• Met een sausje...??!!

  Hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiier ben ik weer.. roep iedereen binnen of buiten.. schaar u bijeen rond uw scherm... roep de buren en de mannen vant stad..  laat uw afwas staan, kom uit die zon... van de wc af.. ge gaat anders wa missen...

  Iedereen hier... ah fijn... ja sé.. als ik in mijne goeie ben dan moet ge er ook iets voor over hebben.. Zo is da en da is zo..

  Uwe Gekribbelde Krabbel is nog wel nie zo fit.. ik heb in een verkeerde houding gelegen.. een beetje in de knoop precies... en da duurt wel efkes vooraleer da weer allemaal juist zit...  maar het maakt nie uit.. op ne maandag voer ik toch nie veel uit.. eigenlijk heb ik nog tot een uur of drie weekend... ja.. ik ben een luxepoes... en daarbij.. ik ben vrijdags pas laat thuis van het werk.. dus da compenseert..

  Wat.. en gisteren heb ik ook al nie veel gedaan... ahnee... de zevende dag rustte hij.. en ikke ook.. het is te zeggen.. Ventje en ik hadden dus dvd's gehuurt in de videotheek.. da klinkt zo stom... en éne ging over ne kannibaal.. dus Ikke dacht dat dat weer zo ne flauwe film was waar eens ne halve voet was te zien en wa bloed en ne vriezer ofzo... Ja teutejeraar... wat da verstaat ge nie.. teutejeraar.. ja seg.. euh.. da ziet ge van hier.. ofzo.. iets in die aard..

  Dus teutejeraar... de film begon uitermate saai.. ik zei nog tegen Ventje.. ik hoop dat er seffes is iets gebeurt..  ligt het daaraan.. had ik da beter nie gezegd? Voor ik het wist was die éne die andere zijn piemel aant bakken en dat wat volgde was degoutant.. na een half uurke wegkijken en de nodige eikes en aah zat ik buiten te bekomen... echt misselijk was ik ervan.. en ik kan nu toch wel wa hebben.. anders gaat ge weer tegen iedereen zeggen .. goh diene Alfabetische Dinges is maar ne flauwe... die kan er nie tegen dat ze ne piemel opeten... da wel.. maar zonder sauske... eikes.. nee.. da was om te lachen.. een graptje.. het was gewoon brrr...

  Maar goed... maandag.. dan is het morgen weeral dinsdag en dan woensdag... amai de week gaat nogal zegt.. ja het is niks meer.. het verlof is om voor ge het weet... dan kan Gerard Cox weer komen zingen.. 't is weer voorbij die mooie zomer.. die zomer begon zowat in.. wat? te vroeg? ja da is waar.. laat ons eerst maar nog wat van het zonneke genieten..

  Wat? ge moet doorgaan... en mijne tekst is nog nie klaar.. Zus heeft gisteren ne leuke dag aan zee doorgebracht... Timmeke zag voor het eerst al dat zand en water.. kunt ge uwe eerste keer nog voorstellen dat ge de zee zag.. ikke nie.. maar ik kan me voorstellen dat da imposant moet zijn.. ik wou u ook nog vertellen over mijn keuken en over de gazon.. maar goed.. als ge echt weg moet. dan vertel ik het morgen wel.. als ik goesting heb... als ik dan nie dringend ergens anders heen moet..

   

 • Ne Slaapverwekkende Zondagpost..

  Da is raar hé.. den éne moment zou ik het hele internet kunnen volschrijven en den andere keer krijg ik geen woord getypt.. en nu ist van da laatste.. toch ongeveer.. mijne deletetoets is al half veréneweert.. ja da is op zijn dialects.. verénenweert..  vernielt, kapot, stuk, defect..

  De zaterdag heb ik dus geschuurd, geplakt, geschildert, gevloekt.. hoewel.. ik heb gene éne keer gevloekt.. da is uniek da verdient bijna ne feestdag.. gepoetst, de kelder opgeruimt.. ja ik heb ne drukke zaterdag gehad.. maar zoals ge in mijne twitter kon lezen is het resultaat ook meer dan bevredigend.. nu moet de Schoonpapa nog komen behangen.. en dan mogen Ventje en ik weer schilderen.. we weten nog wat doen..

