• Dit is het einde.. en een begin..

  Het weekend is weer voorbij.. hebt ge ervan genoten? Ja.. goed zo... daar dient het ook voor..

  Maandag is een paar ander mouwen.. weer de handen uit de mouwen.. Den yves is ook weer aan de slag en het foute Kapsel uit Nederland dat luistert naar Wilders of Geert is ook maar stilletjes... waarschijnlijk slecht weekend gehad..

  Ik daarentegen ben mijn maandag goed begonnen.. tussen alle fanmail en dreigmails zat er een mailtje van een groot bekend mediabedrijf dat dag en weekbladen publiceert.. blijkbaar heeft er iemand mijn schrijfsels opgemerkt en is dat in goede aarde gevallen.. een hele uitleg, maar het kwam erop neer dat ze me aanbieden om een tweetal weken een dagelijkse column te schrijven  om te kijken of het aanslaat. Ik moet zeggen dat ik wel overrompeld was.. de mail tien keer gelezen en ventje heeft ook een paar keer gekeken en die kon ook niet volgen..

  Dus al glunderend ben ik u aan het verblijden met alweer een uitmuntend stukje literatuur.. de glimlach op mijn gezicht begint zelfs al krampachtige vormen aan te nemen.. Ik heb uiteraard ook eens gebeld met de mens die me dat mailtje stuurde en die verzekerde dat ze alles netjes zouden regelen.

  Maar.. ja.. ge weet het of ge weet het niet.. aan alle mooie dingen zit een maar.. Als ik de kans grijp om mijn letterpuzzels te publiceren via een groter medium, moet ik wel mijn blog stoppen.. het is te zeggen.. ik mag wel bloggen.. maar dan niet meer op de manier waarop mijn columns zouden verschjnen.; dus eigenlijk komt dat er dan toch op neer dat deze blog verdwijnt.. voor een tijdje.. kan goed zijn dat ze me na twee weken wandelen sturen.. en dan ben ik weer terug..

  Maar kan ik dat wel maken? naar jullie toe.. mijn lieve oogverslijterjes..ge zijt altijd trouw op post.. ge zijt verslaafd aan de alfabetische wanorde die ik hier heengooi.. wat gaat gij doen?? De krant kopen.. afkicken.. ik heb nu al met u te doen.. maar ik zou gek zijn moest ik deze kans niet nemen..

  Als ik toestem dan verschijn ik vanaf volgende week in één of ander dagblad.. meer kan ik nog niet zeggen.. maar dan is dit wel mijn voorlopig laatste blog.. Maar ik heb nog een verrassing.. om mij niet te hard te missen heb ik  een café geopend.. hiernaast.. Café Den Blog.. http://cafedenblog.blogspot.com/  ge komt daar maar ne keer binnen.. dan trakteer ik u op een goei pint of ne cola..

  Zo.. lieve lezertjes.. dat was het dan.. ik neem afscheid.. maar ge weet het.. de deur hiernaast staat open..

  Bedankt voor jullie trouwe aandacht.. ik ga jullie zeker eens vernoemen.. hebt ge ook eens in de krant gestaan..

  Fin.

 • gedroomde dromen droomde droom

  Misschien droom ik wel.. lig ik op dit eigenste moment in bed te woelen.. want een aangename droom kan je dit niet meer noemen..

  Stel je voor.. ge maakt zomaar deel uit van mijn droom.. dat had ge niet verwacht.. ik ook niet...

  Misschien begint binnen luttele seconden mijn Gsm te lawaaieren en wordt ik wakker in de eerste zonnestralen.. Naast mijn ventje.. onze Bowie die al staat te kwispelen en de geur van koffie die het appartement vult.. Ja ...ik droomde al een hele tijd..

  Ik sta op en ontbijt.. en na het douchen en andere plichtplegingen bel ik met Ma.. 'Hey hoe ist? Goed.. en met Pa... heeft hij het zaag? terug zagen dan maar hé.. ja ik heb raar gedroomd.. Gaat ge seffes ne Leffe drinken.. nie te zat ze.. ja.. ik hoor u straks wel.. Salut..'

  Of ik wordt wakker in het donker.. helemaal onder het zweet en een kloppend hart.. m'n ventje slaapt.. ik kom tot het besef dat het maar een droom was en pak m'n ventje vast en slaap verder..

