• Op z'n Wikipedia's geschrikkelt

  thumbnail29Nu kan ik niet alles weten, daarom lang leve het internet.. en m'n nichtje.. Waarom een extra dag? waarom niet een dag minder? Waarom geen extra jaar? Het zijn zo van die dingen waar ik zo af en toe eens over loop te dubben .. de gewone dingen des levens.. De Wikipedia vertelt ons het volgende over de 29ste februari...

  De schrikkeldag is 29 februari. Hij werd na 23 februari ingevoegd in de Juliaanse kalender, waardoor de maand februari in een schrikkeljaar 29 dagen kreeg. Maar de nummering van de dagen in februari eindigde niettemin ook op 28, want de schrikkeldag was een 'nummerloze' dag, ingelast tussen de 23ste en de 24ste februari. Een 'bis'dag dus, zoals ook uit de oude Latijnse aanduiding blijkt: ante diem bis sextus Kalendas Martii. (In het Frans heet een schrikkeljaar nog steeds une année bissextile). Later stapte men van de nummerloze dag af en laste die in na 28 februari en kreeg die het nummer 29.

  Een schrikkeldag wordt aan bepaalde jaren toegevoegd omdat het jaar niet precies 365 dagen telt, maar ongeveer 365 en een kwart.

  Volgens de Gregoriaanse kalender, die we tegenwoordig hanteren, zijn alle jaren die deelbaar zijn door vier schrikkeljaren, met uitzondering van de eeuwjaren (jaren die deelbaar zijn door 100). Eeuwjaren die deelbaar zijn door 400 zijn echter ook schrikkeljaren. Dus 1900 en 2100 zijn geen schrikkeljaren, 2000 (wat deelbaar is door 400) is wel een schrikkeljaar.

  In de Juliaanse kalender waren er geen uitzonderingen op de regel "deelbaar door vier => schrikkeljaar". Doordat de Juliaanse kalender minder nauwkeurig aansloot bij de werkelijke astronomische lengte van een jaar (365,2421875 dagen) liep het kalenderjaar achter op het zonnejaar. Toen de Gregoriaanse kalender ingevoerd werd te Rome in 1582, maakte men de gecumuleerde achterstand in één keer goed door van 4 oktober 1582 meteen naar 15 oktober 1582 te springen (10 dagen werden dus overgeslagen).

  Een schrikkeldag werd voor het eerst ingesteld in het decreet van Canopus van 6 maart 237 v.Chr.

  Nee.. geef toe dit wist u toch ook niet hé.. nu wel.. dank zij mij.. wat zeggen we dan? Dank u Bart.. graag gedaan lieve lezertjes.. voor jullie doe ik alles.. zelfs teksten knippen en plakken..

  Prettige Schrikkeldag..

 • Calimero-effect

  Als het niet zo een pijn deed dan had ik daarstaks mijn haren uitgetrokken.. niet omwille van m'n Bad HairDay.. nee.. frustratie, kommer en kwel waren daarstraks mijn deel.. De reden.. te banaal.. te frustrerend.. Een soort van Calimero-effect, maar dan net iets anders...

  Een paar hangende pootjes later was de drang om mijn haardos manueel te verminderen weg.. gelukkig maar.. ik had daar gestaan zonder haar.. ik weet niet of het me zou staan.. soms stel ik mij die vraag wel.. zo een gladde en haarloze kop.. het is verleidelijk.. geen wax, geen shampoo.. maar het moet wel glad zijn natuurlijk en ik heb al zo al een hekel aan scheren.. laat staan dat ik m'n hele kop moet scheren.. en kan je dat zelf wel.. zucht.. weer zoveel vragen..

  Morgen een extra dag... de zogenaamde schrikkeldag.. Een extra dag.. zomaar kado.. voor niets.. het kan natuurlijk ook een extra dag miserie zijn.. of een extra dag vakantie.. of een extra dag werken.. Je zal maar jarig zijn op zo een dag die maar één keer om de vier jaar extra is.. Een van m'n nichtjes is geloof ik jarig op die schrikkeldag.. Gelukkige verjaardag nichtje.. Waar is het feestje? hihi..

  Morgen vertel ik misschien meer over die 29ste februari.. maar nu ga ik eerst m'n satekes opeten.. dat moet ook gebeuren..

   

 • Beam me up Scotty..

  We halen weer opgelucht adem.. Leterme heeft het ziekenhuis verlaten en Kim Cleysters is bevallen.. het waren zenuwslopende momenten..

  Ge moogt weer lachen, het land is in goede handen nu.. en wat Kim betreft.. daar zijn we voorlopig weer vanaf.. ge merkt het.. niets dan goed nieuws.

