• het schandaal..

  kerstbal met tekst.JPG

  Sneeuw... het landschap kleurt wit.. purper zou belachelijk zijn.. of we zouden in het jaar 3874 moeten zijn en de sneeuw purper ziet.. maar dan zal de prei rood zien en bruin zou blauw zijn.. het is ook in dat jaar dat Bart Kaell zijn 47ste comeback maakt.. en er in België een doorbraak is in de regeringscrisis.. 

  maar het sneeuwt.. het is in tegenstelling tot het nieuws en andere media melden niet de eerste sneeuw van het jaar.. als ik het goed voorheb heeft het begin 2010 ook al ne keer gesneeuwt.. dus niks eerste sneeuw.. het is de zoveelste sneeuw.. net als de kerstboom.. die heeft dit jaar ook al gestaan.. wat.? ik ben aan het muggeziften.. niks van.. ge wilt nie weten wat ik momenteel aan het doen ben buiten dit fantastisch lectureel dingetje aan het fantaseren.. echt niet..

  ja.. nu zijt ge curieus hé.. en integenstelling tot wat ge denkt is Uwe Allesomvattende Sneeuwruimer reeds in alle vroegte opgestaan.. zelfs de nacht sliep nog.. ge moet nie vragen.. en in alle vroegte des ochtends was ik aan het plamuren.. schuren en steken.. ja.. ik heb zo mijn momenten..  de badkamer was door den verschrikkelijke aannemer volledig geschandaliseerd..en ge kent mij.. ik ben den ontschandaliseerder.. weliswaar met de nodige tegenzin, gevloek en gezucht.. maar ne mens moet soms ook dingen doen die niet leuk zijn.. laat dit een wijze les zijn.. 

  Onze zoektocht naar den Kerstbal van het jaar is uitgemond in een teleurstelling van zalikunekeerteleurstellen.. duizenden kerstballen hebben we gezien.. vastgehad.. in den boom gehangen.. en teruggelegd.. de laatste 377 hebben we gewoon terug gegooid.. en ik moet zeggen... ne kerstbal is vrij breekbaar blijkbaar..  nee.. het is een ramp.. we vinden de juiste kleur nie.. de juiste vorm.. de juiste grootte.. kortom.. we moeten kerstbalontwerper worden.. er is nood aan goei kerstballen.. wat..? moeilijke mensen.. nee.. da is nie waar.. mensen met smaak ja.. ahah..

  mijn alziend oog heeft opgemerkt dat de klok verder tikt... en aangezien ze in den delhaize nog wa produkten hebben staan die op ons staan te wachten word ik aangemaand om verder te doen.. het leven is te kort om te verdoen achter een klavier.. toch zeker als het sneeuwt..

   

 • zou het kunnen..?

  image016.jpg

  Het was des namiddag toen we naarstig en gevlied op zoek waren naar kerstboomvulling.. er waren ballen, slingers en andere veel te dure kerstboomjuwelen.. moest ik ne kerstboom zijn.. ik zou nie weten wat kiezen..

  't is te zeggen.. het zou ook kunnen dat ik naakt zou staan in uwe living wegens het niet vinden van m'n goesting .. als kerstboom hé.. niet dat ik zo opeens naakt in uwe living kom staan.. nee.. dat doe ik alleen in mijn living.. wat..? precies of gij nooit naakt in uw potten staat te roeren of in uwe niks het stof afdoet.. tsss..

  Helaas.. we zijn na overleg en deskundig vies gekijk uiteindelijk met niks dan zes plantjes buitengekomen.. en nee.. die zijn nie voor de kerstboom.. maar wel voor de bloempotten vooraan in de voortuin.. dus als ge ne keer komt dan complimenteert ge ons maar ne keer met de schoon kerstplantjes in ons bloempotten vooraan in den voortuin.. 

