• Barbie beestenboel

  Ne mens zou denken dat het zomer is.. toch vreemd voor den tijd vant jaar.. Maar we klagen niet.. ik heb al een schoon kleureke en de zonnemientjes doen ook goed..

  Als ge gisteren naar de Zoo Van Antwerpen zijt geweest is de kans groot dat ge me gepasseert zijt.. jaja.. Ik, Zijne Hoofdstukkerige Paragraaf is met zijn gevolg naar de Zoo geweest.. ik weet nie of u dat al is ne keer is opgevallen maar daar zitten nogal wat dieren.. en da voor ne Zoo..

  We hebben dan maar alle diertjes bekeken en sommige hebben we uitgelachen.. die deden zo raar da ge nie anders kon denken dan gij stom kieken.. en da was nu het enigste dat ik daar nie heb gezien.. een kieken..  Een geluk want ik heb het nie zo voor kiekens.. voor eieren wel.. en eigenlijk is da toch ook een kieken.. maar dan zonder pluimen.. maar echte kiekens.. nee.. da tokt maar een beetje en voor de rest dient da voor de vidéé..

  Mijn gevolg heeft ook genoten en twee ervan hebben zich omgevormd tot Panda.. ge zou denken da is nie mogelijk.. maar in een minuutje of tien was het gefikst.. de techniek staat voor niks.. er waren wel een paar schoonheidsfoutjes.. na een paar uur begon de Panda er wat geveegd uit te zien.. maar ja.. beter ne geveegde Panda dan helemaal gene Panda..da is ook waar hé..

  Ik krijg nogal ne keer te horen dat ik minder Letters  op een Alfabetisch Verantwoorde manier  op het Tinternet zet.. da heeft nogal een paar redenen.. redenen waar ge eigenlijk gene sikkepit mee te maken hebt.. maar het vleit me wel da ge me mist .. ik had nie anders verwacht..

  De foto's gooi ik één van de dagen ne keer ergens tussen.. hebt ge weer iets om naar uit te kijken..

  Nog 21 dagen en mijne blog is jarig.. ge kunt misschien al is beginnen nadenken hoe ge me in bloemekes gaat zetten.. iets met een groot feest, een artikel in de krant en iets op het Vrt journaal.. Bloemen en kadoos en heel veel lieve woordjes die vooral over mij gaan.. zie de wel.. ge waart het al bijna vergeten.. een geluk da ik het u nog rap efkes tussendoor vertel..

  Maar goed .. ik ben erweer mee weg.. wij worden verwacht op ne Barbie.. en ge weet het hé.. als t voor het buikske is.. dan moet zelfs mijn Orgastisch Klavier wijken..

 • Da blinkt nogal hé..

  Ja.. eindelijk erkenning voor al mijn gezwoeg.. maar eerlijk is eerlijk..ik doe het voor u mijn trouwe schaapjes.. ge graast mijn letterkes alsof het Bounty's waren.. Ge leeft op mijn woorden.. Wat? Da ik weer aant zeveren ben.. oei.. en ik ben nog maar just begonnen..

  ik sta op nummer drie in Veerle hare lijst.. eigenlijk had ik op nummer één gestaan.. maar ge moet een ander ook eens iets gunnen hé.. dus ik zeg tegen Veerle.. Veerle zet mij maar op drie.. Wat.. Oei.. Veerle.. gij hier... twas om te lachen ze..

  Maar goed.. over naar de orde van de Blog.. Ik heb ook Awards uitgedeeld en een verslag kunt ge zien in dit filmpke..

   

  Amai.. da was spannend hé.. en grappig.. da is zeker nog ne Award waard.. Wat? Ene zal wel goed zijn.. jamaar op één been kunt ge nie staan staan hé...  en ik zal nog is moeite doen.. nog een mededeling van algemeen nut voor de gelukkige winnaars...

  1. De winnaar mag het logo plaatsen.

  2. Plaats een link naar degene van wie je de Award hebt gekregen.

  3. Stuur de Award naar tenminste 7 andere Bloggers, die door hun actualiteit, thema’s en designs opvallen.

  4. Zet de links van deze sites op je blog.

  5. Laat een berichtje achter op de betreffende site

  Ge hebt efkes moeten wachten op nieuwe letterkes hé.. ik weet het ik verwaarloos u de laatste tijd.. maar ge zit ook liever in uwe hof.. op in een vliegmachien.. of in Bobbejaanland.. of ergens met uw lui gat op het strand.. da is ook waar hé..

