kerstwensen bekijken.. 

   

 • kroketten en andere kerstdingen..

   

  Het lijkt wel een tafereel ut een goeie Disneyfilm.. Buiten ligt de sneeuw centimeters hoog.. de wereld is één grote maagd.. binnen bromt de chauffageketel.. en uit de radio kwelt er met momenten een hoogst amusant kerstdeuntje.. afgewisseld met de verkeersellende waarop hier gereageerd wordt met een zucht.. de gluhwein staat pakkensklaar.. erwtensoep op het vuur.. en de kerstboom staat te kerstbomen.. en de kerstkaarten vliegen van de brievenbus naar de piano..

  Ikzelve zit aan m'n Orgastisch Klavier te wachten tot het kerstmis is.. ongeduldig tik ik op de lettertoetsen.. en probeer er het deuntje van jingle bells in te houden.. ik ski van site naar site.. op zoek naar onbenullige dingen om mijn leven mee op te vullen..  dat komt ervan als ge op een gegeven moment beslist dat het to do lijstje ritueel geofferd wordt aan één of andere God.. het maakt me niet uit wie.. desnoods aan Bompi.. ge weet wel.. die van de Gamma..

  het is gedaan met klusjes.. nie meer schilderen en plamuren.. in een andere volgorde weliswaar.. geen plinten en vloeren opbreken en terugzetten.. geen trap afschuren en zeker geen klokken, schilderijen of andere dingen tegen de muur pleuren.. genoeg is genoeg.. lang leve de nietsdoende stilte.. de klusleegte wordt opgevuld met nietsdoen.. in de zetel hangen.. tv loeren.. en wa laptoptokkelen..  heerlijk..

   

  Maar het neemt niet weg dat Kerst er met rasse schreden aankomt.. kalkoenen lopen al struikelende richting oven.. terwijl ze zich eerst nog vol gehakt en andere dingen proppen.. kroketten worden reeds gerold in de daarvoor bestemde fabrieken..fondueolies worden ontgonnen.. en kleine varkentjes en koetjes worden geprepareerd voor de gourmet.. kadootjes hullen zich met papier en strikjes.. het is een zicht de laatste dagen voor Kerst..

  ik ga ne keer naar m'n erwtensoep loeren.. smakelijk..

 • King Kerst..

  images.jpg

  en opeens was het een week voor Kerstmis.. onverwachts eigenlijk want ik dacht dat we nog een paar weken voor de boeg hadden.. maar nee.. december moet weer zonodig snellekes gaan..

  De kerstkaarten zijn nog niet geschreven, de kerstboom is nog maar net gewoon aan zijn nieuwe ballen en de kadootjes liggen nog oningepakt naast de piano.. zelfs onze kalkoen die in het feestweekend het beste van zich zelf zal geven staat nog ergens te kalkoenen.. het is een soep.. die hele kerst..

  en de kadootjes zijn we vandaag gaan halen.. nu.. gaan halen.. ons in een mensenmassa gewurmd.. duwen, trekken.. sigarettenrook ontlopend en treuzelend achter kinderwagens en ondertussen nog oppassen voor de gladde voetpaden.. Sabine Haagendoren heeft het ook al gezegd.. het is van 1945 geleden dat er zolang sneeuw gelegen heeft.. van 1945.. da was van toen den oorlog gedaan was.. ge moet nie vragen.. het merendeel onder ons heeft den oorlog nie eens meegemaakt.. zolang geleden.. nu.. om eerlijk te zijn.. ondanks mijn jonge jaren.. heb ik den oorlog wel meegemaakt.. nie in levende lijve.. ook nie dood.. da zou belachelijk zijn.. da ik hier als niet meer levende tekstjes zit te typen.. nee.. maar den oorlog is mij wel in geuren en kleuren verteld door ons moemoe.. 'ja, want in den oorlog..' en den duits..en d'engelsen..' en hoe ze chocolat kreeg en sigaretten.. den oorlog.. ik zou er ne film over kunnen schrijven.. 

