• ceci n'est pas une Aprilgrap...

  UFOOL_G1

   

  geen grappen en grollen vandaag.. pure ernst.. het moet nie altijd om te lachen zijn.. het was gisteren al om te lachen.. wat..? ge vond het nie om te lachen.. ja sé.. gevoel voor humor is persoonlijk.. ge hebt da.. of ge hebt da nie.. en ik heb da.. gij nie dan hé.. ahnee.. ge vond het nie grappig gisteren.. over wat ging het eigenlijk gisteren..?

  Ik doe nie mee aan 1 april.. ja.. voor ge begint te preken en te woordenspuwen.. vorig jaar had ik u goed bij uw pietje.. hoe gij hebt geen pietje.. ja sé.. woordsprekelijk gezien hé..

  1 april wil zeggen dat een jaar geleden Ventje en ik wettelijk in de echt traden.. Niemand die ons geloofden.. ongeloofigaards.. altijd hetzelfde.. in ieder geval.. ne dikke proficiat aan mijn Ventje met zijn uitstekende keuze van echtgenoot.. en aan mezelf ne dikke proficiat voor de uitstekende keuze van Ventje als halve trouwboek.. hiep hiep hoera..

  Ziet ge .. op een beetje vreugdelachskes na ist hier vandaag maar rustig hé.. als ik iets zeg dan zeg ik iets hé.. ik zeg da nie zomaar.. wat...? ge zou toch is graag lachen.. allez vooruit... omdat gij het zijt..

  uwe veter is los.. 1 april.. haha..

 • Stress..? Stress!! Stress.....

  Stress

  Daar zijn ze.. de kriebels.. morgen beginnen we te werken op een nieuwe plaats.. voor een nieuwe firma.. Wie weet is er ook een Innovatieve Bitch.. een Nieuw zonder Bijnaam.. of een Spannend Broekske.. waar is den tijd dat we ons druk maakte over planningen en ambetante managers..

  Ik ben nogal een stresskonijn.. de laatste jaren iets minder dan vroeger.. maar toch.. vroeger jaren deed ik geen oog dicht als het nieuwe schooljaar begon.. ik ergens een afspraak had.. of ik voor de eerste keer ergens moest gaan werken.. elke minuut probeerde ik te zien op de klokradio.. en dan tegen de ochtend in slaap vallen en met een getuuttuuttuuttuuttuut wakker worden en beseffen dat het zover is.. dagen op voorhand een onbehaaglijk gevoel.. ik voel mij precies wa ziekskes.. ne mens is iets raar..

  Ik zie het wel zitten hoor.. maar zo een gans nieuwe omgeving.. andere collega's.. andere bazen.. ik ben ne keer benieuwd.. voor het geval ge hier sappige verhalen verwacht.. sorry.. enkel bij wijze van uitzondering zal er hier nog iets uit de doeken gedaan worden over de arbeidsperikelen.. grappiger of disastreuser dan het vorige werkverhaal kan niet meer..

  Nog een geluk dat de uren ongeveer hetzelfde blijven.. zie da ik s'morgens had moeten gaan werken.. hoe dat anderen dat doen is mij een compleet raadsel.. om half zeven op.. wassen.. aankleden.. koffie.. eten.. kinderen aankleden, wassen.. in een andere volgorde.. naar school.. naar het werk.. den afwas nog rap wegzetten.. en om negen uur te staan blinken opt werk.. op ne goeie dag ben ik om negen uur beneden.. en heb ik just ne koffie gemaakt.. ik geraak al in de stress van het neer te schrijven.. pfff.. nee.. ik wil mijn rust des s'morgens als het net negen uur is..

  Allez.. ik ga ne keer een doucheke pakken.. en dan is zien of ik nog iets ga uitsteken vandaag.. straks nog opleiding gaan doen ter voorbereiding van morgen.. daar kan ik nie tegen hé.. zo ne dag voor ge moet beginnen eerst al efkes gaan opleidingen.. maar wat moet dat moet..