  En om eerlijk te zijn.. Mijn Orgastisch Klavier was getroffen door de bliksem in de nacht van Zondag op Maandag.. Al mijn letterkes en puntjes verkoold.. een paar toetsen gesmolten en meer van da.. miserie alom.. maar ondertussen is het leed verholpen zoals ge merkt..

  Maar ik ga mijn Award nog ne keer opblinken.. ik heb er al teveel naar gekeken peins ik..

 • Heb je even voor mij.. tralalalala..

  Van voor naar achter, van links naar rechts.... oei.. ge zijt al hier.. en ik was nog wa aant het natrouwfeesten.. doet maar efkes mee dan.. van voor naar achter, van links naar rechts.. van boven naar onder ... wat..?.. ge doet liever de polonaise? Allez dan.. tralalalala heb je even voor mij lalalalala maak wat tijd voor me vrij... lalalalala.. zeg me waar en wanneer.. 

  Hehe.. het was me het feestje wel.. ons Nele en hare Bjorn weten van aanpakken.. ik denk dat we rond vier uur vanmorgen thuis gekomen zijn.. maar rond de middag was ik alweer zo fit als ik weet nie wat..

  Ik ga nu nie alles uit de doeken doen ze.. dan had ge zelf maar moeten komen.. ahja.. en ik weet nog veel.. maar den drank heeft toch wat gaten gemaakt in de leuke avond.. maar die komen ook wel weer boven..

  De zondag is ondertussen ook al half.. ik denk dat we seffes nog op de fiets springen.. is kijken of er nog hapjes van de receptie over zijn.. en een frisse neus halen natuurlijk.. dus ik ben ermee weg.. tralalalala.. heb je even voor mij.. tralalalala.. maak wat tijd voor me vrij.. tralalala..

 • Trouwen op ne zaterdag..

  Zaterdag.. het zonneke schijnt.. de vogeltjes kwetteren.. de motoren zoefen hier voorbij.. en voor mijne neus staat ne senseo en in mijne mond een stuk chocolat..

  Wa was da met die motoren? Awel ik zal het ne keer expliceren.. Sinds donderdag wordt Leopold zijn Burg.. (haha, waar haal ik het toch..pff) overspoeld door motoren en begeleidende baasjes.. gevolg.. een continu gezoef, geronk, getoeter, sirenes en luide muziek.. Ik wou er gisteren met mijne mountainbike is doorfietsen.. kwestie om indruk te maken.. maar ik had geen vlaggetje om eraan te hangen..

  Wat.. ge had me al gemist.. ik geloof er niks van.. ge zijt op vakantie of ge zit in uwe hof.. maar nie op mijne blog.. en daarbij op mijne blog zitten is ook nie bevordelijk voor uw poep.. zegt nu zelf..

  Ja ne mens kan het al is druk hebben hé.. donderdag hebben uren in de file gestaan om uiteindelijk efkes aan het strand te liggen.. ik heb bij wjze van protestactie ne hoop zand meegepakt.. dus als ge aan de kust komt en ge denkt van tiens der ligt precies weinig zand.. ik heb het mee.. tot in mijn oren toe..

  Vrijdag ben ik gaan helpen met de voorbereiding van het Huwelijk.. Vrouwtjelief vroeg me van de week hoeveel tijd we hadden .. tot vandaag dus.. de kans zit er dik in tegen da ge dit leest  het kwaad al geschied is.. euh.. het heugelijke Ja-woord al gegeven is.. da wast..

  De tuin ligt er prachtig bij.. de tenten en tafels staan opgesteld.. de bloemstukken staan te pronken.. Ik heb daar niet zoveel bijdrage aan hoor.. ik had natuurlijk kunnen zeggen dat ik bloed zweet en tranen gelaten had om alles op tijd klaar te krijgen.. maar zo ben ik niet.. ge kent mij hé.. en daarbij de moeder van de bruid leest soms mijne blog ook.. vandaar.. ge hebt da goed gedaan..

  Dus Uwe Alfabetische Medeklinker zit straks aan de feestdis.. gaat de Huckle Buck dansen en meezingen op de Marie-Louise.. en nog meer trouwfeestelijke dingen..

