Actualiteit

 • terug naar school!

  school,september,vakantie, buis, tuin, haag, jacuzzihet zou de ergste maandag van het jaar zijn.. niet dat andere maandagen op een feestelijke manier met toeters en bellen welkom geheten worden hier ten huize bij ons.. maar deze maandag zou amper aandacht krijgen en ik zou persoonlijk ne keer goed genepen hebben in heel die maandag 2september.. ik zou begot nie weten waarin ik zou moeten knijpen bij ne maandag.. maar als ik zou weten waar.. 't zou goed blauw zien..

  De eerste schooldag.. en dat op ne maandag.. ik zeg het u.. hoe erg kan een maandag zijn.. als die eerste schooldag dan op ne dinsdag valt.. of beter nog op ne woensdag.. of ne vrijdag.. dan was het nog niet van ik doe een vreugddansje .. maar dan was het minder erg.. nee gewoon vlam .. volle bak erin..

  maar nu.. zovele jaren na mijn laatste eerste schooldag.. en lichtjaren geleden van mijn allereerste schooldag.. laat het me koud.. 't is te zeggen.. ik heb ne keer gegrommeld rond half acht.. toen de buren hun kroost schoolklaar maakte.. maar met een gemeende glimlach draaide ik mij om.. en soesde voort.. de vakantie is voorbij.. en dat wil zeggen dat het weer rustig wordt in de straat.. en dat mijne congé dichterbij komt..

  en u weet dat ik hem kan gebruiken.. de congé.. na het renoveren, werken en meer.. is Bibi en echtgenoot toe aan een vakantie waarin er niet meer gebeurt dan van het bed naar de ontbijttafel en vandaar naar het strand.. en verder niks..

  een beetje zoals afgelopen weekend.. alleen dat ik dan alles zelf nog moest doen.. en er geen strand te bekennen was.. alleen een tuin die half afgebroken was.. u kijkt.. ik deed dat ook... de achterste haag lag plat tegen de grond.. de BBQ zat geplet tussen de haag en de jacuzzi..

  ik zeg tegen ventje.. 'ons haag is precies nie in hare goeie..' waarop ik naar de grote buiten trek.. en daar ontdek dat onze achterste schutting meer tegen de grond ligt dan schoon op elkaar en schoon int midden van onze eigendom en de eigendom van die van hierachter..

  en een buis om u tegen te zeggen steekt door het hele schutting/bbq/haag/jacuzzizootje.. die van hierachter is zijn terrein aan het leeghalen en heeft met en kraan afgelopen zaterdag een buis die in zijne weg lag maar in onze hof geschoven.. 'proper is da' zeg ik nog.. 'ja.. ik ben aan het opruimen.. ' zegt die van hierachter..

  ne mens blijft bezig..  maar soit.. nog efkes en ondergetekende zit op het vliegtuig.. richting zon zee strand.. maar tot dan is het nog efkes doorbijten.. gelukkig slaap ik de afgelopen twee nachten weer .. wat uiteraard niet wil zeggen dat ik gezwind en al jodelend uit mijn bed spring.. nee... dat doe ik alleen als Pasen en Allerheiligen op éne dag vallen.. maar gelet op mijn humeur is het al een stapke in de goede richting.. 

  en u weet er staat iets te gebeuren.. of ook niet... we weten het zelf nog niet.. maar ten gepaste tijden zullen u en ik het te weten komen.. en meer kan ik er niet over kwijt.. ik weet alleen dat ik een heel stillekes en heel stiekem een fleske bubbels koud zet.. ge weet nooit waar ge het voor nodig hebt.. al was het maar om mijne congé te vieren binnenkort..

  zo.. uw kroost is inmiddels al aan een pauze toe op deze eerste schooldag.. en ik zal ne keer iets gaan doen op deze maandag.. omdat het moet..  en is zien of die van hierachter zijn buis al weggehaald heeft..

   

 • aanmodderen...

  het einde van de week is aangebroken.. helaas voor den deze was het weer des ochtends dat ik mijn ogen opende en een diepe zucht slaakte en aanhoorde dat het alarm van de gsm afging... nu lag die gsm niet boven netjes op het nachtkastje.. nee.. hij lag beneden op de tafel.. heel handig.. gelukkig was er ook het wasmachine dat volop stond de zwieren en ik zodoende maar in badjas gehuld de trap afliep met m'n ogen ergens achter in m'n hoofd.. en een mond die niet dicht bleef van het geeuwen..

