• Fitness in een broekske..

  Ne mens zou er haar van op zijne kop krijgen.. allez ne kale mens mens dan.. ne nie kale mens heeft al haar op zijne kop.. en ik bedoel hier dan ook kop int dialect hé.. hoofd in het over 't algemeen goed gesproken Hollands..

  Den Waarover We Niet Meer Spreken had er bijna voor gezorgd dat de Nieuw zonder Bijnaam.. Voorlopig.. Die Nie Omziet.. ook onbespreekbaar werd.. maar gelukkig door de interventie van mijn Ventje is het nu de Nieuw Zonder Bijnaam.. Voorlopig.. Die Nie Omziet.. Ik Schuif Het Wel Op De Lange Baan.. Moest ge het nog nie gemerkt hebben..  De Nieuw Zonder Bijnaam.. Voorlopig.. Die Nie Omziet.. Ik Schuif Het Wel Op De Lange Baan..  krijgt de langste bijnaam ooit.. 't zal ze leren..

  Maar genoeg gebleer over den Arbeid.. en zeker over De Dag Waar We Niet Meer Over Spreken.. Laat het ons liever over den Dag Voor Het Weekend hebben.. da is veel plezanter..

  Uwe Gezeefdrukte PotlodenEtuitje is al serieus van de koffie af.. da gelooft ge nie hé.. eerst ne  op koffielevende vleesmassa.. een koffieverslindend monster.. en nu.. hooguit twee tassen en soms s'avonds ook nog éneke.. Den Douwe Egberts gaat falliet.. daarom op voorhand al mijn excuses aan de ontslagen werknemers.. maar ik moet ook aan mijn gezondheid denken.. En nu drink ik al eens water.. uit een flesjes.. en eet ik een appel.. mandarijntje.. zolang dat het maar geen raar fruit is.. en Cola drink ik bijna ook al niemeer.. dus de Coca Cola ook de fles op.. excuses.. excuses..

  Nu zou de logische stap zijn dat Uwe Gedelete Viltstift zou gaan sporten.. fitnessen.. wetende dat er hier ergens een kortingskaart ligt voor één of ander groot Fitnesscenter.. maar ik denk nie dat dat er ooit van zal komen... Ziede mij .. Uwe Geletterde Chaos al in een sportbroekske.. en dan op zo een raar machine.. armen alle kanten op.. benen die een eigen leven gaan leidden.. helemaal bezweet..

  Nee.. ik denk dat de kans heel klein is.. hoewel ik da wel graag zou doen.. maar stel u voor dat ik met mijn Alfabetisch Torso andere mensen ontmoedig.. en dat wil ik ook weer nie op mijn geweten..

  Maar soit.. ge weet.. als de mat ondersteboven ligt.. dan komen de bananen uit de grond.. en da willen we nie.. ahnee.. als we allemaal zo gaan beginnen.. niks van.. Ik ga mij ne keer Huisvrouwgewijs in actie zetten.. Denbonjourtoutlemonde lezen.. een belleke doen.. wat..? oei oei.. ge zijt ineens zo teengetrapt.. wat..? mij zo uitlaten over de Huisvrouw..? Allez.. ik ga mij LuiDoosgewijs in actie zetten.. beter zo..  voila iedereen content..

   

   

 • De Dag Waarover We Niet Meer Spreken..

  Het NooitGeenTijdSyndroom heeft zich een tijdje koest gehouden.. ik leek tijd genoeg te hebben tot van de week ineens in een versneld tempo leek te gaan..  razendsnel leek de klok te gaan.. ik heb er dan maar efkes de batterijen uitgehaald.. ge ziet.. ik ben zelfs de tijd te slim af..

  Vandaag is dus den Dag Waarover We Niet Meer Spreken.. nooit meer.. wie dat wel doet.. ge weet het hé.. wat..? ge weet het nie.. ahnee.. ge laat me links liggen hé.. daar is em weer ze .. De Langdradige Zeveraar.. daar kom ik nie meer.. en dan niemeer kunnen volgen als ge toch is komt piepen hé.. tedoemme.. da komt ervan..

  Tot nu toe verloopt de De Dag Waarover We Niet Meer Spreken vrij rustig.. gelukkig.. want ik had er vandaag geen klote goesting in.. oei.. weer nie aan de cencuur gedacht.. tedoemme..