  Zus is vandaag naar zee met Stef en Tim.. Zus heeft het opt moment nie zo makkelijk.. er is heel wat aan de gang, maar ze houdt zich kranig.. Ik ben eigenlijk best trots op haar... en da mag ook al wel eens gezegd worden..

  Ik en Ventje hebben ne luie zondag... ik heb de belastingsbrieven ingevuld.. ook nie zo een leuke bezigheid.. maar het moet ook gebeuren hé.. brieven nog gaan wegbrengen.. da was makkelijker gezegd dan gedaan.. het belastingskantoor in Leopoldsburg is verstopt boven een verlaten Chinees restaurant.. we waren er al 3 keer voorbij gereden.. gelukkig dat er nog ne Leopoldsburger zijne brief kwam inleveren.. we zouden nog aan het rondrijden zijn...

  Nadien de videotheek binnen.. ze zouden die naam eens moeten veranderen.. tegenwoordig zijn het allemaal dvd's.. 3 films gehuurd.. en éne hebben we net gezien.. ne Duitse rampenfilm... veel water en veel Duitsers...  En da drie uur lang..

  Ondertussen is de Spinaziepuree klaar.. en moet het vlees nog in de pan.. ja.. ik heb u gewaarschuwd... ik heb vandaag geen vlotte vingers.. ik ben ondertussen al ne keer of 2 in slaap gevallen... Wat? gij al 4 keer? ja maakt dan maar da ge ergens anders gaat lezen voor ge uwe zondag helemaal verslaapt... en dan komt ge bij mij klagen zeker.. niks van.. maakt da ge weg zijt..

  Wel terugkomen morgen hé.. ahja.. morgen ist weer goed... beloofd..

   

 • Moederke Slecht Weer ja.. grmbl grmbl

  Ah maar nee ze.. zo nie.. ik ben nie akkoord.. wa is me da nu.. grmbl grmbl.. da is nu ook altijd hetzelfde... ik ga is een klappeke moeten gaan doen..

  Ge moet zo nie kijken... of is da normaal dat het op de eerste dag van het groot verlof zo een weer is.. de laatste weken ikweetniehoeschoonweer.. en nu lap.. regen, grijs, koud.. Ja ge lacht... maar ik kan wel nie terug in mijne Creatieve Toren... ze zijn er vloer aan het leggen en het magazijn wordt gemoderniseerd.. ik heb speciaal alles in zomerthema gezet.. en dan wordt het slecht weer.. waar is da nummer van Moeder Natuur... maar die zal wel weer nie thuis zijn.. die zal wel weer liggen te zonnen in hare hof.. zij wel ze.. maar aan een ander is wa zonneschijn gunnen.. foert.. egoïstisch mens..

  We zullen het erweer meemoeten doen zeker.. al een geluk dat ik vandaag toch nie buiten kan gaan zitten... ahnee.. ik moet de muren van de Cuisine afschuren.. schoon hé.. zo is een buitenlands woordje ertussen.. da betekent keuken... als ge straks naar den bakker gaat kunt ge da zo is laten vallen.. ja.. in mijn Cuisine.. dan zeggen ze achter uw gat.. amai die heeft een Cuisine.. wa zou da zijn... of da ge ne dikke nek hebt.. da kan ook..

  Maar ik moet dus schuren, afsteken en eigenlijk een dunne laag verf zetten.. dan alles weer opkuisen.. ne mens heeft ook nooit gedaan..

  Maar goed ik zou zeggen ga op uw gemakske in het zonneke zitten.. maar da zal nie gaan.. ge kunt mij komen helpen.. Hoe? ge trekt zo een raar gezicht...? wat? zo een slecht weer is het nie??... ja ik heb het al door.. ik kan het weer zelf doen.. ja.. zo zijt ge wel hé.. eerst ikke al het werk doen.. maar dan wel in mijn Cuisine komen Cuisinen.. niks van..

