• in de geschiedenisboekskes.. zeker weten..

  thumbnailCA886AOD

  Gelukkig zijn mijn spaarcenten op na de volgende renovatiefase.. moest ge uw spaargeld ook willen veilig stellen.. ik heb zo nog een projectje opgestart ze.. mijne zolder moet nog worden afgemaakt.. nieuw dak.. ramen.. kortom.. ik help u graag..

  Wat..? niks van.. ja sé.. maar als de bank er seffes mee weg is komt dan ook niet af.. ik heb u willen helpen hé..

  De wereld gaat veranderen.. zeg dat ik het u gezegd hebt.. We zijn getuige van de instorting van de economie.. de eerste zwarte amerikaanse president.. de deeltjesversneller en zijn zwart gat.. den Yves en zijn NeverendingCrisis..

  Er worden momenteel geschiedenisboeken vol geschreven.. hetgene wij nu meemaken.. dat leren ze binnen zoveel jaar op school.. en dan komen de kids naar ons en vertellen ze over de ineenstorting van de banken in 2008.. en dan zeggen wij.. ja wij waren daarbij.. het was ne moeilijke tijd.. we moesten onze plasmateevee verkopen en de geésem was niet meer te betalen.. We hadden in die tijd ook ne blog.. via het internet.. nee da kent gij nie.. daar kon ge alles op vinden.. behalve hetgene ge moest weten,.. of ist nie waar soms.. maar het internet werd te duur.. jaja.. da waren tijden toen.. allez vooruit ga nog een beetje buiten spelen nu..

  Ja.. da zou kunnen hé.. en ook nie.. ik vertel maar wat.. ge moet mijn nie geloven.. da doe ik ook nie. maar toch.. er staat heel wat op stapel..

  Maar laat ik eerst is beginnen met mij ne koffie te maken.. mijne senseo is op.. en nu moet ik gewone koffie in zo ne designpot doen .. met zo een drukding erop.. een heel gedoe .. voor wa koffie .. maar allez.. we hebben toch nog koffie.. misschien binnenkort ook de koffie industrie de fles op.. en dan .. paniek.. chaos.. daar mag ik nie aan denken.. nee.. alles komt goed.. echt waar.. toch?

 • Don't push me...

  AAK23ICAKNZEWACA7HYMKOCACOHROVCAV4YNQFCA4C11D8CAQCLXI2CA7O5MQHCAE4F7ZMCAK7I7UPCAKECFBYCASLTPBBCAJHSMNCCAAPD1AXCAZB677QCA4ZK6JZCA8PDT4WCAF03D3SCA24NKT4de week is van start.. de maandag is al negen uurtjes bezig en éénentwintig minuten.. tweeëntwintig..  Ikzelf ben nog maar een zeventien minuten bezig.. en met bezig bedoel ik opgestaan en mij in de koffie gesmeten.. u merkt het ik heb het maar druk..

  Er zijn weken die gezapig voorbij gaan.. maar de komende weken zijn er die ik nie graag ga doorbrengen denk ik..

  Deze week materialen uitzoeken voor de badkamer.. dus dat betekent rondrijden.. meten, tellen.. zuchten.. denken.. zuchten.. nog is meten.. bellen.. zuchten.. om uiteindelijk hopelijk tegen vrijdag alles in huis te hebben.. Schoonpapa wou dindsdag al alles gaan halen.. don't push me daddy in law..

  Het weekend dat volgt betekent dus het startsein van de afbraakwerken.. da wil zeggen heel ons huis weer ondersteboven.. ne hoop herrie en onvoorziene problemen ..leuk leuk.. maar dit werkje is nodig en noodzakelijk.. dus enkele weken renovatiegedoe aan m'n hoofd voor een gloednieuwe badkamer..? come on daddy in law.. laat u maar eens goed gaan..

  Ik kan u nog vertellen wat ik in het weekend heb gedaan.. maar ge moet weten dat ik dat al zeker driehonderd keer heb getypt.. gedeleted.. het kwam nie uit de vingers.. te flauw.. te onnozel.. op niks trekkend.. kortom.. hetgene we dit weekend hebben gedaan valt niet te omschrijven.. ge zult het nooit te weten komen.. jammer hé..

  Als ge me wilt excuseren.. ik moet nog ne koffie wegwerken.. en dan gaan badkamershoppen.. en wat die madam daarboven doet..?  da ik het begot nie weet.. weer een idee van mijn bloggend brein.. bij elke tekst een tekeningske.. maar wat zet ge bij dit stukje onzin..? inderdaad een madam die er nie hoort te zijn..

   

 • Pief Poef Piaf...

 • Ouder worden..

  imagesklokTijd.. ge weet ik heb last van HetNooitGeenTijdSyndroom.. een behandeling is er niet.. ge moet daar mee leren leven.. maar het is precies of de tijd rapper en rapper gaat.. een week is zo om.. een maand vliegt en een jaar.. da wilt ge nie weten..