  En over stress gesproken.. ik moet den tandarts nog afbellen.. niks aan zult ge denken.. maar dan kent ge onze tandarts nie.. die is in staat om u persoonlijk met haar boren en spuiten thuis te komen halen.. te verdoven en mee te sleuren.. of de keer op de uitgestelde afspraak per ongeluk is mis te spuiten.. of met haar boor uit te glijden.. het zal u leren.. mij te verzetten..

   

 • Le Nouveau Tuutuut..

  houten_stuur

  We hebben er efkes over gedaan.. verschillende modellekes bekeken en gekeurd.. en nu staat er hier een schoon exemplaarke voor de deur te schitteren..nen automobiel.. éne met vier wielen.. een stuur.. en zetels.. der zitten zelfs deuren aan.. echt waar..

  Trots als kiekens in een potteke curry staan we nu om de vijf voet door het raam te loeren.. schoon hé.. ja heel schoon.. nog is een toereke doen.. allez.. we zullen nog is een toereke doen.. plezant..

  Het zonneke doet deugd.. zo een beetje zonnestraaltjes opnemen.. nie dat het al warm is ze.. nee.. verre van.. ik heb al gebibberd.. ne trui.. een onderbroek.. maar het helpt nie.. ze klappen toch van een twintig graden tegen het einde van de week.. ja.. als we moeten werken.. dan kome ze af met hun goei weer..

  Ik ga nog is naar onze tuut kijken.. schoon.. echt schoon..

   

 • lap.. ik was het vergeten...

  klok

  Heb ik weer.. al veel te laat uit mijn bed.. wat is laat..? negen uur is voor sommige al te laat.. de morgenstond heeft goud in de mond.. om dat uur heb ik enkele ne stinkende walm in mijne mond ze.. nie dat ik op een ander later uur opsta met een adem die ruikt naar geparfumeerde vogeltjes die net een eitje hebben gelegd in een ineengeknutseld nestje met bijhorend buitenverblijf in Spanje.. nee..

  Maar ik was dus op een ontiegelijk ambetant uur wakker.. en wat bleek toen mijn familiaal verbonden vrouwmens.. ook Zus genaamd belde..het uur werd verzet toen ik nog samen met ventje naar een vlaamsche film aant loeren was.. en we hadden het niet door.. terwijl iedereen massaal aan hun uurwerken aant draaien en aant opwinden was waren wij ons van geen kwaad bewust.. gevolg.. het was een nog later uur toen ik met mijn pruttekes en de senseopads in de weer was.. tedoemme toch..

  ondertussen klokt de tik verder.. wat.. tikt de klok.. da mag ook.. het is zoals ge zelf wilt.. ik doe vandaag nie moeilijk.. nog straffer.. ik heb besloten om nooit nog moeilijk te doen.. toch nie alst nie nodig is.. alst nodig is dan wel.. en alst moet dan doe ik superambetant.. da zit in mijn genen.. ik kan daar niks aan doen..

  Vorige week definitief afscheid genomen van de Innovatieve Bitch.. de tranen stroomde.. of was het de kraan die bleef druppen.. de nodige plichtplegingen.. handjes schudden.. kaartje krijgen en opendoen.. kadootje krijgen en opendoen.. tranen van blijdschap en andere emoties.. de Nieuw zonder Bijnaam en haar gevolg hebben enkel laten weten dat ze nergens van af wisten.. hoe jullie vertrekken..? da is vreemd.. we hebbe jullie toch alleen maar ontslagen..? nee.. mijn leven gaat een ongekende leegte kennen.. geen gedoe.. geen gezeik.. geen Innovatief gemekker meer.. ik wil zelfs geen Innovatief verbeterde koopwaar in mij directe omgeving.. ik krijg er uitslag van.. Innovatieve Uitslag..

