• De zomer kan beginnen...


  30 juni.. ik heb da altijd al ne schone dag gevonden.. de laatste dag van het schooljaar.. en den dag voor de grote vakantie..  da was een zalig vooruitzicht..

  nb2102schoolrapport

  Maar 30 juni betekent ook dat het jaar er officieel al voor den helft op zit.. en dat ge dan zo is denkt.. allez.. het jaar zit in den helft.. het gaat ook rap.. en da is ook.. voor ge het weet staat uw nageslacht met een lange lip weer aan de schoolpoort.. wat..? da is ook geen plezant onderwerp zo vlak voor het verlof.. ja sé.. ik heb ook nooit gezegd dat ik ne plezante mens ben hé..

  Nee.. voor ge het weet zijn alle BBQworsten en BBQsaté's vergeten.. ligt het opblaaszwembad terug in het tuinhuis... en staan uw koffers alweer te verstoffen op de zolder.. ja het gaat rap..

  Ge kunt er blijkbaar nie mee lachen... pech.. dan had ge maar nie naar hier moeten komen om te lezen... dan had ik ondertussen misschien buiten een beetje zon kunnen pakken om mijn gebleekte lijf een beetje bruinen.. een beetje zoals Michael Jackson maar dan andersom..

  Zomervakantie betekent steevast ook dat er geen kat naar uwe blog komt.. veel hoogliteraire hoogstandjes zult ge hier dus nie tegenkomen deze zomer.. of ik zou is in mijne goeie moeten zijn.. maar wanneer dat dan weer is da weet ik nie.. dus ik stel voor dat ge alle dagen is efkes komt piepen.. ge zou zo maar is iets missen.. da kunt ge uzelf toch nie aandoen..

  Ik zie dat ge staat te popelen om aan uw verlof te beginne.. veel plezier.. geniet ervan.. en hieronder nog enkele dingen die beter niet doet als je niet in een zwembad bent... have fun...

   

 • The King of Twitter..

  futureSign

  We zijn nu officieel oud.. in onze tijd was er ne rare kwibus die schoon liekes zong. De kinderen van mijn zus kennen heel die Michael jackson nie... Michael wie..?

  Binnen afzienbare tijd worden we waarschijnlijk opgezadeld met zijn nageslacht.. dat meent ook te kunnen zingen.. ze zullen hun weg naar de spotlights wel vinden.. teren op de zuurverdiende centen van pa.. verdienen op zijn roem..  en wij .. wij zitten er mee.. precies of we aan Paris Hilton en Debby Pfaff nog nie genoeg hebben..

  Het fenomeen van beroemdheid is ook aan vervagen.. supersterren zoals Madonna.. Michael en Tina Turner zijn er niet meer.. ja.. tot dezelfde categorie behoren ook Bono.. Elton John.. en Prince.. maar verder.. en kom nie af met La Spiers.. of Laura Lynn..

  De myte rond de sterren is ook weg.. tegenwoordig is alles over iedereen te vinden op het internet.. grootheden twitteren erop los.. den Toujourbonlemonde en den Story vertellen niks nieuws.. alles staat eerst op de twitter.. ikke ook.. ik twitter den hele dag.. als ik niks anders doe hé.. ahnee.. als ik met iets anders bezig ben zoals nu.. dan kan ik nie twitteren.. maar anders.. als ik dan met niks anders bezig ben.. dan twitter ik over wat ik gedaan heb terwijl ik nie kon twitteren.. kwestie van bij te blijven hé..

  Maar goed.. het weekend is in den helft en ik heb mijne middelste teen zeer gedaan.. met de teensletsen.. onnozel dingen.. heel mijn vel eraf.. en da doet zeer ze.. ge wordt daar naar het schijnt ook impotent van.. maar alles werkt nog naar behoren.. daarstraks toch.. maar da is weer teveel info zeker...

   

 • The day the music died..

   

   

  yasminehet hing in de lucht.. mijn dag begon met roestig bruin water dat uit de leidingen kwam.. en zoals ik altijd verkondig.. begint de dag met troebel water.. dan zal de melk ook zuur zijn.. en als dat dan gebeurt op De Dag Waar We Niet Meer Over Spreken dan ist helemaal mis..

  Terwijl Uwe Olijke Lettergreep zich opmaakte voor de feestelijke beestenverbranding met bijhorende groentsels... ook BBQ genoemd.. speelde er zich op bepaalde plaatsen historische en dramatische feiten af..

  Yasmine.. de vrolijke en kwinkslagende omroepster/presentratrice/zangeres werd omstreeks 14.00 uur in de nabijheid van haar huis gevonden..  het was rond middernacht dat ik een glimp van het journaal opving en Martine Prenen met tranen in ogen vertelde dat niemand dit verwacht had.. ik zat met Ventje te kijken en hoewel het eigenlijk vrij duidelijk was moest teletekst ons zekerheid bieden.. en inderdaad.. Hilde Rens is niet meer.. 