  Ik ga in actie schieten... maar eerst.. inderdaad.. ge begint me te kennen.. ne koffie..

 • oke.. 3.. 2.. 1.. Vakantie... !!!!!!!!!!!

  Oei... ge waart toch nie verschoten.. ja.. ik dacht het verrassingseffect is het beste.. dus hiermee is de vakantie officieel van start..

  Het is alsof ik nog maar pas ergens begin september dat ik typte dat ik altijd met huivering naar die eerste schooldag toeleefde... de laatste daarentegen was de mooiste en leukste schooldag.. op éné keer na.. maar da heb ik verdrongen.. da is weg.. heb ik iets gezegd?

  Ik nam voor de juf of meester altijd een doos pralines mee.. ik had het maar voor het pakken.. ahja.. Uwe Zomerige Dubbelepuntige Komma is de zoon van ne bakker.. en als ge mijne blog trouw had gelezen dan had ge dat geweten..?? wie wist het?? dacht het wel.. ik zal nog is iets schrijven..

  Maar goed, de peuters, kleuters, pubers.. ze hebben seffes al gedaan... dat was in mijn tijd niet waar.. wij bleven tot de allerlaatste bel.. niet vroeger.. niet later.. maar geen extra vroeg verlof... ze zijn verwent.. de jeugd van tegenwoordig..

  Maar goed.. ik behoor tot op nader order nog tot de werkende onder ons en over werk gesproken.. de keuken is geplaatst.. eigenlijk heeft dat niks met werken te maken eigelijk.. maar ik vond gene andere overgang.. dus ge gaat daar nie moeilijk over doen.. afgesproken?

  Alles wat water moet spuwen doet dat, alles wat water moet afvoeren doet dat na een kleine tussenkomst van ondergetekende zelf ook... bij de test bleef het water staan.. en dat was zo nie afgesproken.. dus ikke op ontdekkingstocht en al snel bleek de prop die ik in de afvoer gestoken had tegen de stank er nog in te zitten.. duh... maar na dit euvel is alles oke.. op een klein lekske na, maar da is ook een kwestie om de juiste sleutels erop te zetten ook weer opgelost.. en dan is het nog de dampkap ophangen en aansluiten.. en dan behangen en schilderen...  ja we hebben da weer goed gedaan..

  De rest van het huis leek wel een bouwwerf en daar hebben we ons vannacht nog efkes doorgeworsteld.. afwas gedaan, stof afgedaan.. een massa verpakkingsmateriaal weggetoverd.. resten gyproc en hout bijelkaar gezet.. ne mens krijgt wa bij elkaar...

  Ik ga u laten doen.. ge staaqt te popelen om iets anders te doen.. ik zie het.. en uw koters staan uw rokken en broeken te trekken.. jaja.. en da duurt nog twee maanden.. het amusement..

   

   

 • een gemust kieken... ja.. ge leest het maar..

  Ja.. ik ben nog volop aan het zomeren.. ik zie al zo bruin als een... euh.. ja iets da bruin ziet hé.. ja het is me een weertje..

  Het zotte achterdeurmisterie is opgelost door onze bruggenbouwer..  ge gaat maar eens bij de vorige post kijken bij de reacties.. wat? ge gaat al die moeite nie doen?? ik moet da maar zeggen..? seg.. als ge nie gaat kijken dan weet ge het maar nie.. neh.. ik heb ook nog wel wat anders te doen dan alles maar neer te typen.. nu zijt ge curieus hé.. ik zie het aan uwe neus.. hij krult een beetje omhoog..

  Zodadelijk ga ik mij weer wagen aan de keukenrenovatie.. gisteren heb ik samen met de Schoonpapa de gyproc tegen de muur gezet.. Schoonpapa heeft de boel dan nog ne keer aangesmeerd.. 't is te zeggen de voegen tussen de platen.. toch handig zo ne Schoonpapa.. vandaag beteke schuren.. dan de kasten op hun plaats zetten en dan het grote moment... de poembak.. de pompsteen, gootsteen, watersteen.. afwasbak, da ding waar ge uwe afwas in doet.. een speciaal constructie en da moet van den eerste keer juist... ik ga nie blijven sleuren met de poembak.. de pompsteen, gootsteen, watersteen.. afwasbak, da ding waar ge uwe afwas in doet..