  Volgende maand weeral een jaar erbij.. 32.. gene paniek.. mijne midlife crisis heb ik al gehad.. of kunt ge da meer dan éne keer krijgen.. Mijne eerste was toen ik 30 werd.. de wereld verging.. en om dat tegen te gaan werd ons toenmalig appartement omgetoverd in de retrostijl.. ik was toch nog hip en jong..

  Grappig denkt ge.. maar op dat moment was het rampzalig.. Da voelt ge toch nie..? Nee.. hoewel.. de dingen die ik 15 jaar geleden als vanzelfsprekend deed kosten nu toch soms ook moeite.. mijn lichaam is aant het veranderen.. ik heb sinds kort baardgroei.. eerst ook wel.. maar da was dons.. Borsthaar heb ik op die paar pijltjes nie.. gelukkig.. ik heb daar de borst nie voor.. Mijn wenkbrauwen daarentegen staan vol wildgroei als ik ze laat doen.. net als mijn neusharen..  zo van die dikke witte pijlen.. en zeer da dat doet.. zelfs als ge ze knipt..

  Op de radio spelen ze nummers die me spontaan doen glimlachen.. en doen terugdenken aan de tijd dat ik jong en onbezonnen stond te dansen op een zoveelste fuif.. en in de afkondiging zeggen ze dan dat het nummer inmiddels al vijftien jaar oud is.. weg betovering.. welkom bejaardenpas..

  Ook het nonkel zijn is anders.. Ineens zijn Zus, Ventje en Ik zoals nonkel Fons, tante Ria, tante Ann en nonkel Wim vroeger ...en zijn Stef, Tim en Laura zoals Zus en ik vroeger.. Zoals Ventje da weet ik nie.. die kende ik toen nog nie..  snapt ge wa ik bedoel.. en Pa is zoals moemoe toen.. moeilijk uitgelegd hé..  Ik zou alleen nog een vals gebit moeten hebben.. Om dan op de onmogelijkste momenten het gebit half uit mijn mond te floepen en een raar geluid erbij te maken.. nonkel Fons deed da ook.. en wij vonden da toch leuk.. dus zullen Stef, Tim en Laura da ook wel leuk vinden.. is rap naar den tandarts bellen..

   

 • Demonen... het is geen zicht..

  V6D6OMCA64ULD9CA0C9ED6CAJH24VLCAT5SKJTCAULFVDGCAPWJHBNCAG0L65ACA41NUKCCAM0N4LSCA10N7NJCAMMUNZ2CAL37TZXCAK64BIPCALCF0BZCAS5RGS7CAXFXQ22CA72FSWQCAAPU8AP

  ne griezelige hé.. da is die uit die film.. IT.. goeie film.. als ge hem durft uitkijken.. ikke althans een jaar of tien terug nie.. sindsdien blijf ik die zijn kop zien.. dus herbekijken is geen optie.. zeker nie als ik nog wil slapen de nachten daarop..

  Maar ik heb is gelezen in een boekske en het was nie den Dag Allemaal.. of wel.. nee want da lees ik nie.. alleen bij de tandarts of de kapper.. en in da boekske stond da ge uw demonen een gezicht moest geven.. tegen iets vechten dat geen gezicht heeft is moeilijk.. vandaar den deze in da fotoke.. het is geen gezicht.. maar wel een gezicht.. als ge nog volgt..

  Dus al mijn kwellingen zien er voortaan zo uit.. brr.. ik had misschien toch beter een schaap gekozen.. da is wel leuker om naar te kijken.. maar tegen een schaap vecht ge nie.. daar valt ge van in slaap.. en da is nie de bedoeling..

  Ik zie al een paar dagen vraagtekens in uw ogen.. 't is precies of hij is weer van stijl verwisselt.. Ja en nee.. ik heb lang genoeg in mijne toren gezeten.. weg ermee.. ne mens vervreemd en gaat raar doen als hij  het in zijn koppeke krijgt.. hoogmoedswaanzin enzo.. en daarbij .. ik was mezelf aan het verloochen.. dingen doen die ik nie wou.. en voila.. maar nie getreurd.. ik blijf even grappig.. en serieus.. en vanalles.. maar op een andere manier.. tot ik da weer beu ben..

  Amai.. drie berichten op ne dag.. het kan nie op.. het is van de verniet zeker.. ja.. maar als ik op dreef ben.. en het werkt therapeutisch.. ziet ge .. zo is een moeilijk woordje ertussen en 't is ne hele andere blog hé..  ja.. het voelt goed..

   

   

   

 • Het Masker Van IkPiekerNie

  4C3IVVCASVGUBXCATVTWWVCAM0LMUOCAJ9SH5GCAYX8EJMCAYEILZDCA7TQ0M4CAQOUH99CAJ3EE2WCAO9BBESCAIS5D3HCA4R3R30CA14E75WCAWNBRMPCA3NVJJLCAKPEGMSCAAHINTWCA7TV45C

  inderdaad... er speelt zich weer heel wat af in da koppeke van mij.. kleine dingen.. grote dingen.. leuke dingen.. ambetante dingen..

