•  

  Zoals eerder gemeld moest Pa naar het ziekenhuis.. Blijkbaar zijn er geen bedden meer vrij.. een paar onderzoekjes, medicatie en Pa mocht weer mee naar huis..

  Niet echt verantwoord, hij krijgt de éne flauwte na de andere en is gisteren weer een paar keer gevallen.. In principe kan hij niet alleen blijven.. maar bij zus gaat het momenteel niet en bij ons in Leopoldsburg is al helemaal niet mogelijk.. Het bezorgt ons heel wat kopzorgen..

  Net telefoon gehad van Zus.. de dame die dinsdag langsgeweest was om voor pa een volledig thuiszorgschema op te stellen had gebeld.. blijkbaar krijgt al een uitgebreide hulpverlening en op een paar zaken na kan ze voor ons weinig doen.. ze had wel het idee naar voor gebracht om Pa de éne week naar Zus telaten bellen als er iets was en de andere week naar mij.. In principe zou dat kunnen.. maar ik ben niet één twee drie in Turnhout.. dus moet ik op mijn beurt weer naar Zus bellen om te vragen of zij is kan gaan zien.. dus wat verandert er dan?

  Pa is koppig en wil enkel thuis of bij Zus zijn.. daarvoor moet alles en iedereen maar wijken en springen.. In principe zou Pa beter af zijn in een verzorgingstehuis.. waar hij alle zorg krijgt, eten en gezelschap.. Hij zou heel wat rustiger zijn en wij als kinderen zouden ook geruster zijn.. maar Pa wil niet..

   

   

   

 • Tim en Pa

  Het onderzoek van Tim heeft niet zo een best nieuws opgeleverd. Zjn dikke darm is abnormaal lang. Daardoor blijft de stoelgang in zijn darm zitten en versteent.. Nu krijgt hij medicatie en moet een dieet volgen en om de drie weken op controle..

  De dokter is vandaag nog even langs Pa geweest en hij moet zoals verwacht weer naar het ziekenhuis.. Zijn bloeddruk staat veel te laag, hij hoest verschrikkelijk en heeft het benauwd.. daarbij de hersenschudding.. en natuurlijk wil hij weer niet..

  Straks weet ik meer, jullie morgen...

   

   

 • Schudding van de hersenen..

  Ik weet het... de inhoud van mijn blogteksten zijn zich aan het herhalen en geloof me ik hou het nog beperkt.. Momenteel zijn de invloeden van buitenaf niet zo positief en het verergt er alleen maar op..

  Pa is nu twee weken uit het ziekenhuis.. De benauwdheid is weer fel toegenomen en op de koop toe is hij gisterenavond weer gevallen.. Dokter erbij, voorlopige conclusie.. lichte hersenschudding..

  Net een berichtje gekregen dat Pa waarschijnlijk weer terug binnen moet, maar of hij dat ook doet??

  Zus moest vandaag ook naar het ziekenhuis met Tim.. ze gingen foto's maken van de buik en normaal zou ze vandaag het resultaat moeten hebben van het vorig onderzoek..

  Op het werk is het stil... zowel vanuit het districtkantoor als op de werf in Geel.. geen nota's, geen vragen.. (nu gaat ge zien dat straks alles ineens komt, meestal als ik durf zeggen dat het eens rustig is..)

  Stilte voor  de storm?? De meningen zijn verdeeld.. en wij wachten af..

   

   

 • Joehoe...

  het is weer zo een dagje vandaag..

  Het begon gisterenavond op het werk al.. alles ging vlotjes, zelfs een kleine chocomelkpauze kunnen inlassen en mooi op tijd gedaan... We doen de administratie en gaan onze jassen halen... alles onder water.. de hele berging stond blank.. dweilen, de schrobschuurmachine opgezet en alle doeken die we konden vinden rond gestrooid.. de oorzaak? tja de kraan stond nog open om de spoelen.. maar dat water liep in de pompsteen. misschien de siffon? Maakt niet uit.. in plaats van mooi op tijd thuis te zijn, een half uur later vertrokken...

  Vanmorgen weer de wekker niet gehoord.. het was middag toen ik m'n ogen opendeed.. en echt uitgeslapen was ik niet.. beneden gekomen bleek de kachel uit te zijn.. maar eerst koffie ging er door mijn hoofd... Gedouched en dan alles in de weer om die kachel weer aan te maken.. eerst leeg maken, assen verwijderen, papier en hout erin en dan de fik erin...