  De zon is weer gaan schijnen.. zalig.. ik zit wel binnen aan mijn stoof.. maar toch is het zalig om de zonnestralen te zien binnenkomen langs de raam.. door de muur had belachelijk geweest.. nee.. langs de raam..

  Er staat heel wat op stapel.. Ventje en ik zijn dit jaar Tien Jaar samen.. waarvan nu woensdag 1 jaar officieel verbonden door de wet.. een nieuwe werkomgeving.. en een nieuwe.. nee da zeg ik nog nie... verrassing.. nee.. geen verrassing voor jullie.. seg.. ik ben momenteel wel ne arme sukkelaar met nog nie eens werk en zo.. toch voor vier dagen.. compleet contractvrij..

  Ik ga nog een beetje naar mijn klok kijken.. misschien dat ik da uur nog kan goedmaken.. door heel traag te kijken ofzo..?

   

 • Om zeep...

  Nand Buyl is niet meer.. K3 is gesplit.. Leterme ambieert wederom een premierschap.. kortom.. de wereld wordt er niet beter op.. straks verhuizen de Paffs nog uit Brasschaat en wordt Dr Luc Beaucourt betrapt op overdreven snelheid..

  ge hebt me efkes moeten missen, maar hoe gaat dat hé.. ge wilt iets schrijven maar dan krijgt ge telefoon.. of ge moet pipi gaan doen.. en als ge da dan gedaan hebt zijt ge van puur contentement vergeten wat ge wou doen.. en zo gaat da al een hele week.. het komt er nie van.. en alst er wel van kwam dan had ik geen goesting.. 't is ook altijd iets..

  Ondertussen zijn we ne dinsdag.. nie erg ze.. ik heb da graag ne dinsdag.. alles gemoedelijk en rustig.. op z'n dinsdags zoals ze zeggen hé..

  Hoe ist eigenlijk met u..?

   

 • da is wel, da is nie, da is wel, da is nie, da is wel, da is nie

  aargh ende aargh!! des levens is mijn verwachting hoog gesteld.. des morgenden is mijn verwachting niet meer ende minder dan éne porseleinen oor met inhoud, ook koffie genoemd.. aargh ende aargh..

  Die koffie staat al zeker vijf minuten naast mijn pc te staan.. vergeten.. en nu moet ik ook nog is roeren.. 't zal weer lekkere koffie zijn.. mijne kop staat nie naar koffie.. zeker nie als die al vijf minuten oud is.. tedoemme..

  Vandaag weer ne DWWNMOS.. hoewel er tegenwoordig wel weer over gesproken kan worden hoor.. de DWWNMOS heeft alle andere dagen al zodanig aangetast dat we eigenlijk al spreken over De Week Waar Over We Niet Meer Spreken.. de weekends zijn voorlopig nog onaangetast.. nog een geluk.. maar ik lig er niet meer van wakker.. allez.. ik lig er wel van wakker.. maar ik laat er mijne slaap niet voor.. of is da ook weer nie juist.. ? nee... tedoemme.. ziede nu wat er gebeurt als ik mijne koffie nie direct kan drinken.. aargh ende aargh..!!

  Ondertussen zijn we dag zoveel.. en het gezever der gezever gaat vandaag naar een climax.. een hoogtepunt.. een hemeltergend orgasme.. het gaat oftewel plakken of serieus nat zijn.. en voor de censuur kunt ge mailen naar meeltnaareenanderomtezeveren@hetinteresseertmenie.foert

