• Waar is mijn schup??

  Amai.. 't is al zondag..vijf minuten geleden was het precies nog zaterdag.. maar aan de stand van de zon te zien en de cijferkes op mijn geésemeke is het inderdaad zondag.. meer bepaald zes na tien..

  Ge kent da wel.. ge zijt van plan om koffie te gaan kopen.. struiken kopen, de voortuin aanleggen.. en  voor ge het weet ligt de voortuin vol puin en is er geen tuinpad en dakje boven de deur meer.. Ik zal daar rap een paar stenen uithalen.. zo ging het gisteren.. en dan kunnen we de struiken al planten.. zo een 300 stenen later zei ik tegen Ventje dat het belachelijk was dat dat dakje boven de deur ook nog niet afgebroken was.. als er kiezels liggen dan gaat ge wa zien als ze da afbreken.. zodoende stond ik de volgende drie uren op een aftands betonnen dakje te kloppen dat niet zo aftands was als het leek.. mijne vinger open.. een blijn op mijne duim.. en een stukse steen in mijn oog.. gene paniek.. het oog is eruit.. nee.. het steentje.. stel u voor..

  Het was een heel werkske.. maar een schoon werkske.. nu alleen de rommel nog naar het containerpark krijgen.. da is een ander paar mouwen.. wij rijden met een Smartje remember.

  Oei oei.. wa een opsomming van de weekendse activiteiten.. 't is precies ne infomercial in den Brico.. maar dan beter.. nee.. ik dacht ik vertel ne keer wa ik gedaan heb.. kunt ge is reacties zetten zo van .. amai.. da is een zwaar werk geweest, maar ge hebt da goed gedaan.. of amai Bart.. da had ik van u nie verwacht.. Niks van da zet ge daar op.. ten eerste weet gij nie of ik da goed gedaan heb.. voor hetzelfde trekt da op niks, ligt onze halve gevel in frut vaneen.. en dan loopt gij te verkondigen dat het goed gedaan is.. en ten tweede hebt gij daar nie van te verschieten da ik da kan.. wa dacht ge.. Oh.. Die kan zo een dingen nie.. ge zou nog verschieten van mij.. nee ik vindt da nie schoon da ge zo over mij denkt..

  Vandaag ziet het er beter uit dan gisteren.. het weer hé.. nie mijne voortuin. da is precies een bouwwerf.. nee het weer.. de zon schijnt, de vogeltjes fluiten.. behalve die dikkke duiven.. die fluiten niet hé.. die roekoekoekoeken..  dus vandaag worden het ook buitenaardse activiteiten.. wat.. nee ik speel nie voor marsmanneke.. ik ga onkruid plukken enzo.. dus buitenaards..

  Allez ik hijs mij in mijn tuinbroek en rubberen botten.. maar nee.. slimme.. zo loop ik nie rond in onze hof.. haha.. gewoon in mijne jeans.. is éne keer zonder mijne jeans.. da was een zicht.. een schoon zicht hé.. ik zag u al denken.. maar goed.. ne prettige zondag.. ne fijne zaterdag, of ne hartelijke dinsdag is stom hé.. aangezien het zondag is..

 • koffie factor 0..

  Mits een beetje inbeelding is het weer stralend en veel te warm.. ik zal Frank toch is een VDABcursus Hoe het weer voorspellen? kado doen.. jaja.. het is wel goed.. maar nie het zomers weer warvoor ik mij in bermuda en naakt bovenlijf heb gezet.. totaal ingesmeert met ne zonnefactor veel te veel en drie ventilatoren in den hof om alles draaglijk te maken.. maar nee.. wind, bewolking..  ik voelde precies al ne druppel.. da kan ook vogelpipi geweest zijn.. die beesten doen da ook maar in hunne vlucht hé..

  Ik blijf nie lang ze.. nee. ik moet nog koffie enzo gaan halen.. ik had nog koffie staan.. maar da was zo een derde wereldding.. nu heb ik daar niks tegen en als ik die mensen kan helpen door koffie te drinken dan doe ik da ook wel.. maar het probleem is dat die koffie nie te drinken is.. zo vies.. en als ik ne koffie al nie lekker vindt..