  Ondertussen was de postbode geweest, de loonbrieven  en wat reclame.. Voor de zoveelste keer op rij was er de kilometervergoeding niet bij en dat neemt in ons geval een serieuze hap uit ons loon.. Gebeld naar het werk, maar daar werden we doorverbonden naar Antwerpen.. Totaal vergeten.. vandaag is er de vergadering over de toekomst van ons district..

  Mailtje en sms-je gestuurd naar de supervisor.. 'Ik weet het zelf niet meer..' was het antwoord.. leuk om dat te horen van de persoon die je loon regelt..

  Maar weer een week afwachten en als er dan geen reactie en oplossing is schakelen we de vakbond in.. problemen of niet.. ik wil m'n loon correct..

  Vandaag kwam er iemand van de Christelijke Mutualiteiten om Pa zijn situatie te bespreken en een volledig thuiszorgschema op te stellen.. Zus zou hierbij aanwezig zijn, maar ze zei gisteren zelf een afspraak te hebben om dat uur..

  Gisteren nog speciaal gevragen of ik moest afbellen of niet, maar Pa wou zelf dat de dame van de CM kwam.. Net telefoon gehad van die dame dat ze bij Pa zat en hij van niets wist.. AArgh, kommer en kwel...

  Ondertussen ben ik amper twee uurtjes wakker en heb ik dit al doorstaan, heb ik al afgestoft en gestofzuigd en gedweilt..

  Nu eerst wat eten... dan op naar het volgende ...joehoe..

   

 • Top 10

  Van Punky deze opdracht doorgekregen.. mijn eigen top 10.. dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan.. ik zit hier al een poos te tokkelen.. en er verschijnt niets op het scherm.

  Op de tiende plaats zet ik Paul de Leeuw met Vlieg met me mee.. sommige gaan verrast zijn dat het niet op nr één staat, maar hoewel het een eerste plaatst verdient zijn er andere nummers die muzikaal en qua tekst beter zijn. Vlieg met me mee is meer herinnering aan een vervlogen tijd.

  Uit mijn jeugd herinner ik me vooral golden oldies.. Elvis, Ritchie Valens, The Ronnettes, Roy Orbison, Chuck Berry, Jerry Lee Lewis.. Daarom op nummer negen als eerbetoon aan alle golden oldies.. Sam cooke en Wonderfull World.

  Nummer acht staat Wim Sonneveld met Het Dorp.. Ik weet nog dat ik vroeger een plaat van Wim had en samen met De Koningin van Lombardije, Margootje, Verliefd op Jufrouw Van Dam en De Orgelman.. is Het dorp één van de mooiste nummers

  Ik kom uit de tijd dat de New Beat op kwam en er weer uit ging.. beladen met Smilies in allerlei fluokleuren liep ik rond.. maar of ik nu ook een nummer in mijn top 10 wil.. nee toch niet

  Op nummer zeven The Fine Young Cannibals met She drives me Crazy uit 1989.. leuke vlotte muziek..

  Simply Red staat op nummer  zes met Fair Ground.. de stem, de sound van hen heeft een rustgevend effect...

  Nummer vijf is voor Celine Dion en Only One Road... uit het album Colour of my Love. Wat mij betreft heeft ze dit album niet meer geëvenaard..

  Tracy Chapman met Fast Car... een verhaal dat in een ver verleden soms heel aanlokkelijk was.. vertrekken en niet meer omzien.. nummer vier..

  De nummers worden beter, wat mij betreft toch...

  Op nummer drie mag Shirley Bassey haar ding doen.. met eender welk nummer. maar omdat het een top tien is.. I, who have nothing..

  Willeke Alberti op nummer twee met Telkens Weer.. De Nederlandse Muziek heeft een leuke uitwerking op mij... vooral de Levensliedje, de luchtige ballade's en de jolige meezingers.. Let wel.. niet het tien om te zien repertoire.. Nee, de onvervalste Nederpop, Liedjes van de Jordaan en Smartlapartiesten...

  De nummer één... zucht.. het is niet makkelijk om één nummer tot favoriet allertijden uit te roepen.. er zijn zoveel nummers die ik echt graag hoor ..

  Ramses Shaffy.. Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder uit 1971... dat mag op nummer één.. een krachtige stem, een mooie tekst.. mijn nummer één.

  Hij staat erop, misschien niet echt 100% correct, maar ik kan me er wel in vinden... Er zijn zovele mooie liedjes en ik ontdek regelmatig een nummer waarvan ik denk.. ja.. mooi..