  Ooit toen ik nog naar school ging had ik ne meester die goocheltrukjes deed.. zo heeft em ooit mijne vinger in tweeën gekapt.. en der was niks aan.. ahja.. als em in twee had geweest dan wast gene tovertruk.. maar een foltering.. of mishandeling.. Die meester werd op een bepaald moment ziek.. en overleed later op het schooljaar.. Toen was er niet enige begeleiding.. naar de uitvaart.. en gedaan.. wij.. als zijn laatste klas waren van menig dat er toch iets van een herinnering moest komen.. Het standbeeld op de speelplaats en een naamsverandering van de straat werden al snel onuitvoerbaar verklaard.. vreemd.. het waren toch goei ideeën.. maar ik zou Uwe Gegriffelde Sketchbord nie zijn als ik nie met een voorstel op de proppen kwam dat ideaal was.. Een portret.. en in de familie was er iemand die nogal artistiek aangelegd was.. en nog steeds is.. hoewel die nu geen familie meer is.. denk ik.. Zo gezegd zo gedaan.. na enkele weken was het portret klaar.. en werd dan ook overhandigd aan den directeur.. Het portret is evenwel nooit opgehangen geweest in de Polyvalente  ruimte.. na aandringen van het oudercomité werd het in de lerarenkamer opgehangen.. bleek vele jaren later..

  Waarom ik u dat nu vertel.. awel ik zal het ne keer zeggen... van de  week dacht ik zo van als ik nu eens een mailtje stuur naar die school.. voor het zelfde geld hangt da portret er nog.. en  had ik het orgineel mss kunnen hebben of een kopie ervan.. nie dat ik dat nu zou ophangen.. maar ik mijn koffer met nostalgie was nog plaats..

  Vandaag een mailtje van de huidige directirice.. na contact met enkele leerkrachten van toen bleek dat ze zich het portret nog herinnerde.. maar door de jaren heen is het portret verdwenen.. jammer..

  Ondertussen is het probleem op mijne blog opgelost.. hij doet niemeer tegen.. nog een geluk want ik had em bekan bij het grof vuil gezet.. tedoemme.. met z'n kuren..

  Zijt ge er nog.. ah.. het was zo stillekes.. ik dacht die is em gesmeerd .. of rap naar het toilet. ik zou het waarderen moest ge daarmee wachten tot ge gedaan hebt met lezen.. ik vind da nogal onbeleefd ziet ge..

  Ik ga mij ne keer in beweging zetten.. des te sneller is de Dag Waarover We Niet Meer Spreken gedaan.. de enige die normaal nog roet int eten kan komen strooien vandaag is De Nieuw zonder Bijnaam.. Voorlopig.. Die Nie Omziet.. maar ik verwacht vanuit die hoek weinig.. De Nieuw zonder Bijnaam.. Voorlopig.. Die Nie Omziet zou den dinsdag iets laten weten over de planning.. ondertussen ist De Dag Waarover We Niet Meer Spreken en hebben we De Nieuw zonder Bijnaam.. Voorlopig.. Die Nie Omziet nog nie gehoord.. goed bezig..

   

   

 • Da had ge nie gedacht hé.. spruitjes..

  Gene paniek.. ge dacht al da ik nie meer kwam hé.. waar is em nu..? zou em op verlof zijn.. nu staan we hier schoon te kijken naar die reeds gelezen letterkes.. Rustig maar.. ik had gewoon wa vertraging.. door het Tinternet.. ja.. het doet tegen.. ze zijn het de maandag komen proper maken.. en ik denk dat ze het een beteke te proper gemaakt hebben.. want den helft komt er niet meer uit.. uit het Tinternet..

  en ik ben bezig geweest met een nieuw snufje.. ge weet.. als het nieuw is en een snufje dan ben ik nie te houden.. wat? da wist ge nie.. dan weet ge het nu.. Wat is dat nieuwe snufje dan Oh Grote Hoofdletterige Wascokrijtje.. awel.. nu kunt mijne blog Widgetgewijs op uwe eigen blog zetten.. als ge da wenst natuurlijk.. nie dat iedereen dat nu spontaan en uit hun eigen zelf gaat doen.. nee.. ik zal u er gewoontegewijs weer toe moeten dwingen.. moest ik zo zijn.. nee.. volledig uw eigen vrije keuze.. maar verschiet er nie van da ik niemeer langs kom als ge het nie doet ze.. nee.. da heb ik nie gezegd.. wat..? wel gezegd..? ja maar dat was om te lachen..