  Dus ik ben ermee weg.. als ik mijne koffie heb dan kom ik terug.. als er niks anders tussenkomt.. ge weet da nooit hé.. da kan gebeuren.. dat noemen ze dan plotse ingevingen.. en da mag int weekend.. daarvoor ist weekend.. het onbekende.. verrassende.. andere.. jaja.. het belooft een goed weekend te worden.. voor u ook.. het is u gegund.. allez smijt u er ook maar in.. ik ga da ook doen..

 • Ik zal het is zeggen sé..

  Ik geraak nergens.. wil ik mijn blog openen kan ik eerst naar de ocool, den hubo en naar volkswagengarage.. nie da ik daar iets kan gaan doen.. ik rij zowiezo nie met de auto.. en er staat ne Smart voor de deur.. maar ik zou naar de Volkswagen garage kunnen gaan.. moest ik weten waar die is.. ik zou het begot nie weten.. da hebt ge hé.. als ge daar nie moet zijn.. dan weet ge da nie..

  Als ik uwe blog open kan ik ook nog eerst mijne boven kuisen, onkruid uitroeien en de ramen van de overburen schilderen.. nie da ik da doe ze.. die hebben trouwens aluminium ramen.. ge kunt da schilderen.. maar da trekt op niks.. wat? uw aluminium ramen zijn geschildert? Schoon ze.. amai.. echt schoon..

  Dus ge zult me nie moeten verwachten op uw blog.. ahnee.. ik heb geen goesting om naar den ocool, den hubo, ge Volkswagengarage, mijne boven te kuisen en de ramen van de overburen te schilderen.. niks van ..  naar denaldi en deliddel.. en misschien naar den blokker.. maar da is nog nie zeker.. bij de kapper ben ik ook nog nie geraakt.. ge merkt het hé.. het lukt nie.. en dan nog ne keer bijna weekend.. dan loopt het helemaal mis..

  ik was zo is aant denken daarnet.. ik doe da wel is.. zomaar ineens beginnen te denken.. over niks soms.. soms over vanalles.. da hangt ervan af aan wa ik denk.. ik maak eigenlijk niks grappig mee.. nie zo iemand die per ongeluk tegen de deur loopt.. of zijne koffie laat vallen en het nie door heeft.. of struikelt en languit op de grond ligt te kijken zo van wa lig ik hier nu te doen.. nee.. niks.. of ze doen het achter mijne rug.. ja.. hij is weg. huppa.. knal tegen de grond.. da vind ik nu nie schoon sé.. da achter mijn gat doen.. ik lach ook wel is graag... da is gezond..

  Maar goed.. moest er nog iets zijn dan kom ik het wel zeggen.. als ik hier geraak tenminste en anders nie hé. ahnee.. als ik er nie geraak kan ik het nie komen zeggen.. en in feite kom ik nooit iets zeggen.. ik kom da typen.. da is een groot verschil.. zeggen da doet ge met uw mond.. hoewel.. me uw ogen kunt ge ook dingen zeggen.. en met uw handen.. en dan klopt mijne theorie al niemeer.. want ik wou zeggen da ge typt met uw handen.. toemme.. maar ge zult wel snappen wa ik bedoel zeker.. nee.. ah nu gaan we ambetant doen ofwa.. doet een beetje ambetant tegen u zelf.. ik ben weg.. neh..

   

 • Donna.. don't leave us.. ja da is engels voor Donna verlaat ons niet.. goed hé..

   

  thumbnailCAJAPYO7
  Ik
  had deze morgen mijn ogen nog maar just open.. de pruttekes zaten er nog in.. ik kijk in de online krant en wat zie ik door de pruttekes heen.. Radio Donna wordt opgedoekt.. Zomaar, of nie zomaar.. Peter Van De Veire, diene type van Radio Brussel, wil een nieuw radiostation.. En bij de Vrt is het wat Peter vraagt, Peter krijgt.. Nu heb ik niks tegen die Peter.. tegen ne andere Peter ook nie.. zoveel Peters ken ik trouwens nie.. ja nonkel Peter.. maar die zie ik nie zoveel.. en voor de rest..? Misschien dat onze Postbode Peter noemt, of de mens die alle dagen voorbij komt wandelen.. maar daar nu iets tegen hebben.. nee..