  En dan is het de afwerking.. behangen, de dampkap terug op zijn plaats.. nu staat die in de bureaukamer.. en da is ook nie praktisch... ik heb hem wel zo gezet dat het precies ne hele grote radio is.. amai gij hebt ne grote.. zeggen ze dan.. ik weet da... zeg ik dan trots... maar het is een dampkap.. wat? ge waart weer aan iets anders aan het denken.. zie de wel da kan nu ook is nie anders bij u hé... foei..

  Maar goed.. tegen het weekend hoop ik het huis weer aan kant te hebben.. alles is bedenkt met een laag witte stof... komt u bekend voor hé Vrouwtjelief.... dozen en stukken gyproc.. het is hier precies ne hubo of ne gamma.. mannekes? ja vader?? .. wa is da hier... uitverkoop vader.. ha van watte... van datte.. amai..

  Het is ook weer donderdag.. en meer zeg ik daar nie over want anders gaat ge weer zeggen dat ik 148893 keer hetzelfde zeg.. ook dat ik nog ne koffie ga pakken hang ik nie aan uwe neus... het feit dat ik dan nog rap een doucheke doe ook nie.. en dat Uwe Geletterde Hoogheid dringend naar de kapper moet daar hebt ge al helemaal niks mee te maken.. dus.. een kieken is geen geen mus... da speelt nu al een paar dagen door mijn hoofd.. iets da ons moemoe altijd zei.. dus.. een kieken is geen mus.. ja ons moemoe was een slimme.. die had den aard naar mij..

  Allez.. denkt vandaag maar ne keer aan mij... als ge straks aan uw patatten bezig zijt.. alleen Veerle is geëxcuseerd want die ligt op da moment te slapen.. dan zegt ge zomaar is terloops aan tafel.. ja.. een kieken is geen mus..

  Schoonpapa staat hier ook ineens in de living.. ik zit hier nog te suffen dus het is hoog tijd om in actie te schieten..

 • Zo zot als een achterdeur..

  Ik flapte het er daarstraks gewoon uit.. die is zo zot als een achterdeur.. meteen stond ik mij het één en ander af te vragen.. is die zo zot als onze achterdeur? en hoe zot is die achterdeur?? en hoe komt die zo zot.. dus ik die deur uit haar hengsels en ermee naar ne psychiater.. die bekeek me maar raar toen ik daar aankwam met mijn achterdeur.. amai 't is een schoon.. ja maar ze is zot.. denk ik..

  Na een half uurke stond ik weer op de stoep met de wetenschap dat mijn achterdeur niet zot was. gelukkig hebt het maar voor dat uw achterdeur zot is.. jaja.. maar als mijn achterdeur niet zot is de welke dan wel?? misschien wel de uwe.. toch maar eens nakijken en eventueel een antidepressievake geven...

  Ook vandaag was het zomer.. ahja.. die is nie zomaar op ne dag of drie afgelopen.. ook morgen is het nog zomer.. goed hé.... maar ik heb er nie veel van gemerkt.. we hebben onze keuken half gesloopt, niet meteen een zomerse bezigheid.. nee da is waar.. maar naar het toilet gaan is da ook niet en dat doet ge toch ook .. morgen wordt ze weer opgebouwd.. en overmorgen waarschijnlijk ook.. het zal weer een schoon werkske zijn als het gedaan is..

  Ik ga nog efkes een klappeke doen met de achterdeur van de buren.. die ziet er een beteke kadul uit dus ik denk dat die wel is serieus zot zou kunnen zijn..