  Wederom thuis was het reeds donker en koud.. nie koud van ik kruip in de ijskast want daar ist warmer.. nee.. ge moet nu ook weer nie overdrijven.. het was friskes.. en na wat gekook, afgewas en gedweil zijn we de zetel ingedoken.. knus met een dekentje.. en met niks op den tv.. momenteel betalen wij 70 euro voor internet, telefoon en televisie.. en akkoord.. het internet wordt hier ten huize bij ons veel gebruikt.. moesten we het per seconde aangerekend krijgen we moesten ne job bijzoeken.. maar de rest..? ge moet is proberen naar ons te bellen.. en pas op nu.. als ge dit leest voor half elf s'morgens krijg het nie in uw koppeke om da nu te proberen..nie hé.. pas op.. oftewel zijn we nie thuis .. of hebben we geen goesting om op te pakken.. en zelf bellen..? ja naar Zus.. maar die is nooit in haar kot.. die zou beter ne caravan kopen.. de rak.. tss.. 

  en dan den tv.. wij komen pas rond tienen thuis.. dan eten en de bowie buiten laten.. wa is er dan nog op den tv.. stoemme belspellekes en duizend keer het journaal.. en in het weekend wat zenden ze dan uit..? films die wij al vier keer en een half gezien hebben.. series die op geen kloten trekken en nog dingen die ik nie graag zie.. en dan kunt ge zeggen.. jamaar manneke.. huurt dan ne film.. of een serie.. gewoon via de afstandsbediening.. ja.. da kan.. maar da zijn ook films van heb ik u daar gisteren over da muurke gekwakt.. en hetgeen dat dan wel de moeite is kost me meer dan dat ik ze in de videotheek ga halen.. en ja.. ne euro is ne euro.. ik heb voor de leut is rondgekeken.. en zelfs voor een aflevering van Calimero van hoelang zou het duren vragen ze ne euro.. en ik weet nie of ge Calimero onlangs nog ne keer gezien hebt.. da is een depressief kieken dat ze beter ne keer opvullen met wa prozac ofzo.. man.. ik heb da overlaatst gezien en toen ik s'middag m'n kipfilet wou bakken ben ik beginnen bleiten... het had gene naam.. 

  iets anders.. Pa en Ma dwalen al een paar dagen continu door m'n hoofd.. het is vandaag 2 jaar geleden dat Pa stierf.. ik heb het al gezegd.. het gaat zo snel.. en ook nu spoken de beelden van die laatste dagen door m'n hoofd.. en daarstraks vroeg ik mij af.. of zij ook terugblikken op dit alles.. moest er iets zijn.. en hoe zou dat dan zijn..?

   

  ' het is vandaag weeral twee jaar geleden dat ik naar hier kwam Wilma.. ' en dan Ma' Is da al twee jaar..? amai dan zit ik hier al drie jaar..het gaat rap..'

  'Ik ga seffes nog een potteke rijstpap eten' zegt Pa.. 'niks van! ge hebt daarjust al ne chocomousse op en twee praline!' antwoord Ma.. 'jamaar , de rijstpap is hier zo goed..' zucht Pa..

  'Schudt gij seffes de wolkskes nog is op Freddy..? en trekt die zokken op..' Ik ga nog wat oefenen op het orgel van de Jezus.. die is toch nie thuis..' 'maar eerst ga ik nog eens kijken naar ons mannen..  'tis hier wel plezant.. maar ik mis ze toch wel.. ons Sandra en de mannen.. Onze Bart en Tommy.. en de Bowie had mijn oren nog wel eens mogen uitlekken.. wete nog.. Freddy..?'.. allez.. 'tis tijd voor een sigaretje.. maar zie dat God het nie zie ze.. anders begint em weer te zagen..' 

   

  Woorden gehouwen in gedachten.. waar kan ik ze kwijt..

  woorden gebeiteld in herinneringen.. vereeuwigd in gedachte..

  Woorden razen door m'n hoofd.. richting mond..

  maar nog voor ze over m'n tong rollen..

  worden de woorden weggeblazen..

  onhoorbaar..

   voor wie ze niet bedoeld zijn..

   hoorbaar..

   voor hen die ze horen kunnen.

  Vergeet nooit de woorden die ik zei..

   woorden die ik niet zei..

  woorden die ik in gedachte overwoog..

  Woorden vol liefde.. vol warmte.. vol tranen..

  Woorden gehouwen in gedachten.. gebeiteld in herinneringen..

   

  voor Pa..

   

 • slaperig..

  yawn.jpg

  niets hoor ik te zeggen op dit uur.. ik zou al slapend mijn dromen moeten dromen en snurken omdat ventje morgen toch zegt .. 'amai.. met uw gesnurk..' 

  Al ogensluitend zou ik naar de nacht kijken en luisterend naar het wegtikken van de tijd naar de ochtend toeleven.. de warmte onder het dekbed knuffelt mij.. net als de armen van mijn slapende geliefde.. 

  niets hoor ik te zeggen op dit uur.. zelfs de schaapjes liggen te maffen en klaas vaak is reeds in dromenland verzeilt geraakt..  