  Maar Donna... dat is de zender die destijds Radio Twee deed vervagen op onze radio.. en op het werk deed ik stiekem tussen twee liedjes de zender veranderen.. van Studio Brussel.. naar Donna.. en tegen ze dat dan weer door hadden had ik toch naar Michel Follet geluisterd met Jabbedabedoe.. en nadien His Master Voice.. één keer heb ik ook is een lijst ingestuurd.. maar die zal nog wel ergens op ne buro liggen.. ik ken da..

  Maar na die programma's kwam ze dan.. mijn madam van de Radio.. ge waart voor of tegen.. Leen Demaré.. da was altijd lachen.. nu ze bij die andere zender zit is het al een heel patat minder.. ik heb er is naar geluisterd, maar da was nie naar mijn goesting.. en alst nie naar mijn goesting is.. dan weet ge het wel hé..

  Door de loop der jaren is Donna van stijl veranderd.. nieuwe stemmen.. nieuwe programma's.. vorig jaar is Dave Peeters er nog bijgehaald.. ook nie zo ne stoef.. maar diene Sebastian.. tussen twee en vier.. die moet ik nie, en het is dan ook nog zo da we op da moment altijd in de auto zitten en er wel naar moeten luisteren.. ik vindt da ne ambante mens.. en ik steek da nie onder stoelen of banken..  overlaatst moest ik ne nieuwe radio kopen en ik vroeg of diene Sebastian er dan ook op zou komen en het die verkoper zei ja. en ik zei dattem dan die radio kon steken waar de zon nie schijnt.. ik zal is ne nieuwe radio kopen met Sebastian erin.. neenee.. moest Donna opgedoekt worden .. dan ben ik wel van Sebastian verlost.. maar of ik er dat voor over heb.. Donna is inmiddels een vertrouwd ding in mijn leven... ze was er altijd op de achtergrond.. soms alst een goei liedje was dan stond ze op de voorgrond.. maar ze was er wel altijd..

  Dus we gaan Donna nie laten verdwijnen.. hoe da weet ik nog nie.. iemand ideeën.. ? Ik wil mij gerust op de zendmast van de VRT vastketenen.. als da nie te hoog is tenminste.. of de stickers van de VRT van alle auto's vervangen door stickers van de VTM.. kunnen ze de VTM dan nie afvoeren.. da zou een verbetering zijn.. maar da zal ik op ne andere keer uit de doeken doen.. Wat.. ja ik ben nie zo ne VTMfan.. da komt.. ahnee... ik heb just gezegd dat ik da op ne andere keer zal expliceren.. en dan doe ik dan ook op ne andere keer..

  Dus alle voorstellen om Donna te redden laat ge hier maar achter en dan maak ik daar wel iets van en dan kunnen we actie ondernemen.. afgesproken.. allez vooruit.. Handen af van Donna.... Handen af van Donna.. Handen af van...

  Ohja.. hier kunt ge de petitie tekenen.. http://www.ipetitions.com/petition/donna-moet-blijven/?e  en hier komt ge op de site van Donna.. wa ge daar moet gaan doen da weet ik nie.. maar ik had da linkske nog over.. daarmee.. http://www.donna.be/... Handen af van Donna.. Handen af van Donna...

 • Sokkenlompigheid..

  Nu heb ik wa voor gehad vandaag.. 't is te zeggen.. ik heb het net ontdekt.. ik doe mijn schoenen uit en wa zie ik..? Had ik mijn sokken verkeerd aan.. de linkersok aan mijne rechtervoet.. en de rechtersok aan de linkervoet.. stom hé.. ik had het nie door.. hoe ne mens zich toch vergissen kan.. ik heb da nog nooit voor gehad.. zo onnozel.. en da doet geen zeer.. nee.. ge merkt da nie.. maar nu moet ge is pakken da ik iets meemaak.. en naar  het ziekenhuis moet.. dan lig ik daar met mijn sokken verkeerd aan.. dan gaan ze zeggen.. ja da is nie moeilijk da die hier ligt.. hij kan zijn sokken nie eens tegoei aandoen.. dan hebde da ..

  Ik ga wel mijn voorzorgen nemen nu ze.. ik borduur op elke sok een R of een L, van rechter en linker.. slim hé.. kan ik mij niemeer vergissen..

  't is maar friskes hé.. brr.. ja.. de zomer is bijna voorbij... voor zover het ne zomer is geweest hé.. wat?.. waarom ik over het weer begin.. of ik weet da ge nie bij den beenhouwer staat.. ja seg.. ik dacht ik begin is over iets waarover ge kunt meepraten en het is weer nie goed.. en toch vind ik het maar friskes.. neh..