  Ons Tinne en hare Bart zijn ondertussen ook verhuist.. hun eigen nestje.. Met heel wat minder tam tam dan wij.. maar wij zijn dan ook tam-tammakers.. niet dat wij tam-tams maken, maar gewoon tam-tammakers.. vreemd woord trouwens.. tam-tam..Maar goed.. Tinne en Bart, ne dikke proficiat.. en als we eens vijf minuten tijd vinden en de weg.. dan staan we aan de deur..

  Ja.. Tijd.. het is me wat... zoals eerder gezegd lijd ik aan het NooitGeenTijd Syndroom.. Voor niks geen tijd.. Ik heb al een Bad Hair Day sinds 4 januari, op de 17 februari na.. toen zat ze vrij goed.. Het is elke keer weer een heel gedoe.. Nummer van de Kapster zoeken.. telefoon zoeken.. Bellen en hopen dat er iemand thuis is.. afspraak maken en dan wachten tot het zover is.. dan weer van thuis naar daar.. hoi hoe ist? goed en met u.. koetjes en kalfjes.. ondertussen haren gewassen.. gehoord van de dieje? nee vertel ne keer. ondertussen vliegen de haren in het rond en dan salut tot de volgende..Van daar naar thuis, met een tussen stop bij denaldi voor nog wat inkopen.. En zo geraak ik compleet gestresst.. Want wat als er in tussen tijd bezoek aan de deur stond? De postbode met een aangetekende zending.. de afwas had al gedaan geweest en de boven gepoetst.. Zucht..

  Ik moet de stoep nog vegen, de strijk ligt te wachten en ik moet nog een planning inkleuren.. wanneer ga ik dat allemaal doen.. En nee.. ge denkt waarschijnlijk amai. die is lui aangelegd.. maar nee.. misschien een beetje, maar meestal ben ik wel altijd met iets bezig..

  Reacties zetten op bevriende blogs.. ik wil het wel.. maar ik moet dan al een reactie typen.. de lettercode overtypen.. pff.. wat een gedoe.. op de tijd dat ik één reactie heb gezet heb ik al drie blogs gelezen...

  Een smsje sturen.. gepruts met die knopkes.. dan is alles weer weg.. niets voor mij..

  Op bezoek gaan is ook al een hele uitdaging.. Ik zou bij verschillende mensen eens moeten binnenspringen maar... ik zou dolgraag zo een teletransportsysteem hebben als in Star Trek.. Beam me up Scotty en floeps ik ben er Hoi.. hoe ist.. goed.. en met u? Ah... kwas daarstraks nie bij de kapper maar weet ge het al van den dieje? Nee. Awel.. Al zo laat? Beam me up Scotty.. Floeps.. Hoi.. hoe ist? Goed.. en met u.. Ah Zeg ik was daarjuist bij den Dieje en die vertelde me daar iets.. Ah Ja? vertel.. Ja nee, das voor de volgende keer want ik moet nu naar de kapper.. Beam me up Scotty.. Hoi hoe ist? Goed.. en met u.. Haren wassen? Ja en niet te kort vanachter..

  Da zou nu eens iets voor mij zijn.. ik zou zo van mijn NooitGeenTijd Syndroom vanaf zijn... Ge zou die Scotty om den duur nog gaan verwensen.. G*DV*RD*MM* daar hebt ge hem weer.. me z'n gefloeps..

  Amai, weer zo laat.. Beam me up Scotty.. Floeps..

   

   

 • Wat valt er te zeggen

  Ik sta hier te kijken.. met m'n mond vol tanden.. ik weet niet wat zeggen.. wat valt er te zeggen.. weinig tot niets..

  Het overkomt je.. niemand die het vraagt.. of het wel uitkomt.. want dan zou je natuurlijk altijd zeggen.. sorry, geen tijd...

  moest dat kunnen.. Ga maar naar een ander.. ik heb daar nu echt geen tijd voor.. ga weg met je ziekte.. ik moet ze niet..

  Ik sta hier te kijken.. met m'n gsm in de handen.. zou ik bellen.. of een berichtje.. vreemd maar nu durf ik niet goed bellen of sturen.. bang dat ik stoor.. dat ik gevoelens losmaak.. of iets stom zal zeggen.. Hoe is het?? ofzo..

  Je verdient het niet... echt niet.. maar wie verdient het dan wel? Kon ik het maar van je overnemen.. we zeggen het met de wetenschap dat het niet kan.. totaal misplaatst.. maar goed bedoeld..

  Ik sta ondertussen nog te staren.. naar de sterren die telkens achter wolken verdwijnen.. Ik ben er als je me nodig hebt.. maar  hoe weet ik dat ik nodig ben.. heb je me wel nodig.. ben ik zo belangrijk? Nee.. totaal niet.. ook alleen weer voor m'n eigen ik te sussen.. Jaja. als ik iets kan doen..

  Maar geloof het of niet.. in gedachte ben ik bij je.. wederom heb je er niets aan.. maar het kan geen kwaad.. denk ik toch..