  Nu ben ik altijd ne piekeraar geweest.. over het stomste eerst.. en altijd het ergste.. maar blijkbaar brengt het ouder worden ook rust.. het overlijden van Ma heeft me op dat punt nog milder gestemt.. we zien wel.. zeg ik nu dikwijls.. eerlijk is eerlijk.. als ik dat zeg voel ik wel altijd nog ergens iets piekeren.. maar dat neemt nooit de bovenhand.. dat denk ik toch..

  Ik zou u kunnen vertellen wat er gaande is.. maar hebt ge daar iets aan? Misschien begint ge zelf wel te piekeren.. en het moet gezegd.. ge kent mij nu.. mijn gedachte.. mijn doen en laten.. ge hebt zelfs mijn foto gezien.. bekende lezen mee.. en eigenlijk moet ik zeggen foert.. lees dan mee en denk er het uwe van.. als ik hier al niet meer kan schrijven wat ik wil..

  precies toch ook iets dat me dwarszat..

  Maar goed.. ik gooi het eruit.. dat is soms de beste remedie..

  Pa is momenteel weer slecht.. het gaat op en af.. maar het blijft slecht.. we stellen ons vragen.. ..stellen onszelf gerust.. maar toch.. die angst dat er daadwerkelijk iets gaat gebeuren.. en continu vergelijken met Ma.. ja.. met Ma was dat ook zo.. en zo blijft de dood van Ma hangen.. Ik ervaar diezelfde stress.. maar dan nu dubbel.. weten wat er zal gebeuren.. alleen weten we niet wanneer..ik vergelijk het met een zeurderige pijn.. het stoort niet.. maar het is er wel.. en soms ineens een opstoot..

  Zus die volgende week weer naar huis mag.. God weet wat daar nog van komt.. Ze heeft zich de afgelopen maanden heel kranig gehouden.. maar wat als ze breekt..?? Het zwarte gat lonkt.. de stress te groot wordt.. en de miserie blijft.. en ik zei daarstraks dat ik me niet druk meer maakte.. ge moest is weten..

  Alle zorgen en frustraties verscholen achter een masker.. het masker van IkPiekerNie.. en om stoom af te laten worden kleine dingen plotseling opgeblazen tot inmense troubles.. gewoon om stoom af te laten.. maak u nie zo druk.. nee.. maar ik kan me beter daarover eens druk maken dan over het andere.. want daar heb ik geen pasklare oplossing voor.. is er ook niet...  dus blijf ik me daar nog wel ne tijd druk over maken.. 

  Maar ge moet u geen zorgen maken.. het neemt nooit de overhand.. misschien af en toe.. maar dat is niet erg.. meestal zie ik de mooie dingen in het leven en zeg ik het zal wel beteren.. ooit.. en dan lach ik eens en is iedereen weer gerustgesteld.. gelukkig heb ik mijn masker van IkPiekerNie..

   

 • Geeeuw.. een Gaaaaaap!!!

  SA9GRCCAUBOK13CAZ5TN9ICAK46ILPCA84N4XYCA1KTNTJCAUJT2ZBCA8ZI7PHCAOVO4Z7CAJ78Z8YCAQ3GW8ICAPTN44UCANOGELSCA0UX5Z7CAFHY0R4CARCAECBCAG51ZZSCAAT2HBBCAT47FW7 Ik heb slecht geslapen ze.. amai.. vooral tegen de hele vroege morgen... koud, ne hoop herrie.. ik dacht al dat ze onze hele beneden aan het leeg waren halen.. een blaas die leeg wil.. en ne kop die zegt.. foert ik blijf liggen.. nie simpel ze.. en volharden in de dwaasheid..

  Inplaats van dan heel efkes op te staan, pipi gaan doen.. dekbed is recht trekken.. hoofdkussen is opschudden.. en dan weer lekker in slaap te vallen.. nee.. nog meer kou.. nog meer opgehoopte pipi.. gezellig ze.. de herrie was ondertussen weg.. gelukkig.. ik kan daar nie tegen hé.. lawaai..

  Gelukkig liep de wekker af op het uur dat ik wou en kon ik opstaan.. het strafste van al was dat mijne kou weg was.. en de pipi ook.. en nee.. gene pipi in het bedje.. nee.. de pipi was er wel.. maar de drang was weg.. snapt ge .. pipi in het bedje.. nee..

  En nu zit ik hier weer .. ne kouwe koffie.. de overbuur is zijn twintig kiezeltjes aan het gritselen.. de vogeltjes kwetteren... en het zonneke schijnt.. da doet wel is deugd ze.. en zeker op ne vrijdag..

  Ik hoor Ventje ook uit bed stommelen.. dus weer tijd om koffie te maken.. joehoe.. ook dat Ventje wakker is natuurlijk.. nog ne keer joehoe..