Aangename geurtjes in huis.

Ik kreeg een vraag van Krista hoe je een frisse geur in huis kan krijgen? De Air Wick dingen halen niets uit..

Een huis is een verzamelplaats van geuren, aangename en onaangename, en als die samenkomen kan je huis wel een duffe geur krijgen. Ook de materialen in huis beinvloeden de geur.. stoffen vloerbekleding, stoffen salon, gordijnen en zelfs houtwerk kan een hinderlijke geur afgeven..

Eerste tip is om dagelijks eens goed te verluchten. Het is beter om 10 minuten goed te verluchten, dan de ganse dag alles open te laten staan.

Tweede tip is om stoffen vloerbekleding, salons, gordijnen regelmatig te reinigen.. Vloerbekleding en salons kan je bijvoorbeeld om het half jaar bestrooien met natriumbicarbonaat, een tijdje laten inwerken en nadien opzuigen met de stofzuiger. Gordijnen, kussen en ander wasbaar kleingoed, regelmatig de wasmachine in.. met een goede wasverzachter..

Derde tip, de dampkap van de keuken, de filter op zijn tijd reinigen en de dampkap opzetten voor je begint te koken.. en pas uitzetten nadat alles klaar is en je de voedingswaren weer hebt opgeborgen..

Vierde tip, gebruik geen massa verschillende geuren... en beperk het gebruik van spuitbussen en sprayflacons. Ze verergen meestal de geur en geven ongezonde stoffen. Ook schoonmaakproducten tot een minimum beperken en de geur afstemmen op elkaar en zeker nooit producten mengen.

Vijfde tip, een klein kopje waspoeder met de stofzuiger opzuigen.. zo verspreid je als je stofzuigt een frisse geur.. Ook op tijd je stofzak vervangen of reinigen. Je kan op verschillende plaatsen ook een schaaltje Pot-Pourri zetten, zolang het maar de zelfde geur is.

Zesde Tip,  zet op je kachel een ketel water, of hang aan de centrale verwarming verwarming waterbakjes waarin je enkele druppel van je favoriete geurolie doet.  Je kan inplaats van olie ook een theezakje in het water leggen, zo gaat je huis naar heerlijke thee geuren.Je kan deze geurolie ook aanbrengen op je lampen, van zodra je de verlichting aansteekt wordt de lamp warm en zal ze een geur afgeven.

Zevende tip, heb je last van vervelende geurtjes ergens in huis? Doe in een bakje wat koffieprut en spiritus en de geur zal snel verdwenen zijn.

Achtste tip, vraag andere naar de geur in je huis. Je went zelf aan je huisgeur en zal de indruk krijgen dat je huis niet fris ruikt of dat je dat éne vieze luchtje zelf niet meer ruikt..

Negende tip, huisdieren geven ook hun geuren af, zorg dat hun eten niet te lang blijft staan, de kattebak regelmatig proper gemaakt wordt, en controleer regelmatig hoekjes, muren en tapijten op ongelukjes of stiekeme plasjes..

Tiende tip, een fris huis begint bij een proper huis... regelmatig stofzuigen, de vloeren om de twee maanden eens goed schuren, afvoerputjes reinigen en hoekjes en kanten en achter  en op de kasten.

 

Commentaren

 • dank je wel tante kaat

 • Ik dacht eerder aan de mannenversie van sien & Maria, we zijn me twee en heb, dacht ik toch een beteke geholpen. Lol. De tips werken echt, dus als iemand last heeft pas ze zeker toe en je zal geholpen zijn.

 • hallo,
  leuke tips heb je, vooral die vn dat theezakje vind ik goed ! Ik denk dat we die toch eens gaan uitproberen ...
  groetjes
  cindy

 • als je last hebt van vieze geurtjes
  probeer dan eens wierook.
  de vieze geuren verdwijnen en er blijft een heerlijke geur achter.

De commentaren zijn gesloten.