• Sport is leuk....

  Sport.. gezond voor lijf en leden.. het wielrennen kon mij al enige tijd bekoren..

  natio2

  Maar sinds deze week heb ik het meer voor de zwemsport..

  opnieuw-zwemmer-met-blote-billen-na-gescheurd-pak_5_460x0

   

   

 • Sukse en Wiske en De Alfabetische Wanorde..

  suske_en_wiske_en_de_texasrakkers-still

  Het zou zo ne titel kunnen zijn voor een nieuwe Stripverhaal.. onze Twee helden en hun aanhang ten strijde tegen Zijne Grote Letteraar..

  Suske en Wiske.. ze waren in mijn jeugdjaren mijn helden.. naast Jommeke natuurlijk.. hun avonturen stonden allemaal in de kast.. ze werden gelezen tijdens een toiletbezoek.. buiten in de zon.. stiekem in bed of op weg naar de Ardennen en natuurlijk elke andere denkbaar leesmoment.

  Toen ik hoorde dat er een animatiefilm uitkwam van Suske en Wiske kreeg ik spontaan het gezuchtenhetisnietwaar... wat ik trouwens elke keer krijg als ik hoor dat er stripfiguren vermusicalt of verfilmd worden..zoals ik onlangs zag op de veetém.. "en Kiekeboe was er ook bij"... zei de man buiten beeld.. en de enige die ik zag was die van Flikken met een reusachtige snor op.. duh..

  Nee.. laat ons toch nog iets zelf doen.. ik wil niet weten hoe Sus en Wis klinken.. er in driedimensionaal uitzien.. ik wil zelf stemmetjes verzinnen.. ik wil tante Sidonia geen reclame horen maken voor Tefal.. die tekeningen zelf tot leven brengen.. want dat is toch de magie van een stripverhaal.. of niet..? en laat ze alstublieft niet voor en na elke reclamestop zwaaien en stompzinnig lachen.. tss.. helemaal verveeteëmd...

  In ieder geval.. de film loopt niet zoals verwacht en het zou de duurste creatie zijn in zijn genre.. mij zullen ze er niet zien.. ook als de film binnen een paar jaar om de zes weken herhaald wordt op den teevee.. ik kijk nog liever naar de miljoenste herhaling van Lili en Marleen of de Kampioenen..

   

 • woorden op zaterdag

  reikende_hand

  Zou het wáár kunnen zijn dat de kaars gedooft wordt

  omdat het morgenlicht ontwaakt?

  (Mia Gilles)

  Deze woorden stonden op de rouwbrief die vrijdag in de bus stak. Zo simpel en veelzeggend.

  Zaterdag is meestal zo een dag dat er wat opgeruimd wordt.. gewinkeld.. gras afgereden en talloze dingen bij op het to do lijstje geschrapt en neergeschreven worden.. maar niet vandaag.. gewone ochtenddingen.. even naar de winkel en de bakker.. pistoleetjes gegeten.. het einde van Herbie in Monaco gezien.. een film over liefde en poker waarvan ik de helft met mijn ogen dicht gezien heb.. Trinny en Suzanna die de kleren van twee vrouwen hun lijf scheurden.. en effe met Tante op MSN.. ondertussen gepeinst over wat we zouden kunnen eten.. en ik ben er nog steeds niet uit..

  Ik ga eens in de vriezer kijken.. en dan waarschijnlijk die weer zuchtend toedoen en dan hopeloos naar mijn potten en pannen kijken in de hoop dat ze uitzichzelf iets eetbaars fabriceren.. ijdele hoop.. ik weet het..

   

   

   

 • Dé Mexicaanse Griep en Zus...

  breakingnews

  Het Mexicaanse Griepvirus is heel dichtbij... Zus klaagde afgelopen weekend over buikkrampen en ze voelde zich nie goed.. grapjes als.. "als ge moet kakken, de wc staat boven..." en "amai we hebben u tot hier gehoord.." en "gij kakt ook wa af".. waren dan ook nooit ver af..

  heeft ze nu te hard het varken uitgehangen.. (flauwe verwijzing naar de varkensgriep.. gelieve niet meer bij te komen van het lachen...) of heeft ne medetoerist aan de zee te hard geniest en zo mijn Zus aangestoken.. wil degene die dit heeft gedaan zich dan komen excuseren voor de overlast en tussenkomen in de onkosten.. dank u.

