• It Ain't Over Till the Fat lady Sings..

  verhuis

   

  Lieve Lezerkes.. neem u alvast een doos kleenex.. zet u.. bel den bakker almaar dat ge een uurtje later komt.. ik moet u iets vertellen..

  De Alfabetische Wanorde stopt ermee..  Ik.. Uwe SchoonSchrifterige Dicteetor heb besloten dat het hier wel welletjes geweest is.. Ik heb stiekem alle letterkes ingepakt.. de puntjes verzameld.. en alle filmkes en foto's in dozen gestoken..

  Ik zie dat ge fameus onder voet zijt.. maar geen nood.. wat zou ik u mijn Schrijftalent ontgunnen.. ik weet dat ge leeft op mijn woorden.. ik maak uw dag goed.. Ik ben de reden van uw bestaan.. wat? ik moet nie overdrijven..? ge hebt gelijk.. maar ik toch ook een beetje hé..

  Ik heb mijn Orgastisch klavier verhuist naar een nieuwe Locatie.. alles is just geverfd en er moet zelfs hier en daar nog ne nagel in de muur geklopt.. zo nieuw is het.. hoe ge daar geraakt.. awel ge drukt seffes op de Rode Knop.. en Magic will Happen..

  De laatste letterkes worden op dit moment op het scherm gesmeten.. bedankt voor uw trouwe bezoekjes hier.. en hopelijk mag ik u verwelkomen op D'Alfabetische Wanorde.. tot dan.. en ge weet het hé.. It ain't over till the fat Lady sings..

   Hier is em dan.. the Red Button..

  thumbnailCAUATBBR

 • Speech.. speech..

  microfoon%20250x201_tcm8-87393

  test.. 1..2.. 3.. mag ik uw aandacht.. dank u..

  Vandaag, twee jaar geleden smeet ik mijn leven op het Wereldwijde Web.. in de vorm van letterkes, cijferkes, heel veel puntjes.. foto's en filmkes.. ne mens zou nog gaan denken dat ik de godganse dag voor mijn Orgastisch Klavier gezeten ben..

  Er is ne hoop onzin op verschenen.. serieuze dingen.. en dingen die totaal geen gelaatsuitdrukking teweeg brachten bij u.. zelfs geen gaaponderdrukking of oogknippering.. tja.. het kan ook niet alle dagen even goed zijn..

  De kaap van 100.000 lezerkes is ergens vorige week in stilte gepasseerd.. het tellerke is ooit het middelpunt van deze blog geweest.. ondertussen is het een bladopvulling waar geen kat zich druk om maakt.. Toch wil ik u bedanken voor uw trouw leesgedrag.. dank u..

  Zo.. daar moet ge het mee doen.. ik ga hier gene speech van een uur afsteken.. de zon schijnt.. en ge zijt nog nie bekomen van uwe Kater.. en ik moet eitjes gaan bakken.. Ventje heeft honger en belofte maakt schuld.. ook op deze heuglijke feestdag..

  Zou ge toch willen vieren.. het is toegelaten om op deze feestdag een paar Roze FishSticks ritueel te slachten en ze gooigewijs de lucht in de smijten.. en ze zo proberen door uw keelgat rechtstreeks uw poep uit te laten komen..  maak er een filmke van en wie weet.. komt ge wel als voorpaginanieuws in  De Alfabetische Wanorde..

   

 • Ook dat nog..

  vissticks

  Er zijn geen zekerheden meer.. tot voor kort kon je in de winkel naar keuze.. het vriesvak openen en een doos fishsticks nemen.. geen gedoe.. een hoopje vis met een krokant jasje.. als ge ze goed bakt.. anders krijgt ge zo van die goudvissen die al jaren in de olie zwemmen.. eikes..

  Nee.. ge neemt zo een doos visstaafjes en ge denkt al .. lekker.. met een pureetje en botersaus.. dat wordt smikkelen.. als ge botersaus kunt maken.. ik kan da dus niet en als er iemand is die het wel kan.. gelieve dan onmiddelijk zonder eerst verder te lezen het recept en werkwijze bij de reactie's neer te kribbelen.. zet er dan ineens bij hoe tof ge deze blog wel vindt.. en feliciteer mij alvast met het bijna tweejarig bestaan van De Alfabetische Wanorde.. ge waart het bijna vergeten hé.. nog een geluk dat ik u er aan herinner..