  Maar hoe weet ik of ik nu droom... wat is waar en wat niet.. droomt ge mee met mij.. of droomt ge andere dingen op dit eigenste moment.. Het kan.. misschien droomt ge wel over een paard dat graast in een wei.. met een kabbelend beekje.. of dat ge uw baas eens goed uw gedacht zegt en hem een koek op zijn of haar bakkes geeft.. zo een goeie droom... ge kunt ook de pech hebben dat ge net als ik een nachtmerrie droomt.. dat de baas u zijn gedacht geeft en dat dat paard u een koek op uw bakkes geeft..

  Als ik dit droom dan bestaat deze blog ook niet.. ik ben er zelfs nooit aan begonnen.. de meeste onder u zouden niet over mij dromen want ge kent me zelfs niet.. raar hé.

  Maar hoezeer ik uw leesplezier en trouwheid op prijs stel.. ik zou heel graag ontwaken uit deze droom.. ik zou hem willen vergeten.. net als alle andere dromen.. die vergaan als sneeuw voor de zon.. maar zelfs als ik zodadelijk wakker wordt.. zal deze droom me achtervolgen.. niet meteen.. nee.. in de namiddag door een stom woordje, een beeld.. zal ik me beetje bij beetje herinneren wat ik heb gedroomt..

  Is dit geen droom.. ? ge weet het zeker.. misschien een klein beetje.. een hazeslaapje.. Nee? .. Ik dacht het wel... maar goed.. misschien droom ik dan strakjes wel.. over Ma, Pa en Zus..en terwijl ik m'n ventje eens goed vastpak in m'n slaap.. schrijf ik weer hele blogverhalen.. speciaal voor u.. en geeft dat grazend paard mijn baas een koek op haar bakkes en als ge wilt uw bazen ook.. zomaar.. het is mijn droom.. dus het mag.. ge moogt allemaal komen.. we dromen samen alles vrolijk en lachen de hele droom door.. niemand is dood, ziek of eenzaam.. alle angsten en tranen.. we verbannen ze.. in een doosje.. met een groot slot..

  Welterusten...

   

 • gadretaZ maar dan andersom...

  Ja.. ik geef het toe.. ook ik ben gezwicht.. geen bedreiging, geen drama of protestmars.. maar nadat de film van het foute kapsel offline ging heb ik ook mijn blogbericht gedeleted..

  Ondertussen is het zaterdag en ge zult het geweten hebben.. waarom.. zomaar omdat het zaterdag is.. Niets speciaals te doen vandaag.. wassen, plassen en boodschappen doen.. dat is onze drukgevulde agenda.. een tiental jaar geleden bestond mijn zaterdag uit opstaan.. kater verwerken.. douchen en de kortste weg weer naar het café vinden.. Ja een groot verschil met nu..

  Ik ben nog niet in mijn normale doen  ge merkt het hé.. en ik ook .. ik geraak niet vooruit.. de vermoeidheid zit in mijn lijf.. Alle commotie rond Pa vorige week en de nasleep ervan is uitputtend geweest..

  Nu komen de praktische problemen.. een rusthuis werd voorgesteld.. alleen blijven is geen optie meer.. maar los het maar weer op.. Een zieke man van 55 is misschien niet klaar voor een verder verblijf in een rusthuis.. continue bij hem thuis gaan zitten gaat ook niet wegens een eigen leven..

  Voorlopig even opzij zetten en de problemen aanpakken als ze zich stellen.. ik ben zo klaar voor een carriere in de politiek.. ik moet enkel nog iets met pluimvee gaan doen.. of geitjes.. da mag ook.. Er kan intussentijd nog veel gebeuren..dus maar weer afwachten..

  Zo ik ga mij is in de zaterdagse strijd werpen.. ge moogt altijd komen helpen.. kunt ge me is in levende lijve zien.. en handtekeningen vragen voor uw dochtertje of buurman.. bloemen zijn altijd goed.. of een goei fles wijn..

   

   

 • Alles komt goed... ooit..

  Een nieuwe dag.. nieuwe problemen.. het is niet anders...