  Het gezever der gezever is ontstaan door De Innovatieve Bitch.. De Nieuw Zonder Bijnaam.. Den Dikke van Antwerpen en Den Dieje Die Niks Te Zeggen Heeft.. daarbij Den Delegé Van Kust mijn Kloten.. (zie mailadres hierjust boven voor klachten over de censuur) en dan Ventje en Ik..  Al weken is het een over en weer gebel... da is wel, da is nie, da is wel, da is nie, da is wel, da is nie, da is wel, da is nie, da is wel, da is nie, da is wel, da is nie, da is wel , da is nie, da is nie.. euh.. sorry.. da is Wel..! da is nie, da is wel, da is nie, da is wel, da is nie, da is wel, da is nie, da is wel.. da is da ik het eigenlijk niemeer weer.. da is nie, da is wel, da is nie, da is wel, da is nie, da is wel, da is nie..  zoiets dus.. Al die zeveraars waren dus de da is nieërs.. en Ventje, Ikke en Den Delegé Van Kust Mijn Kloten (mailadres hierboven ergens) waren de da is wellers.. Na verloop van tijd werd Den Delegé Van Kust Mijn Kloten (jaja.. weer) ne tusseninner.. een beteke nie en een beteke wel.. En uiteindelijk hebben Ventje en Ik grotendeels ons gelijk gehaald... You don't mess with the Ventje en Ikke.. 't is maar da ge het weet.. en de grootste verrassing.. die moet nog komen.. maar da is voor ne andere keer want ge weet het.. als ge de duif pluimt op voorhand.. dan gaat ze het koud hebben..

  Ondertussen is mijne koffie op... nie alle senseopads.. nee.. dan zou ik hier nogal actief zitten typen.. ne hoop onzin ofzo.. nee.. mijn tas koffie.. deze morgen wakker geworden omdat wereldoorlog 3 bleek uitgebroken te zijn.. BOEM BOEM BOEM.. ik dacht nog amai die legermannen kunnen hard roepen.. of ze hebben hun vakantiegeld al gekregen.. zo een lawaai.. en da terwijl ik eigenlijk nog sliep.. de onbeleefderikken.. ik dacht nog ik zal da seffes is gaan zeggen .. maar ziede mij al staan reklameren tegen ne hoop soldaten met een ochtendhumeur en ne tank of vier.. ik zal wel schoon binnen blijven..

   

 • snapt er maar iets van..

  kijk.. als ge het snapt dan snapt ge het.. als ge het nie snapt dan snapt ge het nie.. maar het wordt pas ingewikkeld als het het nie snapt terwijl ge het wel snapt.. en als ge het snapt terwijl ge het nie snapt.. ja.. dan ist hek helemaal van de dam.. dan ist zoals kieken zonder curry.. Lynn zonder Laura en een i zonder een puntje.. snapt ge..?

  eigenlijk valt er niks te snappen.. als ge het al snapt.. snapt ge het nie dan valt er wel is te snappen dan er iets gesnapt moet worden.. maar snappen en snappen is twee.. en als twee snappen is wat is drie dan.. ik snap het niemeer.. 

  pfff.. mijne kop is nie uit op iets te snappen.. ik heb zelf een vermoeden dat er iets gesnapt is in mijne kop.. snapt ge da..?  en dan nie snappen da ik het niemeer snap.. ge zou het zelf ook niemeer snappen...

  Ik heb het geprobeerd.. snappen wat er te snappen valt.. ik snap ook wel da nie alles te snappen valt.. als da al te snappen valt.. maar genoeg.. als ge het nu nie snapt.. dan zult ge het nooit snappen.. ik ook nie ze.. en ik ben ander nogal ne rappe snapper..

  Ondertussen is het weeral ne doordeweekse dag.. weeral.. gisteren  was het er ook al zo éne.. en als er nu iets is waar ik nie tegen kan ist als er twee doordeweekse dagen elkaar opvolgen.. toch zeker nie door de week..

  Het is ook altijd iets.. er gaat gene dag voorbij... gisteren was er al iets.. en da van morgen da staat ook al te ietsen tot het morgen is.. ge zult wel zien.. met da gëiets ook altijd.. ik heb da nie graag.. iets hier.. iets daar.. precies een liedje van Urbanus.. en da waren schoon liedjes in den tijd.. maar nu trekt da ook op niks meer..