  Alvast ne Dikke Proficiat aan Bjorn en Nele.. wat? ge kent die nie.. da dacht ik al.. 't zou ook straf zijn moest ge die kennen..en als ge ze wel kent.. dan is de kans groot dat ge Zijne Klinkerige Vraagteken straks in levende lijve zult zien.. maar ge moet dan nie afkomen lopen als een hysterisch kieken en een scene maken.. als ge gewoon onopvallend naar mij komt dan krijgt ge wel een paar gesproken letterkes.. nie teveel ze.. ik ken u.. dan gaat ge het weer in uwe kop krijgen .. en opscheppen.. ja ik heb ne hoop gesproken letterkes gekregen van Zijne Kalligrafische Drukletter.. en ze dan verkopen op Ebay zeker.. niks van .. ge blijft maar zitten waar ge zit straks.. ge gaat geen geld verdienen op mijn kap..

  De kado.. op de uitnodiging stond een enveloppe.. ik naar de AVA en tien pakken enveloppen gekocht.. ik dacht nog.. wa gaan die met al die enveloppes doen.. ne postwinkel beginnen..? maar Ventje wist te zeggen dat ze maar éne enveloppe wilde.. met een kaartje en eurokes erin.. ik dacht nog bij mezelf.. die willen nog nie niks.. een envelope.. een kaart én euro's.. da wil ook wel.. Maar ik ga nu nie zeggen wat we als kado geven.. stel u voor da het bruidspaar zich nu zit te vervelen en mijne blog aan het lezen is.. oei.. da klinkt ook alsof mijne blog vervelend is om lezen.. wat? da is ook.. ela. nu ist goed hé.. ik zal nog is een stuk chocolat in mijne mond steken.... wat ? wat heeft da er mee te maken..? Niks.. maar ik vond niks zinnigers..

  Maar goed.. ik ga mij ne keer uit de zetel heffen en mij klaarmaken voor de feestelijkheden... doucheke.. kleren nog strijken.. harekes doen.. parfumeke spuiten.. nog wa zenuwachtig heen en weer lopen.. jammeren dat m'n haar toch nie zit zoals ik wou... of ik wel da hemd aan zou doen... ge kent mij hé..

  Allez.. als we elkaar straks nie zien dan zal ik is aan u denken terwijl ik mij volprop met overheerlijke trouwfeestdingen.. als ik aan mijn zoveelste wijntje bezig ben.. en de Twist voor de zevende keer gespeeld wordt..

   Hieronder ne hint van mijne kado...

 • en nu.. ikke weer..

  Soms luisteren mensen nie.. toch nie naar mij.. nochtans ben ik ne vrij slimme mens. Dit getypt hebbende weet ge da ook weer.

  Ik heb daarstraks in mijn oude voetstappen gelopen.. over dezelfde stoepstenen als toen.. deels afgesleten door mijn gewandel.. dezelfde huizen die me weer toewuifde.. welkom terug.. De oude beelden mengen zich met de nieuwe.. weet ge nog daar was dit en hier stond dat..  de geluiden in de straat waren anders.. en toch hetzelfde.. ik heb daarstraks in mijn oude voetstappen gelopen.. en ik weet nu dat het goede waren..

  Oei oei.. da was efkes serieus.. ja ik kan er ook nie doen.. ik heb da soms.. nie dikwijls.. hoewel.. moest ge me echt kennen.. ik ben eigenlijk nogal ne stille.. da had ge nie verwacht hé.. Nee.. da is nie om te lachen.. da is echt..

  ik heb vandaag nieuw remmen laten steken.. en  ben geknipt.. Wat? Nee slimme op den auto.. Hé.. nee nie mijn haar geknipt op den auto.. de remmen.. Remmen laten knippen.??. maar nee.. ge zijt ermee aan het lachen hé.. Nieuw remmen op den auto en ikke m'n haar laten knippen.. amai ze.. da had wat in..

  En met dit moet ge het weeral doen.. 't is voor mij ook slecht weer en het is gepermitteerd da ik ook is in een dipke zit nie....? wat.. ? nee da is seffes alweer over.. nie mee in zitten .. da doe ik ook nie..

   

 • zomaar wat woordjes..

  Nu zit ik hier weer te koekeloeren met de pruttekes in mijn ogen.. mijne koffie is op en op de radio speelt er nog op zijn minst een uur foute muziek.. ik hou van foute muziek.. maar probleem is dat ik nogal een ochtendhumeur heb.. en dan met een zuur bakkes staan shaken.. da klopt ook nie hé..

