• daar hebben wwe het niet over..

   

  het is wederom ne zaterdag.. niet zo verwonderlijk aangezien het binnen drie dagen alweer dinsdag is.. ja.. de tijd vliegt..

  Maar ik ben hier niet om over de tijd te praten.. moest dat wel zo zijn was ik oftewel de prekende klok.. of vadertje tijd.. maar geen van beide is op mij van toepassing.. hoewel dat laatste wel heel praktisch zou zijn.. dan zou ik ineens van mijn NooitGeenTijdSyndroom verlost zijn.. en zou de Grote Renovatie reeds achter de rug zijn.. misschien zou het dan al wel Kerstmis zijn.. zo met kerstbomen en kalkoen.. misschien wel.. of het zou al  3 april 2045 zijn.. maaar da zou betekenen dat ik dan reeds pensioen gerechtigd ben.. en dat is er dan weer wel over..

  Nee.. ik ben hier ook niet om over het weer te kwezelen.. dat laat ik over aan Frank Deboosere, Jill Peeters en andere weerachtigen.. zolang het maar goed weer is hoort ge mij nie.. of wel.. maar dan is dat meer om en conversatie te starten.. omdat zo een doodse stilte ook  nie je dat is.. nee.. het is schoon weer..

  ik zou hier komen preken over vanalles en nog wat.. maar ondertussen ben ik vergeten waarover.. vanalles en nog wat kan vanalles en nog wat zijn.. en ik kan niet over vanalles babbelen en nog wat vergeten.. ahnee.. dan heb ik het niet meer over vanalles en nog wat.. nee.. dan heb ik het over vanalles.. of over nog wat.. maar dan moet gij ook nog weten over welke van de twee ik het heb.. anders kunt ge niemeer volgen.. dus laat ik vanalles en nog wat maar andere over.. ik hou het maar voor bekeken vandaag.. want ik zie u al met uw ogen rollen.. zo van ' amai.. die heeft precies nie goed geslapen..' en ook daarover wil ik het vandaag niet hebben aangezien ge er eigenlijk niks mee te maken hebt of ik ja al dan nee goed geslapen heb.. of slecht geslapen.. en wanneer hebt ge goed geslapen.. en wanneer slecht.. ge weet da uiteindelijk niet.. aangezien ge slaapt.. en ik heb mij nog nooit zien slapen.. en als ge het wel weet hebt ge nie geslapen.. dan hebt ge wakker gelegen.. en zegt ge dus.. ik heb goed wakker gelegen.. of slecht.. da kan ook.. wat ook kan is dat ge droomt dat ge wakker ligt.. of dat ge slecht slaapt.. en dan is het helemaal een soep..

  over soep gesproken daar is het nu geen weer voor dus daarover ga ik ook geen woord verspillen op dit uitermate leuke blogding.. ik denk dat ik richting keuken ga en een koffietje ga preparen voor Ventje en mezelve.. kwestie van eens iets ochtendlijks te doen.. buiten opstaan en geeuwen.. 


 • De Zon Schijnt...

  De zon schijnt.. eindelijk.. en meteen komen er voorspellingen over hoe de zomers en de winters de volgende jaren er uit zullen zien.. droog, heet, nat, koud en winderig.. precies Uwe Allesomvattende Archiefschuif op ne goeie dag.. maar dat is misschien weer teveel info.. mijn excuses..

  Maar de zon schijnt.. dat is tegenwoordig geen vanzelfsprekenheid..  meerdere keren heb ik mijn afficheborden tegen de gevel gezet met 'Het Einde Is Nabij' of 'De Wereld Is Om Zeep' maar gelukkig had ik op die momenten hevige opstoten van het NooitGeenTijdSyndroom en staan de borden nog te staan tegen mijne gevel.. inmiddels helemaal verwaterd en getrokken.. de borden.. niet mijne gevel..