  Gsm af.. badkamerdeur dicht.. koffiemachine op.. vouwblind van de keuken omhoog en dan ne keer heel lelijk naar de grote daarbuiten gekeken.. niet dat de grote daarbuiten zich daar dan ook maar éne moer van aantrekt.. maar het deed toch deugd..

  Ondergetekende is momenteel niet zo in zijn nopjes.. moe.. ellendig.. en toch content.. maar er zijn zo van die dingen in het leven die vragen beginnen oproepen.. verwachtingen die niet ingelost worden en meer van dat gedoe..

  Het tekent zich op het leven dat ik leef.. maar zomaar alles drastisch omgooien is geen optie.. maar is soms zo verleidelijk.. maar zoals een groot iemand waarschijnlijk ooit zei.. 'als ge te snel loopt, dan gaat ge zeker op uwe smikkel.. ' maar wanneer weet ge dat ge nie te snel loopt.. als ge op uwe smikkel gaat.. ja slimmerikken .. ook weer de grappigste zeker..

  Maar soit.. tijd brengt raad.. en anders is er nog het gezond verstand dat ten gepaste tijd boven komt en de oplossing brengt.. en ondertussen modderen we maar wat aan.. want dat is het leven toch.. een beetje aanmodderen..

  ge kijkt zo.. 't manneke is precies nie in zijne goeie.. och het klinkt erger dan het is.. morgen is het weer over.. en de dag na overmorgen is het er misschien weer terug .. ge weet  da nie..  en dat is net het leven... aanmodderen en niet weten wat de dag na overmorgen brengt..

  ten huize hier bij ons is het nog in alle vroegte..  en het weekend brengt ons weer festiviteiten en meer.. ook  de laatste klusjes staan geduldig te popelen om afgewerkt te worden.. maar dat zal nie voor dit weekend zijn.. maar dat is het leven.. aanmodderen, niet weten wat de dag na overmorgenbrengt en popelen om afgewerkt te worden..

  da klinkt precies ook maar raar .. maar ik verzin dit niet hé.. hoewel .. ik verzin dit wel.. dus gelieve alles met een korrel zout te nemen.. of gewoon te vergeten dat ge dit gelezen hebt.. of het in het lang en breed overdrijven bij uw plaatselijke groentenboer.. of beenhouwer.. dat mag ook..

  en nu ga ik nog wat humeurig en moe zitten wezen in mijne zetel..

   

   

 • zondag..

  uitgeput.. zo loop ik op de dag des heren rond.. en niet dat u denkt van hij weer van buzze gegeven in één of ander oord van verderf.. nee.. ik heb gewoon wat tv geloerd.. en verder niks.. echt niks..

  maar het was ook des gisteren dat ik erbij liep als een zombie.. en eergisteren was het ook al niet beter.. ne mens zou denken dattem echt ne zombie is.. en misschien is dat wel zo.. en heb ik hetzelf nie door..

  Maar het mag gezegd.. buiten mijn haar zie ik er nie slecht uit voor een zombie zijnde.. mijn haar daarentegen komt zo uit een boekske van ne zombiekapper.. het laatste nieuwe zombiemodel.. en het leeft ook een eigen leven.. het kruipt van hier naar daar over mijn hoofd.. 't is geen zicht.. maar wegens geen goesting stel ik het kappersbezoek ook weer uit.. maar in de komende dagen zal het van moeten zijn.. want ondergetekende mag (weer) naar ne trouw en ik moet toch een beteke netjes voor den dag komen..

  Ik ben dus moe.. maar echt moe.. mijne slaap slaapt al alvoren ik slaap.. wreed vervelend.. en door het vermoeid zijn schuift alles weer op de lange baan.. het plinten zetten.. het tegelen..de auto wassen.. en het lopen.. er zit nu al een hele week tussen mijn laatste looppoging.. waardoor ik vermoed dat ik weer bij af sta..

  Maar soit.. met er over te zeuren gaat mijn eindeloze slaperigheid niet over.. en het is zondag.. dus ik ga nog een beteke niks doen..

