• Pa is weer bij Ma..

  Pa is weer bij Ma.. na een lange strijd..

  Vechtend tegen de dood.. verlangend naar de rust.. is hij vrijdagmiddag ingeslapen..  

  Inmens verdriet overvalt ons.. maar we weten dat Ma en Pa ons vergezellen..

  papa

   

  Dag Pa..

  de laatste dagen waren heel intens..

  je hebt gelachen.. gevloekt.. gevochten en aanvaard..

  koppig en eigenzinnig als je was..

  heb je je leed geleden..

  Dag Pa..

   

 • stilte..

  .                                                        

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  ..

 • Dat ik hier ben..!

  Een beetje verkleumd van de kou zit ik hier te snotteren.. Stoveke spuwt vuur ze.. en ik heb geen valling.. en toch.. kou en snot.. ik denk dat het minstens om en bij de zoveel graden onder nul is geweest.. leg da maar is uit debooserke..

  Ik klaag nie ze.. da is wel leuk.. winterse taferelen in deze tijd van het jaar.. ge zou het nie verwachten.. gelukkig zal het nu tegen Kerst wel weer beter weer zijn zeker..  Kunnen we BBQen.. als ik m'n tent nog terug opgezet krijg.. na die windvlaag van vorige week.. Da was geen tent meer.. da was ne moeilijke Chinese puzzel.. en ik kan puzzelen.. maar geen moeilijke Chinese..

  Ondertussen kabbelt de week rustig verder... nu kabbelen.. ze schift meer dan mosterd in een saus die kookt.. Die van de videotheek.. waar ze geen video's meer verkopen.. weet er iemand hoe ze die dingen tegenwoordig noemen.. ?? ne brief of ik dringend die DVD van Hellraiser kon terugbrengen... precies of ik hier ne DVD van Hellraiser heb liggen.. ik ben geen videotheek hé.. ikke bellen.. niemand daar.. nog is bellen.. die hebben (gevloek) zeker geen goesting om te werken.. briefkes sturen ja.. maar werken.. ho maar.. nog is bellen.. met dingeske van de videotheek.. ? Ikke mijne uitleg.. oh... klonk het .. ik zal da is opzoeken en als ge niks hoort.. dan ist inorde.. en blijkbaar was het inorde.. dingeske heeft nie meer gebeld.. of ze had zoiets van.. ik zal da is gaan opzoeken.. foert 't is inorde.. da zal het wel zijn.. luierikken begot..

  Op het werk is er een inhaalbeweging gestart.. maar ik ga nie meer teveel over het werk zeggen.. seffes wordt ik buitengegooid.. ja ge hoort da meer en meer dat mensen ontslagen worden door kribbels op hun blog.. schandalig is da.. jaja.. ik weet ook wel.. loyaliteit ten alle alle tijden.. maar als er gene tijd meer is..

  Nu denken ze daar op den buro dat ze het warm water hebben uitgevonden.. beloftes en schoon woordekes.. maar ondertussen weten we dat het meestal een lauw sopke is waarmee ze af komen.. en zelfs da is nog positief uitgedrukt.. maar we kunnen er is goed mee lachen.. wat..? nu ben ik er nog over bezig..? precies of ik mij censuur laat opleggen.. niks van .. ge moogt alles weten.. hetgeen ik u vertel dan toch..

  En nu hé... vertel ik niks meer.. want mijne koffie is op.. en ge hebt al twee keer op de klok gekeken.. moet ge nog ergens naar toe..? ik zou het waarderen  moest ge mijne blog op het gemakske lezen... met een koekse erbij..  lekker bij de kachel.. met een rustig muziekse op de achtergrond.. en dan achterover leunend.. ja die Bart.. het is me er éne.. en dan een glimlach van voor naar achter.. en terug ne keer lezen.. om na te genieten..  zo moet da..'t is maar da ge het weet..

  Twee keer op de klok gekeken.. pff... kzal nog is moeite doen...

 • let it snow.. let it snow..

  Zo.. het weekend is voorbij gevlogen.. van mij mocht het nog een dagske langer duren.. maar da is nu nie zo.. dus ik moet daar ook nie over beginnen..