  En toch ben ik hier.. in de vorm van zovele  letterkes.. in het licht van het scherm.. en op de achtergrond het gesnurk van het hondachtig iets dat in zijn mand ligt te knorren.. een eenzame auto komt voorbij.. eveneens een slapeloze ziel die zijn bed tegemoet rijdt.. of iets anders.. het huis is in inmense stilte.. buiten de trap die af en toe een kraak laat net zoals ge na het eten van een bord bonen met uien een knallende scheet laat.. ge probeert die dan stillekes te laten ontsnappen.. maar da mislukt toch met een knalscheet tot gevolg..

  toch vreemd hoe ge van een vredig slaperig tafereel naar een knalscheet komt.. 

   

 • Time goes by.. veel te snel...

  edgennwg_400x600.jpg

  Vreemd.. de kandidaten van de Allerslimste mens Ter Wereld zijn bekend.. en aan mij hebben ze niks gevraagd.. waarschijnlijk om de andere ook een kans te geven.. en daarbij ik had mij toch nie vrij kunnen maken.. ik moet nog schilderen en behangen en dat soort dingen.. maar ze hadden het wel ne keer kunnen vragen.. de onbeleefderikken..

  ondertussen valt er sneeuw.. nee, nie ten huize bij ons.. hier is het somber en bewolkt.. en zevert het.. maar dat gebeurt hier  wel meer ten huize bij ons.. 

  Er is deze week nog nie veel gebeurt.. maandag was het een komen en gaan van aannemers.. net zoals afgelopen zaterdag.. en verder waren er een aantal doktersbezoeken voor Ventje.. en vandaag nog ne keer.. en dan wachten alle onderzoeken af..

  Maar zo raakt de beneden nie af.. en binnen een goei week staat den kerstboom al te trappelen en te roepen van 'hé.. 't is bekan kerstmis.. versiert mij is.. !!'.. en éne keer die begint te roepen en te trappelen is er geen houden meer aan.. en het ergste is dat hij dan ook de kerstballen en de lichtjes wakker maakt.. en dan ist helemaal ellende..

  dit gezegd zijnde besluit ik nog maar ne keer dat de tijd vele te snel gaat.. Zondag is het twee jaar dat Pa overleed.. twee jaar.. soms word ik wakker en is het alsof het gisteren was.. veel te snel gaat de tijd..

  lap.. 'is zover.. de kerstboom is wakker.. tsss...

   

 • vogeltjes..

  bigbird.jpg

  Ongeacht al hetgeen ik hier ooit tevoren heb verzonnen en gelogen.. de letters die recht uit het hart kwamen of gewoon flatsgewijs hier ten grabbel werden gegooid.. ge moet er geen rekening mee houden.. of wel.. ik weet eigenlijk nie meer wat ik eigenlijk wou duidelijk maken.. maar het zal in ieder geval iets geweest zijn dat de moeite was.. ahja.. anders was ik er nie over begonnen..

  Het is maandag.. en geloof het of niet.. maar den deze is sinds zeven uur al deel uitmakend van deze koude en neiuwe maandag.. met de nodige tegenzin uiteraard.. maar kwestie van niet alle dagen in herhaling te vallen ga ik u niet vervelen met uitspraken als 'alles voor tienen is geen uur'.. en 'ik ben geen ochtendmens..' nee.. dat zijn dingen die ge al lang zou moeten weten.. 

  de reden van mijn wakker zijn ligt bij het feit dat er om half acht mensen aan de deur zouden staan om een antal renovatiegerelateerde dingen te komen doen.. ik kan u mede delen dat er nu.. kwart na acht nog steeds geen renovatiegerelateerde aannemers te bespeuren zijn.. enkel een paar vogeltjes die hier de vetbollen komen opsmikkelen.. ik zal nog eens ne keer vroeg opstaan.. tsss..

  maar gelukkig kan ik nu efkes tijd maken voor u mijn lieve bloggerkes.. wat ge hebt nu gene tijd.. ge slaapt nog..? of uw nageslacht moet dringend naar school en Jef moet ge ook maken dat ge op werk zijt..  of bij den groentenboer.. want anders is die van hierachter van naast de Jef weer weg met die Prei en dieje halve kilo wortelen.. tja. dat doet ge maar wat ge moet doen hé.. ik zal hier wel een beetje wachten... 