  Nu heb ik van de week in de krant gezien dat Körperwelten weer in het land is.. wat? da kent ge nie?.. Da is de tentoonstelling van die Duitser die lijken plantineert.. Ik ben nie zo ne lijkenliefhebber, maar ik zou da toch wel is willen zien.. naar het schijnt zou dat de moeite zijn.. een aantal jaren terug zijn we er ook eens naar toe willen gaan, maar we zijn toen verloren gereden en zijn in Mini-Europa beland en in het Atomium, nog in de ongerestaureerde versie.. het was ook wel leuk.. maar niet hetzelfde.. Misschien dat we er dit jaar wel geraken..  hoewel.. ik geraak misschien deze keer wel daar.. maar durf ik nie binnen gaan.. gelijk da ik ne schrikschijter ben..oei.. da hebt ge nie van mij..

  Soit.. ik ga nog wa doen.. gij zult toch ook nog wel iets te doen hebben zeker.. ne afwas, stofzuigen, met de buurvrouw kletsen.. ziede wel.. ge moest nog naar de post.. als ge mij nie had hé.. allez maakt da ge weg zijt..

 • Jeugdsentiment..

  Ik ben is mijn archief gaan grasduinen.. het televisiesentiment van gisteren heeft hier en daar wat losgemaakt. Herniieringen kwamen boven.. vandaar dat ik dit filmpje post.. het duurt wel efkes maar is wel leuk om nog is te zien.. en de oh ja's.. en nee... en OOh.. die komen vanzelf.. om het nog plezanter te maken doet ge uwe pyama aan.. ne zak chips en cola.. en dan gaat ge op uw poep voor de teevee zitten.. laat ander maar denken.. dit is uw moment..

  Da was schoon hé.. ja.. Jacobus en Corneel... die waren al jaren vergeten.. maar die lopen ook nog ergens rond.. denk ik toch..

  en Nils Holgerson.. en zijn Ganzen .. zou die nu al in Lapland zitten..  waarschijnlijk nie..

  Oei.. de magie begint weer weg te ebben.. weer met beide voeten in onze volwassen wereld.. tja.. het kan nie blijven duren.. maar ik beloof dat we rap weer is terugblikken.. en ge weet als ik iets beloof dan doe ik het ook.. als ik het nie vergeet..

  Da is hier al wel wa geweest.. iets met verzekering.. en vanalles.. ventje bellen.. van zijne toren maken.. en ik met mijne suffe kop ertussen.. zeg ze het maar is.. en da ze nie teruggebelt heeft.. ik hang er altijd me mijne tetter tussen.. ik weet meestal nie waarover da het gaat en toch moei ik mij ermee.. dan krijgt ge zo van die zwaaibewegingen.. en rare bekken.. zo van moeit u nie!! en dan moei ik mij vijf seconden nie.. zo ben ik .. ne rappe verstaander..

  Ik had eigenlijk naar de kapper gemoeten.. m'n haar is te lang, de wax of de gel pakt niemeer.. en ik zie eruit als en ouw janet.. Eela.. wa zegt de gij..? een beetje op uw woorden letten hé.. Wat? Ik zei da zelf.. oei.. ist weer van da.. ik schrijf weer wa ik denk .. da is nie goed.. ik had mijn machien aan moeten zetten.. toemme toch hé..

  Nu moet ik wel zeggen da ik woensdag gene dag vindt om naar de kapper te gaan.. dus ik zeg tegen ventje da ik liever morgen naar de kapper zou gaan.. ahaj da is goed.. gij moet met zone kop rondlopen.. ikke nie.. precies of zijn haar zo.. oei.. Ventje .. da was om te lachen ze.. Hihi.. Maar ge weet wa dag het morgen is hé.. inderdaad.. donderdag.. en da is al helemaal gene dag om uw haar te laten knippen.. ik ken da .. en dan met een oor en half terugthuis komen zeker.. of met ne permanent.. niks van .. dan de vrijdag maar.. ik loop geen risico's ze..