  Moest ge het nog nie doorhebben.. het heeft gesneeuwd.. gisteren al een beetje smossneeuw.. vandaag the real stuff.. dikke vlokken.. grijze lucht.. en twee uur in de auto gezeten.. van hier naar daar duurt zo een 20 minuten als het rap gaat en anders 25 minuten.. ik was tevoet nog rapper thuis geweest.. maar mijn schoeisel was nie ideaal om door de sneeuw te stappen..

  Een paar uitschuivers.. met een bang hartje de brug op.. en ook weer af.. een bobbeltje op de weg zorgde ervoor dat we spontaan van rijvak veranderde.. en al schuivend tot stilstand kwamen aan het rode licht.. ik moet zeggen ik heb doodsangsten uitgestaan.. ikke en auto's da gaat al nie samen.. en dan zeker nie met zo een weer..

  nu nie da ik da erg vind.. op de veeteém doen ze precies of alles ingesneeuwd is.. de sneeuw twee meter hoog ligt en het vriest dat het kraakt.. ze zijn al twee weken aan het zeggen dat het dit weekend gaat sneeuwen.. en nu zijn ze verrast door de hevige sneeuwval.. preventief strooien.. jaja.. en dan de zon weer gaan schijnen.. kunnen ze daar weer over zagen..

  Vandaag ook een oude bekende teruggezien.. dezelfde air.. dezelfde zever.. en geroddel achter onze rug.. ons Madam.. Miss Microvezel.. de zwette homp.. verder geen commentaar wegens onbelangrijk.. wat.? heb ik iets gezegd.. nee hé.. ik dacht het al..

  Mijne thee is op.. en mijn voeten zijn bijna weer opgewarmt.. dus ik ga het hierbij laten.. of er zou zich nu nog iets spectaculairs moeten voordoen.. dan laat ik het u nog weten.. maar ik vrees ervoor op dit nachtelijk uur.. ik zal is rondkijken..

  nee.. niks te melden.. wat.. het is middag als ge dit leest.. ja seg. ik schrijf dit om één uur s'nachts.. daar kan ik ook nie aan doen hé.. ik kan toch moeilijk gaan doen of ik dait schrijf terwijl ge dit leest.. als ge moeilijk gaat doen.. Wat.? het was zo nie bedoeld.. dan ist goed..

 • Schilderen... en koekjes...

  De Sint is geweest... per ongeluk waarschijnlijk.. zich van huis vergist.. want het lag hier vol letterkoekjes..en nu ben ik mij vol aan het proppen met woordjes.. ahja.. ik zou de Geletterde nie zijn moest ik die letterjes zomaar verorberen.. nee .. kleine woordjes.. en dan hap.. weg ermee.. bedankt Sinterklaas..

  Gisteren de hele dag geschildert.. en nie in de buurt van ne Gamma geweest.. goed hé.. De eetkamer is helemaal klaar.. 't is te zeggen.. op een paar detailkes na.. maar dat komt ook dik inorde... 

  Het is schoon.. al zeg ik hetzelf.. de vorige keer was het nie schoon. da was nu wel duidelijk.. het was altijd zo pfff en amai.. en nu.. nu klinkt er zelfs engelengezang.. het kan ook All Saints zijn op Donna.. maar dat is een detail.

  De badkamer is ook betegeld en ingevoegd.. met dank aan den Daddy.. nog een paar dingen bijwerken.. ja seg.. ik kon nu toch weer nie details gaat zetten.. De muren plamuren en bijwerken.. schilderen en het toilet vastzetten.. anders ga ik wel is met toilet en al in den douche liggen.. en nee ik ga nie zeggen hoe ik dat heb.. zou gedaan hebben.. en nee.. ik zet er nog geen foto's op.. wachten is de boodschap.. jaja.. geduld is een schone zaak.. en daarbij .. het is ook nog nie af.. toch nie helemaal.. 

  Het begint erop te lijken dat alle geplande werkjes op tijd gaan uitgevoerd worden.. het mag al eens meezitten.. ik vind da toch.. want nu er zelfs al sneeuw valt begint den deze toch al serieus in Kerststemming te raken.. en als ik in Kerststemming geraak.. ja.. dan geraak ik in Kerststemming.. vraag maar aan Ventje..

  Maar goed.. het is Zondag... ik ga nog wel links en recht wat rommelen.. Gordijnen uitwassen en strijken.. pff.. en straks hé.. op mijn gemak in de zetel.. watte...? groot gelijk.. ! dat dacht ik ook..