   

 • Wolken..

  wolk.jpgin alle vroegte ben ik gezeten aan mijn keukeneiland en tuur ik door de raam.. een vogel vliegt weg.. de spin die zich in een raamuithoek heeft gedomicilieerd doet haar ochtendyoga.. de buurman kruipt in zijn auto om naar God weet waar naartoe te rijden.. en de wolken die wolken verder.. dat doet me denken..

  ge zult maar een wolk zijn.. zo wit en pluizig.. hoog in de lucht.. een schaap als het ware maar dan zonder schaap.. zo rustig grazend in de lucht..  op het gemakske voorbijdrijvend over onze hoofden en daken..  loerend naar wat wij doen.. en totaal zonder enige interesse denken 'ze doen maar'.. 'ik wolk wel verder'..

  of zouden die wolken soms ook denken.. 'was ik maar een mens..' zo zalig uit bed stappen.. douchen.. koffie.. en dan met een uitermate brede glimlach aan de dagtaak beginnen..  s'avonds in de zetel naar een filmke loeren en dan weer bed in.. op naar de volgende dag.. het zou kunnen..

  Praktisch gaat dat niet zijn vrees ik.. zo een wolk in ons bed.. en kan die wel douchen.. en koffie drinken.. manman.. nie ten huize hier bij ons ze.. dat ze maar blijven wolken daarboven..

  en zou ik een wolk willen zijn..? zo een schoon wolkje.. een stralend wit.. en dan kom ik boven uw hoofd wolken.. en neem ik allerlei vormen aan die gij dan moet raden..  en dan zou ik verder wolken naar warme landen.. om daar een beetje in de zon te wolken.. en in de winter zou ik dan een beetje komen sneeuwen.. 

  maar dan zou ik inderdaad niet vrolijk mijn bed kunnen uitspringen.. douchen en koffie drinken.. en met een brede glimlach aan mijn dagtaak beginnen.. maar ach.. ne mens moet nie alles willen.. laat mij maar wolken..

   

 • ik zeg niks..

  zeggen, lopen, joggen,sportief,zon, creepy, ochtendLaat mij toe te zeggen dat ik vandaag niets te zeggen heb.. hoewel er uiteraard altijd iets te zeggen is.. maar tot nu toe nog niets.. misschien dat er binnenkort wel iets te zeggen valt.. maar daar kan ik nu nog niets over zeggen.. want als ik het nu zeg.. dan heb ik binnenkort misschien niets meer te zeggen.. en als ik dan toch iets moet zeggen is dat ik eigenlijk afgelopen dagen al teveel gezegd heb.. waardoor ik nu beter efkes niks meer zeg.. kwestie van mijn zegcapaciteiten weer op orde te krijgen..

  't is ondertussen negen uur.. en het is des dinsdags.. en daar heb ik niks mee gezegd... want dat is gewoon zo.. moest ik niets gezegd hebben was dat ook zo geweest.. dus gene paniek.. ik heb niks gezegd..

  Het lopen, want joggen is voor mietjes, is sinds vrijdag als ik het goed heb... zien dat ik niks fout niet zeg.. geleden wegens geen tijd.. en mijn lijf reageert op de vermoeidheid en ik denk dat als ik nu loop.. ik de rest van de week kreupel en gebroken rondkruip.. en dat is uiteraard niet de bedoeling van mijn sportieve ingeving..

  het zonnetje schijnt hier ten huize bij ons.. en dat is uiteraard zalig.. niet dat wij daar ook maar iets aan hebben.. want zodadelijk is het winkelen, eten en werken.. lang leve de zomer.. maar het doet toch deugd dat de zon zo ne keer binnen komt piepen en ons goeiemorgen wenst.. misschien moet ik dat als ik veel tijd heb ook ne keer bij u doen.. zo s'morgens door uw venster komen loeren en u goeiemorgen toewuiven.. ge kijkt zo... weer niet goed..? wat? een beetje creepy? en u wilt weten wanneer.. kwestie van nie in uwe blote rond te lopen als ik kom loeren.. ja lap.. alst zo zit.. laat het dan maar... weg spontaniteit.. ik zeg al niks meer..

  Goeiemorgen!

   

 • vrijdag en andere dingen..