  Maar ik had het over de kerst.. 't is te zeggen.. ik had het onderandere over de kerst.. want nu zou ik het eens graag over King Kong gehad hebben.. waarom.. gewoon.. ne mens moet af en toe eens over ne aap klappen.. en ik vond het nu ne goeie moment.. en ook omdat de film op tv was.. het zou onnozel zijn moest den boek op den tv geweest zijn.. of is da nie onnozel..? soit.. ge denkt er maar ne keer over en laat het me maar weten.. als ge goesting hebt..

  vroeger.. toen ik nog een klein hupke was.. mocht ik ook naar King Kong kijken.. niet de nieuwe.. ahnee.. die bestond nog nie.. nee.. den echte King Kong.. int zwart wit.. en omdat die dan heel lang duurde.. moest ik die avond heel vroeg gaan slapen.. en dan kwam Ma mij wakker maken.. allez.. ik deed alsof ik sliep.. want de gedachte dat ik binnen enkele uren King Kong in levende lijve ging zien was ondraaglijk spannend.. het was zoals het songfestival.. maar dan met ne aap..

  en ondertussen is Ventje aan de Kerstkaarten begonnen.. ikke nie.. nee.. ik ben nie zo kerstkaartachtig.. maar ik zal toch maar ne keer gaan loeren.. ge weet nooit..

 • BPost.. met een BItch..

  dyn009_original_248_285_pjpeg_2542798_e6c1279c84a464dcbf752d79fb08f25b.jpg

  Het is zeven jaar nadat Bush Junior de Saddam gevangen had dat ik met Ventje op het plaatselijke postkantoor binnenstapte.. na het internetfiasco met de postzegelbestelling en het niet verzenden van de kerstkaarten vorig jaar.. namen we geen risico.. we gingen de postzegels zelf afhalen.. 

  '30 postzegels alsjeblieft..' klonk het na een kwartier geduldig wachten.. 'kertzegels..? of half half..?' zei de dame aan het loket.. doe maar gewone.. want vorig jaar met de kerstzegel zijn onze kaarten niet verstuurd.. 'dat is vreemd' zei de dame die intussen een trillende onderlip kreeg..

  '30 postzegels dus..' recapituleerde ze.. 'ja' zei Ventje..'en ge zijt toch zeker dat ze dan nu wel verstuurd worden..?' voegde hij eraan toe..

  (beeld u in een dame die het ganse weekend gezaag heeft gehad omdat hare vent wou gaan vissen en zei zich wou gaan volgieten met gluhwein.. en zei haar wil doordrukte..) 'Ja ik ben daar zeker van..' 'en het is een jaar na datum wel te laat om daar nog over te klagen hé.. ' 'en het waren zeker vierkante kaarten en die zijn bij de post verboden..' Ventje en ik stonden te kijken.. 'jamaar het was nie als kritiek of commentaar.. gewoon om zeker te zijn.... ' zei ik 'ja ik kan daar niks aan doen.. en ik kan niet verantwoorden waarom uw kaarten niet aangekomen zijn.. dan had ge vorig jaar moeten komen.. ' ging ze verder in haar woede 'jamaar dat hebben we gedaan...' voegde ik eraan toe.. 'da is dan zoveel..' zei ze met vuur in haar ogen..

  'ne prettige dag' riep ze ons nog na.. en daar stonden we .. met twintig postzegels en een uitbrander van formaat.. totaal uit het niets.. klantvriendelijkheid bij de post.. het blijft een soep..

  die zit straks tijdens haar middagpauze daar nog over te sakkeren.. 'ja want ik had er twee aan het loket.. en vorig jaar.. en tuuta tuuta.. ' en s'vanonds tegen hare vent.. 'als gij nu gewoon gaan vissen waart.. dan had ik vandaag gene zere kop gehad en had ik nie zo ambetant gedaan.. maar ik had er daar twee aan het loket.. ' en volgende week op het kerstfeestje van hetzelfde.. 'ja.. ik maak het mee... komen er twee zagen over het feit dat vorig jaar hun kaarten niet verzonden waren...' en dan antwoordt tante Germaine.. 'ah.. ik heb da gelezen op het internet..'