  Nu Zus besmet is en Ventje en Ik en de andere 500 genodigden op het Huwelijk vrij dicht bij Zus zijn geweest , bestaat de kans dat Uwe Geletterde Paragraaf één dezer ook levensbedreigend besmet is.. hoewel de incubatieperiode van 3 tot 4 dagen reeds voorbij is.. maar ge weet.. ik doe al eens graag tegendraads.. 

  Oei.. wa nu.. ge gaat ineens zo ver van uw scherm zitten.. ge moet gene bang hebben.. ge krijgt da nie door mijn letterkes te lezen.. als ge nu aan uw scherm begint te likken dan is het iets anders.. dan zou ik mij zorgen beginnen maken.. nie zozeer dat de ge de griep krijgt.. maar eerder dat ge  een vijs los hebt.. zeg nu zelf.. wie likt er nu aan zijn scherm.. da doe ik zelfs nie.. toch nie dikwijls..

  Geen nood.. Zus is herstellende.. ze kakt al wa minder.. da is ook al iets..

  Ventje is tijdens deze Mexicaanse Heisa ook ziek geworden. Meer hierover lees je op http://zijnweblog.wordpress.com Beterschapwensen, pralines en bloemen zijn tevens welkom, dank u..

  Als ge me nu wilt excuseren.. ik voel iets opkomen.. en nee.. gelieve geen vunzige grapjes te maken over mijn toiletavonturen..

   

 • niks over de Nationale Feestdag..

  belgie5

  De Nationale Feestdag.. proficiat aan u allen.. en aan mezelf.. voor de rest zult ge hier niks lezen dat te maken heeft met de Nationale Feestdag..

  Alleen over ons Fabiola.. ocharm da mens.. tot tweemaal toe bedreigd met de dood.. ne pijl door haar hoofd.. en wat is de oplossing..? een kogelvrije vest.. moet ze dat over hare kop trekken ofzo.. het zal een zicht zijn.. nee volgens mij kunnen ze ze beter rolschaatsen aantrekken.. en dat ze dat zigzaggend over het parcour rolt.. dan moet het al ne goeie mikker zijn..

  Vanaf nu niks over de Nationale Feestdag meer.. ik heb trouwens geen vlag om buiten hangen.. ik had een vlag.. maar Zus heeft da eens gebruikt als tafellaken of zakdoek.. zij ontkent in alle toonaarden..ik zal het is tegen den Albert zeggen.. geen vlag.. dus geen feest.. merci hé Zus..

  Nee.. niks over den 21ste juli.. ik heb zelfs den Albert zijne toespraak nie gezien.. allez.. een klein stukje.. iets over de crisis... en heb ik em afgezet.. ik kan nie tegen da woord hé.. crisis..

  De Nationale feestdag.. ge had zeker verwacht dat ik hier een leuk filmke had gezet hé.. zo een zelfgemaakt.. nee.. nie dit jaar.. ge kijkt maar naar da van vorig jaar.. ik heb daar hard genoeg aan gewerkt.. en den Brabaconne.. nee.. niks pop pom pompom  pom pompom ...

  Zo..ge ziet.. als ik zeg da ik niks over de Nationale Feestdag schrijf dan schrijf ik er ook nie over.. ik ga mij een beetje in mijne hof bezig houden.. het gras afrijden.. en onkruid wiedden.. 

   

 • het Weekendoverzicht..

  tegel-huwelijk-plaksetje

  Het Ja-woord is eruit..de kussen zijn uitgedeeld.. de DJ heeft ondertussen al een 50jarige Jubilee opgeluisterd.. en de glascontainer is inmiddels geledigd..  De Bruid en Bruidegom staan vertrekkensklaar naar het land waar men Frans spreekt.. waar ze stokbrood aanbidden en wijn uit de kraan komt..

  Het andere nichtje is toegetreden tot Gods Pretpark.. wat water.. een vettig crémeke.. en het was inorde.. het was een Godsvruchtig weekend..

  Het was de bedoeling om hier in het lang en het breed uit de doeken te doen wat er allemaal de revue is gepasseerd.. Maar wegens geen goesting en andere aangelegenheden zal het int kort en smal zijn...

  De bus was juist op tijd.. de burgemeester moest van zijne drank af.. de pastoor interresseerde het gene éne moer waar het bruidskoppel op ne zondag half negen was.. de pastoor te kennnen gaf dat het voor hém ook crisis was.. wij na de mis op het bruisdpaar toostte en daardoor een twee uur later serieus in de wind richting hotel reden..