  Ik geef deze opdracht aan .. Fre ... http://occie17th.blogspot.com/ .. veel plezier ermee...

 • Aangename geurtjes in huis.

  Ik kreeg een vraag van Krista hoe je een frisse geur in huis kan krijgen? De Air Wick dingen halen niets uit..

  Een huis is een verzamelplaats van geuren, aangename en onaangename, en als die samenkomen kan je huis wel een duffe geur krijgen. Ook de materialen in huis beinvloeden de geur.. stoffen vloerbekleding, stoffen salon, gordijnen en zelfs houtwerk kan een hinderlijke geur afgeven..

  Eerste tip is om dagelijks eens goed te verluchten. Het is beter om 10 minuten goed te verluchten, dan de ganse dag alles open te laten staan.

  Tweede tip is om stoffen vloerbekleding, salons, gordijnen regelmatig te reinigen.. Vloerbekleding en salons kan je bijvoorbeeld om het half jaar bestrooien met natriumbicarbonaat, een tijdje laten inwerken en nadien opzuigen met de stofzuiger. Gordijnen, kussen en ander wasbaar kleingoed, regelmatig de wasmachine in.. met een goede wasverzachter..

  Derde tip, de dampkap van de keuken, de filter op zijn tijd reinigen en de dampkap opzetten voor je begint te koken.. en pas uitzetten nadat alles klaar is en je de voedingswaren weer hebt opgeborgen..

  Vierde tip, gebruik geen massa verschillende geuren... en beperk het gebruik van spuitbussen en sprayflacons. Ze verergen meestal de geur en geven ongezonde stoffen. Ook schoonmaakproducten tot een minimum beperken en de geur afstemmen op elkaar en zeker nooit producten mengen.

  Vijfde tip, een klein kopje waspoeder met de stofzuiger opzuigen.. zo verspreid je als je stofzuigt een frisse geur.. Ook op tijd je stofzak vervangen of reinigen. Je kan op verschillende plaatsen ook een schaaltje Pot-Pourri zetten, zolang het maar de zelfde geur is.

  Zesde Tip,  zet op je kachel een ketel water, of hang aan de centrale verwarming verwarming waterbakjes waarin je enkele druppel van je favoriete geurolie doet.  Je kan inplaats van olie ook een theezakje in het water leggen, zo gaat je huis naar heerlijke thee geuren.Je kan deze geurolie ook aanbrengen op je lampen, van zodra je de verlichting aansteekt wordt de lamp warm en zal ze een geur afgeven.

  Zevende tip, heb je last van vervelende geurtjes ergens in huis? Doe in een bakje wat koffieprut en spiritus en de geur zal snel verdwenen zijn.

  Achtste tip, vraag andere naar de geur in je huis. Je went zelf aan je huisgeur en zal de indruk krijgen dat je huis niet fris ruikt of dat je dat éne vieze luchtje zelf niet meer ruikt..

  Negende tip, huisdieren geven ook hun geuren af, zorg dat hun eten niet te lang blijft staan, de kattebak regelmatig proper gemaakt wordt, en controleer regelmatig hoekjes, muren en tapijten op ongelukjes of stiekeme plasjes..

  Tiende tip, een fris huis begint bij een proper huis... regelmatig stofzuigen, de vloeren om de twee maanden eens goed schuren, afvoerputjes reinigen en hoekjes en kanten en achter  en op de kasten.

   

 • Nieuwjaarsbrief..

  Het is er dan uiteindelijk toch van gekomen, Stefke heeft zijn nieuwjaarsbrief kunnen voorlezen..

  Liefste peter,

  rood, rood,

  vlug op je schoot.

  Blauw, blauw,

  ik hou van jou.

  Groen, groen,

  ik geef je een zoen.

  Geel, geel,

  Wensen heel, heel veel.

  Al die kleuren bij elkaar,

  voor een gelukkig nieuwjaar.

  van je kapoen Stefke

  1 januari 2008.

  Voor zijn nieuwjaar en verjaardag hadden we een sjottertafel gekocht en dat was een goede keuze.. de kinderogen blonken en papa werd aangesteld om het gevaarte in elkaar te zetten.. Mama was blij, maar was al aan het denken waar blijf ik met dat ding..

  Ik heb van Punky http://eighttiesgirl.skynetblogs.be/ een opdracht gekregen.. mijn top 10 van favoriete nummers bekend maken. Op zich niet zo moeilijk, maar het vergt toch enig denkwerk.. je leest het één van de dagen wel..