  Maar de zon schijnt.. zodoende worden dit weekend de Pergolahutjes achter in de tuin vermaakt tot 1 groot EvenementenPergolaFeestHutGeval.. de reden hiervan is dat de twee huttekes, zoals de PergolaHutjes hier ten Huize Bij Ons genoemd en geroepen worden, niet praktisch zijn om een tuinstel te plaatsen en naar de toekomst toe nog een Jacuzzi of Olympisch zwembad.. ne mens moet dromen nietwaar..

  En de Zon schijnt.. maar dat heb ik blijkbaar al meerdere keren gekweeld.. maar het valt op.. dat de zon schijnt.. dus waar het hart van vol is .. loopt de mond van over.. en het weer is ideaal om eindelijk aan de Grote Leeghaal te beginnen voor de Grote Renovatie die voor de deur staat.. om te beginnen moeten alle kiezelsteentjes die begin vorig jaar emmerke per emmerke naar achter gebracht zijn weer emmerke per emmerke terug naar voor.. ne mens moet bezig blijven nietwaar..? daarna moet de hele beneden leeg gehaald.. meubels.. verlichting.. gordijnen en mijn Orgastisch Klavier.. en de keuken.. die moet volledig gedemonteerd en ook naar boven.. precies of ne mens niks anders te doen heeft dan keukens te slopen..

  daarna moet de volledige voortuin kiezelvrij en de oprit ook kiezelvrij gemaakt.. anders gaan de Lustige WerkMannen al mijn kiezeltjes onder de zand Sjuppen.. en die weten niet wat die kiezeltjes kosten zeker.. tss.. ook de Rode Beuk moet eraan geloven.. want daar moet de leiding van de Gas komen.. tss.. die mannen van de Gas hé....

  Verder moet dan het Terras onder het EvenementenPergolaFeestHutGeval gelegd worden en de pad naar het EvenementenPergolaFeestHutGeval.. ook in de voortuin wordt er na de werken geplaveid.. en aangeplant..

  Ge merkt het .. Uwe Hittebestendige Kaartlezer weet wat doen.. moest ge u vervelen... wat?? ge hebt de volgende maanden al volledig gepland.. en ge ziet geen enkel gaatje.. 't is ook altijd hetzelfde met u.. jarenlang geef ik hier het beste van .... wat?? ik ben aant zagen..?? .. ge hebt gelijk.. en dat terwijl de zon schijnt...

 • VentjesSurpise..

  Het is de dag na vrijdag en voor zondag.. mijn laatste kribbels op het wereldwijde web dateren reeds van ver vevlogen tijden toen de dieren nog niet vertrouwd waren met een Ipod of een Lcd 3d Ultraplat TelevisieDing..

  Er is dan ook veel gaande geweest ten Huize Bij Ons.. Ventje is op Tram 3 gestapt en verrassend als ik ben was het een week van verrassingen.. en Ventje die houdt niet zo van Verrassingen.. Er werden bloemen geleverd.. voor de deur stond een vier meters hoge opblaasdeur.. hoogstpersoonlijk opgeblazen via het sjoepappeke.. en zijne kado natuurlijk.. alles achter zijne rug.. en nee.. in werkelijkheid ben ik nie zo ne geniepige..

  Uiteraard gaat er normaal geen verjaardag voorbij met de nodige plichtplegingen in de vorm van een feestje met de nodige hapjes en drankjes.. maar aangezien Ventje gekozen had om op ne woensdag te jarigen.. krijgt maar ne keer volk bijeen dat het op een zuipen wil zetten.. dus zodanig werden de feestlijkheden verschoven naar vrijdag.. Ventje was op zijn Dag der Jarig Zijn lichtjes ontgoocheld dat er geen feestelijkheden en fanfare waren ter ere van de DertigJaarWording.. maar dat werd getroost met een etentje bij den Thai.. dat door de helft van ons gezelschap goed bevonden werd.. en door de andere helft iets minder.. maar soit.. da is een ander verhaal..