  Ja.. ik ben erweer.. ge hebt me gemist hé.. ik zie het aan jullie hongerige ogen.. helemaal klaar voor weer alle woordjes op te lezen.. gulzigaards.. maar ik heb jullie ook gemist.. daarom nog niet in vol ornaat, maar het is weer een begin..

  Het leven gaat verder.. het is vrij hard.. maar het maakt alles wel net iets draagzamer..

  We weten wat er ons te wachten staat.. praktische problemen duiken de kop op.. de zorg, de eenzaamheid opvullen,.. het wordt niet makkelijk.. maar ook ons leven gaat verder.. de boodschappen, de was en de plas..

  De lieve woordjes die ik mocht ontvangen zijn hartverwarmend.. ja.. er zijn nog goede mensen op de wereld en die komen allemaal samen op dit blogje.. mooi hé.. net een paradijsje.. met een blauwe zee errond.. een helderblauwe lucht met stralende zon.. er is animatie voorzien.. tussen 14.00 en 17.00 uur.. en s'avonds een optreden van een lokale wannabe... en allemaal gratis.. buiten uw internetkosten gerekend.. en een beetje electriciteit..

  De postbode stond vanmorgen met onze ontslagpapieren te zwaaien.. ik dacht even wij werken toch niet voor De Post? Stel u voor dat we al enkele jaren het verkeerde werk aan het doen waren.. en niemand die dat doorhad.. maar eenmaal wakker.. werd alles weer duidelijk.. de postbode bracht de brieven en de brieven kwamen van onze werkgever.. denk ik toch..

  Dus nog even en uw trouwe schrijver staat aan de deuren van het doplokaal.. verder zal ik nie geraken vrees ik want den dop is afgeschaft.. kaart kleuren en binnendoen.. jammer.. zo allemaal met collegadoppers in een rijtje gaan staan in weer en wind..

  Maar zover zal het niet komen.. normaal sluit ons nieuw contract netjes aan op het oude.. hoe of wat is nog niet helemaal duidelijk.. maar het is de moeite niet om ons daar druk over te maken.. Alles komt goed.. ooit..

  Zo.. het begin is weer gemaakt.. een beetje verlegen en terughoudend.. maar ook hier zal ik weer snel mijn draai vinden.. als ge wilt reserveren voor het optreden van de wannabe van deze avond. moet ge u niet haasten.. er zijn nog voldoende plaatsen vrij... tot dan..

 • Dat.. wat overblijft..

 • Ge hebt het misschien al wel gemerkt... hardgekookte, zachtgekookte, chocolade, gesuikerde en beschilderde eieren, hazen die eieren leggen of rondbrengen, ja da snap ik nie zo goed... vliegende klokken uit Rome.. den Benedictus die ons Urbied en Orbied..

  JA, HET IS PASEN....... Dus aan alle mijn trouwe lezertjes en alle anderen,

   

  easter10thm

  Vrolijk Pasen..

 • Sabbato Sancto

  de geschiedenis herhaalt zich.. beelden die nog zo op ons netvlies staan, ze komen weer tot leven..een iets andere versie.. dezelfde gevolgen..

  woorden komen tot ons, ze dringen door.. maar ons lichaam stoot ze af.. Nee.. niet weer.. zoveel vragen.. onbeantwoord.

  De angst, de eenzaamheid.. het overweldigende.. ik zie het aan je ogen.. je zoekt een uitweg.. een uitweg uit dat zieke lichaam.. je wil vluchten.. maar vluchten kan niet meer.. je moet ondergaan wat er komt.. je hebt geen keuze meer..

  Stilletjes houden wij ons.. woorden of daden.. ze verdwijnen in het grote niets.. een stille echo weerklinkt soms.. een schreeuw en een zucht..

  De onmacht overheerst.. het maakt zich meester over jou en wij wachten.. het enige wat we kunnen doen is wachten.. het is ondraaglijk..

  Wat nadien en hoe verder is nog één grote leegt.. er is nog geen tijd voor..eigenlijk was het er de tijd niet voor.. toen niet en ook nu niet..

  We ploeteren net als nu verder.. met verdriet, met een lach.. terugdenkend aan de tijd.. dat er nog een thuis was.. toen alles nog echt was..

  Wees nu maar stilletjes.. alles komt goed..