  De zon is ook nog nie van de partij.. awel Frankske.. ja.. het regent niemeer.. en de zon.. ?? Ik zal maar nie te hard van mijne toren maken.. anders is seffes vanda en dan heb ik het weer gedaan.. We hebben gisteren van het betere weer gebruik gemaakt om ons koer is op te ruimen.. Ze was al tien keer opgeruimd.. maar nu tegoei.. ge ziet praktisch niemeer dat er nog rommel staat... allez rommel.. tis te zeggen.. stenen, wat steenpuin en nog wa grof vuil.. den helft van de steen moet terug gebruikt worden.. het steenpuin zit in twee zakken voor het containerpark en het grof vuil kan volgende week buiten.. opgeruimd staat netjes..

  Nog een geluk dat ik nie officieel de Weddingplanner was .. er zou geen trouwfeest geweest zijn peins ik.. ja ik had ons Nele zelf kunnen trouwen en wa toastjes maken met zalm.. nie da ik het vergeten was ofzo.. gewoon veel te druk.. jaja.. lult u er nu maar uit.. ik zie het u denken... ja sé.. ge zijt vergeten dat ik het NooitGeenTijdSyndroom heb zeker.. en daarbij..ik ben ook niemeer van de jongste hé.. ne mens op leeftijd moet ge nie opjagen.. da mag nie.. die moet ge rustig laten doen.. da is zo.. echt.. wat ge gelooft het nie.. ne oude mens jaagt ge toch.. wat?? da ik op leeftijd ben?? da gelooft ge nie.. ander onderwerp.. pff..

  Voila.. het staat er weer op.. het is er weer uit.. ik ben er vanaf.. Ik ga de frank zijne nummer is opzoeken denk ik.. met zijn zon.. grmbl.. !*&:/!! nee ik sta hier ondertussen wel ingesmeerd en in mijn bermuda.. moest de zon geschenen hebben.. zonder bermuda..  ja nu vind ge het ook jammer hé.. da de zon niet schijnt.. wat.. ge zijt blij.. ela.. pas op hé..

   

 • De koe en gefluit..

  Soms moet ge de koe bij de horens vatten.. soms ook niet.. hangt ervan af of het nodig is.. en als ge de koe bij de horens vat.. moet ge da wel voorzichtig doen.. ocharm da beestje.. en nu ik daar over denk.. nie iedereen heeft een koe in huis.. een paar stukskes in den diepvriezer ja.. maar een heel koe? met horens..? nee... das nie praktisch.. ge kunt evengoed een brik melk vastnemen.. veel makkelijker.. en ge kunt da helemaal platvouwen als die leeg is.. probeer da maar eens met een koe..

  Nu ben ik het echt wel beu ze.. al die regen.. en da grijs gewolk.. om nog maar te zwijgen van de wind.. pff.. pff.. nu mag het echt wel ne keer goei weer gaan worden.. ik moet trouwens mijn gras dringend afrijden.. had ik nu een koe gehad.. tja dan had het gras al afgeweest.. ik heb daarstraks een brik melk in den hof gezet.. maar da werkt nie.. toemme toch..

  Ondertussen is de Nationale Feestdag alweer voorbij.. de vlag zit al int wasmachine.. en kan de schuif weer in.. Ventje had een Stoofpotje gemaakt en we hebben er een goei pint bij gedronken.. nu kan het land weer massaal in de crisis gaan.. we zijn het nu zo toch al gewoon..

  Maar soit.. ge moet mij excuseren.. ik ga wat op mijne zetel liggen.. Wat? nee .. geen pint teveel op.. ikke toch nie.. en wilt ge ne nieuwsflash? Bobbejaan Schoeppen is opgenomen in de WereldTop KunstFluiten.. nu ken ik ook wel wat van fluiten.. maar ik vermoed dat Bobbejaan het over andere fluiten heeft.. 't is ook altijds iets..

  GEEEEEEEEEEEEEEEEUUUUUW.. oei.. ge waart verschoten zeker.. ja.. kan er ook niks aan doen.. ben een beteke moe.. Ventje en ik hebben weer veel te veel gefloten.. euh gedaan.. Ja seg.. zo renoveren.. 't is nie te onderschatten ze.. maar ik ben precies weer goed op dreef.. de woorden vloeien weer uit mijn vingers.. en da stopt nie he.. ja.. is voor een puntje of een spatie.. Frank Deboosere zegt net dat het toch wat droger zou worden.. dattem nie durft liegen ze.. ik teken persoonlijk terug een snor op zijn bovenlip.. en denkt nie da ik nie durf ze..

  Oei.. ist al zo laat.. dan ben ik ermee weg.. maar eerst mijn melk nog binnen zetten.. 't is het laatste pak en ik moet een beteke melk hebben in mijn koffie s'morgens ze..