• Alarme .. Phase Cinq..

  who-alarmfase-5-voor-griepvirus-een-stap-verwijderd-van-pandemie_5_460x0

  Fase Vijf.. de één na hoogste fase voor een wereldwijde Pandemie..

  en of dat dat nog niet erg genoeg was.. vond ik dit net in de brievenbus..

   

  dyn007_original_376_306_pjpeg_2616433_42842a74bfbef3c14c0005eaddae38cc

   

  zonder het blauwe strikje welteverstaan... miserie miserie..

 • Lancer de Chaussures.. opgepast..

  22_op_shoe_throwing02_4

   

  Ik waarschuw u.. hier wordt nie met schoenen gegooid..ook nie met uw sokken.. en zeker nie met uw inlegzolen.. tedoemme.. een beetje manieren..

  Da is zeker een nieuwe sportdiscipline..? Schoengooien.. den Brantano zal nogal zaken doen.. maar ik vraag mij af.. als er dan zoals gisteren ne pipo zijne schoen naar zo ne vetbetaalde kop gooit..? gaat die dan nadien naar huis met éne schoen..? en dat die zijn vrouw dan begint.. waar hebt gij gezeten.. ge zijt maar half aangekleed.. jamaar schatteke.. op de fortisvergadering.. ja da zal wel.. gij bedriegt mij..

  En die schoengooier die gaat zeker nie zelf zijn schoenen kopen.. als die weet wat een goei paar kost tegenwoordig.. da gooit ge nie zomaar naar iemand zijne kop.. of zou het met voorbedachte raden zijn.. zo van.. Schatteke ik ben weg hé.. naar waar gaat ge..? awel naar de fortisvergadering.. en op die schoenen.. da zijn uw schoenen voor in den hof.. jamaar ik gooi die straks naar éne zijne kop.. ha dan ist goed.. ze zijn toch versleten..

  Nee.. ik vind da schoengooien nie zo een formidabele evolutie.. da doet zeer.. ze gooien er toch naast.. waar is den tijd van den slapstick.. taartgooien.. da was toch veel plezanter.. een intervieuw en dan ineens PETS.. een bakkes vol slagroom.. da is toch plezanter.. ik stel voor dat we dat terug invoeren..  afgesproken..?

  By the way.. waar is mijne schoen naartoe..?

 • Tant de Questions.. veelsteveel..

  vraagtekens

  Ne mens krijgt wa vragen te verwerken.. honderden per dag.. wa wilt ge eten, wie heeft er gebeld, wa gaat ge doen, eerst de bowie buiten laten?, hoe laat is het, wa gaan we doen, komt er iets op tv, hebt ge al in de brievenbus gekeken, zit mijn haar goed, moet gij ook iets drinken, hebt ge nog geblogd, hebben we nog boter, is het bed al opgedenkt, zijt ge al gedouched, ligt da dozeke nog in de schuif, hebt gij de schaar gezien, wanneer ist Kerstmis, is de film al bezig... moet ik nog efkes doorgaan..?

  waarom doen we het nie andersom.. dat in de plaats van vragen stellen.. ineens de de antwoorden geven.. Broccoli, Zus, naar de wc, ja, twintig na twaalf, seffes slapen,nee alleen het nieuws nog, deze morgen, niemeer, nog ne cola, ook deze morgen, ja nog twee pottekes, ja, vanavond nog nie, nee da ligt in de kast, ja in de schuif, in december, nee dieis al gedaan, nee stop maar..

  Mmm.. antwoorden geven is precies nie zo een denderd idee.. ge kunt moeilijk bij den beenhouwer gewoon nee zeggen.. nog voor em vraagt of het ietske meer mag zijn.. of nee tegen de kassierster... ik moet geen zegeltjes.. zie da ze wou vragen wilt ge wisselgeld.. en gij zegt nee.. dan staat ge daar.. waarom moet ook alles weer zo moeilijk zijn.. ja lap.. weer een vraag..

   

   

 • Il Pleut.. tedoemme..

  Regen

  Moest het u nog nie opgevallen zijn.. het regent.. 

 • Grippe Porcine .. oei...

  varken

  Oink oink.. nee ik ben nie verandert in een varken.. en ik heb ook geen varkensgriep.. ge waart al in paniek hé.. uw mondmaskerke had ge al op.. en de doktersafspraak was al gemaakt.. nee.. wees gerust.. geen varkensgriep hier op den blog.. en daarbij alleen de naam al.. varkensgriep.. ge zult het maar krijgen.. en dan uw schoonmoeder horen zeker.. ziede wel... ik heb toch altijd gezegd dat het een varken is.. niks van.. dan verzinnen ze er eerst maar ne andere naam voor..