  Het laat een diepe indruk na.. hoewel ik Yasmine niet persoonlijk heb gekend.. ze was wel één van de eerste die in mijn jeugd uitkwam voor haar geaardheid.. haar muziek heeft mij nooit echt weten te bekoren.. maar haar kwinkslagen en eigen kijk en stijl stonden mij wel aan.. vorige week zag ik Yasmine nog op de televisie.. ze kondigde de dag af.. en ik dacht nog.. ze is niet in haar normale doen.. nu blijkt waarom..

   

   

  Toen haar dood doordrong wou ik nog effe mijn twitter checken.. en nog snel de krant nakijken.. de krant opent zich op mijn scherm en wat lees ik.. Michael Jackson overleden aan een hartstilstand.. ik heb echt even naar mijn scherm blijven kijken..

  michael_jackson

  Michael Jackson.. hij behoort tot de grote der aarde.. zo maken ze ze niet meer.. samen met Madonna.. Tina Turner.. Prince en nog enkele andere.. onsterfelijk waren ze voor mij.. tot gisteren..

  Ik ben niet echt fan.. maar Michael was wel een deel van mijn jeugd.. zijn muziek.. maar vooral de verhalen rond zijn persoon.. de zuurstofkamer waar hij in sliep.. zijn bevriende chimpansee.. Neverland.. de Moonwalk.. het feit dat hij buitenaards zou zij.. of straffer nog.. dat hij en Janet dezelfde persoon zouden zijn..

  Later werden de verhalen rond hem grimmiger.. zijn huwelijken.. waaronder hij de schoonzoon werd van Elvis.. de opvoeding van zijn kinderen.. de verhalen rond de vermeende pedofilie.. en de inmense schuldenberg.. om van zijn uiterlijk nog te zwijgen..

  The King of Pop is niet meer.. er zijn geen zekerheden meer..

   

   

 • Videe met frietjes.. het zal ze leren..

  20051227_roddelen
  ze zijn zo geniepig.. ze sleuren u in hun val waar ge bij staat.. totaal tegen uw natuur in.. geniepigaards..

  Weet ge het al.. nee? ja die van daar heeft da gezegd.. oh? ja en dieje van ginder heeft er voor gezorgd dat die van ergens anders da kan doen.. oh? nog straffer want zij zegt dat die zegt dat die zegt dat hij zegt dat den ander nie heeft gezegd wat zij heeft gezegd.. oh?..

  Da gaat nog.. nietszeggende zinnekes.. met een roddelsausje erover.. ge lacht er is mee.. ge zegt dat ge da wel wist dat die zegt dat zij zei dat die gezegd hadden dat die gezegd had dat die da wist.. da is toch nie zo erg.. da zegt iedereen..

  Maar dan wordt ge daar zelf bij betrokken.. jamaar, gij hebt gezegd dat die heeft gezgd dat zij heeft gezegd dat er gezegd wordt dat dieje da gezegd heeft.. 

  Een kiekeskot.. ik zeg het u.. een kiekeskot van vijfhonderd verdiepingen.. helemaal gevuld met kiekens die roddelen.. zo lijkt het wel.. kijkt ne keer naar uw eigen.. inplaats van te zeveren over wie wat zegt en doet.. ze sleuren u in hun roddelval zonder dat ge erbij bij staat.. de kiekes.. maar het zal nie pakken.. ik slacht ze één voor één.. en ik maak er vidéé van.. met frietjes.. lekker..

  U weze dus gewaarschuwd.. hier wordt nie geroddeld op deze blog.. durft het nie hé.. éne keer in de maand vidéé is genoeg.. het is gene kerstmis hé..

  Over Kerstmis gesproken.. wa voor een weer is da nu.. ik wordt daar crimineel zot van.. eerst vijfhonderd verdiepingen met kakelende kiekens.. en dan da weer daar bij.. ne mens zou voor minder naar de valium grijpen.. 't is toch waar.. het is wel warm.. en het zonneke schijnt.. maar ge gaat bekan waaien.. ik liet daarjust onze Bowie buiten en ik stond vanachter in den hof maar mijn vel was nog maar just de deur voorbij.. nie simpel.. en nu is da weer goei weer.. maar vant weekend zal het wel weer voorbij zijn zeker... die Frank Deboosere weet nie zeker dat mijne vriezer vol BBQvlees ligt.. en in de ijskast liggen nog ribbekes die stilaan depressief worden.. het leven is nie simpel voor BBQvlees..

  Maar soit.. ik ga nog wa Twitteren.. ge kunt mij volgen via het Twitterding hier ergens vanboven.. en als ge me nie twittert.. dan tot morgen .. of overmorgen.. of den dag nadien.. of dan .. of dan dan.. 

  Ohja.. en dankt aan de reklammekes hieronder hé.. anders zijn ze al uitverkocht.. haast u..