  Ventje had niks door van de geplande feestelijkdheden tot er op vrijdag plots honderd ballonnen gebracht werden door een vriendelijk ballonnenmevrouw.. het ballonnenmadameke zoals ze haar ongetwijfeld  noemen.. of Die met Haar Ballonnen.. of vrienden die haar waarschijnlijk steevast Ons Ballonneke noemen.. ventje begon toen wel onraad te ruiken.. hoewel eigenlijk naar plastic begon te ruiken.. ahja.. honderd ballonnen..

  Bij overhandiging van de ballonnenOrgie vertelde ik aan ventje dat hij vanaf dat moment alles moest laten gebeuren.. en vijf minuten later was de blik in zijn ogen onbeschrijflijk toen de tafels geleverd werden.. ondertussen waren we de opblaasdeur weer aan het opblazen ter verwelkoming van onze gasten..

  Binnen werd alles aan kant gezet.. aangezien het eigenlijk bedoelde tuinfeest niet kon doorgaan vanwege de winderigheid van Moeder Natuur..

  Het werd een leuke avond.. het was een gezellig samenzijn.. er werd gelachen en gebabbeld.. niewe vriendschappen werden gemaakt en oude  werden aangehaald.. de Helium in de ballonnen was ook een leuk tijdverdrijf .

  Zo omstreeks half twee was de laatste gast weg en wat achterbleef was een slagveld.. maar met vereende krachten was daar een uurtje later heel weinig meer van te zien.. maar volgend jaar gewoon ne Bingo.. tsss..

  Ondertussen is ventje de dertig al gewoon.. de ouderdomskwaaltjes steken de kop op.. maar nog niks ergs.. en gaat hier ten Huize Bij ons het leven zijn gewoonlijke gangetje..

  Alleen de Grote Renovatie begint voor stress en drukte te zorgen… in het begin van de week was er plots niks meer zeker en in orde en tegen de dag Des Vrijdags was het meeste weer koek en ei… zo simpel kan het leven zijn.. normaal wordt volgende week bekeken welke keuken we gaan nemen.. en volgt ook het startsein der Grote InpakBeweging voor de Grote Renovatie.. aangezien de aannemer een week vroeger start.. we zijn dus door het dolle heen..

  En uiteraard nog groot nieuws.. Simon is geboren.. Dikke Proficiat aan Tinne en Bart.. ge hebt da goed gedaan..!!

  Dus nu zijt ge weer helemaal bij.. gij blij.. ikke blij.. maar nu ga ik echt nog efkes genieten van mijn zaterdag.. en ik hoop voor u hetzelfde..

 • ne doordeweekse zaterdag..

  boomschors

  Ge zijt ne kant van het bed gewoon.. en als ge dan ne keer wisselt van kant.. ja.. dan staat ge geradbraakt op.. ikke toch.. twee keer uit het bed om de nodige plasplegingen te plegen.. en twee keer wakker geschoten omdat het OhDaIsEenBraafMeiskeDatGeNooitNooitHoort besloten heeft om telkens ze buitenlucht inademt de boel bijeen te kressen omwille van onverklaarbare redenen.. Kinderen.. dat ze maar rap groot zijn..

  Gisteren was het ne  warme dag.. en dat is goed.. was het niet dat ondergetekende dan niet in staat is om enige deftig beweging te doen zonder gezucht en gepuf.. teveel is erover.. en andersom ook.. nu hoeft het niet anders hoor.. ik ga wel ne keer efkes binnen zitten.. kruip ik tussen de aarbeien en oude kaas in de koelkast.. of zet ik mij al starend naar de luster in de zetel.. 

  Door de hitte is er dus overdag niks gebeurt .. toch niks waar ge zaken mee hebt.. precies of ik alles aan uwe neus ga hangen.. er zijn nu eenmaal dingen die ge liever niet weet.. da is zo.. en als da nie zo is.. dan is da vanaf nu zo.. capiche..

  het was dus zeven uur toen de koude groensels en dergelijke uit hun potjes kwamen ..vergezeld door een gebruind sateke of twee.. om door Ventje en mezelf vakkundig verorbert te worden.. de buikskes gromde van contentement en na een half uurke besloten we de opgelopen schade van het niks doen goed te maken door alsnog in actie te schieten.. 