  Hoe mijn weekend is geweest? Lief da ge het vraagt.. vrij druk.. 't is te zeggen.. het leek heel druk maar eigenlijk was ik te tam om iets te doen.. en daardoor leek het heel druk.. De voortuin heeft twee nieuwe bomen wegens het feit dat de vorige twee bomen er de brui aangaven.. da lijkt simpel twee bomen zetten.. maar ik kan u garanderen dat da nie zo is.. de kapotte bomen eruit.. de planten onder de boom eruit.. de haag die rond de bomen stond en er ook de brui aangaven eruit.. dan staat dus wel heel uwe hof vol.. precies een tuincentrum voor kapotte planten.. hoe da komt dat die kapot zijn.. awel.. da ik het nie weet.. elke morgen als ik de brievenbus leeghaal dan praat ik daartegen.. dag boom... dag haag.. dag plant onder de boom.. dus aan mij ligt het nie ze..

  Zaterdagavond sinds heel lang nog eens een stapje in de wereld gezet.. blijkbaar word ik oud want er was een lichte tegenzin.. jamaar dan ben ik de zondag weer maar ne halve mens.. en ik ben al half.. en als ik dan weer teveel drink.. dan ben ik weer zo ziek als een varken.. hoewel.. nee.. ik heb gezegd.. ik maak er geen zatlapperij van.. en twee keer raden wie er zondagmorgen met zijn zatte botten als laatste de café uitkwam.. inderdaad.. een schande.. een grote schande.. gelukkig viel een paar uur later de schade nogal mee.. ik had alleen vreetbuien.. gelijk een varken.. frangipane.. wafeltjes.. geroosterde broodjes met krabsalade.. chocoladebroodjes.. frieten met saté en groentjes.. na halve zak chips.. en ik weetniehoeveel cola.. wat..? een varken is er niks tegen.. ik weet het..

  Maar waar ik eigenlijk slecht van ben en nog altijd terwijl ik dit typ.. die sigarettenrook.. man man man.. ik ben zelf een ex-roker.. en de laatste jaren kan ik geen sigaret meer ruiken... en nu zaten we daar in een ruimte zo klein als een varkenskot.. en iedereen doempen.. ik kwam daarbuiten gelijk een gerookt gebraad.. met kroketten..  Ik snap nie dat ge u daar nog mee bezig kunt houden.. da stinkt.. da is ikweetniehoe ongezond.. ge bezorgd mij er tranerige ogen, een zeer keel en ne hoop waswerk mee.. ahja.. die kleren kunnen ni in de waswand.. of heel mijne boven ruikt naar de zaterdagavond.. de jassen moeten uitgewassen.. want da kruipt daar in en da gaat daarvan zelf nie uit.. stopt daar toch mee met da roken.. da is nergens nie goed voor..

  ondertussen is het maandag en ik zie met enige tegenzin de volgende dagen tegemoet.. waarschijnlijk weer een hectische drukte tot en met DeDagWaarWeNietMeerOverSpreken.. ik heb zelfs gene tijd meer om mij tot u te wenden.. hebt ge nog geen afkickverschijnselen..? Ikke nie ze.. gene tijd voor afkickverschijnselen.. 

 • Qui est Depuis Longtemps hé..

  kleenex

  Allez kom.. droog uw tranen.. snuit uwe neus.. ik ben weer terug.. nee..ik was nie weg ofzo.. maar ik was compleet opgeslokt door de tijd.. ik heb in de middeleeuwen vertoeft.. dino's achter mij aan gehad.. en ik heb een tijdje vastgezeten ergens tussen zondag en woensdag.. het NooitGeenTijdSyndroom beleefde zijn hoogtepunt en integenstelling tot andere hoogtepunten was dit niet leuk..

  Ne mens moet wat doen om zijn dagen om te krijgen.. en die dagen zijn al zo kort.. van hier naar daar.. van daar naar ginder.. dan weer naar hier.. dan weer terug.. dan naar ergens anders.. of terug naar het begin.. en de tijd die gaat rapper en rapper.. ik was gisteren precies nog aan mijn croissant van de zondag bezig.. zo rap gaat het.. en ik moet al bekans nieuw croissants bakken.. zucht ende klaag..

  Mijne Otalgie is nog een beetje aanwezig, maar door de helse drukte nauwelijks voelbaar.. ik heb gewoon gene tijd om pijn te voelen.. straf ze.. maar bedankt voor de massale beterschapswensen.. aanbiedingen om mijne strijk te komen doen.. de ramen te kuisen.. en de prachtige bloemen.. merci..wat..? nee da is nie waar.. maar ik dacht ik zet da er maar op dan denken jullie amai wa is die populair.. en krijgt ge een schuldgevoel.. en stuurt ge de volgende keer ook een doos Leonidas of een kaartje.. whoehaha... of had ik da laatste nu nie moeten schrijven.. soit..

  Ge merkt het gene tijd voor zinloos gezever.. voor ge het weet is het  twintig na negen.. ja lap.. het is twintig na negen.. 't is te zeggen.. nie als gij dit leest.. da zou straf zijn want ik heb het nog nie gepost.. dus da kan nie.. nee .. als gij dit leest dan is het later.. of ge zijt me ontrouw en komt ge dit morgen pas lezen en dan kan het wel natuurlijk dat het twintig na negen is.. en nee.. het is wel s'morgens.. nie s'avonds.. da ge nie de slimmerik gaat uithangen.. ik heb da wel gelezen om twintig na negen.. niks van twintig na negen s'morgens.. ik ben de baas..