 • Denaldi reklammekes

  Aldi_shopping_carts__by_flickr_user_Talent
  Vanaf woensdag 24 juni hebben ze in denaldi een actieve strijkplank.. da klinkt interessant.. wa zou die dan zelf den strijk doen..? ramen kuisen.. patatten schillen.. voor slechts 129 euro.. da is geen geld.. een stoomstrijksysteem voor een 69 euro.. en drie jaar garantie.. en ze hebben antikalkpatronen voor in da systeem.. als da nie praktisch is.. ze hebben ook een draadloze deurbel.. puzzelboekjes.. en fijne herensokken voor 2,49 per paar.. de portugese Rosé staat aan 2,49 euro te koop.. hij is licht sprankelend, fruitig.. soepel en fris.. jammer da ik nie voor  rosé ben.. ohja.. voor da strijksysteem verkopen ze ook een reinigingsset.. als da nie slim bekeken is van denaldi.. en voor op uw tafel hebben ze Sempervivum.. in ne handgemaakte kleipot.. en da voor nog geen 2,99..  voor de kids hebben ze zeepbellesets, ne bal in neopreen.. jawel neopreen.. wat het ook zijn mag.. een haarlintenset.. waterverf.. textielstiften.. da krijgt ge van uw leven nie meer uit uwe textiel.. educatieve knutselpakketten.. taalcursussen hoe leer ik russisch tijdens ne BBQ.. een 365dagenboek.. en stripalbums van Jommeke.. joehoe..  verder hebben ze gearomatiseerde zonnebloemolie.. gesneden augurken.. provencaalse kruiden in ne pot van 230gr.. broodkorstjes.. exotische vruchtendrank en zakken snoep van ne kilo voor 3,29.. uwe tandarts zal lachen..

  en vanaf zaterdag 27 juni.. een klopboormachine.. gatenzagen.. een borenset met 204 stuks.. stekkers en snoeren.. nagels en schroeven netjes in een potteke.. een tangenset voor 12,99.. een handpalmschuurmachine met bijhorende vellen schuurpapier.. en secondelijm voor 1,99.. da is handig als ge is een graptje wil uithalen met uw schoonmoeder.. om het god te maken kunt ge dan de trekkingfiets kado doen.. of een rieten opbergbox in allerlei maten en kleuren.. ze verkopen ook roestvrijstalen kapstokken.. da komt goed uit want die van ons breken in duizend stukken als ge er nog maar naar kijkt.. en een telefoonregister.. da is altijd handig.. om uw boodschappen in te noteren.. oplaadbare batterijen met een trendy oplader voor op het nachtkastje.. wat?? ge hebt da nie nodig in de slaapkamer.. jaja.. ik geloof alles.. minispaarlampen voor in een minilampke.. een geweven draagtas met allerlei groensels en fruitdingen erop.. een correspondentieset.. voor zij die nog met de hand kunnen schrijven.. en diverse ninitendo DS spellekes.. voor 17,99 per stuk.. zeg nu zelf.. da kunt ge toch nie laten liggen..

  De nectarines staan 1,49 de kilo.. en de tomaten 1,19 de kilo.. dus wat zit ge hier nog te doen..? naar denaldi.. vooruit..

   

 • Belastingsgekte.. aaaaaah..

  dyn007_original_376_306_pjpeg_2616433_42842a74bfbef3c14c0005eaddae38cc

   

  Hij ligt nog op de kast hé.. of erger nog in de schuif... en uw papierwerk om hem in te vullen ligt verspreidt over uw hele huis..  en zegt nie dat het nie is.. want het is wel.. neh..

  Zolang ge hem maar op tijd invult en opstuurd.. niemeer in de plaatselijke vertrouwde belastingsgleuf.. maar gewoon via de post.. het moet opbrengen voor de post.. zelfs het invullen is overal niemeer gratis.. een schande.. een echte schande..

  was alles nie goedkoper geworden..?  minder dan niks is toch nie meer dan niks.. allez.. volgens mijn laatste bedenkingen toch.. en daarom dat de naft opslaagt.. en mijn boodschappentas duurder is als ik ermee buiten kom.. het zit tussen de oren zei ne psychologische psycholoog.. als het duurder wordt merken we dat aan onze portomonee.. als het goedkoper wordt merken we dat niet aan onze portomonee.. nee.. omdat het niet goedkoper wordt.. da is mijn gedacht...

  Ik ben de maandag begonnen met het idee dat het een hele lange week gaat worden.. en dan ist om zeep hé.. dan is de goesting weg.. en als de goesting weg is.. hou u dan maar vast..

  Maar ik had het over de belastingen.. nie vergeten om uwe brief in te laten vullen en op te sturen voor het einde van de maand.. totzover deze boodschap van algemeen nut.. kunnen die belastingsambtenaren ook weer aan de slag.. en dat met het begin van de zomervakantie.. en dan krijgt ge taferelen zoals hieronder..

   

   

 • Een lelijk filmpje...

  maar zo lelijk.. zoooo lelijk.. bekijk da ne keer.. zo lelijk.. lelijker kan toch nie.. zo lelijk.. da is lelijk.. nog lelijker.. lelijk. echt lelijk.. over wat ik het heb.. awel.. deze twee madammen spuien hun mening over de medemens.. en dier.. echt lelijk..