  Maar goed.. fishsticks.. puree en botersaus.. lekker.. maar aan die simpelheid komt een einde.. vanaf nu zult ge keuze's moeten maken.. vriesvak open en dan de keuze maken tussen de oude vertrouwde fishsticks.. of die met Zalm.. ik vraag het u.. wie komt er op het idee om ne zalm in de fishsticks te steken.. iemand die de echte fishsticks niet luste.. of die kleur op zijn bord wou.. tss.. roze fishsticks.. gekker moet het echt niet worden.. ik boycot de fishsticks met zalm.. ne fishstick moet wit zijn vanbinnen.. da is altijd zo geweest.. geen gedoe.. wit..

  nee.. straks moeten we er nog kroketjes bij bakken.. of een groentegarnituur bij maken.. ne fishstick die het hoog in zijn bolleke heeft.. of moogt ge de zalmfishstick alleen eten met Kerst en Pasen.. en op uwe 50ste huwelijksverjaardag..

  Roze fishsticks.. het gedacht alleen al... straks worden er nog homograpjes over gemaakt.. wat zijn tien zalmfishsticks in de frituurpan..? een homosauna.. ziet ge da komt ervan.. van die flauw grapkes.. tsss..

   

 • lui gat en andere dingen..

  01_film_gaysex_3_lrg

  Nu is het warm hoor.. de letterkes en de puntjes smelten net niet van het scherm af.. nog een geluk want anders zou ge hier alleen een plas met letters zien liggen .. en ik hoor u al bezig .. hij had weer geen goesting.. alles lag in een plaske.. niks van.. ik zal het hier wel fris genoeg houden..

  Nu ik klaag nie hoor.. de zonnemientjes doen deugd.. ja da is een raar woord hé.. zonnemientjes.. vitamientjes van de zon.. gebruik da maar ne keer.. ge gaat merken dat da plezant in de mond ligt..

  Ondertussen kabbelt de week verder.. het is DDWWNMOS en dat wil zeggen dat de week er bijna op zit.. en voor Uwe Klinkerige Hoofdstuk en zijn gemaal wil dat zeggen dat het nog een weekske arbeid verrichten is en dan is het vakantie.. De werkverplichtingen worden stopgezet.. mijn Orgastisch Klavier gaat toe.. alleen nog rust en stilte.. zalig.. wat..? Ge gaat mij nie kunnen missen.. pech.. ik u wel.. jaar in jaar uit sta ik ter beschikking van uw ogen, lachspieren en andere organen.. ne mens moet ne keer herbronnen.. nieuwe dingen in zich opnemen.. ge gaat zien.. De Alfabetische Wanorde gaat niet meer hetzelfde zijn.. maar nu ben ik alweer teveel aant zeggen.. wat..? ge zijt benieuwd..? ge gaat niet meer kunnen slapen van curieuzeneusiteit..? ja het zal.. ik durf te wedden dat ge dit nie eens leest.. wegens met uw lui gat in de zon.. ik ken u wel.. alst zonneke schijnt dan zijt ge de hort op.. en mijn letterkes staan hier maar te staan... schoon is da..

  Aangezien ge dan toch met uw gat en andere aanhangsel in de zon ligt.. ben ik ook maar weg.. mijn gat kan ook nog wat kleur gebruiken..

   

 • de verhuis...

  piano1

  Vrijdag was het moment daar dat de laatste spullen in Ma & Pa's appartement verhuisd werden.. Bij aankomst was er de lege aanblik.. de leegte stormde op mij af.. en vertelde verhalen over hoe het ooit was..

  De meubels werden één voor één op de lift geladen.. de leegte werd inmens.. uiteindelijk stond er alleen de piano van Ma.. Ma had in de laatste jaren van haar leven besloten om nog piano te leren spelen.. elke week naar de muziekschool.. thuis oefenen.. zenuwen voor de examens.. en trots als een pauw op haar eerste concert..

  De piano van Ma wordt door Zus.. Ventje en mezelf dan ook beschouwd als het Heilige der Heiligen.. sinds het besef er was dat het apartement leeg moest was er de vrees dat er met Ma's piano iets zou gebeuren..