  Er werd onkruid geplukt.. spinnen ontweken en een dode Libelle verweten van wa ligt die hier te Libellen.. de aangekochte worteldoek werd als volleerde worteldoekleggers onder de pergola's geplaatst.. om als eerste het onkruid tegen te gaan totdat het terras definitief wordt aangelegd.. en ten tweede om het een beetje proper te houden aan onze voeten en vooral voor De Witte Gepoelde die ondanks zijn snoefke van IkDoeDaNIeInHetZandRollebollen regelmatig onder het zand en andere ondefinieerbare zaken in zijn pels binnenkomt.. 

  De vier zakken sierschors werden al schorserig her en der bijgestrooid.. en tot slot keken we ernaar en besloten dat het goed was.. maar er is ook nog ne voortuin zei Ventje.. en ik zei 'Oh..?' en voelde de bui al hangen terwijl er toch geen wolkske aan de lucht was.. dus enige tijd later stond Ventje de haag te snoeien en ik de auto te stofzuigen en te wassen.. niet tegerlijktijd.. het zou geen zicht zijn.. en gevaarlijk bovendien..

  Bij de laatste emmer die ik vulde wierp ik een blik op de klok en verschoot mij een hoedje.. Ik zeg tegen Ventje hoe laat denkt ge dat het is..? Ventje keek naar de zon die inmiddels al weg was en dacht een uur of tien.. 'half elf!' zei ik en zeemde drie seconde later de laatste druppels van de auto.. Ventje had inmiddels de bomen ook ingeknipt en de klimop aan de voet van de bomen schoon terug rond geknipt.. Het is schoon' zei ik en gaf ventje een mep op zijn gat.. 

  Inmiddels was het kwart voor elf.. en tot elf uur ging ik al afwassend, stofzuigend en dweilend door het huis.. om  zo ongeveer tien na elf met twee coupe's aarbei en vanilecréme in de zetel te ploffen.. 

  Het einde van de zoveelste Johnny DeppPiraten film voor de zoveelste keer gezien.. maar het kon nog erger.. Ventje zapte en kwam uit bij ne Cubaan met een raar lachske.. na een half uur besefte ik dat ik al een half uur naar een dansfilm aant loeren was.. er werd gedanst tegen de sterren op.. het is volgens mij sinds het verdwijnen van de stomme film dat er zo weinig in ne film is gezegd.. dansfilms.. het moest verboden worden.. de klassiekers zoals Fame en Dirty Dancing buiten beschouwing gelaten.. Gelukkig komt er na iedere miserie weer wat vreugde.. hoewel die ook snel ingetempert werd door Bart De Wever en Filip de Winter op de veetém.. ne hoop blaaskes kregen we in ons oren en ik zei nog.. 'die komen precies ook nie overeen'..

  en buiten het feit dat we nadien onze Gepoedelde nog hebben buitengelaten en nog efkes op faceboek hebben zitten loeren hebt ge praktisch onze hele dag vernomen.. niet dat ik niets beters te doen heb dan u heel mijn dagvulling te mede te delen.. maar ik heb alvorens dit epistel neer te knallen mijne kleine teen ne keer buiten gestoken en aangezien die half gesmolten weer binnen kwam heb ik besloten dat het ook vandaag weer te warm is.. vandaar.. morgen kunt ge hier lezen dat het toch godgeklaagd is dat het weer zo omdraait en dat het wel ne keer tijd wordt dat het goei weer begint.. u zijt gewaarschuwd..

  wat..? en mijn hupselende haardos die blij was om geknipt te worden.. ah.. ge leest dan toch alles tegoei.. daar verschiet ik nu toch ne keer van.. maar inderdaad.. die zijn geknipt en goed bevonden.. een kort cabriocoupke.. ahja.. eerst zat vanachter alles goed .. vanvoor alles goed.. maar int midden van mijne kop stond alles recht omhoog.. ze zullen ook gedacht hebben da is weer een raar kapsel.. en nu kan er niks meer omhoog.. wat mijn haar betreft dan toch.. de rest hang ik nie aan uwe neus..