   

 • Macarenaën op z'n Frans

  Dale a tu cuerpo alegria Macarena
  Que tu cuerpo es pa` darle alegria y cosa buena
  Dale a tu cuerpo alegria Macarena
  Ehhhh, Macarena

  Dale a tu cuerpo alegria Macarena
  Que tu cuerpo es pa` darle alegria y cosa buena
  Dale a tu cuerpo alegria Macarena
  Ehhhh, Macarena

  Oei.. ik had u nie gezien... ja da zal een zicht geweest zijn.. ikke die aan Macarenaën was.. ja sé.. dan had ge maar moeten kloppen..

  Ja, de zomer is goed begonnnen.. ik ben al helemaal bezweet.. hoewel da ook aan het feit zou kunnen liggen dat ik aan het strijken ben.. 't is er geen weer voor.. maar het was nodig.. echt waar.. maar als alles dan weer netjes hangt te hangen en ligt te liggen dan is dat leed ook weer snel vergeten..

  Dale a tu cuerpo alegria Macarena
  Que tu cuerpo es pa` darle alegria y cosa buena
  Dale a tu cuerpo alegria Macarena
  Ehhhh, Macarena

  ja.. ik kan het nie laten.. en ik heb gezien dat ge zelf ook al staat te schudden me uw gat.. doe dan gewoon mee.. ge moet daar nie verlegen voor zijn..

  Ik heb na het eten  toch ne koffie gedronken.. gisteren zag het water geel.. en het stonk.. het plat water was op.. dus gene koffie.. en als ik gene koffie krijg dan ist hek van de dam.. 't was wel me een lange lip, hoewel er ons verzekerd was dat het euvel verholpen was.. maar da zit in het koppeke hé.. mijne koffie deed deugd, maar ik was toch ook blij dattem op was.. ja.. ik weet het.. ik ben ne rare..

  Dale a tu cuerpo alegria Macarena
  Que tu cuerpo es pa` darle alegria y cosa buena
  Dale a tu cuerpo alegria Macarena
  Ehhhh, Macarena

  ja.. laat u maar is goed gaan.. maar wel nie met uw schoenen op mijn tafel hé.. seg.. vroeger int café mocht da. maar hier nie ze.. seg..

  Goh.. ik was gisteren aan het zappen en voor ik het wist was ik naar Sara aan het kijken.. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAArgh.. Sara.. en het straffe is da ge gewoon blijft kijken... en wat is da mens verandert.. eerst een brilseut.. en nu lijkt ze verdacht veel op Veerle Baetens.. maar da heb ik wel meer.. als mensen hun bril afzetten da ik vindt da ze op Veerle Baetens lijken.. Maar goed.. Sara is bijna aan haar climax toe.. heeft da meisje ook is ne climax in haar leven..

  Ondanks het goei weer is het seffes ook weer euroverdiendag.. morgen en overmorgen, en dan ook.. en na die dan ook nog.. en dan is eurokesopdoendag.. joehoe...  Nog efkes en we kunnen genieten van ons verlof.. da gaat deugd doen.. zeker nu alles int honderd loopt wat werk betreft.. ik ga daar op ne schone dag is ne boek over schrijven... da wordt lachen..

  over lachen gesproken.. ik had zaterdag ne film van Louis de Funés opgenomen.. mijne grote Franse vriend.. in mijn jeugdjaren heb ik zijn films tot vervelens toe gezien.. nu zoveel jaar later zijn de films nog steeds wat ze toen waren, maar de lachsalvo's zijn wel minder dan toen.. maar het was een schoon stukske jeugdsentiment..

  Maar ik ga ne keer stoppen want ik ben weer goed op dreef precies en ge hebt al twee keer gegeeuwd.. da is ook nie zo vriendelijk.. maar goed.. ik ga nog wa Macarenaën.. ge doet maar mee als ge wilt..

  Dale a tu cuerpo alegria Macarena
  Que tu cuerpo es pa` darle alegria y cosa buena
  Dale a tu cuerpo alegria Macarena
  Ehhhh, Macarena

  Dale a tu cuerpo alegria Macarena
  Que tu cuerpo es pa` darle alegria y cosa buena
  Dale a tu cuerpo alegria Macarena
  Ehhhh, Macarena