  De verhuizers keken ook al bezorgd.. moet die echt door de raam..?  dan moet die eerst op zijn zij erdoor.. dan recht zetten en vervolgens plat leggen...  het zweet stond me in de schoenen.. er was alleen de personenlift.. klein.. smal.. als alternatief..

  Even later werd de piano op zijn zij naar buiten gerold.. een vreemd moment.. ik beschreef de verhuis nadien als een begrafenis.. want het voelde ook zo aan.. en met de zwart gelakte piano.. Ma's vereenzelving.. die als laatste buiten gereden werd..

  Hij paste net in de lift.. na verwijdering van de wieltjes.. en er moest iemand in de lift.. om hem van de schuifdeur weg te houden.. want als hij over de rand zou komen kon het zijn dat hij ergens tegenknalde met alle gevolge vandien..

  De piano in de lift.. de man van de verhuisdienst erbij.. ik sloot de deur.. en toen volgde de langste liftrit van mijn leven.. de tijd stond stil.. het geluid was oorverdovend stil.. ogen gesloten.. tot ik de deur hoorde opengaan..

  en zo is alles weg.. nog wat rommeltjes.. stof en vergeeld papier laten zien wat ooit een thuis was..

  Ondertussen staat alles op zijn plaats.. (toch zo ongeveer hé Zus..) .. De piano staat weer in volle trots te schitteren.. wachtend op spelende vingers.. al zal dat niet voor in het kort zijn.. ik kan nie én letters en muziek uit mijn vingers schudden..

  Zaterdag is er de ganse dag geschilderd.. de voorgevel en de vensterbanken hebben hun langverwachte beurt gehad.. ik denk zelfs dat het ongeveer een jaar geleden is dat ik hier op deze blog verkondigde dat er nu eerdaags een likje verf op de gevel zou staan.. en voila.. met enige vertraging..

  Vandaag worden de pergola's ineengezet in de tuin.. ge ziet.. hier ten huize bij ons word er niet stilgezeten.. dus als ge mij wilt excuseren.. er wacht nog werk..

   

 • ...

  vandaag

  zal

  nooit

  meer

  gisteren

  zijn

   

 • Beestig koken..

  mug

  Gene paniek.. het is geen echte.. maar wordt ge geplaagd door de mug en zegt ge bij den bakker zo van "ik heb geen oog dicht gedaan met al die muggen.." waarop den bakker dan zegt;"ja het zijn er hevige dit jaar, ik heb er al een gehad die terugslaagt.." waarop gij dan bulderend uw wit gesneden mee buiten pakt en uw wisselgeld vergeet.. jaja.. het zijn slimme mannen die bakkers..

  Zit ge dus met die muggen en helpen die vensterhorren en muggentegenhoudersvooroverhetbed (ben de naam kwijt van die dingen) niet dan moet ge nu verder lezen..

  Ge neemt ne kastrol.. of in het ABN een kookpot.. ge maakt de binnenkant vochtig.. en ge begint daar mee rond de zwaaien.. niet zomaar.. nee schepsgewijs zodat ge eigenlijk de muggen vangt.. door de vochtige binnenkant blijven die muggen daaraan vastkleven en hebt ge na mum van tijd ne kastrol vol muggen..

  dan begint ge die muggen te kneden.. tot ge een zwart deeg bekomt.. het vergt enige oefening.. het deegmoet vast en glad zijn.. beetje kruiden met peper en zout..

  dan maakt ge van uw deeg allemaal bollekes zo groot als een pingpongballeke.. da mag iets groter.. maar ge moet nu ook nie overdrijven.. ge kunt die ballekes dan zo bakken.. da is altijd lekker met kriekskes.. of ge maakt er burgers van voor op den BBQ..  een plakske kaas erop.. en ge hebt gegeten.. en het zit vol proteïnen en andere dingen..

  Goedkoper kan nie en ge zijt ineens van die beesten af.. in plaats van dat ze u opeten.. eet gij ze op.. wat zegt ge nu..? dank u Uwe Alwetende Lettergreep.. 't is nikske.. ik heb het ook maar van de teevee..

  Smakelijk..