   

 • de grote leegte..

  at-ge_news05_dap_senseo_1l-15045

  Gezeten in mijn badjas, vanwege het vroege uur.. en opgevreten door de muggen, vanwege mijn goddelijk lijf?? en in de war aangezien het klepke van mijne senseo kapot is en de koffie daardoor niet meer smaakt als toen het klepke nog niet kapot was.. en ook in de war wegens weerberichten die geen steek meer houden.. kan er niet éne opperweerman (zoals de paus, maar dan voor het weer) komen zoals Armand Pien Zaliger en dat die zegt hoe het weer zal worden.. en ja.. Armand Pien zat er ook zeven van de zes keer naast maar hij kon het wel goed brengen.. den Armand.. of de Piens zoals ze hem aan den toog noemde..

  Des zaterdag is het ten huize bij ons net zoals des Zondags.. alles opt gemakske en zeker nie moe maken.. niet dat wij luiaards zijn.. maar wel vanwege het feit dat wij ook reeds enige leeftijd hebben en de knoken niet altijd mee willen.. ook vanwege het feit dat wij deze week de benen onder ons hemelse lijf hebben gelopen voor enkele verkiesbare madammen en meneren.. ze moesten het afschaffen die verkiesbare madammen en meneren.. en toch zeker van die partij.. dewelke ga ik hier niet kwelen aangezien hier iedereen komt lezen en niemand zich geviseerd en uitgesloten mag voelen... ook u niet  Inge Vervotte.. tsss..

  Ondertussen is de Zaterdag volop aan de gang en fluiten de vogels alsof het ne nationale feestdag voor vogels is.. mijn harekes zijn al wild enthousiast aangezien ik heb beloofd dat ze geknipt worden.. en de BBQ staat al te hupsen omdat em  gezien heeft dat bepaalde dierbeesten vermaakt zijn tot satekes en andere lapkes.. niet dat een sate een lapke is of een lapke iets op een stokske is.. maar daar gaat het nu niet over.. ik zal daar bij gelegenheid nog wel eens een uiteenzetting over neerdrukken.. maar niet nu.. nee..  ik denk dat ik een nieuwe format in mijn hoofd.. So you think you can lie.. ne zoektocht naar de beste weerman of vrouw.. ik ga direct de veetém ne keer bellen.. 

  De grote lenteschoonmaak gebeurt hier in stukskes.. en aangezien we binnen afzienbare tijd aan de Grote Renovatie beginnen is het onnozel om nog grote kuis te houden.. maar we zijn ontrommeld.. op enkele rommeltjes na.. ne mens moet toch altijd iets van rommel in huis hebben.. om daar over te zagen of om op een verloren moment die rommel eens op te ruimen of er plannen voor maakt om het op te ruimen.. 

  vreemd is wel dat als er ten huize hier een kast opengetrokken wordt.. er al veligheidsriemen dienen aangedaan te worden wegens enorme leegtes.. ne mens zou er bang van worden.. misschien is zo alles wel ontstaan.. dieje grote Van Hierboven was zijn kasten aant het opruimen en in die grote leegte ontstond dan alles.. of ben ik weer aant zeveren...? da kan ook .. maar het zou kunnen hé.. zie dat in mijn kast ook iets ontstaat en dat ik dan de Grote van Hierbeneden wordt.. da zou plezant zijn.. dan kunt gij tegen uw omgeving stoeffen.. 'ja.. ik ken die van Hierbeneden goed.. jaja.. nu staat ge te kijken hé'..