  Lap sé.. hier ook nog koekskes.. lekker.... toemme er zit geen E meer tussen.. iemand een E teveel..?

   

   

 • Engelse worst..

  het is me wat.. de toekomstige Engelse Kroonjuwelen zijn verschenen in het openbaar.. net of we daar op zaten te wachten in deze barre tijden..

  Ge weet niet over wat ik het heb..? Prins William.. de knapste zoon van de Charles moest tijdens een partijtje Polo dringend pipi doen.. ahja.. prins of gene prins.. pipi moet ge doen.. en bij gebrek aan een gouden toilet.. werd het een paaltje.. met prikkeldraad..

  De Willie haalt zijne Big Ben boven en doet wat een man doet als hij pipi moet doen.. alleen lag er een beetje verder ne fotograaf in de wei.. of het was een koei met ne digitale camera.. da kan ook..

   

  8A87F958-AD6E-42E1-B07E-329B914C8598

  En nu.. nu staan de kroonjuwelen overal te bewonderen.. en ge moet er zelfs uwe zetel niemeer voor uit.. ik moet eerlijk bekennen.. ik had er meer van verwacht.. ja.. ik geef da toe.. ne grote mens.. ne grote voet.. ne hele grote neus.. en zijn oren zijn nog in de groei.. dus ge denkt.. en ge blijkt verkeerd te denken.. nu nie da ik de Willie anders ga bekijken.. zo ben ik nie.. nee..

  Wa zou er gebeuren als onze Prins Filip zijn Juwelen zou laten zien.. Màmà.. mijn plassertje staat in den bonjourtoutlemonde.. wat nu..?  Ik weet trouwens nie eens of ik die wel wil zien...nee.. dan liever the English Sausage..

  Maar genoeg over worstjes.. ik deed mijn ogen open.. nie spontaan.. omdat de wekker afliep.. en ik had het direct door.. ik was wakker.. en het had gesneeuwd.. als een ski op een helling vloog ik mijn bed uit om de massa's sneeuw te zien.. gezwind sla ik het zolderluik open en mijn ogen zoeken ongeduldig de trouwe slee.. die al een paar jaar werkloos staat te staan.. onderweg naar benee steek ik mijn benen in de desbetreffende broekspijpen.. mijn torso in een warme trui en ik decoreer mij nog met een sjaal en wanten.. de roze oorwarmers van zus destijds ontrafel ik uit hun wirwar.. het waren er van die opklapbare.. en zet ze op mijn oren.. De slee was al ongeduldiger dan den deze hier.. en kukelde naar beneden.. Ik grijp de slee.. trek de deur open.. draai vervolgens eerst de deur van het slot.. en trek ze dan weer gezwind open... Nog geen millimeter sneeuw.. ja zo een laagske van ik heb is geniesd.. en gedaan.. pfff.. winter noemen ze da dan.. nog een geluk dat ik nie aan de kerstboom kon.. ik had em in éne keer mee gezet..

  Dus nu zit ik in mijne zetel.. de stoof is uit.. dus het is hier nie zo warm.. maar da geeft niks.. er wordt seffes toch geschilderd... althans da is de bedoeling.. en een bedoeling is daarom geen onderneming.. nee.. zo is da.. en dan is da zo..

   

   

 • Roze.. aaargh...

  thumbnailCASEY96L

   

  Die Roze week.. amai ze.. ondanks de goede bedoelingen en inspanning van menig blogger is het positieve met momenten ver te zoeken..Zelfs over het initiatief is er zever geweest..

  Kortom.. voor mij stopt die positieve Roze week vandaag.. want ik moet straks nog verf gaan halen.. en ik heb geen zin om nog is te staan schilderen op de parking van de Gamma.. niks van..

  Iets anders.. waar is Ventje..? Ventje zit hier naast mij in de zetel.. gene paniek.. wat..? zijne blog..? ahja.. da is een ander paar mouwen.. maar dat moet hij uzelf maar uitleggen.. en da kunt ge dan lezen op via deze link.. http://zijnblog.wordpress.com

  Meer heb ik u momenteel niet te vertellen.. dus dan doe ik dat ook niet.. ik wil nie da ge ga zeggen.. amai ze.. die had nu is niks te vertellen en toch zo zagen.. man man.. nee.. niks van .. als ik iets te vertellen heb kom ik wel terug..