  Voor de rest is alles zoals het is.. nie anders.. das een geluk he.. stel u vor da alles is zoals het nie is.. dan hebt ge wa voor.. dan ist miserie.. dan weet ge nie wa uw gat hoort.. of uw oren kakken.... Ik bedenk mij ineens iets.. ben ik nie teveel de vulgaire toer op aant gaan.. gisteren kwam er een portie seks in voor... vandaag weer kak.. jamaar.. sinds ik ne andere OrgastischeKlavierenreiniger heb ist van da .. ik zag da al die zijn smoeleke.. zo een vettig manneke, mee in zijn brooddoos ne dichtgeplakte playboy.. eikes zo vies.. en dan nog bokes met choco daartussen.. nee.. ik wil nie da die nog aan mijn Klavier komt.. ocharm uw oogskes.. straks moet ge ermee naar den oogarts en dan stuurt ge mij de factuur.. niks van..doe uw ogen maar toe..allez.. nie piepen.. pas op ze..

  Aangezien ge nu toch me uw ogen toe zit.. kan ik evengoed iets anders gaan doen.. ahja.. ge leest het toch nie.. dus ikke weg.. en gij.. ge blijft zo nog maar efkes zitten.. ge zit goed...  

 • Dik en Poessie

  gene paniek.. hier ben ik.. ge waart me al aant het missen hé.. maar ik had efkes andere verplichtingen.. verlichting ophangen.. afwassen.. brievenbus leegmaken.. ge kent da wel zo van die dingen waar ge alleen op ne dinsdag aan toe komt..

  Goh.. das waar.. ik moest nog iets zeggen over iets waarvan ik niemeer weet waarover dat het gaat.. het was iets met da ene dingeske.. nee.. nie da.. da ander.. weet ge over wa ik het heb.. ja.. nee.. ja sé.. ik zal er nog wel is op komen.. het was iets blauw.. of groen.. tmaakt nie uit.. het was iets..

  Eejoe seksie beebie komonover hier.. aai gonna spenk your eis.. jes jes beebie.. kom toe deddie.. oei wa is da ineens.. ja lap.. weer van da.. joe hornie beebie aai gonna fuk joe in de poessie..  Da kan nu niemeer.. ja da ligt nie aan mij ze.. da is hier gewoon op den teevee.. op ne muziekzender.. Eej modderfukker.. wat a dik dik doe joe hef over teir.. Waar is die afstandsbediening.. en da op dit uur.. seffes kan ik er ne 18+ op gaan zetten.. en dan ist weer van die met zijn Wanorde.. da is ne vettige.. die heeft het over dik en poessie.. 't is nie waar.. jawel.. en op een uur da ge denkt allé.. da is geen uur om over dik en poessie te babbelen.. Ik hoor het al gebeuren.. niks van.. het staat al af..

  Man man.. ge zou zeggen.. in mijne tijd was da nie waar ze.. als er dan als is dik en poessie te zien was, was het in Sesamstraat.. Ahja.. Dikkie Dik is ook een poessie.. haha.. die maakte wa mee.. die zat ook wel is te likken aan een eisje, maar dan met ij..  nie zoals da van hierboven.. nee.. Da ging over ne vogel en een muis.. De Pino en Ieniemienie.. en den beer.. da was eigenlijk het vriendje van de muis.. En meneer Aart en Sien.. en Paula.. en Lex.. en éne keer per jaar kwam Sinterklaas in Sesamstraat..

  Jeugdsentiment.. al die programma's van vroeger.. Carolientje, Merlina, Stuif es in, die quizzen op den hollander.. de namen weet ik niemeer.. maar da was wel leuk.. en de Grote Meneer Kaktusshow.. met Kweetnie.. en die had dan een grote gele short aan en daar was nooit niks onder te zien.. oei.. da was nie de bedoeling.. da hebt ge nie gelezen... afgesproken..?

  En dan het Pleintje, Zonen en Dochters.. en Buren.. en mijne favoriet was Dynastie.. Da was zalige televisie..

  Maar da moet ge nu dus niemeer terugzien.. Zonen en Dochters is weer is terug op teevee geweest en dan denkt ge ja.. daar ga ik nog is naar kijken en dan trekt da eigenlijk op nikske.. en zo overdreven... maar ja.. we zijn verwend..

  Maar goed.. ik ga nog wat dinsdaggen.. maar nie te fanatiek.. ik spaar een beetje voor volgende dinsdag..