  Gisteren belde ventje nog met de klantendienst van de nutsvoorzieningsmaatschappij om te informeren wanneer wij onze facturen mogen verwachten en zodoende een afspraak kunnen maken.. het madammeke aan den andere kant had mijn gedacht ne slechte dag want ze kwezelde tegen ventje.. 'en nu ben ik weer de geslagen hond..' .. wil ne mens betalen en een vraag stellen krijgt ge da.. en het zou  nooit in ons hoofd opkomen om ne hond te slagen.. en is dierenarbeid wel legaal.. en we leven toch niet meer in den tijd dat de dieren nog spraken..  vreemd.. maar wij zitten nog altijd zonder facturen en afspraak.. ja een afspraak bij den dokter volgende week.. maar die gaat ons riool nie leggen..  hoewel ik kan da altijd is vragen.. ne mens weet nooit hé..

  Soit... allez.. ge gaat maar wa koude groentjes snijden en koude patatjes maken.. of pasta met mayo en een goei kruiding.. ge moogt ook iets anders maken .. zolang ik het maar nie moet doen.. ahnee.. ik moet nog naar de kapper.. 

   

 • Terug van nooit weggeweest...

  Goh.. dat doet raar.. hier in mijn oude Alfabetische Toren.. ik had een beetje heimwee en dacht ik kom nog ne keer kijken.. en terwijl ik hier in mijn verstoft magazijn rondliep viel het mij op dat er nog massa's letterkes staan die nog nooit gebruikt zijn.. zelfs nog in hun plastiekske..

  Daarom heeft Uwe Hoogmoedige Prateraar besloten om deze blog ook terug in gebruik te nemen.. dus nu kunt ge op twee blogskes komen lezen.. weliswaar dezelfde letterkes.. maar da mag het probleem niet zijn..

  dus welgekomen op de oude nieuwe D'alfabetische Wanorde.. 

  20071103011612_wortel

  Welgekomen op deze druilerige sombere dinsdagochtend.. geen vrees.. mijn woorden zullen u bruin doen aanbakken en verlangen naar de winter van 2009.. het kan ook zijn dat ge ne keer goed gaapt en uw patatten gaat schillen.. maar dat is het leven.. vol verrassingen..

  Uwe Graaggeziene Allesschrijver heeft zijn knoken ne keer gestrekt en beslist dat het versleten werk is.. nu nie versleten in de zin van goed voor bij het gof vuil.. nee.. versleten als in een excuus om niks te doen.. maar dat hebt ge nie gelezen.. wel?

  Naar de aanloop van de Grote Renovatie lijkt het zinloos om nog langer water naar de zee te dragen en nog dingetjes op te lappen.. sterker nog.. ik krijg meer en meer de drang om alles zelf al te slopen.. ne mens kan maar voorbereidt zijn..

  We hebben bij intrek in Ten Huize Bij Ons de boel opgeknapt.. Keuken geplaatst.. badkamer vernieuwt... en de tuin drie keer aangelegd.. en verder de nodige opfris en opknapwerken gedaan.. maar perfect is het nog niet.. vandaar de Grote Renovatie.. maar door allerlei is dit steeds uitgesteld..  Maar nu de Grote Renovatie dichterbij komt worden de kleine details heuse opstakels.. 

  Maar de vergunning hangt nog te hangen voor kijklustigen en nieuwsgierige van aard.. en die vriendelijke mensen van den Infrax zijn langsgeweest maar nog geen factuur ontvangen.. en anders zijn ze zo rap met hun briefkes.. rare jongens die van Infrax.. maar soit.. geduld is een schone deugd.. als ge tijd te veel hebt..

  Ondertussen is het nog steeds somber en druilerig buiten.. en zo grappig waren de letterkes hier bij nader inzien ook weer niet.. ne mens kan niet altijd gelijk hebben zeker.. dus ge gaat maar rappekes naar de groentenboer voor ne prei en drie worteltjes.. of naar den dagbladhandel voor den BonjourToutleMonde of de Story.. da mag ook..

   

  Morgen misschien weer meer of nie.. het is een verrassing.. ook voor mij..