  85bfca0996553dba7e6937c0fe2c9ae9.jpgzoals de traditie het wil is het na dagen met maan, dins, woens en donder eindelijk vrijdag.. ook deze week.. ne mens zou maar raar staan kijken als da nie zo zou zijn.. er zijn uiteraard uitzonderingen en gevallen dat het niet altijd zo is.. zo is er volgende week plots ne zondag op ne donderdag.. en dan ne vrijdag.. terwijl het dan eigenlijk ne maandag zou zijn.. maar twee keer maandag in de week is erover.. hoewel na de zondag de week erop zit en het dus wel zou kunnen.. maar dan zou het een hele korte week zijn.. en slagen we alle dagen met maan,dins,woens en donder over.. en maken we van de maandag ne vrijdag.. we vermenigvuldigen dat dan met 47 en trekken daar de vierkantswortel uit die we dan optellen met 548 en daar dan 10 procent van..  dan zal het ongeveer wel kloppen..

  maar dat is voor volgende week.. over tot de orde van deze week.. het is dus vrijdag.. het is hier ten huize bij ons weer een week geweest.. het had evengoed een week uit denaldi kunnen zijn, geen kat had het geweten.. gelukkig dat ze teneinde loopt.. want ook mijne fut loopt ten einde..

  Over lopen gesproken.. ik heb vandaag mijn derde looppoging ondernomen.. en hoewel het beter en beter gaat betwijfel ik of ik ooit de 25 kilometer van Steenokkerzeel zal lopen.. want na drie minuten hangt mijn tong tussen mijn tenen.. en 't is nu nie dat ik er zo een snel tempo op na hou..  maar soit.. alle begin is moeilijk.. en ik beweeg.. da's na 20 jaar ook al iets..

  het weekend staat dus op zijn spreekwoordelijkst al voor de deur.. en ge moogt op uw hoofd gaan staan.. maar ten huize hier bij ons zal er dit weekend niet veel gebeuren.. en ja.. ik weet het.. de plinten moeten nog geschilderd en gezet.. het is Kermis in de stad waar ik geboren ben.. en er is waarschijnlijk nog veel meer te beleven in de grote wijde wereld.. maar dat zal voor ne andere keer zijn.. maar ik hou u vooral niet tegen.. Prettg weekend!

 • ik loop...

  Het was op de dag des heren dat ik besloot om mijn lichaam beweging te schenken.. in mijn veel jongere jaren pleegde ik al ne keer langs de vaart  te lopen samen met ne sportieve nonkel..  helaas is dat jaren geleden en de tussentijdse looppoging resulteerde in twee weken spierpijn en de eeuwige afzwering van eender welke sport.. enkel het kijken naar sportuitzendingen zoals atletiek.. zwemmen en fietsen.. niet zozeer voor de sport zelf.. meer voor de getrainde lichamen en in strakke broekjes zittende achterwerken.. maar dat is waarschijnlijk teveel info..

  zo was het dus zondag.. en ik had via het tinternet een loopschema gevonden waarvan ik oordeelde dat het haalbaar was.. en met mijn sportsloefkes die geen sportsloefkes waren.. gsm als stopwatch en een spiekbriefke met de te lopen tijden was ik weg...

  na de eerste minuut werd mijn vermoeden dat ik nog over enige conditie beschikte volledig ondermijnt.. mijn lichaam reageerde alsof ik reeds de tour de france op een uur tijd gedaan had.. en niet met de fiets.. maar al lopend.. maar u weet ik ben geen opgever.. en na de derde loop stap activiteit ging het beter..

  éénmaal terug thuis had ik de ademhaling van ne stofzuiger waarvan de zak vol is.. maar het doel heiligt de middelen en een beetje afzien kan geen kwaad.. en na een douchke was ik weer vol energie..

  En warempel.. op een beetje spierpijn aan de schenen en de enkels gaat het goed met uwe sportieve schrijver..

  het was de bedoeling dat ik vandaag weer een toertje zou doen.. maar omdat ik nog gezwind doorheen mijn dag wil komen lijkt het me beter om dat morgen te doen en hopelijk is de spierpijn dan iets beter.. want één ding staat vast.. ik zal lopen.. al is het op mijn blote knieën..

  ohja.. u kan mij leuk vinden op https://www.facebook.com/alfabetischewanorde de 1500ste friend wint een ongelooflijke post op deze blog! Ik kan al niet wachtenen u..?