  Nee.. ge kunt mij nu via De Alfabetische Widget meepakken en moet ge nooit nog een letterke missen.. goed hé..

  Voor de rest is het ne gewone woensdag.. met spruitjes.. ja.. er lag niks anders in de ijskast.. anders was het misschien ne woensdag met boontjes geweest.. het had ook ne woensdag met prei kunnen zijn.. maar er was gene zalm.. dus spruitjes..

  Het zonneke schijnt.. maar het is wel friskes.. amai.. ik heb zelfs ne extra sweater aangetrokken.. precies winter.. wat..? dat het ook winter is.. awel ik zeg het toch.. winter..

  Ik ben vandaag wel nie in topvorm.. een beetje vermoeid.. ik zou nie weten van wat.. want zoveel heb ik deze week nog nie uitgespookt.. en dat ben ik deze week ook nie van plan... pff.. gelukkig is het overmorgen alweer vrjdag.. morgen is het dan wel den dag waarover ik niemeer spreek.. dat woord is verbannen uit mijne Toren.. bij gebruik van dat woord zal ik u trouwens ook moeten straffen.. ahja.. als ge hier komt lezen moet ge u aan de huisregels houden.. de huisregels zijn trouwens aan te vragen via een speciaal emailadres dat ge kunt bekomen door drie keer een liedje te zingen.. vervolgens op uwe kop te gaan staan.. ne achterwaartse salto te maken.. en daarbij uw tong uit steken.. dan een advertentie laten plaatsen in de Bonjourtoutlemonde met ne foto van Luc Steeno.. en dan is het wachten op die purpere postduif die u dat mailadres zal bezorgen..

  De straf op het gebruik van het woord waarover we niet meer spreken moet ik nog uit mijne dikke teen zuigen.. want ge weet als ge het uit uwe dikke teen zuigt.. dan komt het niet uit uwe neus.. da weet iedereen.. maar ik kan u verzekeren dat de straf nie min zal zijn.. ook nie plus.. maar da is een oud grapke van Urbanus.. dus als ge nie hebt moeten lachen ligt da aan hem..

  Maar soit.. mijn letterkes zijn op.. en mijn goesting ook.. tot de volgende..

 • Letterkes.. om te lezen..

  De delen-button op elke blog.. het staat er te schitteren ze.. amai.. ze hebben hun best weeral gedaan.. maar heb ik da gevragen.. wil ik wel gedeeld worden.. ik ben nogal graag in mijne hele.. en nie in stukskes.. daarbij ik ken da .. dan gaat ge weer ambras maken om hetzelfde stukske.. en nog ne keer daarbij.. ge blijft van mijn stukskes af.. da zijn mijn stukskes..

  Sinds ze met da ding aan het klooien geweest zijn gaat alles mis op mijne blog en in mijne toren.. postjes worden twee keer geplaats.. ik word daar dan wel dubbel op belast.. al die letterkes die ik niet meer kan gebruiken.. da loopt op.. de reacties die niet verschijnen.. bij mij toch nie.. ja.. soms ne dag nadien.. ik moet wel ne keer of twee mijne eigen blog verversen.. ge weet wel.. zo op F5 drukken.. om de laatste versie onder ogen te krijgen.. tedoemme.. en da allemaal door die delen-button..

  De facteur weet ook weer wa vertellen.. Uwe Puntenslijperige Alinea lag nog te doezelen in zijn bedje.. wat..? luiaard.. een beetje op uw woordekes letten hé.. ne mens op leeftijd heeft zijn rust nodig.. voila.. gedaan met klappen.. ik lag dus in mijn bedje.. waarschijnlijk heeft die facteur op de bel gedrukt.. want onze Bowie begon te blaffen... ik dacht nog allez.. hij krijgt het weer.. ikke in zeven haasten uit mijn bed.. nog pruttekes in mijn ogen.. badjas met wat gekunstel den trap afdalend proberen aan te trekken met éne slof aan mijn voeten.. den andere lag nog onder bed bleek later.. ikke de deur open en daar stond ik.. met mijne niks in de frisse wind.. ogen halftoe op éne sloef.. ''t is een aangetekende zending.. "

  Deur toe.. brief open.. nu gaan ze hier achter mijne toren den hele boel verkavelen.. we mogen van onze toren gaan maken op het stadhuis.. wel aangetekend.. maar ge kent mij... ik maak nie van mijne toren.. oei..? ge hebt  ineens zo ne lach op uw wezen.. wat..? ik mag nie zo grappig zijn.. ik zal seffes is grappig komen doen.. wa is da nu..