  Ik blijf hier nog wel even staan.. ja...  een beetje mijmeren.. en dan zien we wel weer..

   

   

   

   

 • Dinsdag

  Wederom een dinsdag.. ik heb, bedenk ik mij net, al vele dinsdagen mogen ondergaan.. 1488 ongeveer.. niet exact.. een schatting..

  Zovele dinsdagen met een ander invulling. ja ik heb een boeiend leven..

  Zie me hier nu zitten op zo een dinsdag.. al een zalm, een bussel prei en een aantal aardappelen achter de kiezen.. ja een mens moet iets op een dinsdag.

  Ik ben volgens mij in de gevreesde dinsdagblues geraakt, waar is m'n mondharmonica? of m'n gitaar.. Ik heb de Blues.. pom pom pompom.. en t'is ne dinsdag.. pom pom pompom.. wat moet ik doen? pom pom pompom.. Ja ik heb mijn roeping gemist.. ik ben een benadigd zanger/muzikant.. maar ik loop er niet mee te koop.. zeker niet op een dinsdag..

  Ik bedenk mij net... ik heb de intentie om toch zeker in leven te blijven tot m'n tachtigste.. dat zou beteken dat ik nog zeker zo een 2352 dinsdagen voor de boeg heb.. een aangename wetenschap..  alleen is het dan te hopen dat het geen 2352 regenachtige en bewolkte dinsdagen worden.. stel u voor.. geen enkele zonnige dinsdag meer.. Maar dat zal wel niet.. of wel??

  In ieder geval ik geniet van de dinsdag.. het is zo een dag net na de maandag en net voor de woensdag.. zo een dag ergens tussenin.. zalig..

   

   

   

 • And the Blogscar goes to..

  De Alledaagse Dingenblog van Bart.. (applaus)..(ik totaal verrast.. tranen in m'n ogen.. )..

  Al glunderend loop ik naar het podium.. De Blogscar wordt me overhandigt door Jan Decleir..(applaus, minuten lang.. met een staande ovatie tot gevolg..)

  thumbnailCANBM47U(met een trillende stem, tranen net onder controle) Bedankt.. ik had het niet verwacht.. Ik deed het voor jullie.. (Weer gigantisch applaus, We love you wordt er geroepen... ) Ik wil graag iedereen bedanken die mijn blog heeft bezocht, gelezen en heeft gereageerd.. Ook wil ik m'n ventje bedanken voor zijn steun.. mijn ma en pa.. m'n zus en ik doe meteen de groetjes aan m'n oogappels, Stefke, Timmeke en Laura.. Ik beloof dat ik mijn Blog in ere zal houden.. (ja, lap ik begin weer te snotteren) Ik bezoek ook dikwijls mijn medebloggers, maar laat zelden een reactie achter.. Ja ik weet het, maar dat ligt aan mijn NooitGeenTijd Syndroom.. Ik beloof dat ik hier verandering in zal  brengen.. ( Camera's flitsen, wederom applaus.. staande ovatie.. gillende jongens, gillende meiden..) ...

  Hey.. dromer.. klinkt het.. uwe koffie wordt koud..

  Hé? En mijne Blogscar?? Ja lap.. 't is weer nie waar... een dagdroom.. een visioen.. Maar het zou gekunnen hebben.. Zie me hier nu zitten.. zonder Blogscar.. zonder applaus.. geen staande ovatie.. enkel koude koffie. bah.. ik ben een koffie mens, maar hij moet wel warm zijn.. koude koffie is gene koffie .. Da is mijn gedacht..

  Toch jammer van die Blogscar....

   

   

 • Met ons gat bloot...

  Het zonnetje schijnt, de vogeltjes fluiten en de postbode keek vies naar de brievenbus..

  Nu het muurtje weg is, hangt de brievenbus aan een voorhistorisch haakje.. niet echt praktisch.. de postbode zag ik aarzelen... dat ze hun brieven in hun gat steken.. zag ik hem denken.. dat zou al helemaal geen zicht zijn, één van ons twee aan dat haakje met het gat bloot.. Niet dat ons achterwerk niet gezien mag worden, maar omdat nu en plein public te doen.. nee, die tijd is voorbij..

  Om de postbode tevreden te stellen zal ik mij zodadelijk naar de tuin begeven en een tuinpaal uitkiezen, een nageltje en een hamerke zoeken en de brievenbus daaraan bevestigen.. nadien zal ik een diep, maar niet te overdreven gat graven..en daarin de tuinpaal met bevestigde brievenbus erin planten.. water geven en hopen dat we tegen volgend jaar kleine brievenbusjes krijgen.. weet u meteen wat uw kerstkado zal zijn..

  Het is alweer maandag.. de werkweek begint voor ons binnen een vijftal uurtjes.. en eens de kop eraf is.. is de week ook weer zo om..

  Weer weekend... goh het gaat snel...