  Allez.. pakt u almaar ne nieuwe kleenex.. ik ben ermee weg.. wat..? maar nee gij.. da doet ge hier nie.. komaan ze.. geen vettigheid hier.. zo blijft da hier nie duren.. ik wil nie weten wat gij met kleenex uitspookt.. hier is't voor uw tranen en uwe neus.. voor niks anders.. tedoemme..

   

 • Otalgie... doet zeer ze..

  oor

  Gene paniek.. ik ga geen blog vol zeveren over de anatomie van het oor.. maar omdat het niet altijd flauwekul moet zijn en ge er ook wel iets van moogt leren  deze afbeelding.. en eerlijk is eerlijk .. het geeft een zekere uitstraling..

  Ik heb dus oorpijn.. eerst een zeer keel.. dan een snotvalling.. koppijn.. en nu dus oorpijn.. dus als ge stillekes zou willen zijn terwijl ge leest.. ge doet me er een groot plezier mee.. Da is nie simpel zo een oorontsteking.. ik heb het just gelezen op het tinternet.. er zit etter in mijn oor.. en het trommelvlies kan scheuren... en dan krijgt ge een lopend oor.. ge kunt er zelfs doof van worden.. en de dokter moet dan een insnijding doen in het trommelvlies.. anders amputeren ze heel uw oor ... en in het ergste geval heel uwe kop.. nee.. da laatste is nie waar.. ge had al bang hé..

  Ondertussen is het zondag.. ben ik ne keer blij.. allez.. om het op zijn Vermeirens.. blij en nie blij.. er een beetje tussenin.. pas op hé.. ik ben gene fan van de Vermeiren.. maar da zinneke komt er toch om de zoveel tijd ne keer uit.. wie Vermeieren is.. awel de Jacques Vermeiren.. wie dacht gij dan.. uwe buurman..? hoe kan ik nu weten hoe uwe buurman heet.. slimme..

  Het is een hectische week geweest.. als ge wist hoe druk ik het heb gehad.. dan zou ge zeggen amai.. die heeft het druk gehad.. echt waar.. en ge weet.. ik ben nie voor drukte.. ik ben de rust zelve.. als ik het nie te druk heb tenminste.. ne mens loopt wa af in zijn leven.. en waarvoor... ja.. voor die eurokes opt einde van de maand.. maar ge loopt ook wa af voor geen eurokes.. om eurokes uit te geven.. om uw eurokes te kunnen krijgen.. om andere mensen hun eurokes te laten verdienen.. dus als we gewoon de eurokes afschaffen.. dan krijg ik mijn rust terug.. ik zal is opkomen voor de verkiezingen sé.. de RVA.. ja.. Rust Voor Allen.. wat.. ? da bestaat al.. jamaar, nie als politieke partij hé.. dus ik zoek nog leden die het meeste werk voor mij willen doen.. ahja.. ik zal is een partij oprichten om mezelf te overladen met werk.. neenee.. ik ga voor de rust.. ik zal is eerste minister worden zeker.. niks van..

  Ik ben nie Walter Capiau.. maar af en toe zet ik is iemand in de kijker met zijn of haar verjaardag.. en vandaag is da Tante Ria.. hieperdepiephoera.. vijftig lentes jong.. allez eigenlijk gisteren.. dus nog ne keer hieperdepiephoera.. ne dikke proficiat hé Tante en da stuk Vlaai.. da wordt nog geregeld zeker..?

  Ik zou het gras moeten afrijden.. maar de planning is om naar en tuinstel op zoek te gaan.. hetgeen we nu hebben is nog van op het terras van het appartement en is te klein om deftig te genieten van den hof..  Over den hof gesproken.. er moet daar nog een heel construcie neergezet worden.. een combinatie van een tuinhuis met overdekt terras.. er moet nog een waterpartij aangelegd.. da klinkt schoon hé.. een waterpartij.. da is gewoon een putteke in de grond.. met ne plastiek en water erin.. dan steek ge daar desgewenst ne vis en ne plant in.. en uw waterpartij is een feit..  maar vandaag alleen een tuinstel.. alst er maar af kan na onze Imelda Marcosaanval van gisteren.. we hebben de hele schoenenwinkel leegekocht.. en nu is onze gang precies ne Brantano..

  En de paaseieren.. de paaskrans en andere kiekens moeten nog worden weggehaald.. De klokken van Rome hangen al terug in Rome te bengelen en de paashaas die zal  wel met iets ander bezig zijn.. wa doen die eigenlijk alst hun periode nie is.. de Paashaas.. de Kerstman.. Sinterklaas.. de Pieten.. Die doen toch ook nie veel zo door het jaar peins ik... Mischien moet ik als Uwe Alfabetische Wanorde ook maar is ne feestdag in het leven roepen.. met kadootjes enzo.. en dan moet ik is een week of twee efkes stressen.. en de rest vant jaar kan ik met mijn gat in de zon gaan liggen.. da is nog is een idee.. iemand voorkeur van ne datum.. ge zegt het maar..