  Ik ben is benieuwd naar de Nieuw zonder Bijnaam.. voorlopig.. vandaag kan ze laten zien wat ze waard is.. de beruchte planning.. het is erop of eronder.. of erlangs.. da kan ook.. en dan nog de Innovatieve Bitch passeren.. als ze da maar overleefd.. Spannend Broekske heeft zich na de aankonding van het ontslag niet meer laten zien.. de broekschijter..

  Ondertussen is het dinsdag.. amai.. die week gaat nogal.. het was gisteren precies nog maar maandag.. aan dit tempo zal het weer rap woensdag zijn.. pff.. en ge weet wat er dan komt hé.. ja.. donderdag.. weeral..  en heeft er al iemand den uitslag van de Skynet Blogs Awards Klucht..? nee.. ik dacht het al.. wat..? jaloers.. maar nee.. als ik gewillen had.. dan had ik da spel op mijn sokken gewonnen.. maar ik ben zo nie.. ik laat de eer graag aan anderen.. ik ben de nederigheid zelf.. da weet ge toch.. en daarbij.. zo een Award.. da staat nie op mijn schouw..  maar soit.. ik ga mij nog een beetje neerbuigen over u.. vanuit mijne toren..

 • MacGyver zijne USBstick...

  Ne welgemeende welgekomen hoi.. ja.. ik ben blij dat ge er weer zijt.. ik heb da graag da ge zo is ne keer onverwacht binnenspringt.. op den blog hé.. nie te fanatiek worden en da ge met allemaal aan mijne toren staat te bellen of te roepen.. da moet ik dan ook weer nie hebben.. er zijn grenzen.. ook aan mijne Toren..

  Misschien wist ge het nog nie.. maar het was weekend.. ik zeg was.. want nog efkes en ge kunt weer door weer en wind naar uw werk.. in de file staan.. uw nageslachtjes aan banden leggen.. of toch proberen.. de facteur staat al te popelen om al da slecht nieuws en die hopen reclammekes in uw brievengleuf te frommelen.. jaja.. het gaat rap zo een weekend.. ge had het nog nie eens door hé.. te laat..

  Maar troost u.. ik heb een aangenaam weekend gehad.. niks speciaals gedaan.. beetje winkelen.. rondgereden.. int zeteltje gezeten.. van de grond geweest.. wat.? oei.. da was nie de bedoeling.. ge doet maar of ge da nie gelezen hebt.. wat..? nu hebt ge een beeld in uwe kop waar ge nie vanaf geraakt.. ja sé.. ik heb nie gevragen om da te lezen hé.. da hebt ge zelf gedaan..

  Vandaag heb ik ook geMacGyverd.. Ventje zijn USBstick voor zijn internetverbinding.. ja.. ik weet het.. da heeft ne naam.. maar ik ken em nie.. en ik ga de moeite nie doen om da op te zoeken.. da ding was kapot.. Uwe Gestencilde KladBlok heeft da ding dan uit elkaar gepruld.. in de weer met een pincet.. plakband.. ne gloeiende ijzerstaaf.. maar da werkte nie.. da was een slecht idee al zeg ik hetzelf.. maar met wa aluminiumfolie heeft mijn Ventje toch weer verbinding met Tinternet.. ja.. ik ben een gerief in huis.. soms toch..

  Verder een stukske koe.. een eend.. aardappelen gekookt en gefrituurd.. witloof.. appeltjes.. mandarijntjes en Citroensorbet verorbert.. de planning is om seffes nog ne Leffe soldaat te maken.. met eventueel een nootje erbij.. ge ziet.. wij zijn gezellige mensen.. ja..