 • losbandige kerst.. euh seks..

  pape_preservatif.jpg

  Haal uw condooms maar uit de verborgen schuif.. of vanachter de boekenkast.. want het mag voortaan van de paus.. 't is te zeggen.. niet om losbandige seks en dergelijke te hebben.. nee.. gewoon seks is goed genoeg.. ge moet voor niks zo losbandig zijn.. tss.. moest het nu zijn dat ge toch ne keer losbandig zijt.. dan zwijgt ge er gewoon over.. dan begint ge maar over iets anders als ge bij de bomma koffiekoeken gaat eten.. 'nee bomma.. ik heb een paar keer seks gehad gisteren.. maar niet losbandig..' 'dan ist goed manneke.. want anders wordt de paus boos ze..' 

  Straks is er niks meer dat niet meer kan of mag.. sinds 2009 heeft Amerika een 'zwarte' president.. België heeft geen regering nodig.. en de paus keurt het condoomgebruik goed.. er zijn geen zekerheden meer.. er valt zelfs in de tweede helft van deze week sneeuw.. waar gaat het heen..

  Nu.. efkes om de puntjes op de i of de j te zetten.. ik ben verheugd en blij dat de paus dit standpunt inneemt.. hopelijk heeft het nu ook zijn effect.. maar nu terug over naar het gedeelte zonder de puntjes op de i of de j..

  Er is des huizes bij ons weer het een en ander gedaan.. de badkamer is vakkundig en met bijhorend gevloek en gesakker ontdaan van het behang... door de renovatiewerken was het te erg beschadigt om bij te werken.. dus alles eraf en volgende  week nieuwe glasvezel ertegen.. ge ziet Uwe Alles Afbrekende  is nogal een gerief in huis.. de kameraden van den aannemer zijn ook langsgeweest en moest Deboosere in de buurt geweest zzijn.. hij had s'avonds gezegd dat het in Limburg gesneeuwd had.. alles zag wit.. het hele huis was een stofwolk.. mercikes kameraden van den aannemer.. het was hier nie juist geschildert en de meubels zijn nie nieuw ofzo.. tsss..   maar soit... wat moest dat moest.. en zo is de vloer op twee plinten na af.. is het luik van de watermeter geplaatst en de kast van den ellentrik is ook gemaakt.. ohja.. en zeker den arduin nie vergeten onder de schuifraam.. ja als ze willen dan kunnen ze het wel.. die kameraden van den aannemer..

  Verder is er gestreken.. alle kleren.. handdoeken.. beddegoed en weetikveelnogwatallemaal is langs de strijkplank en het stoomstrijkijzer gepasseert.. met gevolg dat alles netjes gestreken en gevouwen aan de desbetreffende rekjes hangt of in de juiste kast ligt.. ge ziet .. ik ben nogal een gerief in huis..

  En de zondag is voorbijgegleden met een bezoekske aan een tuincentrum alwaar wij buitenschreden met ne zak potgrond.. twee herten.. koekjes voor de Bowie en een notekrakermanneke..  voor ons was er een koppel die ne kerstkrans gekocht hadden ter grootte van ne hele grote kerstkrans.. 'da gaan die noooooit in hunne auto krijgen' zeg ik tegen ventje.. onze kerstkrans indachtig die den helft kleiner was en die ook maar net in de auto ging.. zodoende stonden we twee minuten na aankoop van onze potgrond,twee hertje, koekjes voor de Bowie, een kerstboomke da ik daarjust vergeten te vermelden was en het notenkrakermanneke, te loeen naar het koppel met de overdreven kerstkrans.. 'zie.. da moet in die koekendoos' zei ik leedvermakend tegen Ventje.. Het koffer ging open.. de deuren stonden open.. het koppel liep van hier naar daar.. ' nu ben ik nekeer  curieus.. ' wou ik zeggen... en mijn spottend oog zag hoe het mannelijk gedeelte van het koppel de kerstkrans ontcirkelde.. hij haalde de twee helften uit elkaar en stak ze laadgewijs in de koffer.. 'kom we zijn weg..' zei ik minder amusant.. het had een pracht verhaal geweest.. maar nee.. ge hebt altijd pretbedervers.. tss..

  maar genoeg gezeverd.. ik ga ne keer kijken of ik hier ook nog ergens condooms heb liggen.. nu het toch mag..