  We voor het avondfeest in de rij stonden en lachte dat we misschien seffes wel in de wildwaterattractie tercht zouden komen.. wegens Bobbejaanlandachtige wachtrijen.. later bleek dat de wachtrij ontstond door de lebber en zever actie bij het bruidspaar en aanverwanten.. ondertussen heeft de fotograaf ons vereeuwigd en een kaartje aangesmeerd.. daar hij ingelicht werd door Zus dat Ventje en ik ook nog officieel zouden trouwen.. zus de vraag kreeg of zij ook zó was..

  We ne nonkel aantroffen in lichte toestand.. het is een trouwfeest voor iets.. de bbq buiten en boven was.. er werd medegedeeld dat er niet tegen 100 per uur mocht of zou gedanst worden.. ( wat weer hilarische discussies teweegbracht over flitspalen en andere dingen) de familie samenhokte op een twee vierkante meter.. er filmpkes werden vertoont waarbij er luid gelachen werd.. er bezwarende foto's opdoken waardoor het bruidspaar zich niet meer onder het volk durfde te vertonen.. er familie opdook die we al jaren niet meer gezien hadden.. er gediscussieerd werd over wie er ne hollander was en wie nie.. De huwelijkstaart heel de zaal in werd gedragen en ook weer heel de zaal uitging... de kok van dienst eruit zag als ne Rus met een muts.. en ons zou gijzelen indien we de taart niet in zijn geheel zouden opeten.. er Russisch gepraat werd door onszelf om zo de kok na te doen..  er uiteindelijk wel tegen 100 per uur gedanst werd.. De Nonkel tot twee keer toe zei dat we een mes in de airco moesten steken.. Er geflikkert werd door Zus en haar vriendin.. (vandaar de vraag of Zus ook zó was).. dat we het bruisdpaar erop wezen dat ze naast ons sliepen.. en ik de beentjes nog heb uitgeslagen en heb gemoonwalked.. 

  Zo.. nu zijt ge min of meer op de hoogte.. goed hé.. precies of ge er zelf bij waart..

  Ondertussen is het maandag en morgen is het de Nationale Feestdag.. maar daarover morgen meer.. alles op zijne tijd..

   

 • ik ben me er eentje...

  dramaqueen

  ik geef het toe.. het is overdreven.. ik ben net Martha Stewart, Nicky Vankets en de ganse Gaypride te samen.. sinds vorige week ben ik bezig met de kleding voor het huwelijk van mijn Nicht.. niet Haar of Zijn kleding.. nee gewoon de onze.. we zijn trouwens maar gewoon gasten... geen getuigen.. geen bruidsjonkers.. we mogen een kado afgeven en onze buik voleten en de blaas vullen met tal val dranken.. om ons nadien onwaarschijnlijk aan te stellen op de dansvloer in de hoop dat ze dat tegen het volgende feest vergeten zijn..

  maar ik was aan het overdrijven.. ik ben gepakt en gezakt voor twee maanden.. voor alle zekerheid toch maar een extra hemd.. voldoende ondergoed.. waar zat ik met mijn gedachten... en heel Imelda Marcos hare schoenvoorraad steekt seffes in onze koffer...

  De wekker heb ik ontiegelijk vroeg gezet.. en voor alle zekerheid onder het bed gezet.. resultaat was dat ik deze morgen heel mijn nachtkastje ineen heb geklopt... m'n schouder heb verrokken.. (verrokken zoals in verrekt..?? het is nog vroeg hé..) en mijne nagel is gescheurd van op de snoozeknop te drukken..

  kortom stress alom en nu justekes dat ik gestopt ben met nagelbijten.. het is ook altijd iets...

  Maar soit.. nu ben ik ontiegelijk vroeg opgestaan.. de koffers staan klaar.. de schoenen en de kado ook... zodadelijk nog is rappekes door het huis dweilen.. waar dat goed voor s da weet ik nie.. maar als ik da nie doe.. dan zit ik daar weer heel den dag mee in mijn hoofd.. zo kraamde ik van de week ook uit dat ik pérse mijne strijk gedaan wou hebben.. precies of da huwelijk en doopsel hier plaatsvindt.. ik weet het.. ik ben ne rare.. such a Drama Queen...